Şimdi Ara

(ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
4
Favori
11.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsrail cografi olarak küçük olabilir ama gölgesi çok ama çok büyük.


    Dünya üzerinde sahip oldukları Yahudi markalarına bir göz atın bakalım. İnanılmaz bir maddi gücü barındırıyorlar. TV'lerde bilmem kaç yıldır orucu neyin bozup bozmadıgını değil egitime ve çalısmaya önem veriyorlar. Her ülkede büyük Yahudi yatırımları var neredeyse dünya para piyasası bu adamların elinde.


    Bugün İsrail yada Yahudi ürünleri denilen markalar en basitinden ülkemizden çekilsin bakın bakalım işsizlik, borsa ve döviz ne hale geliyor.


    Bunun dışında ise Filistin için denilecek şey '' Hakettiğin gibi yaşar ve ölürsün''.

  • -İsrail gazetesi Yediot:Biden, Gazze'deki saldırıyı sona erdirmek için Demokrat Parti'den benzeri görülmemiş bir baskı altına alındı.Harekatın birkaç nedenden dolayı sona ermesi gerekiyor. İsrail'in iki gün önce tünelleri bombalaması sırasında elde ettiği başarılar, Hamas'ın elde ettiği stratejik başarıyı değiştirmeyecek. Yüzlerce kişiyi öldürsek bile, bu böyle ve değişmeyecek.


    -ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü.Biden, Gazze’de sivil kayıplara dair endişelerini dile getirdi.

    Netanyahu, “Sivilleri korumak için elimizden geleni yapıyoruz” cevabını verdi.


    -Avrupa Birliği: Gazze'deki şiddet artık sona ermeli.


    -Hamas: İsrail'in siyasi arenasının başkenti Tel Aviv, Kassam roketlerinin ana hedefi haline geldi.


    -Suudi Arabistan ve Mısır, Gazze'de acil ateşkes talep ediyor..


    -Lübnan sınırından Gazze'ye yasadışı girişler artmaya başladı.Lübnanlılar güvenlik kameralarınıda kırarak açtıkları yoldan Gazze'ye gidiyor.İsrail ordusu "gerçek mermilerle" sınır hattına ateş ediyor.

    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR


    -Pakistan'ın önde gelen dini liderlerinden Muhammad Asif Jalali verdiği beyanlarla ülkesinde gündeme oturdu:

    "Erdoğan'ın asker istemesi halinde Pakistan ordusunun Erdoğan'ın emrine girmesi farzdır.Türk ordusuna katılmayan askerlerin bu ülkede işi yoktur.Erdoğan isterse 500 bin savaşçı göndereceğiz."





  • -Hamas duyurdu: İsrail ile 22:00 itibaren 2 saatlik ateşkes başladı.


    Hamas lideri Mahmud Abbas bugün ABD başkanı biden ile görüşmüştü..

  • Belirlenen kısa ateşkes sona erdi..Gazze'de cenazelerin defni ve yararıların kurtarılması gerçekleştirildi.Bayram zamanı gece saatlerinde filistinliler cenazelerini toplu olarak defnetti..


    Gazze Sağlık Bakanlığı İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında Şehit sayısı 41'i çocuk ve 23'ü kadın olmak üzere 145'e yükseldiğini açıkladı. 10 Mayıs'tan bu yana 1.100 Filistinli yaralandı.


    Bununla birlikte sahadan gelen yeni bilgiler şöyle;


    -İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'ye yönelik operasyon, gerektiği sürece devam edecek.Araplar için ayrı bir yasa ve Yahudiler için ayrı bir yasa yok. Ancak herkesi içeren bir yasa var.

    Zor günler bizleri bekliyor..


    -İsrail eski savunma bakanı Avigdor Lieberman: "Tünellere saldırı 3 yıl boyunca planlandı, ancak verimsiz bir şekilde gerçekleştirildi ve sadece propaganda operasyonuna dönüştürüldü.Askeri operasyonun amacı yalnızca Netanyahu'nun durumunu iyileştirmesidir.İsrail’in Hamas karşısında durumu buysa, Hizbullah veya İran'a karşı durumları nasıl olur?"


    -Katar Heyeti, Gazze'de evleri yıkılan şehitlerin ailelerine acil yardım dağıtmaya başladı.


    -Kanal 20 İbranice: İbrani televizyon kanallarında saat 12'ye geri sayım yapılması utanç verici. Hamas örgütü bize gülüyor.


    -İsrail Savunma Kuvvetleri: Hamas, gece yarısı Tel Aviv'e roket atacağını duyurdu. Bir şehri hedef alma tehdidi başlı başına uluslararası hukukun ihlalidir. Hamas tehdidini yerine getirirse sivilleri hedef alarak uluslararası hukuku yeniden ihlal etmiş olur.


    -Filistinliler, dükkanları yahudi işgalcilere ait olan Ramleh çarşısını ateşe verdi.




    -Hamas Başkanı Heniyyeh: 15 yıldır her yönden kuşatılmış Gazze, gönderdiği füzelerle siyonistlerin tüm bölgelerine sokağa çıkma yasağı ilan ettiriyor. Filistin halkı olarak biz işgalcilerle yaptığımız savaşta bir kaçış veya geri dönüş bilmeyiz.Tel Aviv ve banliyölerinde düzinelerce roket ile büyük bir füze saldırısı başlatıyoruz. Aynı zamanda, Gazze’nin bombalanmasına yanıt olarak işgal altındaki Aşdod'a düzinelerce füzeyle büyük bir füze saldırısı gerçekleştiriyoruz.


    -El Kassam Tugayları:İsrail için hâlâ daha fazla sürprizimiz var ve bugün bazı yeni roketleri hazırladık.Tel Aviv'deki İsraillilerden şimdi gökyüzüne bakmalarını istiyoruz.


    Aşkelon ve çevresine doğru büyük ve sürekli roket atışı yapılıyor

    -Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde: Topraklarımızı rahat bırakın. Yoksa sizleri öldüreceğiz. Tek seçeneğiniz topraklarımızdan kaçmaktır."


    Gün içinde israil sınırına yakın bölgeye tırla getirilen israil merkava tankı füzelerle vuruldu.

    İsrail'e yapılan füze saldırısında hedefini bulanların sayısı da eskiye göre yükselmeye başladı.El Kassam'ın attığı füzeler bazı tren,tramvay ve metro girişlerini vurdu.

    İsrail kaynaklarına göre, az önce Gazze'den fırlatılan roketlerden 42 tanesi Tel Aviv ve İsrail'in merkezine düştü.




    son saldırılar ile birlikte özellikle israilli yahudi vatandaşlarının moral olarak çok dağıldıkları ve netanyahuyu suçlayarak acil ateşkes edilmesini istedikleri israil basınına yansıyor..


    Ayrıca dünya genelinde birçok ülke bugün filistin için büyük gösteriler düzenledi.ABD de çoğu eyalette eş zamanlı protestolar yapıldı.ABD senatosunda demokrat üye Bernie Senders ABD nin artık israil konusunda tarafsız politikalara geçmesi gerektiğini açıkladı.Bir çok demokrat üye (Biden'ın partisi) israil'in limitleri aştığını ve kontrollen çıktığını açıklayan meclis konuşması yaptı.Biden üstündeki siyasi baskılar ise 5 gün öncesine göre çok daha fazla arttı.


    Gazze savaşını değiştiren etken ise hiç kuşkusuz El Kassam tugaylarının muazzam şehir örgütlenmesi ve saldırı şekillerini değiştirmesiyle oldu..Netenyahunun savaş sürecinde elde etmek istediği El Kassam tugaylarının asıl saklandığı yerler olan yeraltı tünellerini yok etme ve israil için 1 numaralı düşman olarak ilan edilen El Kassam baş komutanı Muhammed Dief'i öldürmesi için kara harekatını ağır kayıplar riski olduğundan cesaret edememesi bütün avantajlı filistinlilere geçirmiş oldu.Ayrıca israil'in çok güvendiği demir kubbe savunma sistemlerinin çalışma mantığını çözen El Kassam tugaylarının artık daha etkili ve hedefi vuran saldırılar yapmasıda israil için çok büyük handikap oluşturuyor.İsrail yüzlerce füzeyi engellesede israilin cadde ve sokaklarına düşen vurulmuş,parçalanmış füze moloz yığınlarına üretebilceği çarede yok ve bu moloz yığınlarıda büyük hasar ve kayıplara sebeb oluyor..


    Biraz roller değişti bölgede..eskiden Gazze ateşkesi ister israil istemezdi ama şimdi Gazze tarafı bu savaşı adeta "var olup olmama" savaşı olarak gördüklerinden istedikleri şartlar kabul edilinceye kadar sokak çatışmalarına girmeye hazırlar..Lübnan ve ürdünden kaçak yollarda gelen savaşçılarda Gazze halkı için moral oldu.İsrail içindede ayaklanmaların sürmesi ve asayişin tam sağlanamaması israilin güvenliği açısındanda büyük problem teşkil ediyor.


    Sonuç olarak ateşkes sağlanacaktır ama Gazze'ye karadan giremeyen netanhayu için bu karar siyasi hayatınında bitmesi anlamını taşıyacakdır...





  • El Kassam tugaylarının son yaptığı ve etkili olduğu füze saldırıları sonrası İsrail ordusu havadan yoğunluklu bombardımana tekrar başladı.Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne çok sayıda şehit ve yaralı ulaştığı haberleri geliyor..Bombardımanlar sürerken El Kassam füze ateşlemeye devam ediyor.

  • Arkadaşlar son durum nedir ateşkes oldu mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda yazdım detaylıca..Güncel bilgiler hepsi.


    Son 1 Saate 40 hava saldırısı düzenlendi israil ordusu

    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Mayıs 2021; 2:33:19 >
  • -İsrail savaşa devam kararı aldı...


    -İsrail'in Gazze'de gece saatlerinde gerçekleştirdiği katliamda son durum: 8'i ÇOCUK, 12'si KADIN olmak üzere 33 kişi şehit oldu. 50 kişi yaralandı.


    -İsrail'de füze saldırılarından ötürü 11 kişi ölü, 650 yaralı var..


    -Netenyahu:Gazze ile gerginlik biraz zaman alacak. Uluslararası baskı var ancak ABD'den destek alıyoruz. Bu sefer sükuneti sağlamak için gerektiği kadar askeri harekata devam edeceğiz.


    -İsrail basınının iddiasına göre Filistin direniş grupları bubi tuzaklı denizaltı araçları ile İsrail’in Akdenizdeki gaz arama istasyonlarını hedef almaya çalıştı.


    -Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Bişnak üyesi Şefik Caferovic Netanyahu'nun Bosna bayrağını da koymasına karşılık "Netanyahu'ya mesajım şudur, Bosna Hersek Israil'in gerçekleştirdiği Gazze'de masum sivillerin öldürülmesini desteklemiyor ve destekleyemez de." sözleriyle tepki gözterdi.


    -İsrail ordusundan istifa eden havacı pilot yüzbaşı Shapira: "İsrail ordusu bir terör örgütü, komutanları savaş suçlusudur. İsrail hükümeti Yahudi ırkçısı bir hükümettir ve tüm bölgeyi felakete sürüklemektedir"


    -Uluslararası Af Örgütü :İsrail'in Al Jazeera ve AP gibi basın mensuplarının bulunduğu Al-Jalaa binasına saldırısı, sivillere ait evlerin vurulması bir savaş suçu olarak araştırılmalıdır. İsrail, saldırılarıyla Filistin halkını toplu olarak cezalandırmak istiyor.


    -BM Genel Sekreteri: İsrail ve Filistin'e "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma" derhal son verme ve iki devletli çözüm için müzakerelere dönme çağrısı yaptı.


    -Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Filistin’de son günlerde durumun kötüye gidişinin asıl nedeninin soruna uzun süredir adil çözüm bulunamaması olduğunu belirterek, Filistin meselesinde iki devletli çözümden yana olduklarını söyledi.


    -Almanya içişleri bakanı Horst Seehofer İsrail bayrağını yakan ve Yahudilere saldıranların ağır şekilde cezalandırılacağını açıkladı. Yahudi karşıtı nefreti yayanlar, hukukun üstünlüğünün tüm sertliğini hissedecekler.


    -İran Cumhurbaşkanı Ruhani: İran ve Türkiye, İsrail'in saldırılarını durdurmak ve bunlarla mücadele etmek için İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler'in imkanlarını kullanmalıdır.


    -Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Filistin'de) Birlik ve kararlılığımızı gösterme vakti. Ümmet bizden liderlik bekliyor. Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır"


    -Hamas’ın roket atışları nedeniyle İsrail'e uluslararası tüm uçuşların askıya alındığı bildiriliyor.


    -İsrail, Hamas roketleri tarafından vurulma endişesiyle Haifa yakınlarındaki Tamar gaz sahasındaki teçhizatları kapattı.


    -İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürerken, bölgedeki tek aktif STK olan Kızılay yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.


    -İsrail güçleri Gazze'de Şifa Hastanesine giden yolları vurdu. Ambulansların çalışması engellendi.

    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR

    - İsrail Kanal 12 :Üst düzey İsrailli yetkili: “Amerikalılar Gazze’ye yönelik operasyona son vermemizi veya en azından ateşkes görüşmelerine başlamamızı istiyorlar.”


    -İsrail Muhalefet İşçi Partisi Lideri Michaeli:"Hamas'ın hiç olmadığı kadar tehlikeli ve güçlü olduğu bir noktadayız İsrail ordusu veri merkezli çalışır. Fakat şu an çıkmazla karşı karşıya. Siyasal kademe işlevsiz değerlendirmeler yapıyor Operasyon için tanımlama, çıkış stratejisi yok."


    -İsrail Savunma Kuvvetleri: Hamas'ın Gazze'nin kuzeyindeki istihbarat karargahında askeri varlıklara saldırarak terör örgütünün merkezi altyapısına ciddi zarar verdik.


    -Hamas'ın Kudüs sözcüsü: Kudüs'teki, Batı Şeria'daki ve işgal altındaki tüm kesimlerde halkımızı direnişi ateşlemeye çağırıyoruz




    El-Kassam tugayları 5 günde toplam 3000 füze atıı...


    -İsrail savaş uçakları son 12 saat içinde Gazze'ye 150'den fazla hava saldırısı düzenledi.


    -Gazze’de 8 cami tamamen hedef alındı ​​ve yıkıldı.


    -El-Kassam Tugayları: Son roketlerimiz, Gazze'de gece sivillere yönelik katliamlara ve Şeyh Cerrah halkına yapılan saldırıya tepki olarak ateşlendi.


    -İsrail Savunma Kuvvetleri: Gazze'den İsrail'in güneyine bir roket yağmuru var.


    -Hamas'ın misillemeleri sonrası İsrail'de 10 kişi öldü, 600'den fazla yaralı bulunuyor.


    -İsrail'e isabet füze sayısı artmaya ve kayıpların oluşmasına sebeb oldu.Aynı şekilde hava vurulan füzelerin oluşturduğu molozların gelişi güzel şekilde tehlikeli düşmesi İsrail'de tehlike yaratıyor.


    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR
    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR
    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR

    -Gece saldırılarında şehit düşenler bugün defnediliyor.

    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR

    -Yıkılan evlerin altında kalanları kurtrma çalışmaları halen devam ediyor.Enkaz altında çok sayıda kişinin mahsur kaldığı aktarılıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Mayıs 2021; 18:12:4 >




  • -Mısır Dışişleri Bakanı: İki devletli çözüm, mevcut gerilim için hala geçerli tek seçenektir.Mısır, Filistin halkının meşru haklarını kazanması dışında krizi çözmenin bir yolu olduğunu düşünmüyor.


    -İsrail Ordusu Radyosu: Fas'ta, İsrail'in büyükelçisinin görevden alınma yönündeki kamuoyu baskısının ardından Fas Başbakanı Saad Osmani, İsrail'e şiddetli bir şekilde tepki gösteriyor.


    -Papa Francis: Çocuklar dahil bu kadar çok sayıda masum insanın ölmesi kabul edilemez.


    -180 yahudi bilim insanından Uluslararası Ceza Mahkemesine: İsrail’e güvenmeyin.


    - Yahudiler, El Halil'in kuzeyindeki Surif kasabası sakinlerine saldırdı.Bölgeden iç savaş görüntülerini anımsatan olaylar yaşanıyor.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    yeni araçlı saldırı videosu ;





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    yeni araçlı saldırı videosu ;





    Artık iş çığırından çıkmış görünüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Gazze saldırısına başlamasından bu yana 58'i ÇOCUK, 34'Ü KADIN olmak üzere toplam 192 kişi şehit oldu.

  • işler durulacak boyutu aşmış gibi görünüyor. ne zaman bitecek acaba.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

    işler durulacak boyutu aşmış gibi görünüyor. ne zaman bitecek acaba.

    Bölgede artık rutin hale gelmiş olaylar sinsilesi şöyşe;


    -İsrail ordusu hiçbir şekilde durmadan,belirli aralıklarla Havadan ve gazze şediri boyunca bombardıman ve top atışı ile Gazze çevresine saldırıyor.

    -Gazze'deki tüm silahlı örgütler hem Gazze üstünden hemde Batı şeria bölgesinde çeşitli saldırılar ve bombalamalar yapıyor.

    -El Kassam tugayları şuan en fazla saldırıyı yapan ve israil genelindeki arap nüfusuda etkileyen bir organizatör durumunda.Adamlar 3000 den fazla füze attı israile ve son 2 gündür bu füzelerin bir kısmı çok yeri vurdu.İsrail'in çok güvendiği demir kubbe hava savunma sisteminin israil halkı nezlinde güvenilirliğide kalmadı.Bazı bölgeleede israil halkı günün çoğunu sığınaklarda geçiriyor.

    -Uluslararası arenada siyasi baskılar artıyor ama israil'e yaptırım uygulatacak bir mekanizmada yok.İsrail bunun blincinde saldırılarını sürdürüyor ancak ABD de biden yönetimide sıkışmış durumda.Olayların bu derecelere geleceğini hiç tahmin etmedi.Her zmanki gibi israil vurur,istediğini alır ve olay kısa zamanda kapanır düşüncesinde peşin davrandı.Demokratların çoğu dahi kendi başkanlarına ciddi tepkiler veriyor.

    -Barış görüşmelerini bastıran ülkelerin başında Mısır,Ürdün ve katar geliyor.Türkiye ise bölge ülkelerinin oluşturacağı bir konsensüs içerisinde BM ve AB nezline baskı kurmak niyetinde.

    -İsrail'in isteği EL Kassam tugaylarının lider kadrosunu ve israil'in 1 numaralı düşmanı olarak ilan edilen Muhammed Deif'i öldürmek.Filistinler içinse saldırıların durması için 3 şartın yerine getirilmesi isteniliyor;-mescidi aksada ibadetlerin engellenmemesi,-Gazze ablukasının kalkması,-tutuklanan filistinlilerin serbest bırakılması.

    -Netenyahuyu köşeye sıkıştıran en büyük sorun ise kara harekatını verilecek kayıpların fazla olacağı endişesiyle başlatamaması.Bu durum muallakta olduğu için israil ordusu tam netice alamıyor çünkü El Kassam tugayları isral'in içindede ayaklanmaları organize diyor ve savunma sistemlerini kırmayı başardılar.El Kassam tugaylarının saldırılarını kesmek ve kesin netice almak için israil ordusunun kara harekatı yapması zaruri,aksi halde hiç bir şekilde israil bu savaştan sonuç alamayacak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 16 Mayıs 2021; 20:52:31 >




  • israilde meclise de etki eden bir gurup siyonist yahudi artık bu filistin meselesini sonlandırma derdinde



    adamlar mescidi aksanın yıkılıp yerine büyük süleyman mabedinin yapılması gerekli olduğu görüşünde yani olacak olan olsun demekteler



    bu noktadan sonra olaylar her yıl giderek artacak gibi duruyor




    bugün tam 3. dünya savaşı konusu güncelleme havası var 1-2 saate eklerim yeni konuları




    @DARTH_BLACK @Romanitas

  • İsrail'de bir sinangoda tribün çökmesi sonucu 2 kişi öldü 60 kişide yaralandı..

  • Dün hava saldırısıyla tamamen yıkılan uluslararası gazetecilerin kaldığı binanın saldırı öncesi ve sonrası görüntüleri..


  • İsrail'de aşırı radikal yahudiler sokaklarda silahlı şekilde arap vatandaşlara ateş açmaya deva mediyor.Kullanılan silahların tipide ağır tüfekler.Çoğu bölgede polis ve asker denetimi artık yok.İsrail vatandaşı araplar kendilerini korumak için silahlanıyor ve karşı saldırılarda oluyor.Sosyal medyada çoğu haber siliniyor zira israil genelinde iç savaş görüntülerinin yayılması istenilmiyor.


  • (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR

    İsrail ordusunun yaptığı saldırılarda ayrıca Gazze'nin yiyecek sağladığı tarımsal bölgelerede ağır bormardıman yaptığı gözleniyor.Kullanılan bombaların vurulan bölgede uzun süre tarım yapılamayacak hale getiriyor.

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.