Şimdi Ara

Amazon, insan hakkı ihlalinden 1.9 milyon dolar tazminat ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon, insan hakkı ihlalinden 1.9 milyon dolar tazminat ödeyecek
    Elektronik ticaret sektörünün Batı dünyasındaki hakimi haline gelen Amazon, bu konumunu pek olumlu kullanamıyor. Daha önce fiyat manipülasyonu suçlamasıyla dava açılan şirket şimdi ise yaptırımla karşı karşıya.



    Amazon tazminat ödeyecek



    Sık sık özellikle depo merkezlerinde çalışan işçilerin haklarının hiçe sayıldığı hatta insan hakları ihlaline varan davranışların olduğu suçlamaları yapılan Amazon, bu kez tazminat cezasına çarptırıldı. Firma durumun da farkında.



    Ayrıca Bkz.Amazon fiyatları manipüle etmekle suçlanıyor



    Dava konusu bu kez Suudi Arabistan’da. Ülkedeki iki depo merkezinde çalışan toplam 700 işçiye yönelik davranışların insan hakkı ihlali olduğu belirtiliyor. Firmanın ağırlıklı olarak göçmen işçi çalıştırdığı ancak el altından bu kişilerden 2 bin dolar işe alma parası alındığı, işçilerin bu yüzden kredi çekmek zorunda kaldıkları ve işçilerin tahta kuruları ile dolu küçük odalarda tıka basa yaşadıkları dava dosyasında yer alıyor.



    Amazon dava sonucunda 1.9 milyon dolar ödedi ve işçilere de 2700$ dağıtıldı. Yani el altından verdikleri paranın biraz fazlasını almış oldular. Amazon’un 2023 yılında elde ettiği gelir ise 576 milyar dolar oldu.




    Kaynak:https://www.engadget.com/amazon-to-pay-19-million-to-settle-claims-of-human-rights-abuses-of-contract-workers-192237377.html







  • amazon dan 2 ürün iade ettim ayrı tarihlerde ikisininde iadesi kabul oldu fakat geri para ödemesi gerçekleşmedi. üzerinden 2 ay geçti fakat durum hala aynı. müşteri hizmetleri de yok. gerçekten tercih olarak son sitedir kendisi.

  • haberde belirtilmemis ama hepimiz cok iyi biliyoruzki bu arastirmayi yapan amazona baski kuran olay kendi topraklarinda gerceklesiyor olsa dahi suudi arabistan hukumeti degil. keza haberin orjinal kaynagina bakinca arastirmayi yapip amazona baski kuranin uluslararasi af orgutu oldugu gozukuyor.

  • SilentHunterHD kullanıcısına yanıt
    Ben aldıgım ürünün fiyatı düşerse bana para iadesi bile yapıyorlar

  • Amazon için küçük görülse bile ceza olarak büyük bir rakam. Bizde firmalara verilen cezalara bakarsanız anlarsınız. Bizdeki cezalar ceza gibi bile değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt

    müşteri temsilcisine nasıl ulaşabilirim?

  • Arabın mahkemesi var la. Hangi mahkemeymiş bu alla alla. Barekalla. Maaşallah.

  • Hatırlayan çıkar, Apple'ın Çin'deki üretim tesislerinde de işçiler zehirleniyordu.


    Here is capitalism. Denetlenmediği, zapt edilmediği sürece her şeyi kar marjlarına ve maksimizasyona indirgeyen ekoloji ve emekçi kanserojeni pis bir sistem.

  • amazon intel ms apple gibi firmaların hepsinin geçmişinde insan kanı var. Sömürgeci, hırsız, hileci kuruluşlar. Yamyamlık ile bu noktaya geldiler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.