Şimdi Ara

Almam gerekenin yarısından daha az fps alıyorum yardım edermisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili DH'liler.

    Uzunca bir süredir bilgisayarımda problem var. Oyunlarda almam gereken fps'in en az yarısını (tahminimce 3te 1i) alıyorum. Eskiden yayın yapabildiğim bilgisayarımla şu an yayın yapmayı geçin kendim açıp oynarken bile oyunlar aşırı rahatsız edici fps veriyor. Cs:go için örnek vermem gerekirse en düşük ayarlarda 720p de 60-70 fps alıyorum ve bu fps te bile kasıyor. Bilgisayar 2 senelik oldu artık diye geçiştiriyordum lakin geçen hafta bir arkadaşımda aşağı yukarı aynı özelliklere sahip bilgisayarında Cs:go'da 180 fps civarı aldığını gördüm. Her daim 170-190 arası değişiyor dedi. Ben o kadar ayarlarla oynadım format attım herşeyi kıstım onlarca videodan fps arttırmak için yöntemlere baktım bir çare bulamadım tek elime geçen biraz daha az kasması oldu. Sorunumun ne olduğunu bilmiyorum bana gerekli testleri falan yaptırıp çözmeme yardımcı olurmusunuz? (testlerden kastım bazı testler vardı bilgisayarda yapıyorduk sonuçlar falan çıkıyordu) . Şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar.

    Benim bilgisayarımın linki:https://www.epey.com/laptop/acer-aspire-vn7-791g-51pz.html

    Arkadaşımın bilgisayarının linki:https://www.epey.com/laptop/asus-x550vx-dm324d-8gb.html







  • bende de arkadaşının bilgisayarından var senin laptopta bi sıkıntı olması lazım yani o deperler dediğin gibi 3 te 1 i kadar en basit ve temizinden format atabilirsin ya da ekran kartı driverlarını temizle yeniden kur
  • Bilgisayarının orjinalinde w8 varmış. Format atıp ne kuruyorsun ?
  • Daha 1 hafta önce format attım bu durumdan dolayı. Ekran kartı driverlarını güncelledim. Driver booster kullanıyorum bunun için ayrıca geforce experience'den de kontrol ettim driver'ı.


    Windows 10 kurdum ama 8de de durum böyleydi son zamanlarda.
  • LeninLeonov L kullanıcısına yanıt
    Bence düz 8 yada 8.1 kurup deneyebilirsin. w10 zaten performansı düşük ve sürekli güncelleme yapması performansı iyice düşürüyor. Bence 8 kur ve güncellemeleri kapat öyle dene.
  • Hocam 8 de attım format çok bi farkı yok. fps değerlerine bakmamıştım ama yine kasmalar aynıydı driver kurulumlarından sonra bile. Ama yinede deneyeceğim yarın 8.1e dönüşü teşekkürler.

    Şu bahsettiğim sonuç falan veren test olayı hakkında bilgisi olanlarda yazarsa sevinirim
  • LeninLeonov L kullanıcısına yanıt
    Fps düşüklüklerinde test programları bir işe yaramaz ama hdd tune programı ile harddisk sağlığını kontrol edebilirsin. Eskiyen laptopların hdd leri de eskir ve eskittikçe makineyi yavaşlatır. Bir de termal macunları yenilemek de lazım. Isı laptopta ne kadar artarsa o kadar fazla kasılır makine.
  • DesTroYeR00x kullanıcısına yanıt
    LeninLeonov L kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum arkadaşa, 7200rpm görünüyor diskini, ancak yorulma durumu veya bir arıza olabilir hdd sentiel ile bir bakın.

    Ayrıca termal sıkıntılar da olabilir, garantisi varsa servise verip bakım talebinde bulunabilirsiniz, yoksa siz açıp termal pasta yenilemesi ve temizlik yapmayı deneyebilirsiniz.
  • Önce msi afterburner kurup gerekli ayarları yapıyor ve oyuna giriyorsunuz. Sonrasında oyun oynarken program tüm sıcaklık ve kullanım değerlerini ekranın köşesine anlık olarak yazıyor. Bizde sorun sıcaklık kaynaklı mı işlemci mi yetmiyor yoksa bellek mi yetmiyor anlıyoruz. MSI Afterburner rehberi şeklinde ararsanız bulabilirsiniz. SS alıp haberdar etmeniz yeterli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.