Şimdi Ara

Amerikan Sinemasından ne istiyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki türlü yaklaşımı da yanlış buluyorum.Amerikan sinemasını kaldırıp atanları da;diğer ülkelerin sinemalarını görmezden gelenleri de.Öncelikle Amerikan sineması son yıllarda para kazanma üstüne işlerle dolsa da geçmişte oldukça başarılı işler yapıldığını da unutmamalıyız.

    Diğer ülkelerin sinemalarına da baktığınızda muhakkak ki oldukça başarılı yapımlar olduğunu göreceksiniz.Önemli olan ön yargılı olmamak.
  • Dostum Hollywood filmleri 2ye ayrılır. 1- perde şovu, reklam ve propagandadan oluşanlar. (ki buna karşı değilim. her film mesaj vermek zorunda değil) 2- sinema sanatı icra edenler.
    ne yazıkki %99'u 1. katagoridedir. ancak şunu da söylemeden geçmeyeyim. ilk beşimde iki Hollywood filmi var. demekki arada da olsa çok sağlam film yapıyorlar.
    sinemayı bir şov bir pazar olarak tanımlıyorsanız evet doğru Hollywood bu işin lokomotifi.
  • Toplanmış yine kendini entel sanan kitle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikan sinemasının altın yıllarının 90'lı yıllar olduğunu düşünüyorum. hiç şüphesiz; 30'ların ilk adımlarını, 40'ların film noir'larını izlerken hepsinden fazla zevk alıyorum ama olaya sinema gözüyle baktığımda 90'lar bambaşka. avrupa veya uzakdoğu sinemasında bunu aynı rahatlıkla söyleyemem ama amerikan yapımları ele alındığında 90'lar gerçekten apayrı duruyor. film ve yönetmen isimleri ile bu görüşü desteklemek istemiyorum. her dönemde bir çok isim ve film sayılabilir. benim bahsettiğim daha genel bir çerçeve. elbette 90'lar sinemasının altyapısı 60'lar dünyasında atılmış ve ürün 90'larda ortaya çıkmıştır. bu nedenle 90'ların sinemasına bakarken, 60'ların dünyasına bakmak lazım. ama ben bakacak değilim. film izlemek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

    Amerikan sinemasinin kokten sokulup atilmasini ben de dogru bulmuyorum. Sahsen eski hollywoodun demirbaslarindan Francis F. coppola, Woody Allen, Elia Kazan, John Ford, Billy Wilder vs. Gibi yonetmenleri cok severim. Amerikanin bagimsiz sinemasindan da gayet guzel filmler cikiyor, Kubrick, Tarantino gibi yonetmenleri var sevdiklerimden. Mesela Boyhood da abd bagimsiz sinemasindan bir film ve bence bu yilin en iyi filmi izlediklerim arasindan.

    Ama gelgelelim ki sinema konusunda kendini sadece hollywoodla sinirlayan(bak Abd degil, boyle kisiler abd nin bagimsiz sinemasindan bihaberdir genelde) ve ozellikle son donem yapmacik,propaganda dolu hollywoodunu dunya sinemasini izlemeden en iyi ilan eden ve dunya sinemasi denince Fransa, İtalya, Almanya, Japonya gibi ulkeler yerine sirf kendince dalga gecerek madagaskar,uruguay gibi ulkeleri ornek gosteren kisilere de acayip kıl oluyorum onu da belirteyim.

    Ben sahsen son donem hollywoodunu hic sevmem cunku bence ici bos filmlerle dolu, eski hollywoda lafim yok, Godfather favori filmlerimdendir. Bunlar disinda bagimsiz sinema her daim tercihimdir buna Abd'ninki de dahil.

    Bu bolumde bu tur tartismalar cok yapildi ve hicbir sonuca varilamiyor cunku bir tarafta kendini belli bir seyle kisitlamayan bir kitle dunya sinemasini da millete anlatmaya calisiyor diger tarafta hollywood disindaki filmlere dogustan dusman kesilmis bir kesim sanki babasinin mecrasiymis gibi olumune hollywood diyor, bunun disindaki filmlerden de yararlanmak yerine onlara cephe aliyor. Yani nasil samsung-apple fanlari surekli bos bos didisip duruyorsa bu is de o hali almaya basladi.

    Ben sinemanin her kolundan da yararlanirim, kendimi belli bir yerle kisitlamam cunku sinemayi seviyorum. Bu saatten sonra kendini sadece hollywoodla kisitlayip da sinemanin her kolundan yararlanmadan hollywoodu en iyi ilan edenler de sadece kendilerine zarar verir bence, bu bir yaris degil nede olsa, bir tarafi olumune savunmak, diger tarafa ustelik adam akilli izlemeden tamamen cephe almak mantiksiz ve gereksiz..

    Woody Allen hariç her kelimesine katılıyorum (bu herife sinir oluyorum nedendir bilmem) .

    -------------------------

    Aslında falanca yerin sineması toptan çöptür diyen birilerinin olmadığını , varsa bile yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar hollywood dışında (bağımlı veya bağımsız) izlediğim filmler dağarcığımda büyük yer kaplamasa da , başka ülke yapımlarından da çok iyi filmler çıktığını biliyorum. Her yerde , birilerine hitap edecek birileri illa çıkar. Bir de bu işin zevk meselesi olduğu kabul edilmeli artık. İsteyen film izler isteyen sinema...

    Kendi zevkimi yazmam gerekirse de , çoğunlukla " film " derim. Sinema konusunda ahkam kesebilecek kadar bilgim yok maalesef




  • Bu konularin tek faydasi ciddiye alinmayacak kisileri gormemizi saglamasidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikan sinemasının eleştirilecek çok yönü var öncelikle bunu belirtelim.Ayrıca amerikan sineması izlenmez diyen bir kitle mi var hiç duymadım.Ben diğer ülke sinemalarını daha çok beğeniyorum bunun sebebide teknolojiden olabildiğince uzak daha içten filmler çıkarmaları.Amerikan filmleri klişeleri artık bıktırdı sürekli aynı eksende giden filmler ve cgi gösterisinden gına geldi.Amerikan filmlerini eleştiren insanlar diğer ülke sinemalarınıda izlediği için bu farkları görebiliyor.Yanlız eleştirenlere laf atan kitle genelde ordan burdan film ismi duyup izleyen pek dünyada neler olup bittiğinden bihaber bir kitle.Dünya sinemasını takip eden,kitaplar okuyan ne bileyim psikoloji,felsefe veya bilimle ilgilenen kültürlü bir insanla sınav haftası sonrası sinemaya giden kitlenin yorumu farklı olacaktır elbette.Sizin bu yakınmanız 2.kitleye cesaret veriyor.Bu ülkede bilgili,kültürlü insanı küçük görme zihniyetini sinema bölümündeki konularda rahatlıkla görebiliyorum.Gereksiz bir aşağılık kompleksi var insanlarda eleştirilere gösterilen tahammülsüzlük had safada...




  • Son 3 yılda çok uğraştım Amerika dışından filmleri sevmek için. 3 yılda 70 civarı, iyi puanlar almış, festivallerde ödüller toplamış, olumlu eletiriler almış Avrupa filmlerini izledim. Yönetmenleri takip ettim. Almanca, ingilizce, türkçe yayınlar (dergiler, makaleler, siteler vs.) takip ettim. En son Blue is the is the warmest colour patlama noktam oldu. Ben sevmiyorum arkadaş Avrupa filmlerini. Asya filmleri çok çok daha iyi olmasına rağmen oradan da izlediğim filmlerin sayısı 15'i geçmez. Ama Asya filmlerini Avrupa'ya düşünmeden tercih ederim.

    Bunun dışında Amerika filmleri diğer ülkelerden çok daha iyidir bence. Açık ara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 25 Aralık 2014; 21:49:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebercet

    Bu konularin tek faydasi ciddiye alinmayacak kisileri gormemizi saglamasidir.

    Hhahaha sizi eski konulardan buyana görüyorum. Böyle tartışmalarda az çok . Sizin fikriniz ne acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyileri Amerikan sineması izler...

    Kime göre neye göre en iyi?

    Efekt dolu, gerçeklikten uzak, çoğu bilgisayar ortamında yapılan filmleri sevmiyorum.

    Hele hobbitmiş falan onlar zerre umurumda değil. İnsana kattığı bir şey yok.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Öylesine söylenmiş bir laf o. Öyle olduğunu düşünerek yazmadım. Tabi senin anlamamanı doğal karşılıyorum. Arkadaşım falan olsan böyle biri olduğumu bilirdin. Bi ''espri'' niyetine yazdım. Biri de kore izler yazmış olsa doğal karşılardım örneğin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

    Öylesine söylenmiş bir laf o. Öyle olduğunu düşünerek yazmadım. Tabi senin anlamamanı doğal karşılıyorum. Arkadaşım falan olsan böyle biri olduğumu bilirdin. Bi ''espri'' niyetine yazdım. Biri de kore izler yazmış olsa doğal karşılardım örneğin.

    O kadar açık uçlu duruyor ki cümleniz, arkadaşınız okusa bunu anlamaz diyorum.

    Hiç öylesine durmuyor.
  • Öylesine durmuyor gibi göründüğüne katılıyorum. Ama öylesine yazıldı. İnanıp inanmamanız çok önemli değil. Ben sadece bir yanlışı düzeltmeye çalıştım. Örneğin bende şuan yazdığın tarz mesajları ''sertçe'' bulurum. Ama bir karşılık vermeden önce 2 kez düşünürüm. 1) ben ne anlıyorum? 2) O ne anlatmak istedi?

    @umut_baris



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 26 Aralık 2014; 1:38:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

    Öylesine durmuyor gibi göründüğüne katılıyorum. Ama öylesine yazıldı. İnanıp inanmamanız çok önemli değil. Ben sadece bir yanlışı düzeltmeye çalıştım. Örneğin bende şuan yazdığın tarz mesajları ''sertçe'' bulurum. Ama bir karşılık vermeden önce 2 kez düşünürüm. 1) ben ne anlıyorum? 2) O ne anlatmak istedi?

    @umut_baris

    En iyileri Amerikan sineması izler...

    Bunu öylesine söylesen bile sertçe tavır alırım. Hadi kolay gele. İnceler üzerinde düşünmeye vaktim yok.
  • allahım bunların hepsi beni mi bulur ? Adam yerine koyup insan gibi cevaplıyoruz anlayamadığımız seslerde karşılık alıyoruz. Havanız kime bir bilsem. LA HAVLEEEEE LA HAVLEEEE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

    Öylesine durmuyor gibi göründüğüne katılıyorum. Ama öylesine yazıldı. İnanıp inanmamanız çok önemli değil. Ben sadece bir yanlışı düzeltmeye çalıştım. Örneğin bende şuan yazdığın tarz mesajları ''sertçe'' bulurum. Ama bir karşılık vermeden önce 2 kez düşünürüm. 1) ben ne anlıyorum? 2) O ne anlatmak istedi?

    @umut_baris

    En iyileri Amerikan sineması izler...

    Bunu öylesine söylesen bile sertçe tavır alırım. Hadi kolay gele. İnceler üzerinde düşünmeye vaktim yok.


    Madem katılmıyorsun düşüncesine, aksini kanıtla. Böyle havadan sudan sert tavır alırım, saçma sapan konuşmayın benzeri laflar etmekle kendini haklı göstermiş olmuyorsun.

    Beğenmediğiniz düşüşte olan Hollywood sinemasının bu sene çıkarmış olduğu filmleri bile karşılaştırma yapmaya tek başına yeterliyken Abd sinemasının altın çağı 90'ları ya da daha gerisini ele alınca değişen bir şey olacak mı? Hatta 60'lara kadar gidelim diyeceğim de Abd'de sektör haline gelen sinema o beğendiğiniz ülkelerde yeni yeni bir şeyler ortaya koymaya çalışıyor o senelerde.

    Buyur bir çırpıda aklıma gelen bu sene çıkış yapmış sözde Cgi manyağı, kurgu hatalarından geçilmeyen başarılı bulduğum yapımlar:

    Gone Girl, Interstellar, Grand Budapest Hotel, X-Men: Days of Future Past, Predestination, Edge of Tomorrow Winter Soldier, Fury, I Origins, The Judge, Nightcrawler, The Imitation Game, Birdman, Inherent Vice, John Wick.... diye uzar gider liste.

    Dram türü haricinde bunların karşısında durabilecek pek film çıktığını zannetmiyorum dünya sinemasında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking

    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

    Öylesine durmuyor gibi göründüğüne katılıyorum. Ama öylesine yazıldı. İnanıp inanmamanız çok önemli değil. Ben sadece bir yanlışı düzeltmeye çalıştım. Örneğin bende şuan yazdığın tarz mesajları ''sertçe'' bulurum. Ama bir karşılık vermeden önce 2 kez düşünürüm. 1) ben ne anlıyorum? 2) O ne anlatmak istedi?

    @umut_baris

    En iyileri Amerikan sineması izler...

    Bunu öylesine söylesen bile sertçe tavır alırım. Hadi kolay gele. İnceler üzerinde düşünmeye vaktim yok.


    Madem katılmıyorsun düşüncesine, aksini kanıtla. Böyle havadan sudan sert tavır alırım, saçma sapan konuşmayın benzeri laflar etmekle kendini haklı göstermiş olmuyorsun.

    Beğenmediğiniz düşüşte olan Hollywood sinemasının bu sene çıkarmış olduğu filmleri bile karşılaştırma yapmaya tek başına yeterliyken Abd sinemasının altın çağı 90'ları ya da daha gerisini ele alınca değişen bir şey olacak mı? Hatta 60'lara kadar gidelim diyeceğim de Abd'de sektör haline gelen sinema o beğendiğiniz ülkelerde yeni yeni bir şeyler ortaya koymaya çalışıyor o senelerde.

    Buyur bir çırpıda aklıma gelen bu sene çıkış yapmış sözde Cgi manyağı, kurgu hatalarından geçilmeyen başarılı bulduğum yapımlar:

    Gone Girl, Interstellar, Grand Budapest Hotel, X-Men: Days of Future Past, Predestination, Edge of Tomorrow Winter Soldier, Fury, I Origins, The Judge, Nightcrawler, The Imitation Game, Birdman, Inherent Vice, John Wick.... diye uzar gider liste.

    Dram türü haricinde bunların karşısında durabilecek pek film çıktığını zannetmiyorum dünya sinemasında.


    Ben amerikan sineması kötüdür demedim. Büyük kısmı bilim kurgu, efekt dolu, gerçeklikten uzak filmler üreten bir sektör haline gelen hollywood filmlerinden hoşlanmadığımı dile getirmek istedim orada.

    Siz işinize geldiğiniz gibi yorumlamışsınız orası bir gerçek.

    Dramaya bayılırım. Fransız sinemasını, İran sinemasını, Hint sinemasını, Türk sinemasını severim daha çok.

    Sen çıkıp demişsin ki orada, En iyileri Amerikan sineması izler...

    Sen ne yetki ile amerikan sineması izleyenlerin en iyisi olduğuna karar verebiliyor, böyle bir iddiayı ortaya atabiliyorsun.




  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Dünyada Amerikan sineması izlemeyen mi var, sadece sırf farklı olma çabası içinde olanlar veya öyle görünmek isteyenler Afrika, Filipinler, Endonezya filmleri falan izliyor.Onları da bir yerden sonra kimse ciddiye almamaya başlıyor zaten. Kısacası iyi bir sinemasever çoğunlukla Abd sineması izler ve izlemelidir. Çünkü nitelikli film sayısı diğerlerine göre kıyaslanamayacak kadar fazladır.
  • Inherent Vice nerden izledin söylede bende izliyeyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patr10felline

    Inherent Vice nerden izledin söylede bende izliyeyim


    Iyi bir film olacağını düşünüyorum. Böyle saçma sapan çocuksu şeylerle cevap verip de karşındakini rezil etme arayışı içinde olmayın diyeceğim de muhtemelen halen çocuksun. O yüzden istediğin gibi takıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.