Şimdi Ara

Amerikadayim, burda ne is yapabilirim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
6
Favori
5.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam sen bu karakterin üzerine bir eğil önce. Herkes heyecanlanır önemli olan devamını getirmek. Türkçe sunum da yap ingilizce de yap çekinme.

    Bak Almancı Türklere, adamlar Almanya gibi kronik ırkçı bir yerde bile kazanıyorlar. Sen ise fırsatlar ülkesindesin. Bunu değerlendirmen lazım. Yapamam edemem demeyeceksin yapacağım edeceğim demen lazım.

    Mühendis olamıyorsan ara eleman ol, işçi ol, garson ol sonra da neler yapabileceğine bak. Her zaman ilk adımı sen atacaksın ve pozitif olacaksın. Bir işyeri olmazsa bir diğeri, olmazsa bir diğeri.

    Bence patron dediğin adam işçilikten gelmeli. İşi bilmeden patron olmak çok zordur. Önce iş öğrenmelisin.

    İstemelisin. İstemek başarmanın yarısıdır.

    Şu üzerindeki olumsuzluğu at, sonra da kendine güven.

    Avukat olan, mühendis olan, hatta tıpçı olup işini bırakıp amerikaya giden yığınla insan oldu. Hem de orada vasıfsız işlerde çalışıp bu durumdan memnun olan.

    Doktor olup uçaklarda kabin memuru olanlar var. Yani herkes mesleğini yapacak diye birşey yok.

    Senin gözünü korkutan solidworks, catia, matlab programlar ve c, delphi vs diller de temelleri çabuktan öğrenilebilecek şeyler aslında. Mantığını çözdün mü gerisi gelir. Youtube'da yığınla kaynak var.

    Şöyle bir silkelen ve işe koyul. Yaşım şu vb diye treni kaçırdım dersen, daha kalkmamış trenleri de kaçırırsın.

    Kendine yardım edeceksin ki diğerleri de sana destek olsun. Biri beni düştüğüm yerden kaldırsın dersen işin zor. Bazı insanlar çok yakışıklı/güzel yada şanslı oluyor ancak öylelerine havadan yardım gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaNoZ -- 13 Mayıs 2017; 7:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amerika`nın tozunu yutmuş mühendis bir türk veya herhangi biriyle görüşebilirsiniz ancak onlar size akıl verebilir. muhtemelen küçük çaplı işlere girip kendinizi yetiştirmenizi söyleyecektir. evinize, bilgisayarınızla çalışıp gece gündüz kendinizi geliştireceksiniz. şu an ruhsal olarak üzerinizde müthiş bir negatiflik var öyle anlıyorum ama bu geçicidir, hazır hissettiğiniz vakit harekete geçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 141ed -- 13 Mayıs 2017; 8:6:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım bilgisi kesinlikle şart bence kullanılan yazılımlara odaklan gerekirse satın al kendi evinde bilgisayarında bu kullanılan yazılımlar üzerinde çalış bir yandan da ufakta olsa gelir olması için yan işlerde çalış kullanılacak yazılımları kavradıktan sonra firmalara başvur bildigin yazılımlarıda cv ne ekle eger kabul edilirsen gider bilgisayar başı çalışırsın bu işte yeterli oldugunu düşündügünde de ve yeterli parayı biriktirdiginde birazda kredi çekersin kendine bir yer açarsın iyi maaş verir alanında iyi olan birkaç kişiyi toplarsın her türlü imkanı ekipmanı alırsın daha önce çalıştıgın firmadaki müşterilerlede iletişime geçersin ilk işleri indirimli falan yaparsın,sözleşme imzalarsın garanti devamlı gelir elde edersin hemde rekabet ortamı oluşturursun aldıgın işleri layıkıyla yerine getirebilirsen adın piyasada duyulur yeni müşteriler çekersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırsatlar ülkesindesin ille mühendislik yapacaksın diye bişey ypk bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    Hocam buranın eğitimiyle oranın mühendislik eğitimi çok farklı bence çok şansını zorlama mühendislik konusunda.



    Tavsiyem yükselebileceğin bir iş bul kendine. Makine mühendisi oldugunu cv ne yazarsın zaten bir artı olur.

    İlla ki beyaz yakalı olmana gerek yok amerikada. Garson ol adam gibi bir yerde 2-3bin dolar arası para alırsın tiplerle.
    Git boyacılık yap mühendis maaşı alırsın

    Boğaziçi odtü bilkent gibi bi üniversitede makine mühendisliği okuduysan başka tabii.

    Bence de illa mühendislik yapmaya gerek yok. Bende 1 yıl kadar yaşadım ve şunu gördüm orda musluk tamircisi veya araba tamircisi gibi bir iş çoğu akademik işten daha kazançlı ve iş bulmak daha kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kondisyonla yüksek lisans sahibi olmanız gerçekten şaşırtıcı. Mühendisi bırak Yüksek mühendis olmuşsunuz ancak mühendisin işinin, amacının ne olduğunu dahi bilmiyor gibisiniz. Bence mühendislik yapmayın, onun haricinde birçok iş kolu olabilir.
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Abd ortalama muhendis 120 180 bin dolar arasi aliyo yillik anlasiyolar yada 5 yillik 600 bin diyo adam ona gore anlasiyolar garson felan aylik kazanacagi 3000 bin felan tir soforu opsa daha fazla kazanir buyuk tirlara 5000 6000 felan aylik kazanclari kullana biliyosan bi dene derim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam orada yüksek lisans yada doktora yapabilirseniz eğer, makine mühendisi olarak iş bulma şansınız artar. Bende makine mühendisiyim. Çizim programları zaten birbirine benziyor. Mesela SolidWorks öğrenseniz diğerlerini öğrenmeniz çok kolay olur, mantık aynı çünkü sadece menü farklı. Analiz programı olarak ANSYS kullanılıyor genelde. ANSYS zaten derya deniz. Akış, mekanik, titreşim gibi modüllerini bilmeniz yeterli oluyor. Türkiye'de nerelerde ve hangi departmanlarda çalıştınız? Amerika makine mühendisi tercih etmiyor Türk yada başka ülkelerden. Başka ülkelerden bilgisayar ve yazılım mühendisi tercih ediyor. Ama sizin kartınız olduğundan durum farklı olabilir.
  • Senin yapacağın iş taksicilik arkadaşım.Orada paranı biriktirip buraya dönüş yapacaksın mecbur.Eğer oraya okuduğun bölümle ilgili bir işte çalışmak için gittiysen maalesef boşuna gitmişsin.Burada iyi bir üniversiteden mezun olamadıysan orada şansın %5.Buranın üniversite eğitimi beş para etmez.Bunu kendin de tecrübe etmişsin zaten.Bazılarına dünyadaki üniversite sıralamaları önemli dediğimde sıralama neymiş alakası yok diyorlardı.Senin üniversiten dünya sıralamasında önlerde yer almıyorsa,sana iyi bir eğitim veremiyorsa dirsek çürütmenin manası yok.Gençlere hep söylüyoruz ama dinlemiyorlar.Dağa,taşa üniversite açarsan olacağı bu.Olan mezun olan öğrenciye oluyor.Tekrar yazıyorum:

    -Kafanda memur olma düşüncesi varsa,iibf oku.
    -Kafanda mühendis olma düşüncesi varsa,Boğaziçi,Odtü,İtü bunlardan birinde %100 ingilizce olan bir bölüm ve çalışmak için yurtdışını düşün.

    Bu memlekette mühendise iş yok!Aklınızı başına almanız dileğiyle




  • Lisansi kac ortalamayla tamamlamistin?

    Edit= Doktora dusunebilirsin hem fiuatlari uygun olcak sana green cardin var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khal Woof -- 13 Mayıs 2017; 16:53:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07kubi07

    Hocam buranın eğitimiyle oranın mühendislik eğitimi çok farklı bence çok şansını zorlama mühendislik konusunda.



    Tavsiyem yükselebileceğin bir iş bul kendine. Makine mühendisi oldugunu cv ne yazarsın zaten bir artı olur.

    İlla ki beyaz yakalı olmana gerek yok amerikada. Garson ol adam gibi bir yerde 2-3bin dolar arası para alırsın tiplerle.
    Git boyacılık yap mühendis maaşı alırsın

    Boğaziçi odtü bilkent gibi bi üniversitede makine mühendisliği okuduysan başka tabii.

    Boğaziçi ne kardeş

    Ülkede Stanford, University of Michigan, Harvard, Mit, Ucla gibi okullar var.Bu okullar boğaziçinin 3-4 kat ilerisinde.2 katı ilerisinde olan kaç okul vardır sen düşün.Türkiyedeki eğitimin pek geçerliliği yok orada.

    Amerikaya green cardla giden bir tanıdık vardı.Odtü kimya mühendisliği mezunuydu.Sanırım New Jersey ya da Connecticutda benzinlikte çalışıyordu.Bir gün benzinlikte şans eseri iş verenin biriyle yaptığı sohbette adamı etkilemesi sonucu mesleğini yapabilme şansına kavuştu.Belki o adamla tanışmasa hala benzinlikte çalışıyor olacaktı.




  • Linkedin hesabin yoksa ac, duzgunce doldur sayfani, cv yazar gibi. Mutlaka cv/resume teknikleri uzerine arastirma yap. Turkiyedeki gibi cv yazip veriyorsan buyuk ihtimal direk cope atiyorlardir. Kuzey Amerikada farklidir. Bulundugun sehirde turk toplumunun bulusmalari oluyordur illaki. Oralara katil. Senin gibi muhendis vardir kesin. Onlarla fikir alisverisinde bulun. Network cok onemli. Recruiter larla da iletisime gecmelisin. Ama dedigim gibi cv ni adam etmelisin once.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Lisans 2.60 la bitirdim, abd deki masterı 3.00 ile bitirdiim. Master için 3 zaten minimum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urthas

    Linkedin hesabin yoksa ac, duzgunce doldur sayfani, cv yazar gibi. Mutlaka cv/resume teknikleri uzerine arastirma yap. Turkiyedeki gibi cv yazip veriyorsan buyuk ihtimal direk cope atiyorlardir. Kuzey Amerikada farklidir. Bulundugun sehirde turk toplumunun bulusmalari oluyordur illaki. Oralara katil. Senin gibi muhendis vardir kesin. Onlarla fikir alisverisinde bulun. Network cok onemli. Recruiter larla da iletisime gecmelisin. Ama dedigim gibi cv ni adam etmelisin once.

    Dostum ben kalitede ve satışta çalıştım, teknikmbilgim yok, bilgisayae yazılım, yada çizim amlamam, elde diplomalar var ama teknik bilgi sıfır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Ben yıllar öbce yüksek lisansı abd de yapmıştım ama o zaman da bize yazılım filan gösterilmemişti araştırma ağırlıklıydı, ama onlarda da başarılı değildim hep ucu ucuna felan geçtim. Sanıyorum abd gibi bir yerde çalışmak için lisansta işi sıkı tutacan ve amerikada okuyacaksı yada bogaziçi koc odtü gibi bir yerde. Tr de adam boğaziçi elektroniği bitiriyor gidiyor omo ariel redbull gibi bir yerde pazarlamada çalışıyor yada kou uludag gazi bitiriyor otomotiv yan sanayide satıştı kaliteci filan oluyor. Bunların mühendislikle alakası yok, millet sanıyor mühendis oldum. Bide gidip hakkariye bayburta bilgisayar mühendisliği felan açılıyor rezillik valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Ehliyet alcam haftata sinavim var ondan sonra uber e basvurcam en mantikli yol bu gozukuyor belki aksamlari da cizim kursuna giderim, belki bir is cikar. turkiyede egitim turkiyeye ozgu kitaplar felan 70 lerden kalma, abd de is baska burda adam aerospace mugendisligi okuyor nasada calisiyir turkiyede bogazici elektronigi bitirip redbull pazarlamada da calisiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 13 Mayıs 2017; 21:3:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönerci aç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    Geri dön olayını şöyle açıklıyayım, geri dönsem de tr de başarısız olduğum için yapacak bir şeyim yok. Abd de devam etsem uber şoförlüğüne başvurcam. Program bilmeme konusuna gelirsek zaten 10 yıla yakın oldu mezun olalı, en son 13 sene önce filan almıştım bilgisayarda çizim dersi ve onu bile zor geçmiştim. Benimle mezun olan arkadaşlarım da otomotiv yan sanayisinde filan exel kullanıyorlar, kalite kontrol, planlama filan yapıyorlar yada satışla ilgili işlere geçtiler. Düzgün teknik alanda istihdam edilen bir yada iki kişidir bildiğim. Türkiye sanayisinde makine müh için böyle çok dizayn filan işi yok oradan zaten istesem de kendimi geliştirme olmayacaktı. Amerikada ise dizayn vs bunların yanında yazılım da bileceksin, adamlar onu da istiyorlar, yahu ben yazılım filan hiç yapmadım. Teknik olmayan işler olsa bu sefer de ingilizcesi anadil olan birisi varken beni kim ne yapsın. Türkçe bile sunum yapamam, hemen heyecanlanırım. Yaş da ilerledi, 32 oldu bir baltaya sap olamadım bu kadar eğitime rağmen. Belki de baştan hiç okumayacaktım bilmiyorum, okulları bitiriyorsun sonunda taşeron kadroda anca iş buluyorsun o da torpille sonra onlar seni işten çıkarıyor çok başıma geldi, güven problemm var demişsin, artık problem değil takıntı oldu benim için, sürekli işten çıkarılınca kendimi yetersiz başarısız görmeye başladım, mesela askerde işten çıkarmak yok, ben bir işte çalışırken hep askeriyeyi özlerdim. Annem dedi oglum sen patron olmak için doğmuşsun sen başkasının altında çalışamıyorsun, belki de kadının dediği doğruydu belki de ben hiç bir şekilde çalışmaya uygun biri değildim yada hep yanlış işler beni bulmuştu. Daha bir çok hatam oldu, mesela bu işten çıkarmadan sonra hisse senedi işine girdim, al sat yapıp zengin olacaktım, babamın birikmişlerini alıp katlı işlem yaptım, siyasi olaylara denk geldi 1 ev parası harcadım iki ay içinde. Sırf zarar verdim aileme.

    Hocam öncelikle yaşınızı dile getirmeyi bırakın yaşınızda birşey yok bir olumsuzluk olarak görmeyi bırakın benim amcam 17 yaşında konyadan istanbula kaçmış ve ben okumam aga ticaret yapacam demiş fakat yılllar yıllar sonra aradan 20 yıl geçtikden sonra lüks bir magaza sahibi olabildi.



    Demek istediğim asla pes etmeden çalışmak ve gayret etmek en önemli şey.



    Ne iş yapmak istediğinize karar verin ve bu iş için çabalayın sizin yerinizde olmak isteyen binlerce insan vardır.



    Türkiye'de başarısız olmak normal bir durumdur torpiliniz yoksa genellikle hüsran yaşarsınız.



    Amerika çok büyük bir ülke herhangi bir sektörden bile para kazanabilirsiniz bu parayı asıl yapmak istediğiniz şeylere birikim olarak harcayın.



    Şimdilik aklıma gelenler bunlar iyi şanslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ata1606 kullanıcısına yanıt
    yurtdışında yüksek lisans yapıp burda nasıl iş bulamıyorsun ben onu anlamadım. burda müdür olarak başlaman lazım senin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KortX

    Demek ki Özgür Demirtaş boşuna Fen Lisesi diye diretmiyormuş...

    Fen lisesiyle ne alakasi var, bizim tr ye amerikan standartinda universite lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.