Şimdi Ara

ANİ FPS DÜŞMESİ, DONMA VE TAKILMA *yardım lütfen*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar arkadaşlar. Lenovo y50 laptopum var. i7 4700 8gb ram nvidia gtx 860m falan özellikleri biliyorsunuzdur az çok. GTA V'i very highta 0 kasmayla oynuyorum ama şu league of legends beni çileden çıkartacak. oyun baslarında 120-200 fps le başlıyor fightlara girince veya oyunun ilerleyen dakikalarında durduk yere fps 0 a düşüp 3-4 sn donuyor. Biraz önce oyun late'e kalmış fps 40-30 arasına düştü bi daha da yükselmedi deli oldum tüm ayarları lowest yaptım hala aynı kafayı yedim. mouse bile takılıyor kamerayı çevirirken. ekran kartının yeni sürümünü yükle gibi saçma şeylerle gelmeyin. (kusura bakmayın sinirliyim biraz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragist -- 19 Nisan 2015; 21:18:40 >



  • fpsyi 60 a sabitle belki fps drop oluyordur yda fanı falan temizle ısındığı için olabilir ya da düşündüğün gibi oyunda sorun da olabilir. söyleme demişsin ama ekran kartını ayarlarıyla da alakalı olabilir
  • Ekran kartı ile alakalıdır.
  • oyun kasmaya başladığında ekran kartı ve işlemci sıcaklık değerlerini paylaşır mısın?
  • ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. çok daha gelişmiş grafikteki oyunlarda çok daha fazla ısınıyor ama böyle bi donma hiç yok.
  • Hynx kullanıcısına yanıt
    oyunu silip tekrar kurdum fps'yi de 60'a sabitleyip bi oyuna gireceğim teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismet470

    selamlar arkadaşlar. Lenovo y50 laptopum var. i7 4700 8gb ram nvidia gtx 860m falan özellikleri biliyorsunuzdur az çok. GTA V'i very highta 0 kasmayla oynuyorum ama şu league of legends beni çileden çıkartacak. oyun baslarında 120-200 fps le başlıyor fightlara girince veya oyunun ilerleyen dakikalarında durduk yere fps 0 a düşüp 3-4 sn donuyor. Biraz önce oyun late'e kalmış fps 40-30 arasına düştü bi daha da yükselmedi deli oldum tüm ayarları lowest yaptım hala aynı kafayı yedim. mouse bile takılıyor kamerayı çevirirken. ekran kartının yeni sürümünü yükle gibi saçma şeylerle gelmeyin. (kusura bakmayın sinirliyim biraz)

    Aynı sorın bende de oluyordu oyunu kaç defa silip yüklesemde tflerde 10 fpsye filan düşüyordu. Sana tavsiyem game booster yükle ondan sonra hic fps düşüşü yaşamadım fps baya arttı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adam gta 5 very high 0 kasma diyor lol oynarken ısınması vs imkansız gibi bir şey. Ayarlardan vsync/dikey eşitleme aç dene olmazsa fpsyi 60a falan limitle öyle dene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun bende de oluyor. normal şartlarda sisteme göre 200 fps almam gereken pc ile fightlarda 50 fps alıyorum. bence nvidia ile oyun arasında bir uyumsuzluk var sistem ne kadar iyi olursa olsun, belli bölümlerde kasma,donma oluyor.
  • Aynı şey bendede var kardeşim tamamen ısınmadan kaynaklı 1 yıldır aynı sorun var yeni yeni çözdüm her yolu denedim tek bir tane kaldı oda soğutucu almak çünkü oyun başı 100fps veren bilgisayar oyun sonunda 30-40 fps vermesinin tek nedeni bence ısınmadır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabikide tek sorunu isinma laptopta oyun oynanmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım haklısınız arkadaşlar. Fps'yi 60 a sabitlesem de arada ani düşmeler ve 35. dakikadan sonra acayip donma ve takılmalar oluyor. Soğutucu aldım bir de öyle deneyeceğim. Kafama takılan şu ki League of Legends dışında oynadığım oyunlarda ısınma çok daha fazla ve uzun olmasına rağmen takılma olmaması...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragist -- 24 Nisan 2015; 17:31:42 >
  • arkadaşlar laptopa fan aldım sorunum devam ediyor. Zaten de belirttiğim gibi lol oynarken fazla bi ısınma almıyorum. Diğer oyunlarda ısınma çok daha fazla olamsına rağme böyle bi fps düşmesi takılma yaşamadım. Yardım edebilecek varsa şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismet470

    arkadaşlar laptopa fan aldım sorunum devam ediyor. Zaten de belirttiğim gibi lol oynarken fazla bi ısınma almıyorum. Diğer oyunlarda ısınma çok daha fazla olamsına rağme böyle bi fps düşmesi takılma yaşamadım. Yardım edebilecek varsa şimdiden teşekkürler.

    hacı bendede lenovo y500 var bendede çok donuyor bf4 te pc 90 derece oluyor ama donmuyor lolde 70 derece oluyor donmaktan oynayamıyorum artık
  • dikey senk. açik mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikey senk ve karakter ana hatları kapattım bi de çok yüksekten yüksege aldım fps yi de 60'a sabitledim bi de fan aldım artık daha az oluyor :) umarım bi daha olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragist -- 27 Nisan 2015; 21:54:30 >
  • Oyunun kısayolundan özelliklere girip uyumluluk ayarlarıyla oyna

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç bir çözüm gibi geldi. oyunun kısayolu aslında patcher'ın kısayolu değil mi? Oyun içi konfigirasyonla alakası olmadıgını düşünüyorum. Ama leagueoflegends.exe'nin bi uyumluluk ayarlarına bakayım. Bu arada hatırladığım kadarıyla bi ara wndows 7 yüklemiştim pc'ye böyle bi sorun yoktu sanki sonra geri win8'e döndüm sshd desteklemiyor diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragist -- 27 Nisan 2015; 23:25:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismet470

    ilginç bir çözüm gibi geldi. oyunun kısayolu aslında patcher'ın kısayolu değil mi? Oyun içi konfigirasyonla alakası olmadıgını düşünüyorum. Ama leagueoflegends.exe'nin bi uyumluluk ayarlarına bakayım. Bu arada hatırladığım kadarıyla bi ara wndows 7 yüklemiştim pc'ye böyle bi sorun yoktu sanki sonra geri win8'e döndüm sshd desteklemiyor diye.

    Aynı sorun bende de olmuştu windows 7 kullandığım zaman daha çok fps alırken windows 8 olan bir bilgisayar aldığımda fps 05-10 arasıydı. Ardından oyunun patcherının kısayolundan özelliklere, ardından "Bu programın çalıştıracağı uyumluluk modu" nu windows xp service pack 2 yapmıştım. (neden bunu yaptım bilmiyorum sadece deniyordum ve ardından windows 7 yapınca da olmuştu)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler sorunum düzelmedi ben windows 7 yükleyip öyle deneyeceğim tekrardan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.