Teknoloji analisti Jeff Pu’ya göre, Apple’ın 2023 iPhone modelleri iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, önceki modellerden daha pahalı olacak. Apple’ın 6 sene sonra ilk kez iPhone fiyatlarını 1000 dolar üstüne çıkartması bekleniyor. iPhone 15 Pro Amerika fiyatı bile düşündürücü olacak.
iPhone 15 Pro serisinin titanyum çerçeve, dokunsal geri bildirimli katı hal tuşlar, A17 Bionic çip, daha fazla RAM, periscope lens (Pro Max’e özel) gibi donanım yükseltmeleri nedeniyle Apple, iPhone X’ten beri ilk kez telefonlarının fiyatlarını yükseltecek. Amerika’da iPhone Pro modelleri 999 dolardan, Pro Max modelleri de 1099 dolardan başlıyordu; bu seri bozulacak.
Apple, Amerika dışında iPhone fiyatlarına ara ara zam yapıyor ancak şirket Amerika’da altı yıldır Pro modellerine aynı fiyatı uyguluyor. iPhone 15 Pro ile bu değişecek ama düz iPhone 15 modelleri etkilenecek mi belli değil.
Amerika’ya Türkiye gibi bakmayın, eskiyi götürüp yeni telefon ile aradaki farkı vererek çok rahat alabiliyorsunuz ki eskiyi götürmese bile 1500 dolar olduğunu kabul edelim 15 pro modelinin, bir hafta daha maaşından biriktirerek alabilir, yıllarca maaşından biriktirmelerine gerek yok yani oradaki insanların, düşünen bize düşünsün
Teknoloji sadece apple Samsung iOS android Google vs ibaret değil tonla kategori konu var kendinize bu işkenceyi yapıyorsunuz bari okuyuculara yapmayın
Kendinizi sınırlıyorsunuz geliştirmiyorsunuz bari okuyuculara bunu yapmayın en azından eskisi gibi okurlarınız kalmadı ama kalanlara yapmayın kaçırmayın
O yükseltiltince sanki diğerleri yükseltmicek Android cihazların bu fiyatlarda olmasın tek sebebi Apple cihazlardır Apple 500 dolar yapsın hepsi aynı anda o fiyata cekerler cihazlarını.Burda eleştirim Apple markasına değil Android üreticilerine fiyat artışı onların işine yarayacak.
Amerika’ya Türkiye gibi bakmayın, eskiyi götürüp yeni telefon ile aradaki farkı vererek çok rahat alabiliyorsunuz ki eskiyi götürmese bile 1500 dolar olduğunu kabul edelim 15 pro modelinin, bir hafta daha maaşından biriktirerek alabilir, yıllarca maaşından biriktirmelerine gerek yok yani oradaki insanların, düşünen bize düşünsün
Çok haklısınız, bir telefon alıyoruz 3-5 yıl kullanıyoruz çok muazzam gelişme olmadıkça telefon aynı telefon her gün hayatımızda hiç almayacağımız telefonların söylenti, asparagas haberlerine maruz kalıyoruz. Kitle meselesi tamamen, biraz da eski nesillerden kalan her cihazın yepyeni devrimsel özelliklerinden dolayı kalan bir alışkanlık haline döndü teknoloji camiasında. Teknoseyirden levent Pekcan'ın dediği gibi, "kutusu göründü" haberleri birçoğu.