Şimdi Ara

Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple, 8 GB RAM’i savunurken kendisiyle çelişiyor
    Apple'ın yeni M3 ürünleri, gelişmekte olan Arm PC sektörüne itici bir güç sağlıyor ancak serideki en ucuz MacBook, yalnızca 8GB birleşik belleğe sahip. Bu en ucuz cihazın fiyatı ise 1600 dolar. Sektör ve kullanıcılar artık 16GB'ın mevcut standart olduğunu ve yoğun iş yükleri için minimum olduğunu düşünüyor. Apple’a göre ise kendi RAM’leri diğerlerinden farklı.



    Apple'ın Dünya Çapında Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Bob Borcher, Apple'ın verimlilik kazanımlarının ürünlerindeki 8GB'ı diğer sistemlerdeki 16GB'ın performansına eşdeğer hale getirdiğini iddia etmişti. 1.599 dolarlık MacBook Pro, başlangıç seviyesinde 8GB RAM sunuyor ve bu miktar sonradan artırılamıyor. Borcher, RAM kapasitesi konusunda kullanıcıların endişelenmemeleri gerektiğini söylerken RAM'i Windows ürünlerinden daha verimli bir şekilde yönettiklerinin altını çizdi



    Ayrıca Bkz.Apple'dan eleştirilere yanıt: 8GB RAM'li MacBook Pro, 16GB RAM'li PC gibi!



    Apple kendisiyle çelişiyor



    Apple’ın bu tercihinin kendisine göre elbette mantıklı bir açıklaması var. Ancak, firmanın kendisiyle çeliştiğini de görmezden gelmemek gerekiyor. Üstelik mevcut DRAM pazarının durumu göz önüne alındığında.



    Yakın tarihli Counterpoint raporuna göre 2022'nin dördüncü çeyreğinden 2023'ün üçüncü çeyreğine kadar, küresel bellek pazarı düşüş yaşadı ve hem DRAM hem de NAND flash bellek fiyatları yüzde 30'dan fazla düştü. Apple, bu dönemde piyasaya sürdüğü iPhone 15 Pro Max’te kullandığı RAM’i 2 GB artırarak 8 GB’a yükseltti. iPhone 14 Pro Max ile karşılaştırıldığında, bellek yongalarının maliyeti yüzde 34 oranında düştü. Bu nedenle Apple'ın 8 GB RAM savunması maliyet tarafında da havada kalıyor. Dolayısıyla bu bilgiler ortadayken Apple’ın 8 GB RAM’i savunmasının makul bir zemini bulunmuyor.




    Kaynak:https://www.counterpointresearch.com/insights/bom-analysis-iphone-15-pro-max-costs-37-7/
    Kaynak:https://www.techspot.com/news/100784-apple-8gb-ram-m3-macbooks-similar-16gb-windows.html







  • bu nasıl bir haber appleın çeliştiği bir durum yok ki adamlar 16 gb ramler pahalı ondan 8 gb lık yaptık dese çelişir ama adamlar benim ramim yeterli diyor bunun ram fiyatlarının düşmesiyle alakası neki çelişsin

  • Hadi başaracaksınız. Aynı haberi bir sağdan bir soldan bir ali bir veli yazın. Elma yola gelecek. Jobbs bile öteki taraftan takip ediyor burayı.
    https://www.donanimhaber.com/apple-8gb-ram-li-macbook-pro-16gb-ram-li-pc-gibi--170709

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Editöre küfür etmemek icin zor tutuyor insan kendini .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • medjay85 kullanıcısına yanıt
    Editörün zoruna gitmis 👌😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 8GB konusundaki beyanları kendileriyle çelişmiyor aslında, yeterli olduğu konusundaki geçerliliğini hala sürdürüyor.

    Diğer taraftan ram maliyetlerindeki düşüşü son kullanıcıya yansıttıklarını sanmıyorum. Apple'ı biraz tanıyorsam aradaki makası kar hanesine yazıyorlardır. Tabi tüm bunların haber başlığıyla hiç ilgisi yok :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 9 Kasım 2023; 17:02:45 >
  • medjay85 kullanıcısına yanıt
    Yılın başından beri DRAM ve NAND fiyatlarının ciddi ölçüde düştüğünü konuşuyoruz. iPhone tarafında RAM yükseltmesi yapılırken Macbook Pro tarafında sabit tutulmuş. Üstelik basit tabirle "yetiyor" denmiş. Çelişkiyi görmemek veya bu durumu savunmak hiç doğru gelmiyor.

  • apple kendisiyle surekli çelişen bir firma ne o benchmarklara laf edip benchmark paylasan bir firma 8 ram in yeterli olmadığı konusunda bırakında render isleri ile uğraşanlar karar versin , haa Windows da 8 ram yeterli olur ozaman ki gun sonunda yapilan işe bakacaz bellek fiyatlari düştüğü yerde giris seviye modeli upgrade yapmıyorsan kendinle celişirsin madem ayni yerden dem vuruyordun ahh apple işte en hizli baya iyi diye aktarılan marka

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl yani tasarım ya da render işleri yapan sözde bu işlerde marka olan apple 8gb ramler mi kullanıyor hala? Ve savunma olarak 16gb windows'a mı eşit demişler? İyi de windowsta biz tasarımcıların çoğu uzun zamandır 64gb kullanıyor. 16gb lık tasarım pc si mi olur. Oyun pc si olur.

  • Birde çıkmış haberi hazırlayana küfür etmek için kendini zor tutuyormuş densiz.

  • Ben iğneleyici yorumlar yazıyorum ekseriyetle ama bazılarının dediği gibi "editöre küfretmemek için kendini zor tutmak" durumu çok saçma, çok ayıp, çok densiz. Madem küfrediyorsun o zaman takip etmezsin. Editörlerin ne günahı var. Sorun yönetim sorunu, yöneticileri ne istiyorsa, nasıl istiyorsa öyle yapıyorlar. Balık baştan kokar diye boşuna dememişler. Editörler kötümü, öyle ise o zaman yine başa bakacaksın.

  • bir sigorta acentesi olarak 8GB air her türlü yeterli oluyor.
    ama tasarımcı, editör vesaire profesyoneller için zaten 64 GB opsiyon sunmuşlar.
    şahsen 16gb için ekstra ödememekten memnunum.
    aynı şekilde ipad 4gb ram ile de hiç kasma yok, chrome'da 15 sekme youtube açık vesaire.
    bu tartışma gereksiz uzuyor.

  • Ya kullanıcı hatası 8gb yettiremiyorsan kullanıcı hatası işte.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    mesele zaten bu, pro olup 8gb ram ile gelmesi.
    sizin gibi normal kullanımlar için yeterli bunlar içinde zaten pro olmayan versiyonlar var, pro olupta 8gb ram ile gelmesi gülünç

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    dostum sen ödemiyorsun da adam ekstra 8gb ram için 7k alıyor. ben 32gb ram aldım 1440 tlye 3-4 ay önce. Burda zaten yaptıgı karsılastırma sacma, 8gb fiyatına 128gb ram alabiliyorum neredeyse x2 sine eşit olsa nolur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 9 Kasım 2023; 20:07:01 >
  • Neresinden baksan saçmalık. Savunulacak bir tarafı yok.

  • İnternette takılayım, mail okuyayım falan diyorsanız 8GB fazlasıyla yeterli. Bu noktada 1TB RAM de koysan çok fark etmez zaten. Ama işin bir de fizik kısmı var ve Mac'teki 8GB diğer sistemlerdeki 16GB'a denk falan değil. Bir yazılım RAM üzerinde 10GB yer ayırmak isteyince o alan MacOS üzerinde sihirli bir şekilde 5GB yer kaplamıyor ne yazık ki. Sıkışınca hemen SSD'ye yükleniyor sistem.

  • Buradaki asıl rezillik haberin şu kısmında belirtilmiş ama 8gb'ın arkasında kalmış, fark edilmemiş:


    Alıntı

    metni:
    1.599 dolarlık MacBook Pro, başlangıç seviyesinde 8GB RAM sunuyor ve bu miktar sonradan arttırılamıyor.



    Normalde MacBook Pro'ların çoğunda ikinci bir ram slotu var ve buraya eklenen ram modülleri ile ram ekleme yapılabiliyor. Ama kalkıp da zaten düşük bir 8gb ram koyduğun cihaza bir de ram eklenmesini engelliyorsan bu işte tam bir üçkağıtçılıktır. Yeter bu kadar savunmayın şu paragöz firmanın her yaptığı yanlışı.

  • İcabında grafik işleyebilecek bir bilgisayardan mı bahis ediyor? Photoshop'a baktılar mı mesela?

  • Maclerin ram yönetim gücü freebsd den geliyor. Ram taşmalarını da yüksek hızlı ssd swap bölümünden telafi ediyor. Linux da benzer sir bellek yönetimine sahip. Windows bu konuda çok daha geride kalıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.