Şimdi Ara

altec lansing mx 5021 mi logitech z4 mü.bugün alıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar.z4 ü vatan da dinledim güzeldi.fiyat olarak 233 tl 5 taksit
    mx5021 ise bursa da bir arkadaş vasıtasıyla buldum ürün 0 faturalı açılmamış fiyat 300 tl.
    altec baya methedilmiş forumda .2. el de sadece 1 arkadaş satıyordu.herhalde bu kadar beğenilen bir ses sistemi beni üzmeyecektir diyorum.benim için tek eksi yönü beyaz ipod için çıkarılmış olan versiyon olması.siyah kalmamış.kasa monitör her şey siyah evde.bu 2.1 sistem beyaz sıratmaz inşallah.
    zaten forever kartal diyorduk.tescil etmiş olurum .
    lüften bu konu ile ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.bugun mesai bitmeden 2 sistemden birisini almış olacağım.



  • altec kesınlıkle.. z4 ıle ses kalıtesı mukayese edılmez...
  • bugün beni aramıştın telefonda epey bir konuşmuştuk
    ben alteci sattım bakalım solo 7 düşünüyordum onu da senin yorumlarına bakarak almayı erteledim
    z4ü ve solo7 yi dinlemişsin bakalım alteci dinledikten sonra ne düşüneceksin
  • her işte bir hayır vardır diyelim 1 ay araştırdım dün akşam buldum.yarın elimde olacak.dediğim gibi şimdilik beni düşündüren tek şey gelen sistemin beyaz olması.
    bu arada yuriçi kargo öğretmen olmamdan dolayı %25 indirim uyguladığı halde kargo ücreti olarak 23 lira fatura etmişler.yurtiçi kargoya tüm içten selamlarımı yolluyorum.
  • bu tarz buyuk kutularda ptt kargoyu kullanın.. ben daha yamugunu gormedım vede koca kutulara 6-7 lıra odedım...
    quote:

    Orijinalden alıntı: matrixfx

    her işte bir hayır vardır diyelim 1 ay araştırdım dün akşam buldum.yarın elimde olacak.dediğim gibi şimdilik beni düşündüren tek şey gelen sistemin beyaz olması.
    bu arada yuriçi kargo öğretmen olmamdan dolayı %25 indirim uyguladığı halde kargo ücreti olarak 23 lira fatura etmişler.yurtiçi kargoya tüm içten selamlarımı yolluyorum.
  • matrix sen daha önce solo 7 kullanırken mx5021'e geçtin, doğru mu? Bir iki yorum yapar mısın denedikten sonra?
  • bugün sattığım sistemde özellikle ptt kargo ile göndermek için alıcıya ısrar ettim ve onunla gönderdim sanırım diğer kargolarla göndersem en az 30 lira ödemek zorunda kalacaktı... hayırlı olsun tekrar hocam deneyimlerini paylaşmanı bekliyorum sabırsızlıkla
  • iyi akşamlar arkadaşlar tek kelimeyle solo7c diyorum başkada bişey demiyorum.mx5021'ide dinledim sesini çok iyi biliyorum tam 2 buçuk ay araştırdım solo7c mi yoksa mx5021 mi diye araştırmalarım ve tavsiyeler doğrultusunda microlab solo7c ye karar verdim ve aldım sesi inanılmaz tizler mükemmel gerçekten düşünen arkadaşlara tavsiyem sadece müzik için üretilmiş olan solo7c dir....
  • matrixfx kardeşim eğer almadıysan 2+1 bidaha düşün ve microlab solo7c yi al derim kesinlikle pişman olmazsın ben 2 buçuk aydır araştırıyorum altec lansing mx5021 ile microlab solo7c arasında kalmıştım ama araştırmalarım sonucunda solo7c nin bir numara olduğunu öğrendim solo7c yi al kesinlikle pişman olmazsın....
  • quote:

    matrixfx kardeşim eğer almadıysan 2+1 bidaha düşün ve microlab solo7c yi al derim kesinlikle pişman olmazsın ben 2 buçuk aydır araştırıyorum altec lansing mx5021 ile microlab solo7c arasında kalmıştım ama araştırmalarım sonucunda solo7c nin bir numara olduğunu öğrendim solo7c yi al kesinlikle pişman olmazsın....

    Yanlış anlaşılmasın ben solo 7 sahibi değilim ve müzikle de sadece en alt basamakta yer alan birisi olarak ilgileniyorum.SOLO 7 yi dinledim geçenlerde vatanda ses sonlara doğru boğulur gibi oldu.bass yetersiz gelmeye başladı.
    z4 daha berrak ve daha yumuşak çalıyordu sanki .evde z5500 var t.v ye bağladım 1 senedir orada ve yaklaşık 1 yıldır da 22 inç monitörümün eşsiz sesiyle!!!!! idare ediyorum.altec piyasada bulamadığım için solo 7 veya orta düzey 2.1 diye gitmiştim vatana.zaten solo 7 en iyisi damgası taşısa dahi boyutları yüzünden başta kaybetti.sesini de dinledikten sonra hiç içime sinecek gibi değildi de zaten.dün akşam altec mx 5021 modelini 0 ve de uygun fiyatlı bulunca başlıkta da belirttiğim gibi 2 sistem arasında kalmıştım.yarın ürün elimde olur büyük bir aksilik olmazsa.
    ürünü bursadan bir arkadaşıma rica ederek tedarik ettim.sağolsun öğleden sonrasını ayırınca artık kargo için şu olsun bu olsun deme lüksüne girmedim.Lakin ödeyeceğim tutara gerçekte içim sızlıyarak kabulenmek zorundayım.
    ben okuldan dönünce sade ve berrak sese tane tane ezgisini hissedeceğim bir şeyler olsun istedim.yoksa z-5500 yaklaşık 3 yıldır benımle birlikte.sadece film seyretmek için kullanıyorum birde 2 yaşındaki oğlumu kandırması için biraz yuksek sesle klipler falan seyrettiriyorum.




  • Slm

    Altec lansing mx5021 ile microlab solo7c farklı sınıfta urunlerdir. Kıyaslanması cok yanlıs.
    Altec multimedia 2+1 sistem. Uzerinde 1adet 6.5 inc bas surucu var.
    Solo7C ise multimedia sınıfının ustunde bir urun. Uzerinde 4 adet 6.5 inc bas surucu var.
    Bu urunlerin karsılastırması olmaz. Sartlar esitlenir oyle kıyaslama yapılır. MX5021 yi Microlabın 2+1 tek 6.5 bas surucuye sahip olan bir modeli ile kıyaslayıp oyle karar vermek lazım.

    Yani suruculer farklı biri 2+1 digeri 1+1 tower serisi hersey cok farklı. Bu sekilde degerlendirip yanlıs yonlendirmemek lazım. Mesela 2+1 sistemler ne kadar basarılı olsada cift kanalın alt frekansları tek surucuye yuklenir. Bu eksi bir seydir. Yani siz alt frekansları mono dinlersiniz. Ama Solo7C modelinde L+R tamamen bagımsız sistem. 2+1 sistemlerde yer kazanmak icin sub+uydu yapılır. Bununda dezavantajı frekans bosluklarıdır. Uydular monitorun yanına masa uzerinde kullanmak icin tasarlanır.
    Ama Solo7C yi uydu gibi masaya koyup kullanabilirmisiniz.
    SoloC7 220x325x558mm olculerinde. Altec uyduları 132x63x260mm.
    Solo7C lerde sahne almak icin aralarını bayagı acmak lazım. 2 metre kuralı. Yani Solo7C ler multimedia gibi masaustu kullamaz. Bu yazdıklarım bile zaten sınıf farklılıklarını cok net gosteriyor.

    Ayrıca Solo7C teknik verilerine bakınca oldukca tatminkar bir urun. Monitor serisi gibi bir havası var. Fiyat/performans cok basarılı.

    Urunler degerlendirilirken direk son ses, bogulma vs gibi yaklasımlarda hatalı. Giris sinyalinin genligini dusuk tutarsınız hicbir sistemde bogulma olmaz. Degerlendirme icin oncelikle SNR oranına, THD degerine, frekans genisligine vs bakılır. Ses sistemleri kıyaslamak degerlendirmek icin tum sartlar esit tutulur. Konumları, kaynak, akustik ortam hersey esit olmalı. Hoparlorun yerini 5 cm degistirdiginizde bile ses karakteristigi degisir.




  • SEVGİLİ İKARAHAL,
    en başta belirtmiştim zaten z4 ile 5021 arasında tercih yapmakta zorlanmıştım.değerli bilgi birikiminiz ile eminim birçok arkadaşa tercih konusunda benim gibi amatör kullanıcılardan kat be kat faydanız olacaktır. solo 7 zaten diğer arkadaşların yorumlarından konuya dahil olmuştur.yukarılarda da yazdığım gibi solo 7 en üst derecelere girmiş ürün olmuş olsa dahi en başta boyutları itibariyle tercih edemeyeceğim bir ürün idi.kaldı ki dinlediğimde de -belki benim kulağım sizlerinki gibi hassa değilde-beni tatmin etmemişti.
    umarım mx 5021 beni mutlu eder.hala kargoyu bekliyorum.
  • Ben de son anda solo7c alacakken sizin olumsuz yorumunuz üzere vazgeçmiştim geri almak için hareketlensem mi ne yapsam Keşke dinleme imkanım olsaydı ona göre bir tercih yapardım
  • sugarboy kardeşim bende dün akşam solo7c aldım ve iyikide almışım diyorum mx5021 in sesinide dinledim ancak solo7c kadar tatmin etmedi beni solo7c zaten müzik için özel tasarlanmış bir sistem ve sloganıda parasının hakkından fazlasını veren sistemidir emin ol ve gönül rahatlığı ile al kardeşim.....
  • Biraz önce vatan'da gördüm, 284 liraydı sanırım. Ön tarafı komple kapalıymış resimlerde hep açık görünüyordu. Baya kocaman bişey yav, ben de JBL'i satarsam almayı düşünüyorum.
  • blackwinterday kardeşim bugün nakit alımlarda %18 indirimli 269 tl paran varsa hemen git bugün mağza kapanmadan al derim bildiğim kadarıyla saat 10 a kadar açık vatan şiddetle tavsiye ediyorum emin ol pişman olmazsın
  • Hocam elimdekini satmadan alamam ya, bir tane de altec lansing atp3 var bende tek uydusu arızalı. Ses sistemi çöplüğüne dönecek ev.
  • blackwinterday kardeşim ayrıca ön taraftaki ızgaraları kendin çıkartabiliyorsun büyüklüğüne gelince zaten bu sisteme şıklık veren büyük olması dek sistem gibi durması ok
  • ok :)
  • alınca seninde solo7c hakkında yorumlarını bekliyorum kardeşim ok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.