Şimdi Ara

Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    "Çelişki" dediğimiz şey adamların savunduğu bir argümanın daha sonrasında yaptığı veya söylediği argümanlarla ters düşmesi anlamına gelir. Ama haberinize göre adamlar koydukları ramin yeteceğini düşündükleri için 8 gb dan başlatmış baz donanımı. "dram veya nand fiyatları cok yüksek fiyatı uygun tutmak için 8 gb ramli bir baz donanım var dememiş."


    Apple benim babamın oğlu değil ki savunayım ben sadece haberdeki terimlerle ilgili bir yorum yaptım. Ki hala da arkasındayım. Bunun bir çelişki olmadığını görmek için editör olmaya gerek yok...

    Saygılar...

  • Yazılımcıyım, Apple kullanıyorum, bana 1gb yetiyor, ne gerek var 8gb bilgisayara, full israf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aç köpek Apple, 1 adet 8 GB RAM den kaybedeceği paranın peşine düşmüş. Performans biraz düşük olsun ki, insanlar fahiş bir fark ödeyip 16 GB a yükseltsinler demiş. Oysa 16 GB verebilirlerdi. 32 GB a da yükseltme opsiyonu koyarlardı. Fazladan 8 GB RAM için 7.120 lira para istiyorlar. Hayatımda bu kadar aç bir firma görmedim. 8 GB RAM in fiyatı nedir yahu. Bir de buradakiler Apple'ı savunmuyorlar mı. Sanırsın ki Apple'da hisseleri var. Ondan sonra tabi ki Apple Macbookların fiyatları böyle olur. Siz böyle savundukça...

  • 8 gb ram gibi bir konfigürasyon seçeneği bile olmamalı ama yorumlarda herkes apple ı savunmuş. Ne diyelim sizin gibiler oldukça seneye de 8 gb ram ile çıkar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bile gittim paraya kıyıp 2x8gb 1600mhz ram alıp
    ( 2. el'den 600 TL neredeyse bedava )

    amd a4-5300 işlemciyile çalıştırıyorum
    ( ram disk üzerimden çalışan tiny core linux iso üzerinden
    makine resmen ucuyor yağ gibi kayıyor )

    kimse bana 8g demesin ! yani !

    arada dünyalar kadar fark var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Kasım 2023; 21:10:34 >
  • he bu arada sistem rami gömülü olduğunu unutmuşuz !

    bu planlamalar aylar hatta 1 yıl öncesinden oluşturulduğu için

    mimari restorasyon öyle basit bir süreç değil gibi

    birde kurumsal emir komuta zinciri ise

    yatırımcı kurulun onayı olmadan o işler öyle kolay değil !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Kasım 2023; 21:13:05 >
  • NAND ı ram olarak kullanırsan ömrü kısa olur ram kadar uzun ömürlü olmaz !

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    ???

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • olmamış birşeyin nesini savunuyorlar anlamıyorum gerçekten. yok 8gb aslında 16gb gibiymiş. o zaman nasıl oluyor da 5/1 performans veriyor?


    m3 8gb ram'li macbook pro alacak arkadaşlar önce buraya bir baksın. kesinlikle uzak durulması gereken bir makine.



    Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyor
    Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyormacrumors
    8GB RAM in M3 MacBook Pro Proves the Bottleneck in Real-World Tests
    https://www.macrumors.com/2023/11/10/8gb-ram-in-m3-macbook-pro-proves-the-bottleneck/


    Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyor


    Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyor




  • snomask kullanıcısına yanıt
    Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyorChris Tomshackyoutube
    Are you considering a new M2 or M1 Mac with 8GB of RAM, but unsure if it's enough? You may be surprised to know that 16GB of RAM is overkill for most Mac users. Whether you're a casual user or power user, this video aims to help you make the right decision when buying a new Mac, ultimately saving you money. In this video, we dive into swap memory usage on the new Macs and its potential impact on your Macs internal SSD. Subscribe for more tech videos and hit the like button if you find this video helpful! Don't have a MacBook just yet? THIS is the MacBook you should buy right now ➡ https://geni.us/YuBxM Best deals on new Macs on Amazon ⬇️ Best 14" MacBook Pro to buy in 2023 ➡ https://geni.us/Gltxlc Best 16" Macbook Pro to buy in 2023 ➡ https://geni.us/2mcOjE M2 MacBook Air ➡ https://geni.us/KXhw5T MY FAVORITE TECH & GEAR 📱Tech accessories - https://geni.us/QNw5KB 🖥️ Desk setup & accessories - https://geni.us/kITyMuj 🎥 YouTube studio gear - https://geni.us/sRih1Y 🏋🏻‍♀️ Workout Gear (15% off w/ code: CTOMSHACKTT15) - https://geni.us/TenThousandCC BEST APPS TO SUPERCHARGE PRODUCTIVITY (non-sponsored): 📧 Superhuman Email (one FREE month) - https://geni.us/SuperHuman 🔎 SigmaOS - https://geni.us/SigmaOS SUPPORT THE CHANNEL 💻 Phone/Tablet/Desktop Wallpapers - https://christomshack.gumroad.com/ MY OTHER SOCIALS 📸 Instagram - https://www.instagram.com/christomshack_/ 🐦 Twitter - https://www.twitter.com/christomshack_/ 👨‍💻 Linkedin - https://www.linkedin.com/in/christomshack/ 🎥 Facebook - https://www.facebook.com/chris.tomshack 🎧 Favorite Lo-Fi playlist for work - https://geni.us/cmROj 💸 Free $150 Amazon Gift Card (Prime members) - https://geni.us/w9tFGJI Timestamps ⬇ Intro - 00:00 Swap Memory Usage- 0:26 Understanding RAM - 00:42 Understanding SSD - 01:07 Understanding Swap Memory Usage - 01:41 Recommendation - 02:52 Save Your Money - 03:28 Added Perspective - 03:38 Music generated by Mubert (https://mubert.com/render) Try Mubert AI HERE - Mubert AI - https://geni.us/voSw Feel free to support/fuel my caffeinated content creation endeavors with a cup of coffee ☕️ https://geni.us/eNs2GW1 - Disclaimer: Some of the links above are affiliate links, meaning I may earn a commission from qualifying purchases made through them. However, rest assured that these are all products I have personally tested, own, and recommend. #Macbook #RAM #8GB #16GB #MacbookAir #MacbookPro #Apps #Productivity #M1 #M2
    https://www.youtube.com/watch?v=8zNuiP9-jkQ

    Şu videoyu da atlaya atlaya izledim, yazılım için 8 gb ram yeterli, ne zamanki 4k rendera başladım 8 gb ram yetmemeye başladı diyor. (M2)


    Aradaki fark 7 bin lira olduğu için ben de 16 gb almaya çalışırdım ama ikinci ellerde makul bir fark oluşmazsa, 16 gb ramli cihazlar ekstra pahalı olursa, 8 gb base modelde de nadiren render yapsanız; 20 dakika da olsa sorunsuz yapmış ( arkadaki tüm programlar kapanırsa süre de kısalır ), yazılım için de zaten yeterli duruyor.


    Bir de M1 8 gb vs 16 gb videolarında bu kadar uçurum yoktu, M3 ile artmış sanki.


    M2 16 gb ram almak eğer fiyatlar karşılaştırılırsa M3 8 gb dan daha mantıklı gibi de duruyor. Daha fazla üzerine düşmek lazım kafa karıştırıcı olmaya başlıyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 13 Kasım 2023; 7:12:21 >




  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt

    Koskoca Apple ın avukatı mısın bu nasıl laf. İnsanlar tartışıyor bilgi almaya çalışıyor verdiğin cevaba bak

  • ilker07 kullanıcısına yanıt

    zaten ofis için kullanacak yada video izleyecek insana yeter 8gb ama o zaman niye macbook pro alayım? gider air alırım. programcı insana da bence yetmez. çünkü her dil de olmasa da bazı dillerde derleme gerekiyor. dediğiniz gibi m2 16gb almak daha mantıklı.

  • Birincisi hiç MacBook kullanmayan insanlar kafalarına göre atıp tutuyor, ben video editi yapıyorum, windows kullanıcısıydım eskiden onunla performansını biliyorum ama şöyle bir durum var ben 64 gb ram ve 3060 ekran kartı ile aldığım render süresi ile m2 air 8 gb arasında süre olarak hiç bir fark yok hatta m2 air 8 gb 2 render ı aynı anda alabiliyor, bir iPhone kullanıcısı iseniz zaten 16 gb Rami olan xiomi yel 4 gb Rami olan 14 nasıl bir performans gösteriyor bilirsiniz , demek istediğim 8 gb ram oyun dışında render Photoshop ui gibi bir çok şey için yeterli üstüne bu bilgisayarlar 1,3 kg 20 saat şarj süresi var kim ne diye gidip windows alsın yetebiliyor

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    maci sadece video edit icin kullaniyorsan sorun yok ama herkes boyle kullanmiyor. ram ihtiyaci yazilimdan yazilima farklilik gosterir. bir programci olmadigin icin bilmemen normal. bir program idesi kullandigin zaman demek istedigimi daha net anlarsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Çok fanatik bir yorum, Apple'ın hissedarları bile sizin kadar körü körüne savunmuyordur, ben olsam size 4GB veririm yeter ;) İnsanlar burada biz tüketicilerin iyiliği için tepki gösteriyor, 1600 dolara 8GB RAM'li makine satmasınlar diye eleştiriyor, siz kalkmış Apple hazretleri böyle uygun görmüş şükür diyorsunuz. Bizzat kendim 8GB Macbook kullandım, sürekli RAM dolu uyarısı alıyordum. 8GB çağ dışı, çok az bir RAM miktarıdır. Özellikle de hayvan gibi ram tüketen macOS işletim sistemi söz konusuysa. iPhone ile karıştırmayın, tamamen farklı dünyalar, farklı sistemler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 20 Aralık 2023; 04:05:52 >
  • ilker07 kullanıcısına yanıt
    2GB RAM'li, 16GB hafızalı 2024 model iPhone Pro Max de çıkarsın o zaman, maliyet avantajı var diye onu da alır mısınız? Apple insan gibi muamele çeksin, 1000 liralık SSD'ye 10 bin lira fark almasın, 8GB RAM'li Pro bilgisayar satmasın diye eleştiriliyor, insanlar çok da haklılar bence..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 20 Aralık 2023; 04:13:28 >
  • WarForFears W kullanıcısına yanıt
    Seneye 4GB RAM'li, 128GB SSD'li Macbook Pro bekliyorum :) Şaka maka 10 senedir 8GB RAM'li bilgisayar satıyor adamlar, 10 senedir!

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Peki bunun sonucunda ne oluyor biliyor musunuz? Sürekli o 8GB RAM dolup, SSD'nizin bir kısmını RAM olarak kullandığı için SSD ömrünüz kısalmaya başlıyor. Bunu da biliyor muydunuz? Windows makineye isterseniz 128GB RAM bile takarsınız, istediğiniz zaman söker takar, değişirsiniz ama Macbook'ta ne hafızayı, ne RAM'i, hiç bir parçayı değişemezsiniz, bu konuda Apple çok daha geride kalıyor ;)

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Olay tam olarak bu, yazılım kendine çalışma alanı olarak ayırıp 10-15GB kullanacaksa Mac veya Windows farketmeyecek.

    Mobilde de bu saçma inat yüzünden uzun süre mobil oyun geliştiricilerin başını optimizasyon konusunda çok ağrıttılar 2GB ram ile.

    Senin işletim sistemin verimli olabilir ama harici yazılımın ram'e ihtiyacı var.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.