Şimdi Ara

Amerikadayim, burda ne is yapabilirim? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
6
Favori
5.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7seven

    yurtdışında yüksek lisans yapıp burda nasıl iş bulamıyorsun ben onu anlamadım. burda müdür olarak başlaman lazım senin

    Bircok is gorusmesine gidip ret aldim, gebzenin bir koyunde anca is buldum oradan cikarildim baska is buldum ordan da cikarildim ondan sonra is bulamadim, torpille taseron kadroda 2bintl maad, haftada 6 gun vardiyeli bir fabrikada is buldum ama oradan da cikarildim mudur gercek bir seytandi sonra satisa kaydim onda isleri goturuyordum ama basarili degildim, sonra green cikti simdi abd deyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 13 Mayıs 2017; 22:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KortX kullanıcısına yanıt
    Kardesim universite egitimi onemli, lisede anca dil ogrenirsin calisma disiplini alirsin. Bizim tr de muhendislik egitimi 1970lerden kalma cogu okulda, mesela ben makine muhdndisligi okudum ne egitimimde ne calisma hayatinda yazilim, cizim vs kullanmadim, teknik bilgi yok bizde, adam bogazici elektronigi bitirip redbull pazarlamada calisiyor. Hep boyle benim arkadaslar mesela planlamaci, kaliteci, satisci filan, bir iki kisi teknik alanda calisiyir onlarin da ne kadar teknik supheli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makina mühendisliği okuyorum, sonumun böyle olacağını bildiğim için okulu pek asmıyorum. sanayiye babamın yanına gidiyorum onun yerine... mezun olup elime diplomamı alıp ben bu kadar sene boşuna mı okudum dememek için.

    zibil gibi mühendis kaynıyo dışarıda sırf bizim okulun 250 kontenjanı var, 2 senelikten 4 seneliğe kebap gibi geçenleri saymıyorum bile..

    herkese hayırlı akşamlar, okulu vs miktiredin para kazanmaya bakın, okul dediğin kağıt üstünde bitiyor, en az sıkılıp kağıtların arasında boğulabilen kazanıyor ama gerçek hayatın bununla alakası yok.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Ben de senin yaslarda aynısını düşünüyordum ki o zamanlar 72 tane üniversite vardı kontenjanlar da yarıdaydı, o zaman bile imkanlar zordu, şimdi diploma çöp oldu zaten 250 kişi diyorsun ben sana söyliyim en baba fabrikada 10 makine mühendisi anca vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ata1606 kullanıcısına yanıt
    ya açık konuşmak gerekir ise sitelere baktığımda en çok aranan adam makina mühendisi, çok yönlü bir mühendislik, makinadan gıdaya da endüstriye de mekatroniğe de geçebilirsin ihtisas yapabilirsin ancak memlekette mühendisin kıymeti yok, olmaması da çok normal... mühendise sen fabrikada asla kullanmayacağı diferansiyeldir türev integraldir bunlarla yorarsan adama uzay mekiği gönderecekmiş gibi sınav gösterirsen çıkınca doğal olarak ego olur, gördüğü eğitim de çöp olur. ben bugün özellikle devlet üniversitelerinin hiçbirinin eleman yetiştirdiğini düşünmüyorum. şanslıysan kendini geliştirebileceğin bir firma bulur ilerlersin meslekte, ne öğrenirsen orada öğrenirsin, okul sadece 'BİZ BUNA ELİMİZDEN GELEN TÜM İ''LİKLERİ YAPALIM MEZUN KALDIRABİLİRSE MEZUN OLUR EHE ' diyor.
  • Asgari saatlik 15$. Ne iş yaparsanız yapın rahat bir şekilde geçinir, mutlu bir şekilde yaşarsınız. Amerika'da mühendis maaşları ise asgari saatlik 40$ başlıyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    En çok aranılan ama en fazla mezun veren mğhendislik bir de her arayana inanma mesela çoğu firma reklamını yapmak için ilan veriyor, büyük firmalar da cv bankası oluşturuyor toyota mesela sürekli ilan verir bir ilana 10-20bin arası insan başvurur. Bir de arıyorlar ama satışçı kaliteci planlamacı arıyorlar teknik bişi yok, teknik dersen savunma sanayisinde filan belki vardır diğerleri günü kurtarma , atıyorum çimento fabrikasında işçilere bekçilik yapıyon arada da amelelik yapıyosun, sonra mühendisim diye geçiniyo çoğu kişi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ata1606 kullanıcısına yanıt
    Master icin minimum 3 zaten derken ne demek istedin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Master ı 4 üzerinden 3 ortalama ile bitirdim, masterda en düşük 3 olması lazım ortalamanın onun altı mezun olamıyorsun. Yani anca geçtim dersleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle Türkçe bilmen senin için bir artı bir çok firma Türk kullanicilari icin Turkce bilen eleman arıyor linkedin mesela türk çalışanı çok git o tür yerlere başvur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten turkiyede aldigin lisans makine muhendisligi diplomasinin amerikada denkligi yok. Muhendislik amerikada yuksek lisansin sonunda alabildigin bir unvan. Yuksek lisans bitirmis oldugun icin sanslisin aslinda yoksa muhendis bile demezlerdi sana.



    Alandan alana degissede amerikada bir cok alan icin zorunlu veya "tavsiye edilen" stajlar, shadowing denilen isin erbabı bir insani takip ettigin durumlar vs vs var. Konunun hepsini okumadim ama turkiyede genelde insanlar universiteye kapagi atip bir sekilde 5-10 senede mezun olduklarindan hic bir pratik tecrubeleri olmuyor. Yani abdde sen universiteyi bitirmeden neredeyse pratik yapma firsati taniyorlar ya da bunu zorunlu kiliyorlar. Bu sayede hem meslegi, hem piyasayi ogreniyorsun hem de kendini gelistiriyorsun. Haa, okul disinda kendini ayrica gelistirmen de sart tabi boyle meslekler icin.



    İngilizce durumun ne onu bilmiyorum fakat bu da senin icin bir engel olabilir. Sonucta vasifsiz veya daha dusuk seviye bir pozisyon icin basvursan belki de cok da umursamayacaklarken boyle bir pozisyon icin seni elemelerine neden oluyor olabilir.



    Kisaca bol sans. Yerinde olsam bir universitede matematik veya fizik ogretmeni olmaya calisirim. Community collegelar icin master yeterli oluyor. Hele ki simdi somestr bittigi icin personel alimi yapilir heralde. Acikcasi turkiyeden gelen bir muhendis icin bu pozisyon en gercekcisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    ingilizce seviyem konusmada iyi sayilir ama sunum filan yapamam, turkiyede calisma hayatim vardi ama turkiyede islerin yuzde 99 u teknik degil ve ben de hic teknik alanda calismadim, yani ne karmasik dizayn yaptim, ne belli program yazip verim arttirdim, yaptiklarim proses kontrolu, kalite, ve satisti. ve hic birinde basarili olamadim, ust uste isten cikarildim surekli zaten maas olarak da 2000tl aliyordum , haftada 6 gun vardiyeli calisiyordum ve hergun azar yiyordum benle alakali olmayan konularda dahi, uzerimde iyice mobbing yapiyordu, yani ben baya bu muhendislik olayina kafayi takmistim hadi belki duzelir bir daha dene dene derken yillarim gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En ağır eğitim sistemine sahibiz ama sonuç bu demekki işe yarar hiçbir bilgimiz yok. Autocad, solid gibi 2-3 çizim programından başka mezun olunca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbretlik bir konu egitim sistemimiz açısından.Fakat gerçekten garip yav
  • Mühendislik işini unutun bence ,

    Amerika'da teknik elemen iyi para kazanıyor,

    Örneğin elektrik tesisatçısı, kursları var diploma alıyorsunuz,o diploma ile işe başlıyorsunuz,

    Teyzem Amerika'da yaşıyor,oradaki bir Türk arkadaşı telefon tamircisi,

    Kırılan iPhone ekranlarından zengin oldu,

    Kuaför veya berberlik gibi işler acaip kazançlı,

    Aklınızda olsun.

    Mühendislik ile ilgili akademik birşeyler yaparak vakit kaybetmeyin,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • questioner Q kullanıcısına yanıt
    bunu yazmaya gelmiştim tam da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606


    quote:

    Orijinalden alıntı: Urthas

    Linkedin hesabin yoksa ac, duzgunce doldur sayfani, cv yazar gibi. Mutlaka cv/resume teknikleri uzerine arastirma yap. Turkiyedeki gibi cv yazip veriyorsan buyuk ihtimal direk cope atiyorlardir. Kuzey Amerikada farklidir. Bulundugun sehirde turk toplumunun bulusmalari oluyordur illaki. Oralara katil. Senin gibi muhendis vardir kesin. Onlarla fikir alisverisinde bulun. Network cok onemli. Recruiter larla da iletisime gecmelisin. Ama dedigim gibi cv ni adam etmelisin once.

    Dostum ben kalitede ve satışta çalıştım, teknikmbilgim yok, bilgisayae yazılım, yada çizim amlamam, elde diplomalar var ama teknik bilgi sıfır.

    Kardeşim ilk olarak tekrarlıyorum su ergen çocukları sakın dinleme yok çiğ köfteci acicakmissin yok fırsatlar ülkesi dilen filan bir alay çoluk çocuk.Sakin az da olsa paran varsa böyle saçma işler için harcama .Benim önerim az da olsa para biriktirmek için bir işe gir kendini sık çok harcama hatta yapabilirsen az biraz ailene gönder bu psikolojine çok iyi gelir suçluluk duygusunu atarsın .Vasıfsız ama yükselebilecegin bir işe gir .Gurbette en önemli şey kendine sıkmaktır iyi şeyler düşün ,oraya gidiş amacın tamamen maddi sanırım oranın ortamına kanip paranı boşa harcama biriktirebildigin kadar biriktir bu parayı da sakın saçma bir işe harcama o parayı geleceğin olarak gör dediğim gibi gerçekten iyi biriktirmeye başlar düzene girersen ailene de biraz yollarsin.Eger Türkiye'de yapabilecegin bir iş var da sadece sermaye gerekiyorsa o sermayeyi biriktirip Türkiye'ye dön mümkünse az riskli bir iş yap eğer dönmek istemiyorsan işini düzgün yaptığın sürece bir şekilde yukselirsin ise bakma maaşına bak.Son olarak başına ne gelirse gelsin para gibi bir şey yüzünden sakın çok üzülme .Geçen haberlede gördüm doğru mu bilmiyorum çocuğun teki 1400 TL motor cezası yedi diye intihar etmiş burda paranın mevlasi önemli değil para için psikolojini filan bozma sakın .Sonun sonu önerim bir an önce ise başla burada yorum okumayla filan zamanını harcama belgi garson olucaksin ama gerçek güzel bir ortam bulacaksın hiçbir işi kucumsemeden devam et iyi haberler bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel konu. Teknik tarafta çalışan biriyim. Analiz, tasarım ve robot entegrasyonu yapıyorum. Dediğinizi ben de avrupadaki iş ilanlarına bakarak anlıyorum. Anormal bilgi, beceri istiyorlar. Kariyer.net'teki 5-6 satırlık iş tanımları yok adamların, tüm detayları yazıyorlar. Türkiye'de olabildiğince tecrübe edinip sonra bu iş ilanlarına bakılmalı diye düşünüyorum. 3 yıldan az tecrübeliyi dikkate almazlar hele ki 3. dünya ülkesinden geliyorsan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 14 Mayıs 2017; 14:51:33 >
  • Gurbet zordur hocam Allah kolaylık versin BK yada onun gibi firmlarda geçici olarak çalışabilirsiniz daha sonra alanınızla ilgili sertifika eğitimlerine katılıp eksiğiniz olan yetenekleri kazanabilirsiniz hatta üni okuyan bi arkadaş edinip onlardan da yardım alabilirsiniz ümidinizi kaybetmeyin.
  • Bütün gelişmiş ülkelerin Göçmen kontenjan listelerine bak. Hepsinde en çok ihtiyaç duyulan bilgisayar ile ilgili mesleklerdir. Bilgisayar programcısı, web programcısı vs. Bunlara çalışmaya bakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 14 Mayıs 2017; 22:51:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.