Şimdi Ara

Apple akıllı telefon pazarında gerilemeye devam ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sömürme falan yok para sahipleri istediği gibi harcar parasını iPhone yine yerini korur bu veriler dünya verileri sen Amerikalıya ver bakalım oppoyu Çin malı telefonları alıyor mu yada Avrupa’da İngiltere’de zengin muhitlerde sat.Telefon pazarı araba pazarına benzedi bir sürü marka var kaliteli premium Mercedes de var Ford ta var Fiatta var.Doktor Avukat yada zengin insanlar hala iPhone tercih ediyor.Bir sürü tıp fakültesi hocasında hepsi İphone kullanır oturur uğraşmaz bile diğer telefonlara bakmaya dediğim gibi.

  • Cihazını pahalıya satarsan,
    O yasak bu yasak diye cihazı alanları jb'ye mecbur edersen,
    Son üretim cihaza saçmasapan bir özellik koyup, yenilik diye yutturursan,
    Ee insanlar aptal değil ya, başka markalara yönelir, sen de inişe doğru yol alırsın..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple geriliyorsa yaptırım uygulanacak diğer markalar belli olmaya başladı. iOS dışında yeniliği olmayan Apple cephesinin diğer güvencesi ne de olsa ABD hükümeti. Android cephesinden savaş başlatırlar yine.

  • Bu liste bir yana Premium cihaz pazarında da Oneplus ile Oppo Apple'ı sıkıştırıyor.
    Bilgisayar sektöründe ilk üçü oynayan Apple şimdi beşinciliği zor görüyor. Symbian'a ve Blackberry'e baka baka sonu bu iki yazılım firması gibi olacak Apple'ın da.
    Asıl burada sorulması gereken bu arta kalacak boşluğu hangi firma fırsat bilip değerlendirecek? Microsoft son şansını 10 Mobile ile kullandı, başaramadı. Firefox OS tutuanamadı, KaiOS diye devam ediyor. Tek mümkün olacak durum ilk beşteki 3 Çinli firma bir araya gelip Hongmeng (ArkOS) misali Linux tabanlı (hele bir de Sailfish gibi Qt tabanı ve diğer sanal işletim sistemlerine emülatör ile çok rahat erişilebilen) bir işletim sistemi oluşturulabilirse asıl o büyük Windows Mobile vs Symbian günlerine geri dönebiliriz. Oppo, Xiaomi ve Tencent bu sistemi deneyimledi. Huawei kapalı bir sisteme bakmıyor direkt Apple gibi. Hiç değilse firmalar belli bloklar halinde sistem geliştirir de tek ele bakmazsalar yeniliklerin sayısı ister istemez artacaktır.





  • Şu anda maddi olarak sıkıntıdayım telefonum bozulsa gene gidip iphone alırım yani androidi kullanamıyorum aşırı karmaşık iphone aşırı derecede sade ve minimalist ve en önemliside ios bir mucize Elimde 2016 yılında çıkmış iphone 7 var aşırı seri resmen uçuyor birde 2019 çıkışlı androidlere bakın resmen kasım kasım kasılıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz ve uygun fiyatları ürünler satıyor, nedenide artık yeterli performans sağlayabiliyor ve yapacağınız şeyler artık çok az. Snapdragon 660 ile geliyor orta segment ve buda güç ve performans anlamında kimseyi üzmez, oyun bağımlısı ve yüksek grafik gibi takıntılarınız yoksa.

  • Örneğin;
    10'000 birime 20 milyon cihaz satmak ile 1000 birime 80 milyon cihaz satmak arasında herhangi bir büyük fark yoktur. Bu cihazların hepsi ortalama maliyette. Kimisi inovasyon sattığını iddia ediyor. Kimisi çamaşır makinesini cep telefonuyla çalıştırabileceğinizi söylüyor. Seçim sizin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Blackberry ile başlamıştım bu akıllık telefonlara, sonra iphone'a geçtim. Geçen 3 ay önce yeni bir telefon almak için dedim artık çok para vermek isteimyorum bir Xiaomi mi a2 alayım. Telefonu 3 ay kullandım. Gerçekten güzel bir telefon, Android One da fena değildi fakat alışamadım. Kullandığım bilgisayarlar mac os işletim sistemi. Notlar, Anımsatıcılar, rehber, takvim ve bazı işlerde öyle alışmışım ki bilgisayar ve telefonu ortak kullanmaya, derken Mi A2'yi bıraktım ve bir iphone 7 aldım.

    Cihazların artık pek bir özelliği dikkatimi çekmiyor. Ekosistem ve işlerim sistemi çok daha önemli benim için. Ayrıca işletim sistemi gerçekten öylesine güzel ki, sadelik, kullanışlılık, hiç kafa karıştırmaması valla gerçekten çok iyi. Sırf bu yüzden yine ios bir telefona geçtim. Haa iphone 5 bile olsa yine onu kullanırım.

    Android'i 3 ay kadar kullandım çok fazla söyleyecek bir deneyimim yok. Ama şunu biliyorum kullanımı ios'a göre biraz zor ve karmaşık.





  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Eskiden beş para etmez mi zamanında tasarım olarak apple a koymuş bi marka huawei tr ye girmeden öncede fiyat performans honor telefonları vardı apple o ara 4.7inçden yukarısını göremediğinden altta üstte baş parmak kalınlığında çerçeve olduğundan vazgeçilmeziniz oldu dimi ne anlatıyon sen diyip geçicen bu yüzden kısa kesiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Huawei android fanatiklerinin ortalama özelliği hepsi aşırı teknoloji bağımlısı telefonu sürekli rom yükleyip root atan tipler eskiden bende meraklıydım bu işlere ama doktor olunca böyle çoluk çocuk işlerine zaman kalmıyor telefonun güvenilirliği öne çıkıyor.O yüzden Apple sektördeki öncülüğünü korur.Çevremdeki doktor kitlesinde Apple kullanıcısı.

  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Oppo-Xiaomi'nin pazar payının artmasının sebebi Samsung'un Çin ve Hindistan satışlarının adeta erimesi, Çin'de %1 bile değil. Ayrıca Çin-ABD geriliminin de etkisi var. Oppo'nun üçüncülüğü de kısa sürer yeni iPhone çıkana kadar. Çin markaları öncelikle global bir marka olmayı öğrensin, daha mikrofon-ois bile koyamıyorlar neyin kalitesiyle olacaklar o da ayrı konu.

    Apple'ın gerilemesine yoracaksın diye fazla zorlamışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar pahalı
  • Huawei'nin de bir farkı kalmadı fiyat olarak. 6bine çıkarttıkları telefonu 8binden satmaya çalışıyorlar şu an. biraz zor büyürler bu şekilde. bir de bu tablonun kaynağı nedir. ben de evde excel yaparım istediğimi üste yazarım şunun azaldı bunun arttı derim. yanlı haber de olabilir.
  • Apple'ın yeri belli 6. lık arkasındaki iki Çinli firma daha yakın zamanda Apple' geçer. Acaba karlılık ve ciro anlamında sıralama nasıl?

  • Demek ki ABD ne kadar korusa da Apple diğer firmalara göre çökecek... ABD gibi

  • eylül lansmanı son şansı
  • insanikamil kullanıcısına yanıt
    Benim hobim ve ilgi alanım Apple elektronikleri ve bu markanın ürettiği cihazlar; tasarım ekibindeki kişilerin apple ile bağlantılı yaşam öykülerine dair tüm kitapları okumuş ve sadece Apple elektronikleriyle uğraşmaktan yıllardır büyük haz alan benim naçizane fikrim;



    bu sene de yenilik olmayacak ve üzgünüm ki Apple gibi küresel bir marka; dünyanın en iyi mühendislerini içlerinde barındırıp çalıştırsalar dahi dev bir markanın batışını izleyeceğiz gibi geliyor bana. Onlar da yenilik yapmadıklarının farkında. Bilemiyorum düzen nasıl ilerliyor fakat artık ya yenilik yapacaklar ya yenilik yapacaklar. Çıkışı olmayan bi konuma düşecekler yoksa. Eylül'deki lansmanda hiç bir şey olmayacak. İşte bu yüzden çoook büyük darbe alıp batışını izleyeceğiz. Hemen batmaz-keşke batmasa elektronikleriyle aşk yaşayan biriyim- dunyanın en değerli şirketi olduğu için birden batması beklenmemeli. Son bir kaç yıldır düşüşe geçti zaten dibe doğru iniyor. Ben bu duruma açıkcası üzülüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    Eskiden beş para etmez mi zamanında tasarım olarak apple a koymuş bi marka huawei tr ye girmeden öncede fiyat performans honor telefonları vardı apple o ara 4.7inçden yukarısını göremediğinden altta üstte baş parmak kalınlığında çerçeve olduğundan vazgeçilmeziniz oldu dimi ne anlatıyon sen diyip geçicen bu yüzden kısa kesiyim
    Hadi ya Huaweyi ceosu bile Apple yi örnek alıyoruz dedi sen daha ne şaçmalıyosun senin çerceve dedigin zamanlar hepsinde çerçeve vardı. Bak bakalım Apple naptıysa senin Huaweyin aynısını yapmadımı. Benim yan işyerimde 3-5 tane telefoncu var Huaweinin eskiden ve şimdiden ne oldugunu banamı anlatacaksın. Lan ben kullandım Huaweiyi ben aldıkdan sonra cihazı ne satabiliyosun ne kullanbiliyosun şaçma şaçma cvb verme bana yaşın kaç senin Huaweyi zamanında en dandik çin malı cihazdı daha adını bile telafuz edemeyen tipler Huaweyi fanboyu olmuşlar :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolferto

    Eskiden beş para etmez mi zamanında tasarım olarak apple a koymuş bi marka huawei tr ye girmeden öncede fiyat performans honor telefonları vardı apple o ara 4.7inçden yukarısını göremediğinden altta üstte baş parmak kalınlığında çerçeve olduğundan vazgeçilmeziniz oldu dimi ne anlatıyon sen diyip geçicen bu yüzden kısa kesiyim
    Heee bu arada Huaweyi türkiye pazarında hep vardı zaten taaaaaaaaa Nokia zamanlarından güldürüyosun beni ya sana Huaweiyinin kurucusunun falan kim oldugunuda ögretiyim istersen sen gibiler çok uluslu şirket der ama aslı astarı olmayan bişeydir o has ve has cin malıdır kurucusu eski çin genarali ve göbekden çin hükümetine baglı bir firma
  • uzun yıllardan beri iPhone kullanıcısıyım ama görüyorum ki, Apple 'ın stabilitesi artık Huawei' de de bulunuyor. Hem i8+ hemde mate 20 pro kullanıcısı olarak bunu yazıyorum ki Apple nin çöküşü günden güne yaklaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.