Şimdi Ara

Almanyada Asgari Ücret ile neler yapılabilir (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
10.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adam hayatında ev masraflarını karşılamamış, mutfak alışverişi yapmamış burda Almanya'yı kötülüyor, temel giderler 1230 Euro'ymuş çokmuş diye. Gel güzel kardeşim ben sana hesap yapayım. Adamın yaptığı gider kalemlerini yazayım sadece.

    Kira 1200

    Faturalar 290 (Elektrik 75-Su 35-Doğalgaz ortalama 50-İnternet 80-Mobil fatura 50)

    Yol masrafı 180 ( 3bucuk liradan 2 basım ayda 26 gün olarak hesapladım )

    Mutfak 210 ( Sabah 1 yumurta ve simit , akşam da 1 yumurtaya ekmek ve simidi bandıra bandıra yiyoruz, Günlük 7 tl yapıyor )


    Fiyatları da o kadar düşük tuttum ki..

    Geriye 450 lira kalıyor, belki kendini ödüllendirmek için abur cubur alırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.McManaman -- 19 Haziran 2020; 13:16:42 >
  • Almanyadaki kiralardan haber vermı acaba bu elamanın ? Bne 14 sene almanyada (Berlinde) yaşadım 2012 senesinde Berlinde tek yaşadığım daire 1+1 45 m2 evimin kırası 500 Euro idi. Sen şimdi bunu bir çekirdek aile olarak düşün 1000 Eurodan aşağı eb kirası çok zor bulman. hadi şimdi o geri kalan 570 euro ile aileni doyur vergi elektrik su yiyecek kıyafet tatil arabanı öde :)

  • Zorla yoksullaştırılam bir ülkenin hazin sonu. Nereye gidecek bu durum çok merak ediyorum.

    Almanya dünya lideri bizi niye kıyaslıyorsun diyen andavala söylenecek tek söz. Sen niye Almanya gibi olamıyorsun? Gör bak örnek al.

    Haftalık çalışma saati en uzun, iş gücü niteliği avrupanın ortalamasından yukarıda ve genç nüfusu en kalabalık ülke olarak almanya ile yarışacak alt yapın varken neden Kongo Gana Zimbabve ile yarışasın? Bunu düşün.

    Bu konudaki yorumlar baya zeka turnusolu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

    meslek neydi

    Öğretmenim.

  • Görünen köy klavuz istemez Amerikaya falan hiç girmicem adamlar 2. dünya savaşından çıktılar dünyanın en ağır ekonomik ve insani kaybını verdiler ama hala ayaktalar ve ekonomileri bizden çok daha ileride Neden acaba dünyaya küresel marka olan bir çok şeyi var Araba olsun,teknolojik parçalar olsun Alman kalitesi dedimi herkez bir durur En basitinden adamlarda disiplin var.

  • Eve kız atılabilir mesela

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Sen bu ülke de 2400 TL ye alabilecek bir araç dönemi gördün mü lütfen? Senin ülken hiçbir zaman böyle bir dönemi yaşayamadı yaşamadı o yüzden bir şey isterken istersek bulutlarda ucmadan ayaklarımız yere basacak şekilde isteyelim yoksa elin gavurlari bir tarafı ile her zaman güldükleri gibi gülmeye devam ederler.

    Sonuna kadar haklısın
    Ama bana bunları söylerken
    Almanya bizi kıskanıyor diyen başkanına da söyledin mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt

    Almanya kıskanma olayını bir gerçek muhalif olduğunu bilerek gerçeği de bildiğini düşünüyorum. Sen bilecek seviyedesin bunu. ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simit ile beslenebilirsin.. Çay lüks gelir.. Hele şekerli içiyorsan..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maqen_07

    Almanyadaki kiralardan haber vermı acaba bu elamanın ? Bne 14 sene almanyada (Berlinde) yaşadım 2012 senesinde Berlinde tek yaşadığım daire 1+1 45 m2 evimin kırası 500 Euro idi. Sen şimdi bunu bir çekirdek aile olarak düşün 1000 Eurodan aşağı eb kirası çok zor bulman. hadi şimdi o geri kalan 570 euro ile aileni doyur vergi elektrik su yiyecek kıyafet tatil arabanı öde :)

    Çekirdek aile olduysan ve 1000 euroluk bir evde kalman gerekiyorsa bir zahmet eşin de çalışsın. Tatil ve araba demişsin bak ne güzel demek ki düşük ücretlilerin de sahip olabildiği şey bunlar. Asgari ücretli bir insanın burada alacağı en iyi araba 20 senelik corsadır. Ayrıca bizden fersah fersah iyi değillerse neden kapıları açarız diye tehdit ettik? Mantık olarak aynı ayardaysa veya daha kötüyse kapıları açınca oradaki mültecilerin de buraya dolması gerekmiyor mu? Bakıyorsun gerçek hayatta buradakiler boğulmayı göze alıp oraya gidiyor.


    Bu arada ufak bir düzeltme yapayım. Konuyu açan çok Türk kafasıyla yaklaşmış. 1500 euro emin olmamakla birlikte brüt diye biliyorum. Batıda brüt ücretler konuşulur ki verginin nereye gittiğini bilirsin. Ayrıca asgari ücretler saatlik olarak belirlenir ki adam sana 1200 öro öderim deyip haftada 60 saat çalıştırmasın. Asgari ücret karşılaştırırken çoğu kişinin atladığı ve bence çok önemli olan bir konu. 2300 lira ama kaç kişi bu 2300 lirayı alırken haftada 40 saat çalışıyor?





  • Kardeş Almanya'da asgari ücret bırak neti, brüt bile 1557€ değil yahu.. inanmayın şu değerlere. Aldığınız sitelerde verilen rakamlar ortalama rakamlar. Yani haftada 2 gün çalışanı da hesaba katıyorlar, 6 gün çalışanı da.. bunlardan alınan vergiler farklı olduğundan, rakamlar yanıltıcı oluyor.
    Asgari ücret, bekar bir insan için neto 1100€ civarında.
    Ama alım gücü yüksek orası doğru. Türkiye'de 80 binlik araba, burada 4500€ civarına alınabiliyor.

    Edit:
    kiralardan da bahsetmek istedim.
    En basit köyde dahi tek oda 30m2 yer kiralasanız: elek+su+gaz+kira+nk =500€
    Yine köyde bir ailelik (70-80m2) ev kiralayacak olsanız ortalama cebinizden çıkan para 1000€

    Merak ettiğiniz başka şey varsa sorun yazayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 20 Haziran 2020; 0:7:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigitali1 Y kullanıcısına yanıt

    umutsuzluk ve karamsarlık, yıkımın nedenlerini kavrayamayan, çıkış yolu göremeyen, mücadele yeteneğini kaybetmiş olanlara ait bir sorundur. v.u.

  • Bunun umutsuzlukla alakası yok
    Biz herşeyi yaparizda üretirizde ama tam bağımsızlığımızı kazanamadan ve rabbena hep bana diye dua edenler zihniyetten kurtulmadan imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigitali1 Y kullanıcısına yanıt

    size karşı öngörüşsüz yorumlarda bulunuyorlar.

    aynı fikirdeyiz. en temel konu bu. tam bağımsızlık.

    ulusal egemenliğimiz kore ye asker gönderilmeden hemen önce verildi.

    ve halen bu durum devam ediyor.

  • İşte bizi kıskandıklarının kanıtı, adamlar enflasyon nedir ? yıllar önce tatmışlar, eski bir mazi kalmış, Enflasyonlu güzel günlerini özleyip, Kıskanıyorlar...

  • PizzaMuffin P kullanıcısına yanıt
    hiç mi sigara içmedin, hiç mi sinemaya gitmedin luna parka girmedin hiç mi gezmeye çıkmadın da 150€ ya ay sonunu getire bildin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hunkar159 H kullanıcısına yanıt

    dostum inanki cok komik geliyor 150EURO 1 aylik masrafin kimse inanmaz ama inan cok rahat geciniyordum.


    Sigaram yok olsaydi zor olabilirdi. Sinema halk gunleri oradada oluyordu 2-3 euro arasi degisiyordu. normal 5 Euro Sekerli patlamis misir veriyorlardi hayatimda bu kadar guzel yapan misir gormemistim .



    Munih'de partiler meshur partilere gidiyorduk arkadasla, cogu yer zaten ucretsiz kabul ediyordu ucretli olanlarda 5-10 euro arasi degisiyordu. Icmek istersen bira 1 Euro. Yani bar diye bizim burada gibi bir birayi 30 liradan vermiyorlar


    haftalik alisverisim 25 euro icinde Beyaz peynirim var 200gr dilim kasar peyniri. Tereyag 1 Euro. Domates, salata filan herseyden aliyordum. Yazlari Turk marketine gidip dana eti aliyordum yarim kilo kendime mangal yapiyordum.


    Ufakda bir ek isin varsa ki cok rahat buluyorsun orada kenera para bile koyuyorsun o zaman.



    Ciddi soyluyorum kim diyorsa almanyada gecinemiyorum yalan soyluyor dostum. Fakir statusu yok orada. Gece kondu bir semti almanyada bulamazsin oyle birsey yok.



    ALmanyada pahali olan tek birsey var oda ulasim ozellikle tren ile ulasim haddinden cok pahali.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.