Şimdi Ara

ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ankara'da olup sorun yaşayan var mı hızda? 2 gündür böyle saçma sapan değerler alıyorum. Bugünde ping uçtu. Alt yapı FTTH. Mevcut paket 500 MBPS.




    ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu



  • Aynı sorunu yaşıyorum hocam. Bununla ilgili bu kategoride konu da açtım. Son 2 saattir ping değerleri çıldırmış durumda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tst- -- 13 Ekim 2022; 21:49:18 >
  • Bu SuperOnline insana kafayı yedittirir. Ne yurt dışı çıkışları iyi, pingler desen leş. Geçtiğime pişman oldum vallahi. 3 yıl VDSL kullandım 1 kere arıza kaydı oluşturmadım.

  • Bende şimdilik bir problem yok. Etimesguttayım


    ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu
  • Hocam rica etsem CMD üzerinden tracert testi atabilir misin acaba? tracert 146.66.155.1

  • Trabzonda bende de aynı durumda ping turkcell in kendi sunucusuna bile 70-100 arasında gösteriyor hız kafasına göre takılıyor valve 150 ms idi en son




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harock -- 13 Ekim 2022; 23:3:27 >
  • Düzeldi bende sizlerde durum ney?

  • merhaba aynı sıkıntı bende de var maalesef, 500/20 paket kullanıyorum 200/10 hız geliyor 2 kere arıza kaydı bıraktım, servis geldi baktı sinyallerde veya modemde bir sorun yok. Süperonline Hafta sonu bütün müşterilere 1000 mb yaptıktan sonra sıkıntı yaşamaya başladım, yükseltme sonrası tekrar eski 500/20 paketime dönmesi gerekirken 200/10 hız alıyorum.

  • handful kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerinden teknik konulara bağlanın durumu anlatın ekibin geldiğini.Hız profillerimde sorun var network birimine iletir misiniz saha ekipleri düzeltemedi deyin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar şu garip sorunlar karşılaşanınız oldu mu bugün Ankara'da?


    Saat 12.30-13.30 arası gibi internet birden yavaşladı, sonra siteler yanıt vermemeye başladı. Speedtest'i kontrol ettiğimde de yanıt vermiyordu. Sonra müşteri hizmetlerini aradım, her zaman ki ıvır zıvır cevaplar, yok modeminize sinyal geliyor, yok ayar yaptık modeme felan dediler. İnternet geldi ama speedtest ya test sunucusu hiç bulamıyor ya da geç cevap veriyor şuan. Gerçi hız normal gibi. Fakat kontrol ettiğimde Ankara test noktasında aşağıdaki gibi internetiniz yok diyor. Diğer sunuculardan bir şekilde speedtestten geç yanıt alsam da test alabiliyorum. Sorun aşağıdaki gibi ve çok saçma. Normalde bana Her iki IP'den biri Nat havuzundan atanır modemi res atınca dinamik IP verir. Bugün şu IP'ye kafayı takmış durumda ve her iki IP'den birisi Nat birisi de 213.74.53.xxx (sonu da hep ayı olan IP geliyor) geliyor. Ankara test noktası bir bende mi hoşaf? IP kaynaklı diyeceğim ama saat 11.30 sularında interneti açtığımda bu IP ile yanıt veriyordu. Genel sorun yok diyorlar aradğımda...



    ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu


    ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu


    Valve tracert sonucum (kablolu bağlantı, wireless kapalı):



    ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu

    Son durum: Mobilde de durum aynı arkadaşlar. Turkcell Ankara speedtest test noktası kesinlikle yanıt vermiyor. Sanırım genel bir sorun oluştu ve haberleri yok. Bu sebeple speedtest sitesi de test noktası bulmaya çalışırken epey bekliyor ve zorlanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 19 Ekim 2022; 14:30:9 >




  • An itibariyle Turkcell Ankara iptal edildi, yerine Eskişehir geldi. Güler misin ağlar mısın? Yetersiz altyapıyla yüksek hız vermenin sonuçlarını yaşıyoruz hep beraber... Altyapı yatırımı var mı peki? Tabii ki YOK. Neden olsun ki? Daha fazla müşteri daha fazla vaat, daha fazla kar...



    ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 19 Ekim 2022; 15:29:4 >
  • Superonline vdsl tavsiye eder misiniz ankara için?

  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

    Valve ping değerlerin baya iyi. Benim 60 MS. Ankara'nın hangi ilçesi dostum? Bu arada SpeedTest üzerinde Turkcell Kayseri'ye bağlanıyor.

  • mrshelbyz M kullanıcısına yanıt

    Ankara Yenimahalle. Gerçi IP'sine göre değişiyor. Adamlarda IP havuzu diye bir şey yok maalesef. Türk Telekom'da çakılı Ankara'dan çıkan IP'ler, malum servis sağlayıcımızda saçma sapan lokasyonlardan çıkıyor. Bugün aldığı 176 blok IP'den valve şu saat itibariyle 139 ms alıyor mesela. Geçen 200'lü IP idi ve 40 küsür ping değeri gayet makuldu. Uğraşasım yok bugün, defalarca IP için kapat aç yapamayacağım şimdi modemi... Üstelik kabloyla bağlıyım ve wireless kapalı... Kepazelik...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 21 Ekim 2022; 11:6:59 >
  • Bu arada Turkcell/Ankara lokasyonu speedtest'ten tamamen iptal edildi. Hız testlerinde Ankara lokasyondan test almak isteyen aboneler düzgün sonuçlar elde edemeyebilir. Bilginiz olsun. Sanırım sorun devam ediyor ve kafalarına göre görmezden gelip kapat geç yapıyorlar.

  • Ankara'da tekrardan Superonline'a geçeli 4 ay oldu, stabil bir performansı maalesef yok. Özellikle ay sonlarında ping değeri düşük bir yere bağlanabilmek için resmen at koşturuyoruz. Neden bir insan modeme reset atma ihtiyacı duyar ki, bunu Superonline sorgulatmaya başladı.


    Ayrıca yurtdışı çıkışlar çok kötü bir hale gelmiş, 1.5 yıl önce TürkNET'e geçmiştim, onun öncesinde kullandığım Superonline abartısız her konuda çok iyiydi ama pahalıydı.


    Şu an 500/20 paketinden hizmet alıyorum. İndirme hızı Almanya sunucularında 200 Mbps siz düşünün ...


    Bu arada Ankara/Turkcell speedtest kullanmayın, verdiği indirme hızının yaklaşık 2 katını gösteriyor, sunucu yapılandırması bozuk. Ankara/Türknet sunucusunu kullanın daha iyi.

  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

    Dostum modeme reset atınca son 2 IP hanesi değişiyor bende. Aç kapat yapınca pingi çok etkilediğini görmedim ben.

  • mrshelbyz M kullanıcısına yanıt

    Maalesef bende de aynı. Şu iki gündür 176 bloğa kafayı taktı. Pingler 160-180-200 ms arasında valve sunucularına... Maalesef bir bloktan çıkabilmeniz için defalarca IP değişmeniz gerekiyor. Ben geçen defa abartısız kafayı takıp tam 52 defa IP değiştikten sonra çıkabildim bloktan... Fazla uğraşmayın, kafasına göre bazen IP bloğu boşta oluyor, çıkartıp 200'lü bloğa alıyorlar. Aksi takdirde fazla kapat aç yapınca da CGNAT'a atıyorlar. Durduk yere başınız ağrımasın. IPv6 s... sene sonra gelip bu arkadaşlar yurtdışı çıkışlarını cihaz alarak stabil hale getirirlerse kurtuluruz bu dertlerden...

  • Ben bağlattığımdan beri 217 bloğundayım. İşin garip tarafı Turkcell Kayseri'ye bağlandıktan sonra Valve pingim 54-55 MS'e sabitlendi. Oyunda da ping artışım durdu.

  • Bugün ben de 213 bloğundayım 52-53 ping'de... Dediğim gibi bloğuna göre atlama noktaları, nokta sayısı ve ping süresi değişiyor. Saçma sapan bir sistem kurmuşlar. Buyrun:



    ANKARA SuperOnlıne Hız Sorunu


    Bu arada Turkcell Ankara halen yok. Sanırım maliyet yapmamak açısından herhangi bir aksiyon da almayacaklar. Nasıl olsa idare ediyor zihniyeti hakim sanırsam... Önüne gelene hababam al sana 1000 mb/s, 2000 mb/s, 500 mb/s dağıttılar. Altyapı patladı tabi... Yeterli altyapı var mı yok mu bakmaksızın dağıtılıyor bu hızlar sanki sınırsız kaynak varmış gibi... Alan da "Alıyorum ama bölgemdeki altyapı bu hızları kaldırabiliyor mu? Alırsam ne kadar süre bu hızlarda kullanabilirim?" diye bakmıyor. Basıyor parayı, sonra da veriyor feryadı... Saçma sapan altyapı yatırımı yapılmaksızın ha sana ha bana dağıtılmaya devam ederse bu hızlar, belli bir süre sonra kendi hız ve ping değerlerimizi de göremez olacağız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 23 Ekim 2022; 12:14:46 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.