Şimdi Ara

Alman otomotiv endüstrisi mühendis kıtlığı yaşıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
7
Favori
29.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence rus mühendisler kontejyanı doldurmuştur! :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infernaltr

    Kimse gücenmesin ama Türkiyede eğitilmiş bir mühendisin bmw aracına katkı sağlayamaz. Adamların aracı zaten karmaşık yapıda araca katkı yapmaları haricinde neyin ne olduğunu öğrenmeleri yıllar alır .


    Konuya mesaj atma niyetim yoktu fakat hem bmw lafını duyunca hem de eziklik psikolojisi de bir yere kadar


    quote:

    Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Teklas Kauçuk A.Ş'nin 227 bin TL'lik bütçeyle ortaklaşa geliştirdiği “yüksek performanslı yeni nesil fren hortumu” sayesinde BMW firmasıyla 30 milyon dolarlık ticari bağlantı yapıldı.


    Böylece Avrupa'da istenilen şartnameye uygun yeni nesil fren hortumları ilk kez üretilmiş oldu. BMW firmasının “yeni fren hortumu teknik şartnamesindeki” özellikleri taşıyan ürünü geliştirmek amacıyla bir süre önce çalışmaya başlayan Teklas Kauçuk ve KOÜ, kısa sürede uluslararası büyük firmaları geride bırakarak istenilen ürünü geliştirmeyi başardı.

    Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca yürütülen Sanayi Tezleri Programından (San-Tez) sağlanan 227 bin TL'lik bütçe ile hazırlanan proje kapsamında üretilen yeni nesil fren hortumunun sadece BMW firmasında 30 milyon dolarlık bir pazarı olduğu öğrenildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotheRDie -- 3 Eylül 2011; 15:10:39 >




  • Rus mühendisler kontejyanı doldurmuştur! :)
  • adamlar üniversite diye kurulan binalardan mezun aramıyor,okurken yabanci dilini,bilgisayarını geliştirmiş,vizyonu hedefleri olan adam arıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etnaxy

    adamlar üniversite diye kurulan binalardan mezun aramıyor,okurken yabanci dilini,bilgisayarını geliştirmiş,vizyonu hedefleri olan adam arıyor.




    bunlar bir yere kadar onlar için din baya önemli, türkleride hiç sevmezler.Ben şunu savunuyorum avrupa araçları almayalım çünkü bunlar bizim düşmanımız,terörü yıllardır bunlar desteklemiyormu. japon,kore ise bizim dostumuzdur,tarihte hiçbir savaş yapmadık.
  • kalite kontrol anlamında uzmanım.almanca öğreniruk :D
  • Bana kalsa yerli araba işine her ne olursa olsun başlanmalıdır herkes bunu istiyor heerkes
  • Orijinalden alıntı: engink

    bunlar bir yere kadar onlar için din baya önemli, türkleride hiç sevmezler.Ben şunu savunuyorum avrupa araçları almayalım çünkü bunlar bizim düşmanımız,terörü yıllardır bunlar desteklemiyormu. japon,kore ise bizim dostumuzdur,tarihte hiçbir savaş yapmadık.

    Biz koredeki düşmanlarımızı öldürmeye gitmiştik 61 yıl önce,müttefiklerimiz ile.
  • ben yaklaşık 14 yıldır tekstil ile uğraşıyorum,makina teknolojimiz genelde alman ve italyan markalarının elinde idi son 5-6 yıla kadar,bu sebeb ile bir ton alman mühendis/teknisyen tanıdım,sayelerinde bir ton fikir edindim.Sanırım 20 kez kadarda almanyaya gittim.Onlar hakkında edindiğim fikir ise boş oldukları,esnek düşünemedikleri.Hatta dahada ileri gideyim tasarladıkları makinaların tamamını onlardan daha iyi kullanıyoruz,bu sebeble son 5-6 yıldır türk tekstil makina teknolojisi sağlamlık ,teknoloji bakımından değil ama fonksiyonellik ,servis,maliyet açısından almanları geçmiş durumda.Benim tanıdığım mühendis tayfasıda 2500-3000 civarı kazanıyor,bu bakımdan haberin kısmen yalan olduğunu düşünüyorum.
  • her yer mühendis kaynıyormuş pehh

    keşke diplomayı alınca mühendis olsaydınız. bi mühendis bakış açısına sahip olsaydınız. keşke o bölümlerde okurken finallere 1 hafta kaldığı için değil de bir şeyler öğrenmek için, mühendis olmak için çalışsanız. sırf ezberlemeden, bişeyler anlayarak bir çözümleme yaparak kendi yaratıcılığınızı ortaya koyup hesap makinesinin yapabildiği hesapları yaparak değil hiç bir süper bilgisayarın yapamadığı sanatı yaparak mezun olsanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 4 Eylül 2011; 0:03:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GusFring

    Makine mühendisliği kazandım sevindim tekliflere açığım ayrıca öyle 8400(yuh oğlu yuh,yuh evladı yuh 84000 yazıyormuş 8400 değil yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh) avro da gerekmez 6000(84000'i duyunca alt sınırımı biraz yükselttim 60000 yuroya çalışırım) avroya razıyım


    orda yıllık 84000 avro yazıyo olmasın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engink

    hiç heveslenmesin buradakiler,oralarda çalışmanız için önce hristiyan olmalısınız.


    Bilmeden konusmak da moda olmus...
  • 21 senelik makine mühendisiyim..

    Türkiyede ve dünyanın bir çok yerindeki projelerle ilgili yabancı mühendislerle çalıştım...

    Amerikalı, Alman, Fransız, İtalyan, Hindistanlı ve Rus mühendislerle... Rusyada 2.5 sene kadar büyük bir inşaat firmasının mekanik proje grup müdürlüğünü yaptım...

    Bu milletler içinde kendilerini bir şey zannetmeyen, işlerinde professiyonel, zamanında iş yapan en kaliteli mühendisler Almanlardı..
    Bu iş böyle olacak diye önüne atmıyorlar. Senide dinliyorlar ve iyi bir alternatif sunmuşsan değerlendiriyorlar.. İş zamanı ciddi, iş dışında kafadengi insanlar.. Emniyet en önem verdikleri olay.. Kullandıkları malzeme ve ekipmanlarda dikkat ettikleri şey dayanıklı ve uzun ömürlü olması.. Atık ısıların değerlendirilmesine çok önem veriyorlar.. Bir fabrika kurarken 20 yıl ötesini düşünüp projelendiriyorlar. Çok basit bir örnek vermem gerekirse 1986 yılında yapılmış fabrikada 1998 yılında soğutma tesisatı yaptık.. 1986 yılında santralların boş bırakılmış hücrelerine soğutucu batarya koyduk.. Soğutma grubu, borulaması ve pompa sistemini kurarak çok kısa bir sürede hemde üretimi çok fazla engellemeden fabrika alanını soğuttuk. Adamlar 1986 yılında fabrikayı yaparken ileride buranın soğutulmasını düşünmüşler... Dünya üzerinde kurdukları fabrikalarda uygulanan sistemlerle ilgili adamlar kitap yazmışlar.. Alıp o sistemlerden kendi ülkene uyanını seçip projelendiriyorsun.. Tabi biz Türk olarak o sistemlerde bazı değişiklikleri onların kabulu ile yaptık..

    Rusyaya çalışmak için ilk gittiğimde çok zor olmuştu. Bir çok şeyden mahrum kalıyorsun.. Bir Rus arkadaşım burada çalışmaya devam etmek istiyorsan Ruslar gibi düşünüp yaşaman lazım demişti.. Doğruda demişti.. Buradan bir Türk gibi gidip, oraya vardığınızda oradaki bir insan gibi yaşayacaksanız gidin yurt dışına.. Sevdiklerinizden uzak kalıyorsunuz.. Türkiyede bir çok yerde bulduğunuz şeyleri orada bulamıyorsunuz..

    Benden çok eski bir mühendis abimin ünlü bir lafı vardı... Gurbette çalışanın parası pul karısı dul olur derdi..

    Gurbette çalışan insanlar iki toplum arasında kalıyor devamlı.. Almanyada çalışan gurbetçilerimizi düşünün.. Alman deseniz Almanlar tarafından çok sevilen bir toplum değiliz malesef... Türk deseniz.. Burada herkes gurbetçi diyor.... Heleki çalışıpta çocuğunuz da varsa o çocukların hali harap oluyor.....

    Herkese bol şanslar... Ben emekliliğimi hak kazandım. 3 sene sonrada resmen emekli olacağım.. Her geçen nesilde çalışmak daha zor oluyor.. Ama işinizi iyi yaparsanız, gerekli özeni gösterirseniz ve en önemlisi mühendisliğiniz bir yana iyi insan olursanız şansta sizinle birlikte oluyor..




  • Turkiyenin en iyi otomotiv muhendisliginde okuyan arkadasim suan Mercedesten 1,500lira maas aliyor. Almanlar cimri bosverin Almanyayi Cince ogrenin...
  • Haberin başlığıyla gaza gelip: Türklere yatırım yapmak akıllarına gelmemiş mi, diyecektim.
    Okuyun beyler okuyun. İş yokluğu değil, iş üreten yokluğu daha zirvede farkındaysak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugay289

    Turkiyenin en iyi otomotiv muhendisliginde okuyan arkadasim suan Mercedesten 1,500lira maas aliyor. Almanlar cimri bosverin Almanyayi Cince ogrenin...


    Bu ne be, bizim kemik maaş o kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muradovskiy

    Gurbette çalışan insanlar iki toplum arasında kalıyor devamlı.. Almanyada çalışan gurbetçilerimizi düşünün.. Alman deseniz Almanlar tarafından çok sevilen bir toplum değiliz malesef... Türk deseniz.. Burada herkes gurbetçi diyor.... Heleki çalışıpta çocuğunuz da varsa o çocukların hali harap oluyor.....

    Herkese bol şanslar... Ben emekliliğimi hak kazandım. 3 sene sonrada resmen emekli olacağım.. Her geçen nesilde çalışmak daha zor oluyor.. Ama işinizi iyi yaparsanız, gerekli özeni gösterirseniz ve en önemlisi mühendisliğiniz bir yana iyi insan olursanız şansta sizinle birlikte oluyor..




    Her ne kadar mühendis olmasam da üsenmeyip düsüncelerinizi paylastiginiz icin tesekkür ederim. Hayata bakis aciniz örnek alinasi. Yazinizdan yaptigim alintida ilgili koyulttugum yerle Almanya'daki Türkler kismina atifta bulunmak istiyorum.

    3 senedir Almanya'da yasayip calisiyorum. Almanlar'in Türkler'i sevmemelerine dair gözlemlerim kapsamindaki nedenler arasinda, bu Türkler'in de Almanlar'i sevmemeleri yatiyor. Almanlar, tamami olmamakla, daha dogrusu istisnalari da bulunmakla birlikte genel yapi olarak caliskan, düzenli, anlayisli insanlar. Cevremdekilerle birlikte karsilastigim Türkler'in %90'indan fazlasi ise Almanlara uyum saglamamak icin adeta kendini zorlayan, dili adam gibi ögrenememis (özellikle bir ve iki önceki nesle kadar), tamamen bir kültür savasimi icinde kalmis insanlar. Cocuklarini okula gönderirken "Almanlarla bir olma" ögütleriyle büyütülen nesillerimiz de buna tuz biber ekmis. Bu ikiyüzlülükle Almanya'da kalmaya devam ediyor, Türkiye'ye de dönmüyorlar. Zira Türkiye'de de tam tersi istikamette caka satiliyor.

    Bu Türkler Türkiye'de de varlardi, orada da bu tarz insanlarla irtibatta olmak istemiyordum, burada da istemiyorum. Irtibatim da yok. Bu anlamda Almanlar'in gözündeki Türk imajinin sorumlusu, uyum saglamayarak yine bizleriz. Bu cercevede, geldigim günden itibaren; henüz dil bilmedigim zamanlarda is ve isci bulma kurumundan tutun da dili ögrenene kadar calistigim ufak tefek islerde karsilastigim insanlar dahil olmak üzere en ufak bir saygisizlik ya da asagilamaya ugramadim. 2 senedir de bir klinikte calisiyorum ve isim geregi gün icinde 5'ten fazla ciftlikte ciftci aileleriyle irtibatta oluyorum. Bunlarin icinde kendini "Nazi Almani" olarak niteleyenler de var; onlar dahil olmak üzere zerre kadar sorun yasamadim.

    Türk geliyor haberini alinca önyargiyla bakan bu tipler bile is bitimi ayrilirken güler yüzlü ve normal davraniyorlar, öyle de kaliyor.

    Anlatmak istedigim, yazinizda koyulttugum kisim özellikle yabanci bir ülkede yasayan biri icin cok önemli. Ben bunu iyi bir sekilde uyguladigima inaniyorum; iyi bir insan oldugumu düsünüyorum. Bu baglamda isimi iyi yapabilmek icin de kendimi hali hazirda gelistirmeye devam ediyorum. Bunu Türkiye'de de yapiyordum, malesef ise yaramadi hic. Türkiye'de cektigim zorluklarin hicbirini, zerre kadar Almanya'da yasamadim; yasamiyorum da. Umarim yasamam da.

    Türkiye icin hic önemli degil elbette, ama tatilimi gecirmek disinda geri dönmek de istemiyorum malesef...

    Sevgiler, saygilar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716


    quote:

    Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe


    quote:

    Orijinalden alıntı: sitteisevir


    quote:

    Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

    Seneyi beklesinler ben gelirim üstelik anadilim almanca =)


    sen alman mısın ki ana dilin almanca


    isviçreliyim


    laf sokmaya çalıştı,geri tepti


    ikinci anadil filan desek şuna.
    yoksa türkçeyi sözlükle mi anlıyorsun




  • her sene aynı geyik muhabbetti..yok Alman nüfusu yaşlandı yok Türkiye genç nüfus..ben mezun olduğum 2000 yılından beri hep almanya mühendis alacak vasıflı eleman alacak deniliyor ama ben nerdeyse emekli olacam daha almanyaya giden bir mühendisi bırak turist olarak bile gideni göremedim..geçin bu palavraları..hem ucuz çek,polonya, bulgar, romen dururken adam Türkü napsın..zaten olanlarıda kovmanın derdinde..kabak tadı verdi bu Almanların 50bin vasıflı işçi alacak teranesi..
  • 3-4 tane üniversite dışında gerçek anlamda mühendis yetiştiren üniversitemiz yok ne yazikki.Kısıtlı şartlar ve 0 pratik bunun başlıca nedenleri.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.