Şimdi Ara

09.04.2018 Aldığım Araç Km'si Düşürülmüş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar öncelikle konu hakkıında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum, boş yorum lütfen yapmayınız.

    İlk hata benim aracı almadan önce sorgulama yapmamamdan kaynaklı tabiki...

    İstanbul'dan aldığım aracımın kayıtları resimdeki gibi olup, şuanki km'si 187.500'ü göstermektedir.Dolayısı ile nasıl bir yol izlemeliyim ? Elimde sadece noter satış sözleşmesi var.Sonuçta ben bu aracı satmak istediğimde km'sinin düşürüldüğünü bildiğim halde bir başkasına kesinlikle satamam para kolay kazanılmıyor 5 kuruş içinde şerefimizi satmayız.İşin peşini bırakmayacağım gerekirse tazminat davası açacağım çünki ileride satmaya kalksam km'den fiyat kırılcak.

    09.04.2018 Aldığım Araç Km'si Düşürülmüş...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 17 Mayıs 2018; 15:36:33 >







  • Noterden ihtarname gönder satıcıya malını geri al mağduriyetimi gider diye avukatlar yazar o dilekçeyi 7 gün süre verin, kabul ederse anlaşırsınız etmezse 7 gün sonra ver mahkemeye kazanırsın bir sürü emsal karar var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exuberant42

    Noterden ihtarname gönder satıcıya malını geri al mağduriyetimi gider diye avukatlar yazar o dilekçeyi 7 gün süre verin, kabul ederse anlaşırsınız etmezse 7 gün sonra ver mahkemeye kazanırsın bir sürü emsal karar var
    Cevap için teşekkür ederim.Kazanamasam bile muz cumhuriyetinde yaşamadığımızı öğrensinler.

    Hukuk yönünden avukat felan maddi süreci ne olur.Yani bizden ne kadar bir para çıkar.
  • Mahkeme harçları çok yüksek değil diye biliyorum. Vekalet ücretinide avukatla görüşmek lazım. Hukukçu arkadaşlar varsa cevaplayacaktır mahkemeyi kazanırsan bütün masrafları karşı tarafa yükleyebiliyorsun diye biliyorum
  • Öncelikle moralinizi bozmayın, hatadır olur. Şu konuyu incelemenizi öneririm: https://forum.donanimhaber.com/aldigim-aracin-km-si-dusurulmus-cikti--131685756

    Konu sahibi aktif olarak forumu kullanıyor sorularınızı sorabilirsiniz. Kesinlikle vazgeçmeyin. Fakat aracın aldığınızda daha düşük kmde olduğu kanıtlayacağınız birşey var mı? eksper raporu veya sahibinden sitesindeki ilan fotoğrafı vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendindenvazgeçenadam -- 17 Mayıs 2018; 15:27:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

    Öncelikle moralinizi bozmayın, hatadır olur. Şu konuyu incelemenizi öneririm: https://forum.donanimhaber.com/aldigim-aracin-km-si-dusurulmus-cikti--131685756

    Konu sahibi aktif olarak forumu kullanıyor sorularınızı sorabilirsiniz. Kesinlikle vazgeçmeyin. Fakat aracın aldığınızda daha düşük kmde olduğu kanıtlayacağınız birşey var mı? eksper raporu veya sahibinden sitesindeki ilan fotoğrafı vs.
    Merhaba,


    Aracı istanbul'da al sat yapan bir arkadaştan aldım ilana koymadan almıştım.Kendisine durumu izah ettim çevresi geniş olduğundan haftaya aracı satabileceğini söyledi.Elimde sadece noter satış sözleşmesi var.Onada ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum.Sonuçta karşı taraf km bilgisi yok.Yanlız bu km düşürülmüş kayıtlarda var orasıda ayrı.




  • geçmiş olsun kardeşim de, nedir bu honda civic sevdası? düşürülmüş hali bile çok fazlaymış. başka model yok muydu? neden illa şogun motorlu, tork fakiri Civic alıyorsunuz?
  • geçmiş olsun.

    dava açacaksınız. nitelikli dolandırıcılıktır bu yapılan.
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakalı bir yorum yapmadığınızın farkındasınızdır umarım. Konu sahibi arkadaş heves etmiş veya hoşuna gitmiş almıştır nedir yani?
  • Haftaya aracı satarken söylemeyecek sanırım km olayını zira söylerse ucuza gidecek araç ve size az para geçmiş olacak. Bence bu konuda deneyimli bir avukatla görüşmelisiniz. Aracınızı almadan önce servis kaydı vs var mı düşürülmüş kmde? Sorun şu kmyi sizin düşürdüğünüzü söylerse elinizde delil yok bu şekilde davadan sıyrılabilir tabiki ben tahmin yürütüyorum deneyimli birisine sormalısınız.
  • Alım-satım yaparken noter satış belgesinde mutlaka km'nin kaç olduğu yazdırılmalı. Bu çok sağlam bir delildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendindenvazgeçenadam

    Haftaya aracı satarken söylemeyecek sanırım km olayını zira söylerse ucuza gidecek araç ve size az para geçmiş olacak. Bence bu konuda deneyimli bir avukatla görüşmelisiniz. Aracınızı almadan önce servis kaydı vs var mı düşürülmüş kmde? Sorun şu kmyi sizin düşürdüğünüzü söylerse elinizde delil yok bu şekilde davadan sıyrılabilir tabiki ben tahmin yürütüyorum deneyimli birisine sormalısınız.
    Ben kendisine söyledim km'si bilinip satılsın diye.Servis kaydı yok.Dediğiniz gibi km'yi benimde düşürdüğümü söyleyebilir çünki kanıt yok.Alırken expertiz olsaydı veya noter kağıdına yazılsa idi orası ayrı.Davadan ne çıakr bilinmez.
  • Dediğiniz gibi elimde aracı alırken 187.000'km de aldığıma dair bir belge yok sadece noter satış sözleşmesi var.
  • Avukata vekalet verilecek.İhtarnameye aracın satış bedeli-sigortası yapılan masrafları eklenip karşı taraftan talep edilecek.7 gün süre verilecek,İhtarnameye cevap verilmez ise tüketici ve hukuk mahkemesinden dava açılacak.Arkadaşlar insan olarak bazı hatalar yapabiliyoruz.Bugüne kadar aracımı satarken en ince ayrıntısına kadar söylemişimdir.Alırken km sorgulaması yapmamış olabilirim mantık olarak 2007 model'e 187 bin normal gelmişti.Peki ya satan kişinin hiçmi suçu yok.Bu ilk başta şeref meselesi.Ben kredi çektim o kadar para aldım.Şimdi 500 600 tl avukat dava masrafından kaçınmayıp gereken ne ise yapacağım.Kazanıp kazanmamak önemli değil inşallah emsal güzel bir karar çıkar ve burada adım adım yazarım.
  • Siz pert cabrio opel astra alıpta toplamaya çalışan arkadaşsınız sanırım , geçmiş olsun umarım en kısa süre içerisinde aracı iade edebilirsiniz 2. Elde maalesef bu tarz şeyler oluyor maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okumayanadam

    Siz pert cabrio opel astra alıpta toplamaya çalışan arkadaşsınız sanırım , geçmiş olsun umarım en kısa süre içerisinde aracı iade edebilirsiniz 2. Elde maalesef bu tarz şeyler oluyor maalesef.
    Olur hocam olur.Biz satarken aracım herşeyini söyleyelim ama alırken denk gelmez işte.Alllah büyük bakalıö ne olur.
  • Yaptırım iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MontrealR

    Yaptırım iyi olur
    İnşallah
  • kmyi nasıl sorguladın?
  • bu sorgulamayı nerden yaptınız hocam?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.