Şimdi Ara

ANKARA'da olayyy Kadın polis: 'terör suçu işliyorsun' videoyu sil !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
11.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 - Polis terör suçu diyerek insanları korkutmaya çalışıyor


    2 - Polisin şoförü terörist ilan etmesi daha komik


    3 - Polisin kadını tehdit etmesi


    4 - Polisin şoföre saldırmasını gözümle gördüm demesi


    Olay yerinde terörist yoksa bu yüz kızartıcı olaydır polisin memurluktan atılması gerekir


    Bu olay gündemde tutulmazsa ileride herkesi korkutarak işlem yaparlar


    Bu ülkeye Fethi Sekin gibi polisler lazım halkın polise, polisinde halka yardımcı olması gerekir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Nisan 2021; 21:6:1 >
  • Sen görevini kötüye kullanıyorsun asıl suç işleyen sensin.Hareketlere bak konuşmaya bak eşkiya sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 17 Nisan 2021; 20:58:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu ne anlamadım

  • Vatandaşa esip gürlemeyi bilirler anca

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Polis kadın: aşırı reaksiyon

    Çeken kadın: aşırı çığırtkanlık



    Neyse

  • ANKARA'da olayyy Kadın polis:  'terör suçu işliyorsun' videoyu sil !!!

    İnşallah bu yorumlarını free speech lerini gerçek hayatta insanların yüzüne karşı da yaparsın da , o zaman anlarsın " bu kadını şey yapmak lazım " ın karşı yorumu nasıl olur. Ya da sana veya sevdiklerine karşı yukarıdaki gibi bir free speech de bulup " bu kadını bu kızı şeyetmek lazım " derlerse senin gini inşallah yediririsin karakterine, yorumları için teşekkür edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 17 Nisan 2021; 22:7:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 15 temmuz akşamı ve gecesi bu polisler ortada yoktu hepsi kaçmıştı..bunlar sadece vadandaşa artislik yapıyor..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşbaz

    Özel Hayatın İhlali Suçu 5237 Sayılı TCK 134. Madde


    Kişinin rızası önemli. Yoksa bu dünyanın her yerinde böyledir .



    Alıntıları Göster

    Yahu bilmiyorum deyip geçmek varken neden bir taraflarından kanun uyduruyorsun?


    Alıntı

    metni:
    Özel hayat birçok farklı katmandan oluşmaktadır. Özel hayatın gizliliği suçu ile özel hayatın yalnızca gizli alanı koruma altına alınmıştır. Bireyin sinema veya tiyatroya gitmesi, havuza girmesi, spor yapması da özel hayattır. Fakat toplumun diğer bireyleriyle aynı alanlarda yapılan bu faaliyetler “özel hayatın gizliliği” kapsamına alınabilecek faaliyetler değildir. (Y12CD-K:2016/8242)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veleciraptor -- 17 Nisan 2021; 22:14:34 >




  • Nedense bi terör lafı milletin ağızına pelesenk oldu önüne gelen söylüyor. Ne bu muhalif olan herkese terör yakıştırma sevdası. Şu videoda benim en irite ettiğim durum kadın polis memurunun "ver kimliğini işlem yapıcam" demesi.


    Şimdi vermesen polisin görevini uygulamasına engel olma suçu işliyorsun. Konuyu da çok bilmiyorum şimdi polisin de hakkını yemek istemem videonun başında ne yaşandı, iett şöförü ne yaptı ondan da haberimiz yok. Fakat kimliğini versen ceza yazsa gidip mahkemeye dilekçe verip bir de o dilekçe olumlu mu olumsuz mu olacak işin yoksa bir de onu 1 yıl bekle.


    Bu ülkede rütbelinin vatandaş üstünde dehşet bir üstünlüğü var bunun tartışılması gerekiyor. Polis kafasına göre ceza yazabilir ki buna en büyük örnek fahri trafik müfettişleridir. Adam evinin camından senin plakanı okuyup sana dilediği cezayı yazabilir ve bunun iptali için gidip o kadar mahkeme sürecini geçmen lazım ki anca iptal ettirebilesin. Çok vahim durumdayız çok.


    Edit: Aklıma geldi bunu da yazmadan geçmeyeyim, HGS etiketimin görevli tarafından sisteme yanlış girilmesinden dolayı HGS geçişlerimde hem para ödeyip hem de OGS tarafından ceza yazıldı. 4 Şubattan beri dekontlarla birlikte gitmeme rağmen iptal ettirmeye çalışıyorum. Gerekmedikçe polislere karşı hakkımı falan savunmuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelikanliCekirge -- 17 Nisan 2021; 22:19:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşbaz

    Hayatımda gördüğüm en cahil insandan daha cahilsin. OKU !


    Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun basit şeklinin cezası TCK md. 134/1'de ilk cümlede 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olarak düzenlenmiştir. ... Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun nitelikli şekli, yani ses veya görüntülerin ifşa edilmesi suçunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapistir.



    Alıntıları Göster

    Alıntıladığınız yazıyı okumadım cahil mi ama bu yorumu zır cahil olan ve cahilliğinden bir haber olan bir kimsenin yazdığı ortada.


    Kamuya açık alanda özel hayatın gizliliğini ihlal suçu oluşmaz.





  • Benim Türk polisine olan güvenim yıllar önce yok oldu. Eski polisler kalmadı ya sürgün edildi ya emekli edildi. Kendi adamları yerleştirildi emniyete. Bu sebeple vatandaşın yanında değil hiçbiri artık. İstisnalar hariç tabi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili dostlar kamuya açık alanda özel hayatın gizliliği suçu oluşur. (12. Ceza Dairesi     2015/16560 E. , 2017/4579 K.) Kanunları sadece lafzı olarak uygulayarak genelleme yapıldığı takdirde hata yaparız. Her olayın kendi içerisinde değerlendirilmesi gerekir. Kanun koyucunun kamusal alanda özel hayat ilişkisinden muradı " Bir olay ya da bilginin, özel hayat kapsamına girip girmediği belirlenirken, kişinin toplum içindeki konumu, mesleği, görevi, kamuoyu tarafından tanınıp tanınmadığı, dışa yansıyan davranışları, rıza ve öngörüleri, sosyal ilişkileri, içinde bulunduğu fiziki çevrenin özellikleri, müdahalenin derecesi gibi ölçütler göz önüne alınmalıdır." olarak ifade edilir. Bu bağlamda sıradan bir vatandaş için kamuya açık alanda özel hayatın gizliliği suçu oluşurken üniformalı bir kolluk için bu suç oluşmaz. Kamu görevi ifasında giyilen üniforma kolluğa anayasanın vatandaşa sağladığı haklar dışında farklı ve üstün haklar sağlar. Düzeni sağlamakla görevli, üniformalı kamu gücüne haiz bir görevlinin görevin ifasında gizliliğine saygı gösterilmesinin beklenerek bu hususun kanun ile güvence altına alındığının iddiası ne yazık ki mesnetsizdir.





  • Dikkatli yorumla! "Sıradan bir vatandaş için kamuya açık alanda özel hayatın gizliliği suçu oluşurken üniformalı bir kolluk için bu suç oluşmaz. Düzeni sağlamakla görevli, üniformalı kamu gücüne haiz bir görevlinin görevin ifasında gizliliğine saygı gösterilmesinin beklenerek bu hususun kanun ile güvence altına alındığının iddiası ne yazık ki mesnetsizdir. " Kısacası yasa koyucu üniformalı bir kolluk görevlisine daha sınırlı bir özel hayat alanı tanımış. Hatta daha önce benzer bir olayda SYKP İl Temsilcisi Çetin Ak'ın fotoğraflarını çektiği polisler özel hayatın gizliliğinin ihlalinden değil, ancak “Görevli memurun görevini yapmasını engelleme, görevli memuru küçük düşürme, hedef gösterme” gibi nedenlerle suçlamada bulunabilmişlerdi.



    Benzer bir olay daha buldum. Yine "özel hayatın gizliliğin ihlali"nden değil ancak "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan dava açabilmişler. Kadın trafik polisi belki bu yüzden olayı kılıfına uydurmak için "terör suçu işliyorsun" diyor.


    https://t24.com.tr/haber/polis-kameramaninin-fotografini-cekip-sosyal-medyada-paylasan-gazetecilere-hapis-cezasi,324423




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veleciraptor -- 18 Nisan 2021; 1:15:29 >




  • Düşbaz kullanıcısına yanıt

    Dünyadan haberiniz yok sizin, niye böylesiniz. Hani bir de çok biliyor gibi iddialı iddialı konuşuyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek gösterdiğiniz olayda TEM görevlisi kolluk gücü görev alanı açısından takdir edileceği üzere asayiş ve trafik konularında görelilerden farklı olarak üniforma giymedikleri gibi görev açısından hem kimlik bilgilerinin hem de müteakip görevlerde can güvenlikleri açısından gizlilikleri önemli olmasıdır. Yüce mahkemece tesis edilen hüküm kanımca bu yöndedir. Ancak asayiş ve trafik hizmetlerinde görevli olanlar üniformalarıyla kamu gücünü temsil ederler. Gizlilikten öte görev açısından görünür olmak durumundadırlar. Kişisel gizliliğin mesnetsiz yani dayanaktan yoksun olma hususu bundan kaynaklanmaktadır. Paylaşılan görüntüde kanımca sorun görüntünün kayda alınması değil kayda alan hanımefendinin görevli memura haksız olduğunu ifade ederek hüküm de bulunması ve bunu desteklemek için kayıt altına aldığını açıkça beyan etmesidir. Olayın detaylı incelenerek tanıkların dinlenmesi sonucunda savcılık makamı tarafından görevlilerin tespit edilen bir kusura müdahale ettikleri, kusurlu sürücünün devlet otoritesini temsil eden görevlilere güçlük çıkarttığını, gösterilen davranışın yetki sınırları içerisinde kaldığı ancak kayıt yapan hanımefendinin eylem ve söylem birliği içerisinde görevli memurların görevlerini yapmalarına engel olunduğuna kanaat getirirse TCK kapsamında hakkında iddianame hazırlayabilir. Daha önce de ifade ettiği gibi olayın bütününe bakmak gerekmektedir.





  • Düşbaz kullanıcısına yanıt
    Cahilin bi tık üstüsün
    Ne deniyor ona?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.