Şimdi Ara

Ankara ROT BALANS tavsiyesi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
4
Favori
20.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apaçireisi

    malesef. kötünün iyisi olarak şaşmazda KRC rot balansı keşfettim en azından doğrusunu tarif ettiğimde anlayıp yapabildiler. daha iyisini bulursanız bana da yazın lütfen

    Alıntıları Göster
    Anladım hocam saolun. Deneyeceğim. Direksiyon açı sensörünü sıfırlamayı biliyorlar mı?
  • gecikme için kusura bakmayın. ben anlatınca yapmışlardı.
  • Bende bu rot işinden oldukça çektim. Direksiyon açısını bir türlü düzgün ayarlatamıyorum. İzmir de tavsiye edeceğiniz bir yer varsa bende gideyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ivedik organize aslan usta rot balans
  • Şaşmaz'da Erdemler Rot Balans.
    Balansı yaparken pulları çakıp göndermiyor. Lastikleri gerekirse havalarını indirip jantı döndürüyor vesaire. Sonuç olarak sıfır titremeyle aracını teslim ediyor.
    Rot ayarında da gayet iyi. Ha yukarıdaki gibi belki tüm prosedürü teknolojik olarak uygulamıyor, geleneksel çalışıyor ama işini güzel yapıyor. Lastik değişimi dahil başka yere gitmem artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_

    Şaşmaz'da Erdemler Rot Balans.
    Balansı yaparken pulları çakıp göndermiyor. Lastikleri gerekirse havalarını indirip jantı döndürüyor vesaire. Sonuç olarak sıfır titremeyle aracını teslim ediyor.
    Rot ayarında da gayet iyi. Ha yukarıdaki gibi belki tüm prosedürü teknolojik olarak uygulamıyor, geleneksel çalışıyor ama işini güzel yapıyor. Lastik değişimi dahil başka yere gitmem artık.
    Fiyatlar nasıl hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chem06

    Fiyatlar nasıl hocam?

    Alıntıları Göster
    Balans ayarına 70, rot ayarına 50 TL aldılar. Farklı günlerde gittim ben. İkisini aynı andı yaptırınca fiyat belki düşer biraz bilemiyorum.
  • rot ön arka mı 50 aldılar öyleyse çok iyi. biçok yerde arkayada ayar yapınca onada ayrı fiyat yazıyorlar.
  • Merhaba arkadaşlar bana da lazım oldu iyi bir rot balans servisi konuyu yeniden açmak yerine hortlatmayı tercih ettim, Ankaranin en iyi rot balansçısı neresidir ön takımı vs iyice irdeleyip bakacak birini arıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik motorlu direksiyon sistemine sahip aracımın, eskiyen lastiklerini yenileyince, ön lastiklerde kenarlardan düzensiz aşınma olduğunu fark ettim ve Ankara'da lazer ölçümle rot ayarı yapan bir yer aramaya başladım. Bunu yapmadan önce, bu sayfadaki tavsiyeleri de gözden geçirdim. Sayfadan faydalanmak isteyenler için kendi araştırmalarıma göre, Ankara'da iki yerde Hunter cihaz olduğunu buldum. Bunların isimlerini aşağıya yazıyorum. İkisinden de bir hizmet almadığım için işlem adımlarını bilmiyorum.

    Hunter Optik Rot Ayar
    Özdemir Kardeşler Rot Ayar

    Ben ayar işlemini lokasyonun yakınlığı nedeniyle ve google yorumlarına bakarak Etimesgut'taki KRC rot ayar merkezinde yaptırmayı tercih ettim. Eylul 2020'de yaptırdığım bu işleme 70 tl verdim. KRC'nin kullandigi cihaz DAYTON marka ve lazerli ölçümle dört tekerlekten yapılıyor. Arka lastiklerim tam gönyede çıktı, önde ise ufak bir kaçıklık olduğu ortaya çıktı. Yapılan işin sonucundan memnun ayrıldım. Aracın zaten sağa sola çekmesi yoktu, ufak kaçıklık düzeltilince de ilave bir sorun ortaya çıkmadı. Ancak onceki iletilerdeki eleştirilere benzer birkaç gözlemim var. Maalesef çalışanlar aracın elektrikli direksiyonunun ayardaki etkisinden habersiz. Direksiyonu kitlemeden ayar yapmaya çalışıyorlar. Eğer kaçıklığı fazla olan bir araca bu işlemi yaparsanız, direksiyonun konumunu tam fiziksel merkezde ayarlayamazsınız. Direksiyon açı sensörünü zaten bilen yok. İşlem bitiminde Ramazan beye yol teşekkür edip memnuniyetle ayrıldım.

    Rot ayar merkezlerindeki başka bir belirsizlik ise aracınızı yol testi için teslim etmenizi istemeleri. Örneğin bu test esnasında bir kaza meydana gelse mağduriyetinizi kim üstlenir? O yüzden bu tip yerlerde, eğer aracınızı sokakta bulmadıysanız yol testine vermeden önce tekrar düşünün. Zira, rot ayarının sonucu öyle şehir içindeki kısa sürüşlerle anlaşılmaz. Görece 90-120 kmh hızlara çıkabileceğiniz düz ve boş yollarda aracın davranışını, ok gibi gittiğini gözlemlemeniz lazım.




  • Son gözlemlerimden sonra düşüncelerimi güncelleyeyim.


    Balans ayarı için Erdemler Rot Balans,

    Rot ayarı için Karaca Rot Balans diyorum.


    Erdemler balans ayarını harika yapıyor, ama rot ayarında sonuç alamadım. Karaca da rot ayarında çok iyi.


    Ama buradaki ince nokta, işlemi bizzat ustaya yaptıracaksınız. Erdemlerdeki Mehmet Abi zaten kendisi yapıyor, sorun yok. Karaca'da da Ali Usta'dan yapmasını rica edin. Ayrıca test sürüşü yapmasını da talep etmeniz lazım. Kalfalar ya da diğer usta yaparsa sonuç alamıyorsunuz.


    Çok övdükleri Dayı Rot Balans ise daha sorunumun ne olduğunu dinlemeyip abi o lastikler öyle yaa deyip kestirip attı. Tavsiye etmiyorum.

  • erAn_ kullanıcısına yanıt
    Karaca rot balans, özel bilgi hastanesinin karşısındaki yer ise bende başka bi rotçunun bir türlü düzeltemediği direksiyon için şans eseri gittim ve tek rot ayarıyla direksiyon dümdüz oldu. Çalışanlar filan aşırı ilgili ve işinin ehliydi. Bende tavsiye ederim.
  • Bizde tecrübelerimizi yazalım madem. Öncelikle arkadaş sonuna kadar haklı "Dayı Rot Balans" denilen yer gereksiz ve saçma sükse yapmış. İşinin tam ehli olan bi yer değil ben başka bişey için gitmiştim oraya adamın bilgilendirmesi ve muamelesini görünce dedim ki içimden "bu dalga mı geçiyo la?" Diyip dükkandan ayrıldım. Asla gitmem tavsiyede etmem.

    Konudaki en çok beğenilen mesaj gibi malesef birebir kılıç gibi rot ayarı yapan bi yer yok. Çok samimi olmalısınız ki ustaya sözünüzü geçirip öyle yaptırabilirsiniz ancak fakat bende dahil şu "direksiyon açı sensörü" muhabbetini bir türlü sıfırlattıramadım heriflerin ellerinde vagcom yok

    Öncelikle direksiyon açı sensörünün sıfırlandığı tek cihaz olan Hunter markaya sahip "Özdemir Kardeşler Rot Balans"a götürdüm. Durumu izah ettim dedim böyle böyle. Abi sen en iyi yere geldin şöyle böyle. Adamlar rot ayarı yaptılar arkalara yapmadılar. Arkaların değerleri niye böyle dedim bana "abeeğğ o üreticinin toleransı zaten sıkıntı yok" dediler. Zaten arkalara yapmadıklarını gördüğümde buraya gelinmez dedim. Sonra araç liftten indi açı sensörünün sıfırlanması için bekliyorum usta arabayı aldı sürdü ne desin ? "Açı sensörü kaçık olsa uyarı verir zaten araç" ya açı sensörünün kaçık olması arıza sebebi değil ki o tamamen keyfi ve senin gözlemlemen gereken bişey. Direksiyon açı sensörünü sıfırlattıramadan eve döndüm. Özdemir kardeşleri tavsiye etmiyorum. Eve dönerken baktığımda önceki ayardan daha kötü olduğunu direk anladım zaten .

    Benim 2 kere gitmiş olduğum Ankarada işini en iyi yaptıklarını gördüğüm ve en güzel ilgilendiklerini gördüğüm tek rot balanscı "Kapan Kardeşler" ilkinde gittim Aracın değerlerini yılını modelini kasasını ve hangi süspansiyon sistemine sahip olduğunu girdiler ve işleme başladılar. Hem önlere hem arkalara yaptılar ama ellerinde cihaz olmadığı için açı sensörünü sıfırlayamadılar. Liftten çıktıktan sonra eve dönerken baktım ki araç ok gibi olmuş direksiyon açı sensörü sıfırlanmadığı için ben direksiyonun tam düz giderken düz durmadığının farkındaydım fakat Ankarada en pürüssüz iş çıkaran burası olduğu için %90 işimi gördü.

    Sonra keyfe keder aradan bi süre geçtikten sonra tekrar yanlarına gittim zaten tanıdılar hemen. Direksiyonu tam düz tutarken sola doğru gidiyor dedim. lifte aldılar ve ustaya dedim ki "direksiyon tamamen elektrikli acaba araç çalışırken mi direksiyon kilidi taksak" dedim. Oda kırmadı öyle yaptı. Sağ sol yaptı 3-4 kere direksiyonu kitledi, tekrar çözdü bi daha sağ sol yaptı, gene kitledi. Yani direksiyonun ayarıyla baya uğraştı sonra rotlara girişti. Test sonucu gene öncekinden bi tık daha iyiydi ve mutlu bi şekilde ayrıldım.

    Kapan kardeşleri sonuna kadar tavsiye ederim . Yalnız aracınızın modelini yılını kasa kodunu ve süspansiyon sistemini iyi bilirseniz onları daha iyi yönlendirirsiniz. Ben ustaya şak şak şak seçtirdim hemen adam bana "böyle müşterileri seviyorum, neye bindiğini iyi biliceksin abi" dediler

    Kapan Kardeşler Rot Balans benden tam not aldı. Mutlaka gitmenizi öneririm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Hafızaya attım hocam, Karaca'dan memnunum ama aklımın bir kenarında dursun Kapan Kardeşler.


    Her ustaya da laf söylenmiyor. Bazısı bunu ukalalık olarak görüyor. Sanki ustalığına laf etmişiz gibi tripleniyor.


    Çoğu rot cihazında aracın ismi bile listede olmuyor. Alt model yılına ait kasalar oluyor onları giriyorlar.

  • Merak ettiğim böyle önemli bir konu için servise neden gidilmiyorm?? Serviste yokmu bu aletler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

    Gidilebilir tabii. Servislerde de var cihazlar. Fakat orda da cihazlar yeni ustalar kötü oluyor. Ezbere iş yapıyorlar. İyi yapan yerler de vardır illaki.

  • Bu sayfadaki tavsiye üzerine kapan kardeşlere rot ve ön düzenleri kontrol etmek için aracımı bugün götürdüm. Balansı da yine bugün başka bir lastikçide yaptırmıştım.
    Randevusuz gitmeme rağmen yardımcı oldular, hiç bekletmeden aracı aldılar. Ön düzende sorun olmadığını ama rot ayarının yapılması gerektiğini söyledi usta. Tamam dedim, aracım zaten çok hafif sağa çekiyordu,onu da söyledim.

    Önce lastik hava basınçlarını kontrol ettiler, lastikçim fazla hava basmış, onu düzelttiler. Ardından bilgisayar yardımıyla rot ayarını yaptılar. Araç ok gibi oldu, sağa çekme hiç kalmadı. Fiyatı da gayet uygundu.

    Rot ayarı için tavsiye ederim. İlgi alaka ve fiyat gayet memnun edici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazasız belasız kullanın inşaallah. Fiyatı da belirtirseniz referans olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değil de boşa okumuşuz,


    ne zaman bir rot balans işim olsa bakıyorum sanayide rot balansçıların önü sıra kuyruk olmuş.


    Geçen birine gittim, biraz bekle araç var dedi. Beklerken beklerken bir saati buldu. Sıkıldım gittim artık.

  • Ben de güncellememi yapayım: Kapan Kardeşleri tavsiye etmiştim

    Ben artık orayı tavsiye etmiyorum arkadaşlar çünkü yanılmıyorsam o mesajı yazdıktan sonra 1-2 kere daha gitmiştim ve daha da bozup bozup vermişlerdi aracı bana. Eski disiplinlerinde olmadıklarını gördüm ve düzeltip bana verdikleri zaman "direksiyon yine düz değilse getir ehehehehe yaparız" gibi böyle gülerek yaklaşmışlardı.

    Karaca Rot Balans ve İvediğin sonunda bir rot balanscı var (özdemir kardeşler rot balansmış) bu iki yeri deneyeceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.