Şimdi Ara

Antalya'da 4 Kişilik Aile İntihar Etti | 2. Siyanür Vakası (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
2
Favori
36.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
202 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese i? bulunacak demedik ki. Fıtratında var işsiz kalmak..
    (potansiyel açıklama bu olur)..

    Gerçek işsizlik ciddi yüksek hala insanlar farkında değil.. Ta ki kendileri işsiz kalana kadar..

    Yazık ama geçim sıkıntısıni dibine kadar yaşayan çooook aile var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 10 Kasım 2019; 16:9:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2001 yılına geri dönüş oluyor galiba böyle giderse daha kötüleri olacak
  • Çocukların öldürülmesine cinayet değilde intihar diyenlerin mantığını anlayamıyorum. Nedir bu meşrulaştırma mıdır cinayeti, siyaset yapmak uğruna.

    Katil kişinin cinnet getirmesi ya da türlü türlü sıkıntılardan psikolojisinin bozulması çocuklarını öldürmesini, aile/toplu intihar mı yapıyor? O zaman boşandığı eski eşini ya da o anki eşini öldürenler de mesela cinnet getirdiklerinden eşini öldürmüş ama cinayet işlememiş mi oluyor? Onlarıda cezaevi yerine ruh hastalıklarına mı göndersinler?

    Bir de aklı elvermemiş şöyle olmuş böyle olmuş denmemeli. Evrensel etik ve ahlak kurallar buna dinler de dahil hepsi öldüremezsin der. Yani öldürmek suç, yanlış ve yasaktır aksi katil olmaktır. Arkasında bir dram ya da psikolojik yoksunluk eksiklik onu değiştirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bulabilirsem uranyum ile intihar etmeyi düşünüyorum. İkinci el kısmında satan olursa irtibata geçsin. Gramına 1 TL den fazla vermem.

    Evet ölücüyüm.




  • AtlantisGM A kullanıcısına yanıt
    Cinnet falan yok yahu ne cinneti, böyle cinnet mi olur, planlamış, gitmiş araştırmış, zehri satın almış,
    çocukları ve eşini bilerek, tasarlayarak öldürmüş. Belli ki son intihardan etkilenen psikolojik sorunlu biri.
    Ölmeseydi hapiste çürüyecekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 10 Kasım 2019; 18:34:45 >
  • Tüm medya ve insanlar intiharın ne ile gerçekleştiğine odaklanmış. Neden intihar ettiğini sorgulayan medya yok çünkü medyanın %95 i akp nin, erdoğanın iti olmuş
  • AtlantisGM A kullanıcısına yanıt
    Ne kadar boş konuşan birisininiz kendininizi düzeltmeniz lazım. Hala konuya gelip cinayet vs diyorsunuz. Buna cinayet diyelim çözümününüz nedir ve bu cinayet niye işlenmiştir?.

    İnsanlığı unutunca böyle konuşmalar yapılması normal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahteknik

    Geçmişte yaşamayan geçmişi bilmez ne bilsin hep kötüydü bu ülke hükümetler geldi gitti hep kötüydü değil mi. Ama şimdi süper olduk tabi çıkarı olan yandaşa yalakaya hırsız arsız yalancı dolandırıcıya.

    Unutmayın eskiden insanlar iyiydi hasan abi kirasını ödeyemeyecek durumdaysa ev sahibi hemen icraya verip polis zoru ile boşaltmazdı evi hasan abi parası olunca öderdi borcunu.

    Elektrik faturası kesilip son ödeme tarihi 7 gün geçince evin elektriği kesilmezdi suyu kesilmezdi kimsenin böyle yaşaması için temel olan ihtiyaçlarda kaygısı yoktu.

    Komşu komşuyu tanır bir sıkıntısı varsa yardımcı olurdu bir eşya alacaksan senet yapıp taksitle alır sonra öderdin ödeyemediğin aylarda durmadan seni arayıp ne zaman ödeyeceksin diye insanlar sık Boğaz edilmezdi.

    Bir çok insanın bankaya borcu yoktu icra ve mahkeme kağıtları gelmezdi evlere.

    Toplumun iyilikseverliği yok oldu herkes çıkarı olan tarafa döndü kimi partici kimi torpilci oldu herkes kendi gemisini yüzdürdüğünü sanıyor halbuki hepimiz aynı gemide gidiyoruz ve gemi hızla batıyor eski günler geri gelirmi bilemem ama zaman makinesi keşke olsada ben burada yorum yapan insanlar ile aynı yüzyılı yaşamasam dediğim olmuyor değil hani.

    Demem o ki burada suçlu ne baba ne anne ne de çocuklar burada suçlu herkesi ayrıştıran partiler burada suçlu futbol takımı gibi her hatayı görmesine rağmen destekleyen insanlar diyemeyeceğim şakşakçılar burada suçlu etrafına bakmayan kendinden başka kimseyi görmeyen her iyiliğin arkasında kötülük ve fesat düşünceye sahip toplum bireyleri iyilik düşünmekten yoksun insanlar.
    Eski zamandaki toplum ile dedikleriniz doğru.

    Babam iş adamı, 1984'den beri. 2001 krizinde 3.5 milyon $ zarar etmişti.


    AKP'nin gelmesi ile toplumda devasa bir mühendislik oldu. İnsanlar tamamen ben merkezli, bireysicilik mantığına dönüştü.




  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Adam psikopatmış , öyleyse psikopatlığı neden şimdi yapmış. Neden maddi sıkıntı zamanına denk gelmiş. Psikopat her daim psikopattır.

    Bu olaylar bu tarz konuşanların başına gelmeden ders almayacaklar anlaşılan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • realove19 kullanıcısına yanıt
    Psikopat olmak zorunda değil, kendine göre iyi bir şey yapıyordur, psikolojik sorunların zamanı falan olmaz,
    son intihar haberinden etkilenip yapmış olabilir.

    Ekonomik kriz olmasa yapacak başka sebepte bulabilirdi.

    Alkollü araç kullanmaktan ceza aldığı için adliyenin üst katından atlayan bunun gibi:
    https://www.cnnturk.com/turkiye/caglayan-adliyesinde-intihar-etmisti-unlu-yazar-seray-sahinerden-esine-son-veda?page=8

    Ne yapalım ceza mı vermeyelim, toplum sağlığıyla ilgili şeyler yapılır ama belli oranda sorunlu insanlar her zaman olacak.

    Dünyada hiç bir ülke buna çözüm bulamıyor, her ülkede toplu aile katliamları da oluyor.

    al başka bir konuya yazdığımı buraya kopyaladım.

    ABD'de yılda yaklaşık 68 bin kişi intihar ediyor, yani günde 186 kişi.
    Türkiye'de intihar sayısı yılda 9 bin kişi yani yaklaşık günde 24 kişi. Oransal olarak ABD'nin yarısı oranında intihar sayımız var.
    ABD'deki vahşi kapitalist sistem kimseye acımaz, 1 ay kirayı ödemezsen bile sokağa atılırsın, Öyle uzun mahkeme süreleri falan da yok yani paran yoksa ölüme terk edilirsin, evsiz olarak sokaklarda sürünürsün, devlet ev, iş falan da vermez.

    İntihar oranımız dünyanın en zengin ülkelerinden Norveç, Danimarka ve İsveç'ten çok daha düşük sayıda. Rusya'da, Türkiye'ye göre oransal olarak 4 kat fazla intihar sayısı var.
    https://www.who.int/gho/mental_health/suicide_rates/en/




  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    İntihar başka şeydir, çocuklarını öldürmek başka şey. Bi insan o kadar güzel çocuklara psikolojik basit bi olaydan dolayı kıymaz. Sen resmî dikkatle baktın mı?

    Adam hayat dolu resim de, anne de öyle.

    Abd deki kapitalist düzeni kim savundu size?
    ABD’de müslüman ülke değil. Müslüman bi ülkede bu tarz olaylar bana göre herkesin suçudur, sorumluluk herkesindir.
    Bi an önce insanlığımızı hatırlamamız gerekmekte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle yorumlar yapınca yanıt belli. %100 malum partili oluyorsun insanlar psikolojikmen sorunlu gerçekten bende buna benzer bir yorum yaptim fakat atla sizin gibi eklemeyi unutmuşum. Kısacası her yorumu begenmediginizde altına önyargılı hanzolar gibi direk kesin sende onlardansin falan yazmayın. Malum parti nasıl dini kullanarak insanları nefret ettiriyorsa dinden sizde bizi nefret ettirmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • realove19 kullanıcısına yanıt
    resimlere bakamadım.

    müslümanlıkla ne ilgisi var, psikolojik sorun dediğim şey öyle basit olmak zorunda değil bin türlü sorun olabilir.

    Psikolojik sorunlarından dolayı da iş bulamamış olabilir, öyle 2 çocuğun olup iş beğenmeme, kendine yedirememe yapamazsın gerekirse asgari ücretle bulaşık yıkayacak, eşin gidip temizlik yapacak, ucuz kiralı bir yere çıkacaksın ama çocuklarına bakacaksın.
    Katliam yapacak plana kadar bunları düşünecekti.
  • Toplum kendi çapı, erdemleri ve nitelikleri çerçevesinde kendini yönetenleri, dolayısıyla yaşam şartlarını, haklarını ve geleceğini kendi belirler, özetle her toplum hak ettiğini alır.

    Bir toplum gerçeği, özgürlüğü, adaleti, din denen tezgahı, siyaseti çözemeyip din kotarıcılarına oy veriyorsa, kötü şeyler yaşayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 15:46:9 >
  • realove19 kullanıcısına yanıt
    Siz de ne kadar kıt ve at gözlüklü kişisiniz ki benim bahsettiğim konuyu anlayamamışsınız, ben sorun olup olmamasına değil olayın sonucunun ne olduğuna odaklandım. Düzeltilip düzeltilmeyecek olan ben değil azgın fikir faşisti olan sizin düzelmeniz lazım.

    Bu cinayettir. Nedeni çözümü ayrı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtlantisGM A kullanıcısına yanıt
    Bu konuda savcı, hakim adli personel olarak mı buradasınız?

    Siz olayın cinayet olduğunu söylüyorsunuz neyi değiştirdi bunları yazmanız? Siz kendinizde bu olaydan ders alınacak ne buldunuz. Cinayet işlememeliyim mi dediniz o aklınızca. çaresiz olan insanların yerine koyamadığınız belli.
    Çaresizliği tatmadan uzaktan konuşmak ve sadece cinayet olarak yaftalamak en kolayı sizin gibi basit zihin sahipleri her zaman en kolayını seçer ve seçtiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • realove19 kullanıcısına yanıt
    Siz peki bilirkişi ya da ilgili kişinin avukatı mısınız?

    Daha da zor durumlarda olan kişiler de gördüm eşi doğumda hayatını kaybetmiş bebeği ve 3 yaşında kızıyla 1 seneden fazladır işsiz durumda hayata tutunmaya çalışan baba da biliyorum, Allah daha da yardım etsin çevremizle destek olmaya da çalışıyoruz. Ahkam kesmiyoruz.

    Bana sorduğunuz sorunu cevabı ise tevekkül. Bu adam ibret oldu ve tevekkülün ne kadar önemli olduğunu gösterdi bence.

    Hepimizin burada konuşması neye yarıyor peki? Şahsen ben yanlış yorumlandığını düşündüğüm birşeyi düzeltmek ve kendi fikirlerimi belirtmek için yazdım? Siz kendinizde sataşarak ya da durumu dramatize ederek ne amaçlıyorsunuz? Durımun cinayet olduğunu anlamak için akıl veya tahsik gerekmiyor. Düşünce faşisti olmamanız yeterli ama siz aklınızın içindeki dar kalıplara sığmayan düşünce ve fikirlere galiba o kadar kapakısınızki saldırıya geçme gereği duyuyorsunuz iğnelemeye çalışan eksik tavrınızla.

    Ben daha çok evladını düşünüp empati yapan birisi oldum bu konuda kılına zarar gelmesi düşüncesinin ne hissettirdiğini bilerek. Siz peki empati yapın üstüne zekanız ve ulvi duygularınızla sizin eşiniz oşsa kendi intihar etse öncesinde de çocuğunuza İNTİHAR ETTİRSE ne hissedersiniz?

    Tabi kimse için veya sizin için böyle birşey olsun asla istemem yanlış anlamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.