Şimdi Ara

AMD Mantle Hakkında Her Şey (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.338
Cevap
19
Favori
63.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    tamam teşekkürler hocam
  • Evet rubiscodan yorum bekliyoruz..maalesef herhangi sayısal performans artışı paylaşmadılar ve ingilizcem olmasına ragmen kısaltmalar sayesinde birsey anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • performans artış değeri paylaşmadı johan hoca ne yazıkki
  • Dikkatimi çeken birsey var..slaytta 'no binding to amd's gcn arch.' yazıyordu..resmen nvidia'yı davet ediyorlar sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W Nex Sacramentum -- 14 Kasım 2013; 0:02:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NCR Trooper

    Evet rubiscodan yorum bekliyoruz..maalesef herhangi sayısal performans artışı paylaşmadılar ve ingilizcem olmasına ragmen kısaltmalar sayesinde birsey anlamadım

    aynen teorik anlamda güzel bigiler verildi ama bunun etkisinin ne olabileceğinin özetlenmesi şart
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Örnek verdiğim sunumu AMD'nin konuyla ilgili bir Twitter hesabından takip etmiştim ancak az önce biten Dice sunumunda da konuyla ilgili bir slayt gösterdiler:

     AMD Mantle Hakkında Her Şey


    Sunumda anlatılanlardan kısa bir özet geçmek gerekirse;

    - Mantle şu anda daha Alpha aşamasında, aralıkta Beta'ya ulaşacak ve Aralık sonunda Battlefield 4 için yaması yetiştirilmeye çalışılıyor. (Her ne kadar BF4 demosu yayınlansa da Mantle gösterimi olmadığını özellikle belirttiler)
    - Mantle grafikleri DirectX 11'den çok Playstation 4'e benzeyecek.
    - Sunumda Mantle ile çalıştığını düşündüğüm bir Plants vs. Zombies: Garden Warfare demosu yayınlandı. Oyun, APU performansı gözönüne alınarak direkt Mantle destekli satışa sunulacak.
    - Platform olarak Windows dışında Linux, Mac, mobil cihazlar ve SteamOS gibi alternatiflerde de Mantle'ın kullanılabileceğinden bahettiler.




  •  AMD Mantle Hakkında Her Şey

    Mantle uzerinde 2 ay daha calisilacakmis, Aralik sonunda geliyor
  • İzleyemedim noldu kaveriye mantleye Anlatabilir misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknesr -- 14 Kasım 2013; 0:19:02 >
  • acik-kaynak yaparlarsa nVidia bile yararlanabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    acik-kaynak yaparlarsa nVidia bile yararlanabilir

    böyle bir şey yaparlar mı?
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    - Mantle grafikleri DirectX 11'den çok Playstation 4'e benzeyecek.

    Bunu biraz açabilir miyiz.PS4'ün grafikleri pcden ne denli farklı ki dx11'den çok ps4'e benzeyecek.
  • Ben elle tutulur hale getirip özetleyemem kusura bakmayın da, bazı şeyler için ağzımın suyu aktı izlerken. Bugün olmazsa yarın olur ama yan proje / eğlencesine / proof of concept için bile olsa sırf " bakalam neler yapabilecez" demek için Mantle üstünden bişeyler yapmak isteyecek denemek geliştriciler olacak adım gibi eminim.


    --------------
    Bi de konuyla alakasız ama, AMD'nin eskidne CAL diye bi zımbırtısı vardı. GPU'ya özel GPGPU için bi altyapı (donanıma daha yakın vs. uzatmıyım). AMD 7xxx serisi ile CAL_IL desteğini kaldırdı. Bi 7970 üstünde çalıştırabiliyorsun ama etrafından dolaşman gerekiyordu. Kısaca ölmüştü. OpenCL yerine bu CAL_IL kullanan az da olsa bi kısım vardı.

    Mantle, amacı dışında da olsa, GPGPU için kullanabilme imkanı da veriyor gibi duruyor bazı açılardan. O yüzden geçmişte nasıl GPU'ya mimariye özel CAL_IL vardı, şimdi AMD'ye özel GPGPU için belli bi süre de olsa Mantle'ı kullanmak isteyecekler de çıkacaktır. ilginç özellikleri var çünkü.

    --------------

    @Father Torque Hala çıkıp vendor-specific şeyler içermiyor demediler. O zman sadece GCN üstünde çalışacak olmasını ya pazarlamaya bağlarız, yada bu ilk çıkacak olan Mantle'ın GCN ile ilişkisi olan parçaları vardır diye varsayımda bulunabilirz. Mantel Driver diye bi parçası olduğuna göre bu kısmının mutlaka GCN'e özel olması gerekiyor. Önceki mesajlarda abstraction layer diye genel katmanı, bi de mimariye özel katmanı olmalı diyip AMD/Nvidia'nın nasıl Dx uyumlu olrken kendilerinin Dx'e özel driver altyapılarının driver ile iletişim yapılarının olduğundan bahsetmek istedim (driverlarının davranışları ama wddm ile sınırlı). AMD Mantle'ın dışarı açılmasına izin vermeden Nvidia'nın bunun üstünde bişey geliştirmesine imkan olmayacağı gibi, yine aynı şeyi tekrarlıyorum ama Nvidia'nın bi şekilde Mantle tabanlı bi işi AMD'den daha da iyi çalıştırmasına pek hoş bakmazlar. Desteklenme yayılma anlamınca vendor-specific olmaması gerekirken, başkalarının gelip de dalga geçercesine kendilerini geçmesi hoşlarına gitmez. Ben o yüzden Nvidia tarafından uzun süre karşılık görmesini beklemiyorum. Ancak başka geliştriciler yukarda dediğim "haftasonu projesi" tarzı başlayıp işin geldiği noktayı beğenip, bunun üstünde ciddi ciddi çalışmaya başlayıp ortaya değişik projeler çıktıktan sonra yani yapılabileceklerin geliştriciler tarafından benimsenip yayılmaya başlanmasından sonra Nvdia dahil edilir belki diye düşünüyorum. Senin dediğin gibi Nvidia treni şimdi kaçırırsa ilerde çok geç olabilir ama trene şimdiden binerse ve seni trenden aşağı atarsa böööle arkadan bakma durumu da olmamalı, onu demek istiyorum.

    ------------
    Geliştricilere lazım olan, belli işler için belli libraryler. Yıllar boyunca bişeylerle kısıtlanmış insanlara "al bununla herşeyi yapabilirsin " dediğin zaman bi süre hiçbişey yapamazlar. Belli işler için en azından hazır libraryler olursa katkısı daha çok olr bana göre. Nvidia'yı o açıdan bi nebze daha iyi buluyorum bi zımbırtı çıkardıkları zman açık veya kapalı olsa da belli bi library vs. gibi bi destek veriyorlar cascavlak kalmıyor geliştrici ortada. Ha eğer Mantle için "herşeyi yapaiblirsin" yanında belli bi hazır library imkanı da vereceklerse ne ala tabi, bayram eder üstünde oynamak isteyenler.

    Yukarda belli kısıtlamalara alışmış insanlara "al bununla herşeyi yapabilirsin" dediğin zman birden afallar bi süre hiçbişey gelmez aklına dedim ya, gfx ile ilgili neler yaparsın benim de aklıma gelmiyor çok fazla olasılık var. Ama amaç dışında GPGPU'ya gidiyor aklım, OpenCL'de şimdilik yapamayacğaın bazı şeyler için imkan verir gibi duruyor en azından sunumdaki şeyler. Direk önceden defalarca isteyip ağlayıp durduğumuz Isa Assembler olmaz belki ama, GPU kaynaklarını yeniden kullanabilme vs. gibi şeyler önemli(ne kadarına izin verecek bilmiyorum ama yine de önemli).

    -----------------

    Alakasız ama şimdi aklıma geldi, sunumun en başında bufferlar initilize etmekten, render targetlardan bunları silmekten(resetlemekten) faln bahsedio ya. Dx11 ile 6970 üstünde, daha render yapmadan hiçbişey yapmadan sadece bu silme/resetleme işi için 1.5 ms zamanınız gidiyor. 60 FPS hedefi için 16.6ms zmanımızın olduğunu düşünürsek, daha hiç hiç bişey yapmadan rendera daha başlamadan , varolan hedef-zamanımızın %10'unu bu resetlemeye harcamak çok rahatsız edici. Somut elle tutulur örnek şu an aklıma geldi diye buna verebilrim sanırım. Bunun gibi bi sürü şeye çare olacağını umut ediyorum ve bf4'e baya bi katkı yapmasını umuyorum.

    -----------
    Bu Mantle üzerinden PS4 de yapılabilecekler üstünde de fikir verdiği için uzun süredir Ps4 ile ilgili yazdığım şeylerde yanılmadığımı görmek bana iyi geldi. Ps4 için geliştricilerin ellerinde ciddi ciddi ne kadr geniş imkanlar olduğunu anladım. Umarım çok fazla özgün tasarım yapabilirler. PS4 PC'ye göre daha esnek bu konuda. PC/Mantle için de umarım yaygınlık kazanır bi şekilde, çok imkan olasılık veriyor çünkü.




  • Java sunum saatinde yeni çıkacak Kaveri APU işlemcisi üzerinden, yeni Java 8 geliştirmelerine örnek olsun diye dört klasik romanda en sık geçen isimleri taramışlar - bu arada, bu tarz bir aramaya "yerleşik döngü" tabirini kullanmaları dikkatimi çekti.
    4 çekirdek işlemcisinin kuramsal olarak 118 GF/s hesaplama hızı var, kırk dört buçuk saniyede testi tamamlamış. 512 yerleşik görüntü işleci ise 737 GF/s hesaplama gücüyle dokuz buçuk saniyede testi bitirmiş. Test sürerken bir yandan da işlemcinin nasıl çalışması için farklı kod yapılarına gerek olduğunu, grafik birimi üzerinden işletilirken ise hesaplama sonucunun nasıl bir yandan da belleğe izdüşümü olduğundan bahsettiler.
    Hiç fena sayılmaz bence: sonuçta işlemciden 5 kat daha hızlıyken, eğer programlayıcılar için iş yükü de hafiflerken tam kuramsal performansının %75'ini sergileyecekse, bence bu olay tutar.




  • AMD DEVELOPER SUMMIT 2013 (HD) - RENDERING BATTLEFIELD 4 WITH MANTLE........https://www.youtube.com/watch?v=N_6CAneoW-0


    ............

    APU13: AMD Kaveri Performance Demo


    There we can see AMD Kaveri's performance demo in image editing and playing Battlefield 4 (without Mantle). AMD will shipped it in Q1 2014.
    The APU is A10-7850 3,7 GHz (4 Steamroller cores) with TDP 95W. GPU part has 512 cores working with 720 MHz clock.There is also 8 GB of DDR3-2133 RAM.




  • AMD Mantle Technical Deep Dive - APU13 Event - PC Perspective
  • @-Rsan-, tam olarak kullandıkları tabir buydu, az önce PC/PS4 farklarıyla ilgili kısa bir gözattım ama denk geldiğim karşılaştırma videolarında neredeyse fark yok gibiydi.

    @Rubisco, hocam zaten söz konusu slaytta zaten ince bir tabir kullanılmış: "Mantle'ın birçok fonksiyonları günümüz modern GPU'larında kullanılabilir." Görünüşe göre AMD'nin her halükarda kendisine ayırdığı özel bir altyapı mevcut ancak ne kadar fark yaratacak seviyede tabi bilemiyoruz. Bir tarafta dediğiniz gibi AMD'nin kendisini sağlama hakkına saygı duymak lazım, kalkıp da AMD'nin bunca uğraşıp kullanıma sunduğu bir teknolojide NVidia onları geride bırakırsa hoş olmaz. Ancak madalyonun bir de öteki yüzü var, oyun geliştiricileri. Dice'ın elemanı da zaten sunumda bu yönde birkaç kez vurgu yaptı ya da çağrıda bulundu, çünkü oyun geliştiricileri artık gerçtekten daha özgür bir API derdindeler ve bu nedenle şimdilik ellerindeki en iyi imkan olan Mantle'ın genel bir kabul görmesini istiyorlar. NVidia'nın dışarıda tutulduğu ya da NVidia kullanmak istese bile kuşa çevrilmiş bir Mantle API'si önerisi oyun geliştiricilerinin ve piyasanın kesinlikle istemediği bir şeydir. Ancak bir ara nokta çoktan düşünülmüştür diye düşünüyorum.


    Bu arada dün kapalı yapılan oturumlardan birinde Oxide geliştirmekte olduğu Nitrous grafik motoruyla ilgili bir sunum yapmış (http://www.hardware.fr/news/13450/apu13-oxide-fait-exploser-limite-cpu-avec-mantle.html)
    Bir demo da göstermişler, Mantle'da FX8350'nin saat hızlarını 2ghz'e düşürmelerine rağmen 290X'te GPU performansının azalmadığı görülmüş, bu gidişle CPU bottleneck durumları gerçekten tarihe karışacak diyebiliriz.

    Sonuç kısmı ise oldukça ilgi çekiciydi çünkü uygulama seviyesinde bile olsa ilk kez Mantle performansıyla ilgili somut bir veri paylaşıldı:
     AMD Mantle Hakkında Her Şey

    Edit: Jorjen Katsman, sunumunda çok ilginç bir detaydan da bahsetmiş; (http://techreport.com/news/25651/mantle-to-power-15-frostbite-games-dice-calls-for-multi-vendor-support)

    quote:

    Jorjen Katsman of Nixxes, the firm porting Thief to the PC, mentioned a reduction in API overhead from 40% with DirectX 11 to around 8% with Mantle. He added that it's "not unrealistic that you'd get 20% additional GPU performance" with Mantle.

    "Mantle ile fazladan %20 GPU performansı elde etmek gerçekdışı değil"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 14 Kasım 2013; 8:54:22 >




  • amd den, önceki sayfada bahs edilen hedeflerinden server kısmıyla ilgili hedefleri için bir ürün ;

    AMD Announces First "Supercomputing" Server Graphics Card With 12 GB Memory
    http://www.techpowerup.com/194502/amd-announces-first-supercomputing-server-graphics-card-with-12-gb-memory.html

    AMD FirePro S10000 12 GB Edition

    ...the AMD FirePro S10000 12 GB Edition GPU features ECC memory plus DirectGMA support allowing developers working with large models and assemblies to take advantage of the massively parallel processing capabilities of AMD GPUs based on the latest AMD Graphics Core Next (GCN) architecture. AMD FirePro S10000 12 GB Edition GPU is slated for availability in Spring 2014......




  • okumasi gayet uzun bir konu oldu ilk mesaja eklemek istediginiz kisa notlar varsa (fazla teknik bilgiye inmeden) bana pm atabilirsiniz.
  • vallahi ben 1 ay daha beklerim en fazla.
    enpara kullanacağım o yüzden
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    artifact ne oluyor acaba?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.