Şimdi Ara

Amerikada sağlık sistemi hakkındaki gerçekler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
8
Favori
15.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evil2302 E kullanıcısına yanıt

    Amerika'da her hastane özel değil mi?

    Yani devletin hastanesi var mi?


    Geçen sene eşim acıbademe gitti eskiden devlet bünyesinde doktorluk yapan sonradan acibademe geçen eşimin 2 ameliyatını yapmış artık TV lere çıkan bir doktor.


    Acıbadem de muayene ücreti 750 TL idi. Gitti konuştu doktoru Amerika'da alanı üzerinde eğitim almış ve ülkemizde bilenen den farklı bir tedavi ile hastalığı çözüyor.

    Ameliyat ücreti olarak robotik 75bin TL doktor kendi eliyle yaparsa 50 bin TL. Bu para doktorun tanıdığı olduğumuz için. Daha başka tanıdıklar bulursak fiyat daha da düşer dendi.

    Devlet bu tedaviyi tanımıyor ve hastanelerinde uygulamıyor. Devletin yaptığı tedavi eski düzen çözümsüz çıkart al tamam.


    Şimdi Amerika dan ne farkımız kalıyor..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AkademiLink diye bir kanal var orda anlatılıyor,sağlık sistemi iyi ama çok pahalı sigorta yaptırmak aşırı pahalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YolculukZamanı -- 19 Eylül 2020; 8:16:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kelise kullanıcısına yanıt

    Şu forumda en sevmediğim yorumlar ukala yorumlardır. Kardeşimin maddi sorunu yoktu, bedava muayene peşinde değildi. Parasıyla bile doğru düzgün muayene olamadı, türkiyeye gelip özel hastanede muayene ve ameliyat oldu ve geri gitti.

    Abd'de yaşamadım ama arkadaşlarım var, duyduğumdan gördüğümden bahsettim, hatta bir film bile vardı bununla ilgili, adam çocuğunu ameliyat ettiremiyordu. Sonuçta ben "bu mutlak dogrudur, ben kesin biliyorum" gibi bir iddiada bulunmadım, bilgi sahibi ve medeni herkesi dinlerim. Neyse uzatmayayım, Mehmet öz'ün programını da, orada yaşayıp olumsuz konuşanları da, ABD sağlık sistemini karalama kampanyası olarak kabul edip, hepsi turkiyeden daha iyi diyelim, konuyu kapatalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kelise kullanıcısına yanıt
    Uslubumu hiç bozmadım size karşı bozmayacagim da . Şu yorumu yaparak kimin zavallı olduğunu gösterdin teşekkürler .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzatmaya değmez bir sürü arkadaşım Amerika'nın çeşitli yerlerinde yaşıyor.. bazısı orda amerikalı kadınlarla evlendi çoluk çocuğa karıştı bazısı vatandaş oldukdan sonra burdan sevgilisini yada karısını aldırdı yanına.. Bende gittim Amerika'ya sağolsunlar çok güzel ağırladılar..

    En başda sağlık sistemini anlamak için Amerikan sistemini anlamak lazım... Bunu anlamayan boş konuşur..

    Amerika'da her bölgeye sanayi devriminde bir misyon üretim faaliyet alanı verilmiş haliyle her eyaletin bir üretim uzmanlık alanı varki eyaletlerin kendi iç ekonomisi böyle dönüyor..

    Sağlık sistemine gelirsek Amerika yetkilileri.bunu saklamıyor zaten sağlık sistemi yetersiz.. ama kime göre neye göre yetersiz.

    Sigortan varsa sana yetersiz değil, paran çoksa basarsın parayı sana yetersiz değil ama Amerika'da çok büyük bir işsiz yoksul sağlık kapsamı dışında olan bir kesim var onlara evet aşırı yetersiz..

    Bu ayrımı yapmak lazım.. sonra bizle kıyaslamak lazım...

    Newyork bunların dışında tutmak lazım Newyork Amerika'da yaşayan istediğiniz Türk'e sorun en pahalı yerdir.. merkezde ev zaten tutamazsınız.. eğer açıkça söyliyim yüksek gelirli üst seviye bir işiniz yoksa.newyorkda yaşamak sadece para israfı saçmalıktır..

    İşçiyseniz misal Newyork da kazandığınız para ile Teksas da kazandığınız para aynı olsada Teksas da ay sonu cebinizde para kalır hatta birikim bile yaparsınız Newyork da cebinizde beş kuruş para kalmaz. Üstüne borç bile isteyebilirsiniz sağdan soldan..

    Kısaca Amerika'da doğru şekilde yaşarsanız işçide olsanız gayet güzel sağlık kapsamı dahilinde bir hayat yaşarsınız..

    Burda.bir arkadaşım sanayide motor ustasıydı şimdi ordada aynı işi yapıyor ortaokul mezunu ama küçüklükten sanayiden yetişme arabanın altından girer üstünden çıkar.. şu anda orda Amerika bir hatunla evlendi iki çocuğu var evi var , kapıda kendine ait iki arabası var biri truck Ford un biri ss Camaro .. hanımında araba var.. gayet güzel kaliteli bir hayatı var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • black exodus kullanıcısına yanıt

    size sağlıkçıya saygıyı öğreteceğiz.

  • Ronon Dex kullanıcısına yanıt

    İngilterede yaşıyormuş. İngilterede aynı şeyi yapsın bakalım ne oluyor :) Gerçi artık burda da yapamaz yeni kanunlarla. Doktorun bir lafına bakar anında paket, direnirse döve döve paket. Türkiyeye geldiğinde umarım tecrübe ederek öğrenmez yeni durumu :)

  • Valla Amerika'da bir sürü arkadaşım ve akrabam var. Hepsi baba baba işlerde çalışan insanlar.

    Doğum yapan 23 saat doğum sancısının ardından, normal doğum olamayacağı kesinleşince sezaryen ile bebek sahibi oldu. Türkiye'de hiç kanırtmazlar. Sen inatla normal doğum istiyorsan bile, 8 saatin sonunda ikna ederler, alırlar sezaryene.

    Kanada'da ağır gıda zehirlenmesi sebebi ile 6 saat acilde bekleyen oldu. Halı ile, hemen her hasta daha acil olduğu için bekledi. Türkiye'de anında dayarlar serumu rahata erersin.

    Ama şöyle de bir durum var: abidik gubidik bir komplikasyonlar zincirinden ölme ihtimalin muhtemelen burada daha fazladır. Ek olarak Türkiye'de tıp daha öncü zihniyetle yapılıyor. Yani, bilime katkı zayıf, ama ilk uygulayan ve iyi uygulayan ülke konumunda. İlaç konusunda bu bizi biraz daha "denek" haline getirirken, tıbbi müdahaleler ve izleme açısından muadil ekonomideki ülkelerin çok ilerisine taşıyor.

    Sağlık güvencesi konusuna girmiyorum bile. Alt ve orta sınıfın yatıp kalkıp sağlık sigorta sistemimize dua etmesi lazım. TARTIŞMAYA AÇIK BİR KONU DEĞİLDİR. Özellikle devlet memuru doktor mantığı, işçilik maliyetlerini inanılmaz aşağı çekiyor. Normalde, Türkiye gelişmişliğindeki bir ülkede oldukça ciddi bir kalp ameliyatı, hastane masrafları, kullanılan ekipman ve doktorun ücreti dahil 6000-7000 dolara NAH çıkar. Burada maliyeti kısmanın altın anahtarı doktorun görece cücük kadar para alıyor olmasıdır.

    Bu konuda da güzel bir anı var. ABD'de eğitimde iken bir abi bir hatunu sevmiş. Hatun bunu sevmiş. Aile ile tanisacaklar. California'li baba soruyor: "ne iş yapıyorsunuz?" Abi cevaplıyor:"doktorum." Adamın yüzünde güller açıyor. "Çok kazaniyorsunuzdur o zaman." Abi hayatının en çok kazandığı dönemine gelmiş genç doktor olmanın özgüveni ile "çok değil ama yeterli".

    "Sorması ayıp ne kadar kazanıyorsunuz?"
    "1500 dolar civarı"
    "Saatlik mi?"
    "Yok."
    "Günlük mu?"
    "Yok."
    Adam yüzünü eline kapatıyor. "Haftalık mi?"
    Bizim abi: "aylık. "

    Hep birlikte yarılıyorlar gülmekten. Sonra abi Türkiye'de yaşamı, bu paranın başlangıç için fena olmadığını falan anlatıyor. Amcanın dünyası şaşıyor. bu abi günümüzde uçtu gitti. 5000 dolar kazanıyordur. ehehehehe!

    ------------

    Neyse, geyiği bırakayım. Türkiye'deki sistem, birkaç mudehale ile, Amerikan veya İngiliz sisteminden daha iyi. Özellikle ekonomi ile mukayese edildiğinde çok çok iyi. Ciddi eksikleri var. Giderilemez eksikler değil.

    -------------

    Yurdumun idealist doktorlarına da saygım sonsuz. Ömrün boyunca okumayı ve akademik anlamda bitmek bilmez bir kendini geliştirme halini kabul ediyorsun. Nöbeti, fazla çalışması tuzu biberi. Yaş kemale erene kadar cücük kadar geliri kabul ediyorsun. 50 sonrası kafaya koyarsan 65'e kadar yuzbinler kazanıyorsun her yıl, ama 50 sonrası ve idealizmi bir yere bırakırsan.

    Ben yapamazdım. Kendime bu kötülüğü yapmazdım. O yüzden çok saygı duyuyorum potansiyeli olan doktorlara. Hayatım kurtulsun diye bu işe gireni, inşaat okuyup müteahhit mi olsam yoksa doktor olup sabit yüksekçe maaş mi alsam mantığı ile olaya bakanlar ne kadar midemi kaldiriyorsa, potansiyeli olan, işini severek yapan doktora inanılmaz saygı duyuyorum.

    Dediğim gibi, ben yapamazdım ve yapmazdım. Çocuğumun da doktor olmasını asla istemem. Çok büyük bir istek görmediğim sürece de, onun iyiliği için, doktor olmaması için herşeyi yapardım. Gerekirse 3 monitörlü oyun pc'si falan kurarım yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu madem 1 gun sonra mesajları editleyip sileceksiniz neden konu açıyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Yooo Türkiye de kadınlar sezeryan istesin doktor ben normal yaptırırım diyor eskiden di o kes parasını al..

  • Konu baştan aşağı hamaset yapan kara cahillerle dolmuş. ABD'de eleştirilen nokta sağlık sisteminin kalitesi değil sosyal sistemin kendisidir. Dünya'nın açık ara en iyi doktorları, açık ara en iyi sağlık eğitiminin orada olduğunu anlamanız için yarım saatlik araştırma ile akademiye katkılarına bakabilirsiniz. Bugün Harvard Med. yıllık research outputu tüm TC tıp fakültelerinin toplamından fazladır. Kısacası evet ABD'de tedavi olmak pahalı paranız yok ise o sizin sorununuz.

  • @trakyali-1986 beni blokladin mı bilmiyorum ama, bir yazıma alakasız cevap verip, cevap vermeyi tıkamak komik olmuş.

    Öncelikle ben gereksiz sezaryenden bahsetmedim. Gerekli açıklığa 24 saatte ulaşamamış bir kadını, çocuk içeri pisleyene kadar bekletmek gereksiz bir kastırma. ABD'de yöntem bu. Bir buyugumuzun eşi 32 saatin sonunda acilen sezaryene alındı. Çocuk içeri pisledigi için. Türkiye'de hiçbir doktor bu riski almaz. 10 saat, 12 saat sonunda "kızım deli misin" derler.

    Kaldı ki, isteyen gene istediği gibi yaptırıyor da, ben karşıyım, ayrı konu.

    Ben neden bahsediyorum, sizi ne söylüyorsunuz. Tam anlamadım.

    ABD'de bel sorunu yaşadı mesela abim. Önce protractor denen ayrı bir dala yolluyorlar. Bu abiler doktor değil. Tıbbi çıkıkçı diyelim. Bir tedavi uyguluyor. İyi de geldi. Ama sebep tam bilinmiyor. Türkiye'ye geldiğinde laps diye mr. "Bulging var sende" ona göre bir ay tedavi, sorun çözüldü.

    Mr, tomografi, röntgen kullanımımız çok daha fazla. Bazen iyi, bazen kötü.

    Yaklaşım farkı var. Bu net. Türkiye'de her şey daha girişken o kesin. Bazen daha hızlı ve kolay çözüm, bazen dert açar. O yüzden akıllı davranmak lazım.

    Büyük belalarda Amerikan sistemi ve doktorlar iyi bir sağlık sigortanız varsa daha iyi olabilir. Amerika'nın medeni bir yerinde iseniz net daha iyidir. Ama can sıkan, hayatınızı zorlayan ufak tefek konularda özellikle buna özel olarak bütçe ayiramayacaginiz konumda iseniz, Türkiye daha iyi.

    Tam olarak bu sebepten tüm arkadaşlarım diş tedavilerini, check-up'larını, kronik ve bilindik arızalarını burada giderip ABD'ye öyle dönerler. Bunu yapanlardan biri de Twitter'da çalışıyor, milyon dolarlık evde oturuyor falan. Yani olay sadece gelir ile alakalı da değil. Bazı açılardan burası daha pratik. Ciddi meselelerde ise ince eleyip sık dokumak gerekiyor ve "adamını bulmak" gerekiyor. ABD'de bu gerekmez, temel avantajı budur. Ama o "adamı bulduğumda" ameliyatı burada olmayı tercih ederim. olan kime olur? O "adamı bulamayanlara" olur. Bu bağlamda sosyal sigorta iyi, ama kalite için gene çevre ve tanıdık lazım. Diğerinde de para lazım. Aşağı yukarı aynı kapıya çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Eylül 2020; 13:53:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala kasıyorsun kendini. Upuzun yazı yazmışım, gidip cımbızla sigortayı seçmişsin, arkadaşımın sigortası dediğim için. O kadar belli ki neci olduğun. Uslu olucam havasına girip kendini haklı göstermek için yırtınıyorsun. Kimin zavallı olduğu apaçık ortada, hadi eyvallah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Aynen öyle hocam, Amerika'da da

    Kira: $2500 (New York'ta normal ev)
    Sağlık sigortası 2 kişi: $2000
    Araç masrafı: $500
    İşte öğlen yemeği: $600
    Faturalar: $300
    Mutfak masrafı: $500

    $6400 etti

    Asgari ücret de $2300.

    Yani TR de de en az 6400 birim oara alman lazım geçinebilmen için. Amerika'da da net 6400 birim alman lazım.

    Allah herkesin yardımcısı olsun.

    330 milyonluk ülkenin nüfusen %2.5'i olan bir şehir bölgesini referans alıp ABD'de yaşamak zor demek neyin kafası onu anlamadım. Hani görmesek bilmesek inanırız yani. O zaman hemen ters psikoloji yapalım bugün istanbul levent'te 3+1 daireler 5k, ulus'ta 10k. Merkezden bahsediyoruz ya hani ? Brooklyn'de falan en azından ufak da olsa müstakil bir evde oturabilliyorsun 2.5k'ya, İstanbul'da öyle bir Dünya hiç yok. Araç masrafı 500 USD demişsin. Burada MTV+Kasko+Sigorta+Yakıt aylık ortalama 1000 TL'den aşağı olmuyor. Ha bir de orada 20 bin USD'ye aldığın arabaya burada 300 bin TL veriyorsun o ayrı. NYC'de yeme içme giyim İstanbul'dan yaklaşık 3 kat pahalı, yani satın alma gücüne oranladığınla dahi buraya göre her şey yarı fiyatına geliyor. Sen bu boş hamasetleri koyunlara yuttur.





  • Konuyu açan arkadaş, madem videoyu silecektin neden konu açtın? Forumdan banlanırsın umarım.


    Bu video ABD sağlık sistemini çok iyi özetliyor. Kendisi dişçi.


    Türkiye'de doktor olmuş insanla, dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyup doktor olmuş insan arasında fiyat farkı olacak tabi.


    Türkiye'de kaliteli doktorların ücreti çok yüksek. 5000 liraya da, 50 bin liraya da burun estetiği olabilirsiniz. 5000 liraya burun estetiği olup sonra nefes alamayan çok insan var Türkiye'de. Verdiğiniz paraya göre doktorun eğitimi ve kullandığı cihazların kalitesi artıyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 19 Eylül 2020; 14:38:28 >




  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt

    bir kaç arkadaş videoyu sorunca tekrar ekledim amacım konuyu sildirmekti konu silinene kadar videyou tekrar ekledim


    Umarım sen de kendi kininde boğulursun bir konu yüzünden umarım banlanırsın falan diyorsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Aynen öyle hocam, Amerika'da da

    Kira: $2500 (New York'ta normal ev)
    Sağlık sigortası 2 kişi: $2000
    Araç masrafı: $500
    İşte öğlen yemeği: $600
    Faturalar: $300
    Mutfak masrafı: $500

    $6400 etti

    Asgari ücret de $2300.

    Yani TR de de en az 6400 birim oara alman lazım geçinebilmen için. Amerika'da da net 6400 birim alman lazım.

    Allah herkesin yardımcısı olsun.

    Oglen yemegi nasil oluyorda mutfak masrafindan fazla oluyor. Evde yemek yemiyormusunuz? Veya oglen yedikleriniz cok luks mekanlardami.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, bizim meslek cok zordur. Insaat islerinde calisiyorsan oyle ogle aran, dinlenme zamanin falan olamaz. 5th Ave'da calisiyorsun. 15 dakikada ne bulup ne yersen yersin. Genelde calisirken disardan getirtiyoruz. 1 ogun icin $25 civari tutuyor. Birisi dalga gecmis Nusret'ten i yiyorsun diye. Nusret 5th ave'dan yer acamadigi icin 4 blok otede 53. sokakta acabildi :) Olaya birim olarak bakin, sen Turkiye'de 600 lira odemiyor musun isteki yemeklerine? Ayni oyle dusun. Teksas degil ki hocam burasi, New York 5th Ave, yani Gucci'nin, Prada'nin oldugu yer.

  • Amerika'da yaşayıp oranın da kötü olduğunu söyleyenler ülkelerine dönecekler mi ? Hayır. Dönmeye de niyetleri yok boşuna bu andavalları dinlemeyin. Avrupa'da da Amerika'da da yaşamak her türlü Türkiye'den iyidir

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.