Şimdi Ara

Annemin Başına Gelenler (Önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
3
Favori
35.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
455 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen ay annem ağrılarından ötürü devlet hastanesinde dahiliye servisine gitti. Doktor ultrason istemiş. Ultrason yapıp eve geldiler ve kahvaltı yaparken annem "35 mm kist mi ne varmış" gibi bir laf etti. Ben de merak edip hastanenin sonuç görüntüleme sistemine girdim ve raporu okudum. Pankreasta kist olduğunu ve MR önerdiğini yazmış. Ertesi gün doktora gittiklerinde doktor sonuca bakıp tiroid ilacınının dozunu artırmış. Annemin tiroid bezleri alınmıştı ve hormon ilacı alıyordu. İlaç yetersiz geldiği için dozunu artırdı. Ve sonra da geçmiş olsun diye annem ile babamı yollamaya çalışmış. Babam da "Ultrasonda 35 mm kist olduğu yazıyor" deyince doktor zahmet edip sonuca bakıyor ve "Aaa haklısın" diyor. MR için yönlendirme yapıyor. O an ben sonuçlara bakmasam eve gelecek ve habersiz kalacaklardı.

    İşin kötüsü olaylar bundan ibaret değil. MR günü gelene kadar annemin ağrıları çok fena arttı ve acile gittik. Acildeki doktor kan testi ve ultrason yapıp sadece ağrı kesici veridi ve teyzemin pankreasta kist var demesine rağmen hiçbir şey olmadığını söyleyip eve yolladı bizi. Ben de bu sefer sonuçlara bakamadım. Ancak gece daha da kötüleşince tekrar dahiliyeye randevu alıp hastaneye gittik ve doktor çılgına döndü çünkü acilde alınan kana göre 65 olması gereken amilaz değeri 800-900 civarına çıkmış ve 80 olması gereken lipaz değeri ise 3200. 320 değil, 3200. Ve hemen annemi acil olarak servise aldılar. Gelen giden doktor sinirleniyor acildeki doktora. Nasıl olur da bu değerlere rağmen eve yollar falan diyorlar hep. Annem bir haftadır hastanede ve değerleri düşürmeye çalışıyorlar. Akut pankreatit olmuş ve ölüm riski varmış eğer serum tedavisine başlamamış olsalardı.

    Bitti mi? Hayır. Öğreniyoruz ki geçen yıl acile yine ağrılardan ötürü gitmiş ve o zaman ilk pankretit atağını geçirmiş. Ultrasonda 30 mm kist görünmüş ve yine MR tavsiye edilmiş. Yine lipaz ve amilaz değerleri fırlamış. Ancak doktor bize hiçbir şey söylemedi. Biz de yediği bir şeyden zannedip bir yıl boyunca habersiz erken tedavi fırsatını kaçırdık.

    Kısacası doktorlara güvenmeyin ve hep şüpheci olun. Hastane barkodundaki protokol numarasını bir yere kaydedip sonuçları bir de siz okuyun. Çünkü doktorlar baştan savma iş yapıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 12 Kasım 2019; 1:54:41 >







  • elbet bir gün sivilde karşılaşacakmış ... ya hu biraz medeniyet öğrenin. haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız verin mahkemeye . neyi bekliyorsunuz ? size o hastaneyi o doktoru zorla mı seçtirdiler ? beddua iyi bir şey değil 10 bedduanın 1i gider 9u eve kalır der büyükler . kolay olanı yapıyorsunuz şiddete başvurup düzen bozuyorsunuz. lütfen haksızlığa uğrayınca şiddete değil hukuka başvurun. ülkede adalet yok evet katılıyorum. ama Ibrahim peygamberin ateşine su taşıyan karınca misali siz de hakkınızı arayın ama doğru olan yolla .
  • konu yukarda kalsın

    doktorların bu durumuna rağmen herkes tiroid kontrollerine gitsin elinden geldiğince farklı doktorlara da danışsın hastalar olarak bilinçlenelim artık tüm iyileşmeyi bekleyenlere geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun hocam Allah acil şifalar versin.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun acil şifalar dilerim, ülkemiz her konuda olduğu gibi sağlık alanında da kötüye gidiyor. Büyük hastaneler yapmak marifet değil hasta ile ilgilenen doktor yetiştirmek marifet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IcyBox kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun ve değerli paylaşımın için teşekkür ederim. Bu tür ihmallerin istisna olmadığını göstermek açısından önemli bir paylaşım. Acil şifalar diliyorum.
  • Trde ucuz olan tek şey insan hayatı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Trde ucuz olan tek şey insan hayatı
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Ucuz olsa iyi yine bedava resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük geçmiş olsun..
    valla ben o o sonuçların ne anlama geldiğini bilmiyorum tıp okumadım... ama sonuç kağıdında genelde referans aralığı oluyor illa kendim de karşılaştırırım..

    ne desek boş doktor yetersizliğinden hastaları doğru düzgün bakamıyor adamlar.. ülkedeki herşey gibi sağlık sistemi de moka sardı
  • Acile yaralanma, kırık çıkık için anca gidilir ben bunu anladım. Geçenlerde 2 yaşında ki oğlumun yüksek ateşiyle uğraştık bir hafta. en son ateşi 39 lara dayandığın da acile götürdük. Acildeki doktorlar tecrübesiz. Kan tahlilinde enfeksiyon çok yüksek çıktı. Sebebini anlayamıyoruz belki apandisittir ben sevk yazayım, Eğitim araştırma hastanesine götürün dedi. Cep telefonundan nasıl sevk yazacağına bakıp a4 kağıda el yazısıyla değeri yüksek sebebini anlayamadık gibisinden bir şeyler saçmaladı. Evimizin yakındaki doktoruna güvendiğimiz bir özel hastaneye götürdük. Doktor sonuçlarına bakınca iğne yapmadan nasıl bu çocuğu gönderdiler bu değerlerle böyle saçmalık mı olur. Apandisit şüpheleniyorsa acilden nasıl çıkışını verir ultrasonda mı çekemiyorlar diye sinirlendi. Sonuç oğlum 3 tane iğne 15 gün boyunca da antibiyotik şurup ile tedavi oldu.




  • Bunları okuyunca çıldırıyorum bu ne ya

    Çok geçmiş olsun bu arada inşallah bu en kötü hastane anınız olarak kalır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12galatasaray12 -- 12 Kasım 2019; 10:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen yaz bizim yazlıktaki ayşe teyzeninde başına geldi. annesi pankreas kanserinden vefat etmişti. kendisindede aynı belirtiler (iki adım atsa nefesi kesiliyordu her yeri ağrıyordu aşırı halsizlik vardı iştah yoktu) gidiyor acile tüm batın tomografi istiyorlar. ve kan testi yapıyorlar. tomografi raporuna göre her şey normal kan değerleride iyi denilerek bişey yok deyip eve yolluyorlar ama durumu geçmiyor hiç tadı yok. babam ve ben kan testi raporlarına bakıyoruzki enfeksiyon/bakteri yazan kısım ciddi derecede yüksek teyze diyorum sende enfeksiyon yada bakteri gibi bir şey var. bunun üzerine tekrar gidiyorlarki gerçektende öyle. diğer doktor bu kan testine hangi doktor normal dedi diye şaşırıyor hemen tedaviye başlanıyor ve bi kaç haftada tamamen normale dönüyor. biz bakmasak raporlara belkide enfeksiyondan ölecekti zaten doktora gitmeye korkuyordu. yani biz kan testinden anlıyoruz doktor anlamıyor enteresan? yani bu kadar dikkatsizlik pes doğrusu




  • Çekinmeden herşeyi doktorlara sormak lazım yoksa cevap vermiyorlar yada acıklama yapmıyorlar biraz hak veriyorum işleri zor. Hata yapabiliyorlar ve olumcul olabılıyor dikkat etmek lazım. Geçmiş olsun.
  • o amilaz lipaz ile eve göndermesi tuhaf olmuş. Yine de akut pankreatitin tek çözümü gıda alımını kesip beklemek.

    Annene söyle alkol almasın, ayrıca sürekli kullandığı bir ilaç var mı, pankreatit yapabiliyor bazı ilaçlar.
  • Alkol kullanmıyor. Safra kesesi de temiz çıktı. Kullandığı tek ilaç da TSH hormonu için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasil vurdunduymazliktir arkadas. Illa birseyleri biz mi hekime soylemeliyiz, detaylara takilmaliyiz. Insan hayati bu kadar ucuz olmamali. Ben cektirdigim tomografi'de doktor raporunla gel demesine ragmen, siz de bakin diyorum ekranda, yani sadece kagittaki yazana baktirmak yetmiyor, icim anca oyle rahatliyor, bunlari bizim degil normalde hekimlerin yapmasi lazim. Zaten anksiyete hastasiyim, norolog'un baktigi tomografi sonucunu beyin sinir'e de gosteriyorum, kafamda soru isareti kalmasin diye, maalesef ki artik doktorlara da insan guvenemiyor.. Cok gecmis olsun kardesim. ALLAH şifa versin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acildeki doktoru direkt sağlık bakanlığına belgelerle şikayet edin. başhekime de söylemeyi unutmayın. polikliniğe gönderilen doktorlar hangi kriterle gönderiliyor bilmiyorum ama kontrol edilmediği kesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.