Şimdi Ara

Amerikada sağlık sistemi hakkındaki gerçekler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
8
Favori
15.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vergisiz günde 300 $ ney lan, bizim burda asgari ücret en son hesapladığımda aylık 370$ idi.  



    Kaç ay önce hesapladıysam paramız iyice erimiş, şimdi hesapladığımda çıkan sonuç (Net ücret, vergi kesilmiş hali):


    2.324 Türk Lirası eşittir

    307,51 ABD Doları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapdos93 -- 19 Eylül 2020; 17:43:13 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Bu yazılanlar cidden gerçek mi? Film senaryosu gibi. Filmlerde olur ya birisi haksız yere suçlanır. Suçsuzluğunu ispat etmek için de sağa sola koşturur. Türkiyede de sıkıntı var ama abd de kötüymüş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Kerimcan senin neyine abd hakkında birseyler söylemek? Rize dışına çıkamamış bir badem bıyıklının bu konularda allah 1 dediğin yalandır o yüzden has..

    :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cü2

    Kerimcan senin neyine abd hakkında birseyler söylemek? Rize dışına çıkamamış bir badem bıyıklının bu konularda allah 1 dediğin yalandır o yüzden has..

    :))

    canım ben rizeli değişlim balkan göçmeniyim paralel evrenler uydurmaktan yorulmadınız ayrıca 14 ülke ab de 6 ülkede ortadoğuda gezdim canım kafanı yorma genç..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Eylül 2020; 18:52:53 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Grand theft auto oynamayı azaltmalısın badem. Kendi paralel evrenindeki yalanlara senden başkası inanmaz.Gittiğin en uzak nokta İstanbul'dur. :d


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CRAZY Hero kullanıcısına yanıt
    Bunlar gayet normal şeyler hocam. Siz Türkiye'de yaşıyorsanız ondan şaşırdınız heralde. Amerika'da böyle maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cü2 C kullanıcısına yanıt

    pc oyunlarını oldum olası sevmedim o senin tarzın o,ist yaşıyorum zaten zeki cocuk 

  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Tamam badem boy. 14 ülkeymiş hahahaha byee


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vasıflı insanlar her yerde rahat ve kaliteli yaşar. İster ABD olsun ister Türkiye olsun. Vasıfsız insanlar da başka ülkeye gidince rahat yaşayacağını düşünür, halbuki gerçek bu değil. ABD, vasıflılar için çok güzel bir ülke. Fakat Türkiye'deki vasıfsızlar burada yaşadığı hayattan daha iyisini ABD'de yaşayacağını sanıyor ama sen zaten vasıfsızsın senden bir halt olmaz kendine bir vasıf edinmediğin sürece hangi ülkede yaşarsan yaşa sürüneceksin. Şuan içinde bulunduğumuz sistem tüm dünyada böyle. Ülkeyi kötülemeyin veya başka ülkeleri yüceltmeyin, kendinize bakın.

  • cü2 C kullanıcısına yanıt

    Ahgahah yalan be Konya'da ikamet ediyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kendisinin en büyük özelliği her olayda mutlaka kendi fikrini refere eden onaylayan, o olayı yaşamış bir tanıdığı akrabası olmasıdır :) Aborjinlerle ilgili konuşsak şurda "benim eniştem, teyzemin kocası aborjin" diye başlayabilir :) Yoksa google'a girmeden 14 ülke say desen 14 tane sayar, yarısı şehirdir... :)

  • Buna inana da ne bileyim kanal organikmiş, seyirciler organikmiş kas için iğne yaptırdıdığı yıllarca sakladı daha bu yıl ortaya çıktı.


    AMERİKA'DA SAĞLIK kavramına gelecek olursak tamamen sallıyor PARAN YOKSA BİR HİÇSİN. İster turist ol ister öğrenci ister J1 student Sigorta şirketleri %40,%50 cover yapar. Ha sen vatandaş isen Medicare var tamam bu kapsar. E Türkiye'een giden büyük kesim ya öğrenci ya turist ya kaçak Parası yoksa ilk uçakla Türkiye Cumhuriyeti Sınırları içerindeki Devlet Hastanesine gelir. ve tedavisi olur Kaçaksa geri dönemez, Statu değişikliği yapmamış öğrenci ya da turist ise geri döner OLAY BU.

  • @88mph

    hayatında tur şirketiyle ülke gezmeyenler ne olduğunu bile bilmeyen asosyal tipler yine altın gününe yine bağlamış burayı, o paket tur oluyor kuzey avrupa ülkeleri paketi var balkan ülkeleri var orta avrupa ülkeleri sana turuzim şirket,, 5-8 ülkeyi paketine gore 10-15 günde heryerini gezdiriyor, pc başında ömür çürüten asosyaller dünyadan bir haberler yine iş başında,hatta balkan ülkelerini full karayolu turuyla gezdim,biraz dünyadan haberiniz olsun yahu yazık tükenmeyin buralarda..

    çok pahalı birşeyde değil kuzey avrupa turuna 4500 tl filan vermiştim 2013 de çalışın biriktirin sizde gidersiniz zor birşey değil..

    hatta balkan ülkeleri ucuz bile 1500 tl verdim 10 gün için oteller kelek bir o var.

    oyle tek tek gezmiyon yani oldumu? o zengin işi birgün istanbul bir gün paris filan değil onu benimde bütçem kaldırmaz..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Eylül 2020; 20:53:58 >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

    Onun ne derdi var hocam, wire transfer yapiyorsun, oluyor :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9ED59218A

    Vasıflı insanlar her yerde rahat ve kaliteli yaşar. İster ABD olsun ister Türkiye olsun. Vasıfsız insanlar da başka ülkeye gidince rahat yaşayacağını düşünür, halbuki gerçek bu değil. ABD, vasıflılar için çok güzel bir ülke. Fakat Türkiye'deki vasıfsızlar burada yaşadığı hayattan daha iyisini ABD'de yaşayacağını sanıyor ama sen zaten vasıfsızsın senden bir halt olmaz kendine bir vasıf edinmediğin sürece hangi ülkede yaşarsan yaşa sürüneceksin. Şuan içinde bulunduğumuz sistem tüm dünyada böyle. Ülkeyi kötülemeyin veya başka ülkeleri yüceltmeyin, kendinize bakın.

    hayır hocam katılmıyorum insanlar abd de pizza dağıtarak, mok temizleyerek insanlar ferrari alıyor ,havyar ve jambonla beslenip,lüks villarlarda kalıyorlar tamammmııı yalan atma hepsinin hayatı kim kardashianın poposu.. 

    ha istanbulda dublex manzaralı dairede yaşan kalifeyeli gıda mühendisi kız kuzi teksasda kargoculuk yapıp barınaktan hallice döküntü biryerde kalıyor bir refah bir refahlar sormayın, bir tek ucuza aldıkları arabanın havasını atıyorlar anca...  4 sendir ordalar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Eylül 2020; 21:45:36 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    2013de verdiğin paranın su an 5 katını veriyorsun yalniz sünger bob seni. Yazık la millete asosyal diyip forumda her gün övdüğün tiplere ve muhabbetlere bakılırsa acınası bir durumdasın. Ki ben hala inanmıyorum senin teCe sınırlarından çıktığına :dd




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cü2 -- 19 Eylül 2020; 20:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cü2 C kullanıcısına yanıt

    chp gelicek inş düzelticek canan ve sezgin ve k.k la önümüz çok aydınlık kardeşim ışık dolu günler geliyor,pasaportumumu buraya koycam de allahım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Eylül 2020; 21:42:56 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vortex_n0isy -- 19 Eylül 2020; 20:44:17 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Hocam ben 10 senescence uzundur amerikadayim. İlk 2 senesi masterda okulun yaptığı sigorta olmak üzere, hep sigortam vardı. Toplam 4 farklı sigorta şirketi ile sigortam yapıldı. Hiç böyle birseyle karşılaşmadım. Amerika’nın sağlık sisteminin sorunları olduğu doğru ama bu onu Türkiye’dekilerden kötü yapmıyor. Gözden kaçırılmaması gereken konular:

    1) benim uyku apnem varmış. Lisans okurken 2 sene boyunca, devlet hastanesinde uzman hekim ve Hacettepede profesör olmak üzere baya doktora gittim. “Gündüz basım agriyor, hep yorgunum, hayat enerjim yok” diyorum, çok farklı teşhisler koydular ama doğru teşhisi hiçbiri koyamadı.

    amerikaya mastera gelince, yarım yamalak İngilizcemle, okuldaki sağlık merkezindeki pratisyen hekime derdimi anlatınca, “ ya depresyondasın, ya da uyku sorunun var, uyku testiyle başlayalım” dedi. 2 ayda teşhis konuldu. Toplam 10$ ödedim. Her 3 ayda bir, maliyeti 1000$ uzeri olan, cpap aletinin parçaları yenileniyor. Cebimden çıkan 30$. Masterdaki ucuz sigortam bile aynı şekilde karşılıyordu bunlari.

    2) Türkiye’de SSK payi kesiliyor çalışanların maaşından. O kadar para ödemiyorsunuz Amerika’da özel sağlık sigortasına. Karşılaştırmayı yapanlar bunu unutuyor. Hem daha az para ödüyorsun (maaşına göre, yüzde olarak) hem de genel olarak (benim tecrübem) daha iyi hizmet alıyorsun. Örneğin, sigortan, “ben als ilacının parasını ödemem” demiyor Türkiye’deki gibi.

    ama sen, maaşına göre, hem Türkiye’dekilerden çok daha az sigorta payını ödemeyeyim, hem de sigorta alayım kafasında. (Biraz abartarak söylüyorum)

    3) burda erken emeklilik diye yeni bir furya var. İyi kazanan insanlar, para biriktirip, 35-45 yaşında çalışmayı bırakıyor. Reditte bu adamları takip ediyorum, açıklıyorlar sigorta masrafını, herseyini kendileri yapınca ne gibi masraf olacağını. (https://www.reddit.com/r/financialindependence/comments/i9lvdp/aca_healthcare_costs_and_strategies/)

    yillik 100k$ kazanan kişi icin bile, aylık 800$ diyor masrafını. (Obamacare sağolsun)

    4) burda sigortan varsa, gidip en iyi doktordan tedavi alabilirsin. Arkadaşımın kalbinde sorun vardı. Yapay kalp kapakçığı takıldı. Cebinden çıkan toplam 120$, alanında dunyanin en iyi 2-3 doktorundan biri olan bir doktora, Stanford hastanesinde ameliyat oldu. Ama Türkiye’de böyle bir seçenek yok. En iyi doktorların muayenehanesine(ya da calistigi özel hastaneye) gitmek icin baya para vermek lazim (maasina gore).

    5) Amerikada saglik sigortasi olmayan insan orani, turkiyeden farkli degil.


    Sen yillik 20k$ veriyorsan ve senin sigortanin sartlari anlattigin gibiyse, sikinti buyuk. Benim sigortamin toplam masrafi 20k$ (isyerinin odedigi kismi da dahil, benim ve esim icin). Copay disinda para odemiyoruz. Blue cross sigortamiz. Daha once de United healthcare e benzer miktar oduyorduk. Onda da copay vardi sadece. Esim baya unlu bir doktora ameliyat oldu. Sigorta hepsini o dedi. 40$ copay odedik sadece. Ilac basina da 5-10$ sabit para oduyoruz sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğru abd de sosyal güvence sorunlu.

    Ancak trde böyle. 25 yaşında ve işsizim. Sgk durdu hastaneye gidemiyorum. Her ay bin TL ödemesi var sgk nın. Borç yazıyor ama genede gidemiyorsun
    1000tl asgari yarısı

    ABD de senede 3000 dolar verdin mi özel sigortan oluyor. Şaka gibi abd den kötü duruma düşersek sgk olarak biteriz

    Onun dışında abd de Bi kişi 1 aylık maaşı ile rtx 3080 ve Ps5 alıyor. Sende asgari maaş ile babayı alamıyorsun babayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hocam ben 10 senescence uzundur amerikadayim. İlk 2 senesi masterda okulun yaptığı sigorta olmak üzere, hep sigortam vardı. Toplam 4 farklı sigorta şirketi ile sigortam yapıldı. Hiç böyle birseyle karşılaşmadım. Amerika’nın sağlık sisteminin sorunları olduğu doğru ama bu onu Türkiye’dekilerden kötü yapmıyor. Gözden kaçırılmaması gereken konular:

    1) benim uyku apnem varmış. Lisans okurken 2 sene boyunca, devlet hastanesinde uzman hekim ve Hacettepede profesör olmak üzere baya doktora gittim. “Gündüz basım agriyor, hep yorgunum, hayat enerjim yok” diyorum, çok farklı teşhisler koydular ama doğru teşhisi hiçbiri koyamadı.

    amerikaya mastera gelince, yarım yamalak İngilizcemle, okuldaki sağlık merkezindeki pratisyen hekime derdimi anlatınca, “ ya depresyondasın, ya da uyku sorunun var, uyku testiyle başlayalım” dedi. 2 ayda teşhis konuldu. Toplam 10$ ödedim. Her 3 ayda bir, maliyeti 1000$ uzeri olan, cpap aletinin parçaları yenileniyor. Cebimden çıkan 30$. Masterdaki ucuz sigortam bile aynı şekilde karşılıyordu bunlari.

    2) Türkiye’de SSK payi kesiliyor çalışanların maaşından. O kadar para ödemiyorsunuz Amerika’da özel sağlık sigortasına. Karşılaştırmayı yapanlar bunu unutuyor. Hem daha az para ödüyorsun (maaşına göre, yüzde olarak) hem de genel olarak (benim tecrübem) daha iyi hizmet alıyorsun. Örneğin, sigortan, “ben als ilacının parasını ödemem” demiyor Türkiye’deki gibi.

    ama sen, maaşına göre, hem Türkiye’dekilerden çok daha az sigorta payını ödemeyeyim, hem de sigorta alayım kafasında. (Biraz abartarak söylüyorum)

    3) burda erken emeklilik diye yeni bir furya var. İyi kazanan insanlar, para biriktirip, 35-45 yaşında çalışmayı bırakıyor. Reditte bu adamları takip ediyorum, açıklıyorlar sigorta masrafını, herseyini kendileri yapınca ne gibi masraf olacağını. (https://www.reddit.com/r/financialindependence/comments/i9lvdp/aca_healthcare_costs_and_strategies/)

    yillik 100k$ kazanan kişi icin bile, aylık 800$ diyor masrafını. (Obamacare sağolsun)

    4) burda sigortan varsa, gidip en iyi doktordan tedavi alabilirsin. Arkadaşımın kalbinde sorun vardı. Yapay kalp kapakçığı takıldı. Cebinden çıkan toplam 120$, alanında dunyanin en iyi 2-3 doktorundan biri olan bir doktora, Stanford hastanesinde ameliyat oldu. Ama Türkiye’de böyle bir seçenek yok. En iyi doktorların muayenehanesine(ya da calistigi özel hastaneye) gitmek icin baya para vermek lazim (maasina gore).

    5) Amerikada saglik sigortasi olmayan insan orani, turkiyeden farkli degil.


    Sen yillik 20k$ veriyorsan ve senin sigortanin sartlari anlattigin gibiyse, sikinti buyuk. Benim sigortamin toplam masrafi 20k$ (isyerinin odedigi kismi da dahil, benim ve esim icin). Copay disinda para odemiyoruz. Blue cross sigortamiz. Daha once de United healthcare e benzer miktar oduyorduk. Onda da copay vardi sadece. Esim baya unlu bir doktora ameliyat oldu. Sigorta hepsini o dedi. 40$ copay odedik sadece. Ilac basina da 5-10$ sabit para oduyoruz sadece.

    Dediklerin doğru. Starbucks da çalışan adamın özel sağlık sigortası oluyor orda.


    Burda en iyi doktor acıbadem de Amerikan hastanesinde.


    Oralarda geçen özel sağlık sigortası ayda kaç para bakın bakalım.


    Ki kalp vs doğuştan veya genetik şeyleri hiç bir özel sigorta ödemez.


    550k TL acıbadem de en iyi cerrahın özel kalp ameliyatı oda 2 sene öncenin fiyatı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.