Şimdi Ara

Alternatif enerji: Rüzgar enerjisi üretiminde liderlik ABD'ye geçti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
9.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Babamın Küçük bir Rüzgar enerjisi yapma isteği vardı hep. Fazla bilgisi olmasa bile o kadar cok araştırma yapmıştı ki.. Ama ömür yetmedi işte....

    Bizim burda bir yere yapacaklar. Bakalım nasıl olacak.
  • akıntıdan enerji elde etmek isteyen arkadaslar vardı. seaflow gibi bir sey dusunuyorsunuz tahminimce , dğn resmini buldum paylasıyım dedim.

    Alternatif enerji: Rüzgar enerjisi üretiminde liderlik ABD'ye geçti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elysion

    Eğer dikkat edilirse rüzgar enerjisinde başa güreşen ülkelerin hep gelişmiş ülkeler olduğu görülür. sebebi ise yüksek maliyettir ve bu ülkelerin bu maliyeti karşılayacak güçleri var.

    İşin teknik boyutlarına gelirsek, bir ülkede rüzgar enerjisinden üretilen enerji toplam üretilen enerjinin %20 sinden fazla olması o ülke elektrik şebekesi için sakıncalıdır. Şahsi fikrim ise toplam yenilenebilir enerji üretim oranı %30dan fazla olmamalıdır aksi takdirde oldukça kalitesiz bir elektrikle karşılaşırız ve böyle bir elektrik ile de örnek olarak lcd televizyonumuzu yaklaşık 3-4 yılda bir değiştirmek zorunda kalırız. tabi bu veriler bugünkü teknoloji için geçerlidir, 10 yıl sonrası nasıl olur bilinmez.

    İşin maliyet boyutuna gelirsek, örneğin elektriğimizin %50sini yenilenebilirden karşılıyor olsak emin olunki şuanki elektrik fiyatının minimum 3-4 katını ödüyor olurduk ve böyle bir enerji fiyatıyla da ne ihracat yapabilir nede rekabet edebilirdik.

    Yukarıdaki yazıları okuyarak beni yenilenebilir enerji karşıtı sanmayın. Olması gereken herşeyin tadında olması, enerjinin ve kaynaklarının çeşitlendirilmesidir. "enerjimizin tamamını yenilenebilirden karşılayabiliriz" diyenlere inanılmaması. Popüler bor madeni geyiklerine dönmemesi.


    Yukarıda da yazdığım gibi, fosil yakıtlar tükenmeye mahkumdur ve az bulunan şeyin fiyatı artar. Yani kıtlık arttıkça fiyatlar da artıcaktır. Petrolün zaten 2001 gibi maksimum üretimine ulaştığını biliyoruz, bundan sonra petrol üretimi giderek azalmaya başlamıştır. Tüketim artmasına rağmen.
    Yenilenebilir enerji kaynakları daha maliyetli olsa bile (ki sanmıyorum) fosil yakıtlar eninde sonunda bu pahalı dediğiniz rakkama ulaşıcak hatta onu katlıyacaktır.
    Diğer yandan yenilenebilir enerji kaynaklarında kurulum ve bakım haricinde bir maliyet yoktur. Yani doğalgazı devamlı satın almak zorundasın ama güneş bedava, rüzgar bedava, yer çekimi bedava, gel-git bedava, dalga bedava, yanardağın ısısı bedava (aslında bunlara bedavadan çok sınırsız demek daha doğru olur). Sistemi bir kez kurduktan sonra maliyetinin oldukça düşük olması gerekmez mi?
    Kalitesiz elektrik diye bişey ilk defa duyuyorum. Verilen voltaj değişken olmaz ki. Nasıl üretilirse üretilsin.
    Ayrıca tamamı yenilenebilir olamaz, en fazla %30 olmalı demek biraz saçma çünkü bunlar isteğe bağlı kararlar değildir. Petrol tükenmeye yakın fiyatlar korkunç boyutlara ulaştığında eninde sonunda yenilenebilir enerjiye geçmekten başka çare kalmıyacaktır. Bu kaçınılmaz bişey. Bu yüzden fiyatlar artmadan bir an önce bu geçişi yapmak en mantıklısı.




  • yenilenebilr enerji tükenmez ama sürekli bakım gerektirir. yani alıyım dursun yok.
    hatta ben gecen yıl bir hesap yapmıstım bi ev için kurulan sistem 10-15 yılda kendini amorti ediyodu. güneş enerjisi için. ama bunların 10-15 yıl gibide sistem yenilenmesi gerekiyor diyede baska bi yerde yazı okumustum.
    bi yerde düşününce mantıklı, en azından cevreye zararın yok,bagımlılıgın yok, vs vs .
    sorun aslında bu paranın tek seferde cepten cıkacak olması. yani 10 yıllık faturanı tek seferde odemek. bide kısın cok ciddi sorun olcaktır, onun içinde ruzgar kursak:) maliyet iyice artacak :)

    ha devlet tutar der, ok vatandas, ben laboratuarlarla anlastım konustum sistem size kurulcak,siz 10 yılda odeyin. bu olabilir.
    ama yer sorunu cıkacak bu seferde ve gunes tarlası dnen yerler lazım olcak. ruzgar içinde aynı mevzu. yani bi yerde yetmicek.

    o yuzden en az yer kaplayan , maksimum verim alınabilen bir tür lazım olcak. bu yine nukleer olcak.




  • quote:


    Yukarıda da yazdığım gibi, fosil yakıtlar tükenmeye mahkumdur ve az bulunan şeyin fiyatı artar. Yani kıtlık arttıkça fiyatlar da artıcaktır. Petrolün zaten 2001 gibi maksimum üretimine ulaştığını biliyoruz, bundan sonra petrol üretimi giderek azalmaya başlamıştır. Tüketim artmasına rağmen.


    Ben petrol üretimi 2005-2008 arasında zirve noktaya ulaştığını biliyordum, siz 2001 senesine hangi kaynaktan ulaştınız..

    Gerçi PetroBras da 2010 senesinde diyor ama, sonuçta zirveye ulaştık ve ağağı doğru iniyoruz..

    Dipnot: Zaten kriz de bu sebeptendir..
  • bence en iyisi çeşitli şekillerde enerji elde etmek ve bir yere bağlı olmamak, yani mesela nükleer,doğalgaz,kömür,hidroelektrik,güneş,rüzgar hepsinden birden yararlanmak böylece bunlardan biri kullanılmaz hale gelirse diğerlerinden karşılanır, büyük bir kayıp olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.