Şimdi Ara

AMBULANS SOFÖRLERİ !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz evvel yine bir ambulans ın birini şıkıştırmasıyla az daha bir kaza daha atlatıldı. Saat 19: 35 civarı Eryamandan - Batıkent ( Cengiz Aytmatov caddesinin başlangıcında) tarafına giriyorum . Sağlıkçıyım ( hastaneden çıktım Eryaman a bir arkadaşı bıraktım evime yaklaşmaktayım ) .

    Arkadan bir ambulans geldi ne sirenleri açık, nede lambaları beni geçti. Önümde bir araca sürekli sellektör yapmaya başladı. Arada da sirenlerini açıp kapatıyordu. Muhtemelen içinde hasta filan yoktu . Hasta olsa veya hastaya gitse sürekli sirenleri açık olurdu. Önündeki araba polisler tarafından kapatılıp daraltılmış bir yola yaklaşmştı, orada arabayı sıkıştırıp selektörler yapmaya başladı. Polislerde geç geç yapıyor. Hiç biride kardeşim niye önündekini sıkıştırıyorsun hasta mı var. Hastaya mı yetiştiriyorsun demedi.

    Önündeki araba sinirlendi elini filan kaldırdı penceresinden . Ambulans hala kesik kesik ona yaklaştıkca sirenini açtı.


    Eskiden ambulans görünce , hep içinde bi yakınım olabilir . Ulvi bir iş yapıyorlar. Acaba onlar için ne yapabilirim diye hemen sağa çekerdim .

    Bu olayda ki gibi ambulans şöförlerini gördükçe ( bu kaçıncı oldu ) inanın içimde hiç bir saygı kalmamaya başladı. Bence ambulans şöförü olmak çok farklı bir ayrıcalık olmalı. Çok değişik bir eğitimden geçmeliler... Yazıktır önündeki araca kesin kaza yaptıracaktı.

    Bu arada ihbardır . O polislerin yanından 19:35 civarı geçen ambulans sonuna kadar hatalıdır.... Ambulans can kurtarır, keyfiyen birilerini sıkıştırıp , başkalarının canını tehlikeye atmaz.... Bu şöfer bunu sürekli yapar... Bence cezalandırılmalıdır... Bir daha olmaması için ....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 28 Nisan 2021; 22:44:27 >







  • Nörologum,Bazen çok zor durumda hastanede saatlerce ambulans bekliyoruz,akut vakalar için dakika hesabı yapıyoruz,ambulans 5 dakika gecikse 112 yi arayıp soruyoruz,ambulans boş da olsa hastayı taşımak için gelebiliyor onun için anlayışlı olmak gerekiyor.Dediğim gibi dakikalar bile çok çok önemli oluyor çoğu zaman
  • Zamanında da biri hasta olmayan ambulansla yolda dikleşti 5 yıl hapsi istendi. O yüzden yapacak bir şey yok maalesef.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay_53

    Zamanında da biri hasta olmayan ambulansla yolda dikleşti 5 yıl hapsi istendi. O yüzden yapacak bir şey yok maalesef.

    Ne zaman oldu hocam . Çok üzücü eğer araç sürücüsü haklıysa.


    Aslında amaç ambulansa karşı olmak değil. Her an hepimiz için büyük ihtiyaç. Tabi ki yine yolda gördüğüm an büyük saygıyla davranıyorum .

    Fakat şoförlerin farklı olması lazım . Ambulans şoförlüğü ile ilgili farkı bir eğitim ( hatta okulu olmalı) , farklı bir uygulama lazım . Herkes ambulans soförü olmamalı.


    Yazıktır yolda başka birini sıkıştırıp şarampole yuvarlanmasına neden olunca , yine o ambulansa ihtiyaç olacak....





  • Beyni yok ki bizim ambulans soforlerinin.

  • İçinde hasta olmasa da göre yerine gidiyor olabilir. Siz hüsnü zan edin ambulansa sireni açık olmasa da yol verin. He şoför öküzdür keyif için yapıyordur. O onun öküzlüğüdür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha bugün gordum kafa telefonda ışıklardan geçiyor dört yol üstelik yolla alakası yoktu içimden dedim bu nasıl bir ambulans şoförü tam bir embesil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

    İçinde hasta olmasa da göre yerine gidiyor olabilir. Siz hüsnü zan edin ambulansa sireni açık olmasa da yol verin. He şoför öküzdür keyif için yapıyordur. O onun öküzlüğüdür.

    Hocam zaten ne olursa olsun . Öncelik tanıyoruz. Kötü örnekler görürüsek görelim, hepimizin yol vereceğimizden hiç bir şüphem yok.

    Bir ambulansın Görev yerine giderken bütün kurallara uyarak gitmesinin hiç kimseye zarı olmaz. Birilerinin can güvenliğini riske atarak gitmemeli , diye düşünüyorum.


    Ambulans şoförleri belirlenirken çok seçici olunmalı , diye düşünüyorum . Abuk subuk şoförler ambulans direksyonu başına geçince ne anladım bu bu işen . Yazıktır. Yolda sizlere de kaza yaptırabilirler...





  • Nörologum,Bazen çok zor durumda hastanede saatlerce ambulans bekliyoruz,akut vakalar için dakika hesabı yapıyoruz,ambulans 5 dakika gecikse 112 yi arayıp soruyoruz,ambulans boş da olsa hastayı taşımak için gelebiliyor onun için anlayışlı olmak gerekiyor.Dediğim gibi dakikalar bile çok çok önemli oluyor çoğu zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki sahadaki hekimlerin açısından çok önemli ve değerli. Hasta taşıyanların sürekli sireni açık oluyor. Burası olması gereken. Bense cadde üzerinde bunların duraklarına yakın evi olan birisi olarak çoğu zaman acaba hasta ettikleri kadar kişiyi kurtarıyorlar mı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Geçtiğimiz yirmi sene içinde gürültünün sağlığa etkisi ile ilgili ciddi bulgulara ulaşıldı, Dünya Sağlık Örgtü bunları kabul etti, hür dünyanın ülkelerinde bunlar hukuk kurallarının ve yol altyapısının değişmesine neden oldu. Sırf bunun için bazı yerlerde tüneller yapıldı. Burada hala gort, gort... Çiller zamanında gereksiz siren kulanımı yasaklanmıştı, çeyrek asır oldu hala aynı yerdeyiz.


    Bunun üzerine, biraz araştırmıştım. Bir hafta falan bir eğitim alıyorlamış, toplmada altı saat kadar bir pratik, hepsi bu. İçeriğini bilmiyorum ama eksikli olduğu çok açık, yakından gözlemleyebiliyorum.


    Gecenin 3'ünde her geçişte bir kavşağa girerken gort gort viuuv yapmanın seyir güvenliğine nasıl bir katkısı oluyor izahı güç. Binaların arasından yankılanan o sesin yönü bile anlaşılmıyor, ayrıca hasta taşınmadığı halde buna hakları var mı? Amerika'daki polis eğitiminde sirenin ne kadar ve nasıl işe yarayabileceği, hangi zamanlarda nasıl kullanılacağı, doppler etkisine kadar anlatılıyor. Burada ise eğitimi acaba minibüs emeklileri mi veriyor diye düşünmeden edemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 28 Nisan 2021; 23:42:24 >




  • erdalyel E kullanıcısına yanıt
    İstanbul ankara gibi büyükşehir trafiğinde sürekli araba kullanınca balataları sıyırmıştır artık :)

    Ambulans hasta varken bazen içimden geçecek gibi geliyor. Geçmez dediğim yerlerden girip geçiyorlar.

    Ambulans şoförü olmak zor iş diye düşünüyorum.

    Sende haklısın tabiki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamam.

  • İçinde hasta olmasa da görev yerine dönmek zorunda o araç. Görev yerine vaktinde dönecek ki sorumluluk bölgesi içinde bir vaka olursa hızlıca gidebilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambulanslar yerine dönerken ( içerisinde hasta yokken veya hastaya gitmiyorken ) kurallara uymalı .


    Kurallara uymaz sirenini açmaz ve sizin eşinize çocuğunuza kaza yaptırırsa daha mı iyi olur ?


    Zaten telsizler var araçlarda , başka bir yere ulaşması telsizlerden haber verilebilir. Yada cep telefonlarından haber verilir. O zaman da sirenlerini açar ve devam eder.

    İçinde hasta yokken trafiği alt üst etmesi hiç uygun değil. Birilerinin üzerine çıkar gibi sürüp , bir yakınımızın ölmesine de neden olabilir ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.