Şimdi Ara

kulaklığı taktığımda sağ taraftan ses gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
35.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kulaklığı taktığımda sağ taraftan ses gelmiyor ama normalde iki taraftan da geliyor. yani sesi sol tarafa verdiğimde iki kulaklıktan da ses geliyor ama sağ tarafa verdiğimde hiç ses gelmiyor bir nevi stereo ses yok. sol kanaldaki sesi sol ve sağa dağıtıyor ve sağ kanaldan hiç ses gelmiyor. ayrıca ses kalitesi çok düşük. geçen hafta yeni bir sürücü kurdum ondan sonra böyle olmaya başladı daha önce böyle bir sorun yoktu. sürücüyü kaldırdım başka sürücü yükledim yine aynı. nasıl halledebilirim? sorun donanımsal olabilir mi? ses kartı yok ses cihazı laptop onboard.


    bir de yanlış sürücü yüklemek ses kartına zarar verir mi? normalde ses kartım sigmatel ama realtek yüklemiştim daha önce. bir de laptop un hoparlöründe böyle bir sorun yok. sorun jak'ta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frodoozan -- 21 Temmuz 2011; 2:10:50 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: frodoozan

    kulaklığı taktığımda sağ taraftan ses gelmiyor ama normalde iki taraftan da geliyor. yani sesi sol tarafa verdiğimde iki kulaklıktan da ses geliyor ama sağ tarafa verdiğimde hiç ses gelmiyor bir nevi stereo ses yok. sol kanaldaki sesi sol ve sağa dağıtıyor ve sağ kanaldan hiç ses gelmiyor. ayrıca ses kalitesi çok düşük. geçen hafta yeni bir sürücü kurdum ondan sonra böyle olmaya başladı daha önce böyle bir sorun yoktu. sürücüyü kaldırdım başka sürücü yükledim yine aynı. nasıl halledebilirim? sorun donanımsal olabilir mi? ses kartı yok ses cihazı laptop onboard.


    bir de yanlış sürücü yüklemek ses kartına zarar verir mi? normalde ses kartım sigmatel ama realtek yüklemiştim daha önce. bir de laptop un hoparlöründe böyle bir sorun yok. sorun jak'ta.


    Kulaklık kablosunda ya da jak'ta sorun var. Kulaklık marka ve modeli nedir?




  • Aynı sorun benim pcde de vardı, hallettim. Sorun (bende) bilgisayarın üzerinde bulunan girişte meydana gelmiş. Girişte jackı karşılayan iletken parçalardan biri eğilmişti. Jacka temas etmediği için seste problem oluyordu. Onu düzelttim sorun ortadan kalktı.
  • evet sonunda ben de sorunun jakta olduğunu farkettim. girişte 3 tane tel var, yuvarlağın içinde ikisi yanda biri aşağıda. jakin içini açamadığım için hangi telin temas etmediğini göremiyorum, jaka iğne sokup düzeltmeyi denesem olur mu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frodoozan -- 21 Temmuz 2011; 2:10:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frodoozan

    evet sonunda ben de sorunun jakta olduğunu farkettim. girişte 3 tane tel var, yuvarlağın içinde ikisi yanda biri aşağıda. jakin içini açamadığım için hangi telin temas etmediğini göremiyorum, jaka iğne sokup düzeltmeyi denesem olur mu.


    Dikkatli bir şekilde denerse pek tabiiki başarılı sonuç alabilirsin. Ben kasanın içini açıp o paneli söküp ışık yardımı ile yine dikkatli bir şekilde düzeltmiştim.
  • up
  • merhabalar, benim de buna benzer bir sorum olacaktı. creative ep630 kulaklım aldım geçen fakat sağ kulaklıktan gelen bas sesler sol kulaklıktakinden daha cılız. ses seviyesi açısından bir fark yok ama bas sesleri sağ kulaklıkta pek duyamıyorum. merak ettim sorayım dedim, kulaklıklarda bir taraftan daha güçlü bas ses gelmesi gibi bir durum olabilir mi? yani bu durum arızalı ürün olduğunu gösteriyor kesinlikle değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.