Şimdi Ara

(ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
4
Favori
11.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Hamas Lider yardımcısı Saleh al Arouri: Kara harekatına hazırlığımız, füzelerle yaptığımız eylemlerden kat kat fazla. Direnişimiz, düşmanı şaşırtacak. Zaferin anahtarı Filistinlilerin ta kendileridir.


    -El-Kassam Tugayları, Beerşeba'ya roket atışlarına başladı.


    - İsrail Ordusu: Hamas'ın Askeri altyapı komuta ve kontrolü için kullandığı ofisini az önce vurduk.


    -Şeyh Cerrah'ta evleri basmaya başlayan işgalci güçler, farklı bölgelerde de Filistinlilerin evlerine baskın düzenlemeye başladı.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    El kassam tugayları mi ?

    Bunlarin basi kasimi degil miydi İsrail abd isbirligiyle ucurulan ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    El kassam tugayları mi ?

    Bunlarin basi kasimi degil miydi İsrail abd isbirligiyle ucurulan ?

    kasım süleymani'yi kast ediyorsan o çok farklı...


    Kasım süleymani iran'ın 2 numaralı ismiydi..El Kassam ilede alakası yok..

  • - İsrail güçleri, El-Şati mülteci kampına saldırdı, 8 kişi şehit oldu.


    -Umm Al-Fahm'da İşgalci güçler ile Filistinliler arasında çatışmalar devam ediyor.


    -El Fetih (Y.Arafat jenerasyonu) : Biz Kudüs’ün kılıçlarıyız ve Batı Şeria'da silah sahibi gençlere sesleniyoruz; mermilerinizi havaya değil düşmanın göğsüne ateşleyin.

    Nablus, bu saatten sonra işgale kapalıdır...


    -Ramla ve Lod şehirlerinde son üç gün içinde israil itfaiyesine bildirilen yaklaşık 480 ateşe verilme olayı gerçekleşti:

    Yaklaşık 70 Ev ,

    10 Sinagog ,

    10 Devlet Kurumu ,

    Yaklaşık 390 Araba tamamen kullanılamaz hale geldi.Bu tablo israil tarihinde bir ilk olarak kayda geçti..


    -El Kassam tugayları tüm gün füze ateşlemeye devam etti..Halen farklı bölgelere eş zamanlı füzeler ateşliyorlar ve israil savunmasını atlatıp kayba sebeb oluyorlar.şuan ki hedefleri ise israil ordusunun mülteci kamplarını vurmasından ötürü Beerşeba'ya yeni bir füze saldırısı başlattı..El Kassam 4 gündür attığı füze sayısı 2500 kadar oldu.


    -İsrail Medyası, İsrail ordusunun Gazze'ye gece saatlerinde başlattığı hava saldırısını İsrail Başbakanı Netanyahu'nun IDF karargahından yönettiğini söylüyor.

    İsrail saldırıları başlattıktan sonra Netanyahu'dan sonra hükümeti kurma görevi alan Lapid, bu görevinden feragat etti. Netanhayu artık bu süreçte tek yetkili olarak çalışıyor..

    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR

    -İslami cihat örgütünün (iran destekli) merkez haline getirdiği yeraltı tünneleri ile alakalı video paylaştı.


    Orta doğu siyasetine yakın isimler, ateşkes sürecinin pazartesi başlayabilceğini söylüyor.şuan ABD'nin durumu kontrol etmeye çalıştığı ve ateşkes için baskı yaptığı konuşuluyor.


    Hamas ise olası bir kara harekatı için "savaşa hazırız" mesajı veriyor ve halkında silahlandırıldığı,olası bir kara işgalinde mevzilerini sağlamlaştırıldığı gözlemleniyor.

    İsrail ordusu ise dün geceye göre hava saldırılarını azalttı ancak Gazze şeridi boyunca yer yer sınır çatışmaları yapıyor.Tank ve top atışları sürüyor.

    Netanyahunun kara harekatını başlatıp başlatmayacağı ise 24 saat içinde netliğe kavuşacağı öngörülüyor.Bu süreçte israil ordusunun Gazzeyi havadan ve sınır hattından bombalamaya devam edeceği genelkurmay tarafından deklare edilmişti.

    İsrail içinde ise ayaklanmalar,protestolar sürüyor.Çok yerde silahlı çatışmalar ve olaylar yaşanıyor.İsrail ordusunun geri çağırdığı yedek 7000 asker israil polisi için belli bölgelere intikal ettirilip ayaklanmaları bastırmaya çalışıyor.





  • El Kassam Tugayları son füze saldırılarında Aşdod'da bulunan büyük bir fabrikayı vurduğu ve fabrikada büyük patlamalar olduğu haberi geldi.

    Saldırı sonrası Aşdod bölgesinin büyük bir bölümünün elektirikleri kesildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 15 Mayıs 2021; 3:58:18 >
  • -İsrail Gazetesi Times of İsreal:Ateşkes süreci pazartesi başlayabilir..


    -Gazze'ye havadan ağır bombandırman yapan işgalci israil ordusu sivil yerleşimcilerin oturduğu evleri yıktı.Enkaz altında kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor.


    -şu saatlerde New york merkezinde filistin için gösteri ve protestolar düzenleniyor.


    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR




  • -İsrail yönetimi halka "EL Kassam füzelerinin resim ve videolarını paylaşmamasını,İsrail savunma sistemleri füzelerini daha fazla yayına sokmalarını" İstiyor.

    Soyal medya platformalarının hepside El Kassam'ın attığı füze göresellerini sansürlüyor ve israil alehyinde olan içerikleride kaldırıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 15 Mayıs 2021; 4:25:34 >
  • -El Kassam tugaylarının son etkili füze saldırısı sonrası işgalci israil ordusu Gazze'ye ağır bombardımana başladı.Özellikle mısır kapısı refah sınırına yoğrun saldırılar yapılıyor.Yaklaşık 30 dakika önce mısır refah kapısından mısırlı sağlık ekipleri ve ambulanslar Gazze'deki yaralıları almak için girmişti.Yaklaşık yarım saat sonra israil ordusu refah kapısı sınırını ağır bombalamaya başladı.

  • El Kassam Tugayları baş komutanı,Gazze'nin en gizemli ve israil için dünyada öldürülmesi gereken 1 numaralı düşmanı "Yarım Adam" Muhammed Deif kimdir?


    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR


    Gazze'ye yapılan saldırılarda adını sıklıkla duyduğumuz Hamas'ın askeri kanadı El Kassam tugaylarını yöneten ve asıl adı "Muhammed Diab İbrahim el-Masri" olan Muhammed Deif 1965 yılında Gazze'de doğdu.


    1990 yılında Hamas'a katıldı.İsrail'in Temmuz 2002'de EL Kassam komutanı Salah Shehade'ye suikast düzenlemesinin ardından El Kassam tugaylarının komutanı oldu ve bugüne kadar geldi..


    Muhammed Deif dört İsrail hava saldırısından sağ kurtuldu..27 Eylül 2002'de İsrail hava saldırısında öldüğüne dair ilk raporlara rağmen, bir İsrailli istihbarat yetkilisi saldırıdan sağ kurtulduğunu doğruladı.

    12 Temmuz 2006 sabahı bir İsrail F-16 uçağı üst düzey Hamas liderlerinin buluştuğu bir evi bombaladı. Deif patlamadan kurtuldu, ancak omurgasını ağır şekilde yaraladı. Bu olaydan sonra Ahmed Jabari , El-Kassam Tugayları'nın vekil komutanı oldu.19 Ağustos 2014'te İsrail hava kuvvetleri Gazze Şehri'nin Şeyh Radwan semtinde Deif'in eşi ve iki çocuğunun olduğu bir eve hava saldırısı düzenledi ve hepsi öldürülü.Deif bu saldırıdanda yaralı olarak kurtuldu..


    Muhammed Deif 4 suikast girişiminden sağ kurtulsada elini ve bacağını kaybetti.2006 yılındaki saldırıda aldığı hasardan ötürü uzun süre yürüyemedi.2014 yılındaki saldırı sonrası ailesini kaybettikten sonra tamamen yeraltına çekildi.


    İsrail için "devletin 1 numaralı düşmanı" olarak görülen ve yaşadığı suikastlerden ötürü elini ve kolunu kaybeden Muhammed Deif için israilliler "Yarım Adam" benzetmesini yapmışdır.

    Muhammed Deif yeraltına çekildikten sonra hiç bir yerde görülmedi ve El Kassam tugayları adına söylemlerini ve planlarını örgüt sözcülüğüne getirilen Ebu Ubeyde yaptırmaktadır..


    El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde (altta) örgütün komutanlarına yapılan suikastler nedeniyle hem kendisi hemde örgüte katılanların tümü yüzlerini örgüte katıldıkları günden beri gizliyor.

    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR


    Muhammed Deif,filistin halkı içerisinde "Büyük Kahraman" olarak anılıyor zira Deif 1990 yılından bugüne El Kassam tugayları nezlinde israil'e en fazla saldırıları ve direnişi gösteren isim oldu.El Kassam'ın saldırı şekillerini çok iyi organize eden,bütün bölge jeopolitiğini bilen Deif israil için bile "filistinin en zeki ve kurnaz adamı" olarakda anılıyor.İsrail son 20 yıldır "öldürülecek listesinde" öldüremediği 3-4 insandan birisi ve şuan "israil'i tehdit eden 1 numaralı düşmanı" olarak ilan etti.Son 20 yıldırda israil'e başkan olanlar Deif'ı öldürme sözü verip oy kazanmış ama hiçbir başkan bunu başaramamıştı..


    Ayrıca Muhammed Deif bulunduğu konum itibariylede Hamas siyasi kanadında oldukça ağırlığı olan bir isim.


    Son israil saldırıları ve netenyahunun siyasi durumu Deif isminin yok edilmesi planını tekrar canlandırdı zira netenyahu Deif'ı öldürür ise kahraman ilan edilecek ve gireceği seçimleride kazanacak ancak bunu yapmak hiç kolayda değil zira Muhammed Deif Gazze'nin adeta yer altında inşa edilmiş ayrı bir şehrinde gizleniyor ve buraya girmek içinde israil'in kara harekatı yapması zorunlu ancak bu kararı almakda çok zor zira israil askerlerinin kayıplarının fazla olacak ihtimali netenhayu için tedirginlik yaratıyor ve netenyahu için bu savaşı bitirecek yegane sonuç Muhammed Deif öldürülmesi olarak görmekte.





  • (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR
  • Gazze'ye saldırılar sürüyor..Sabahın ilk ışıklarında israil ordusu şehri bombalamaya devam ediyor..


    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Gazze'ye saldırılar sürüyor..Sabahın ilk ışıklarında israil ordusu şehri bombalamaya devam ediyor..


    Kardeş bu savaş çok sürecek doğru mu durum ciddi galiba ? Mescidi aksa'ya ilk saldırı ne zaman başlamıştı hatırlıyormusun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt

    Bu gün 5. gün..


    Ayrıca çok taze bir haber geldi;


    -İsrail Ordusu,Gazze sınır hattında konuşlanan birliklerinin bir kısmını sınırdan çekti.Geri çekilmenin sebebi açıklanmadı..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 15 Mayıs 2021; 11:38:55 >
  • Bu sabah hava saldırısı yapan israil ordusu camileride hedef aldı.Kullanılan mühimatların tahrip gücünün çok yüksek olduğu anlaşılıyor.


    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR


    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR


    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 15 Mayıs 2021; 11:51:30 >




  • (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR

    5.güne girilen savaşta Gazze'de son kayıp bilgileri şöyle;


    136 kişi hayatını kaybetti.Bunların 34 dü çocuk ve bebek..

    927 kişi yaralandı..





    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR


    El Kassam tugayları cuma gecesinden bu yana 200 den fazla füzeyi israil'e fılattı.Bu füzlerin bir çoğu israil kentlerine düştü.

    5 gündür aralıksız füze atışı yapan El Kassam tugayları şu saate dek 2500 den fazla füzeyi israil'e attı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Bu gün 5. gün..


    Ayrıca çok taze bir haber geldi;


    -İsrail Ordusu,Gazze sınır hattında konuşlanan birliklerinin bir kısmını sınırdan çekti.Geri çekilmenin sebebi açıklanmadı..

    Kara harekatından vazgeçildiyse abd kulaklarından çekmiş olmalı, ateşkeş muhabbeti doğru galiba.


    edit: bombalamaya devam ediyorlarmış maalesef bakalım nereye varacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 15 Mayıs 2021; 12:39:55 >
  • -Gazze'de çatışmalar bu saattlerde şiddetlendi.İsrail ordusu havadan saldırılarını artırırken El Kassam tugayları 30 dakika içide 300 füzeyi israil'e fırlattı..Füzelerin bazıları şehir merkezlerini vurdu..



    (ANA KONU/KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞLARI) İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ VE İSRAİL'DEKİ SİVİL İÇ AYAKLANMALAR


    - İsrail, aralarında Jazeera Tv’nin de olduğu uluslararası basın kuruluşlarının bulunduğu Gazze’deki binanın tahliyesi için bir saat süre verdi.





  • -El Kassam Tugayları Sözcüsü Ubeyde: "Tel Aviv’i 6 ay boyunca roketlerle vurmak için hazırlandık"

  • -İsrail Gazze'de uluslararası basın mensuplarının bulunduğu 15 katlı bir binayı havadan bombalayarak yerle bir etti.Aralarında AP,BBC,el-cezire gibi uluslararası haber ajanslarının muhabirlerinin olduğu binaya önce "binayı terk edin" mesajı yollandı ardından bombabalandı.Binadan hiçbir şey çıkarılmasına müsade edilmedi.


    -Uluslararası Gazeteciler Birliği Başkanı: Gazze'deki uluslararası basın bürolarının ve karargahlarının bulunduğu binayı bombalamak tam anlamıyla bir savaş suçu.


    -El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde: “Gazze’de sivil bir binanın vurulması sonrası Tel Aviv ve merkezdeki diğer şehirler, deprem etkisi yaratacak cevabımızı beklesin.”


    (El-Kassam açıklama yaptıktan hemen sonra yaptığı füze atışında tel aviv'de çok katlı bir binayı vurdu)

    -Mısır, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim için bir ateşkes önerisinde bulundu. Ateşkese göre; Gazze’deki mahallelerde tahliyelerin ve tahribatın durdurulması, Filistinlilere yönelik keyfi tutuklamaların durdurulmasını içeriyor.


    -İsrail Savunma Kuvvetlerinden, basın binasının vurulmasıyla alakalı açıklama: Hamas, Gazze Şeridi'ndeki yüksek binaları istihbarat toplama, saldırı planlama, komuta ve kontrol ve iletişim gibi birçok askeri amaç için kullanıyor.


    -El-Kassam tugayları bugün israilde verdirdikleri kayıpları açıkladı:"Düşman, bugün şafaktan bu yana Kassam bombalamasında bir Siyonistin öldürüldüğünü ve 46 kişinin yaralandığını kabul ediyor."





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 15 Mayıs 2021; 16:24:36 >




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.