Şimdi Ara

Allah sizi bildiği gibi yapsın AKDENİZ CLK ELEKTRİK DAĞITIM. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
17.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akdeniz Elektriğin faturalandırma sistemi de bir garip. Oturmadığımız yazlığa, düşük tüketim "borcunuz yoktur" diye kağıt gönderip, 3 ay sonra elektriği kesiyor!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum Marmara'da da geçen ay zırt pırt elektrik gidip geldi.İşyerinde bataryalı KGK kullanılıyor yani laptop ve cep gibi sunucular önce bataryaya bağlı, onlar şarj devresine bağlı o yüzden hiçbir sunucuda problem yok. Benim evde sunucu çalıştırıyorum ve Powercom'un en kaliteli modeli olan çift bataryalı KGK'sine bağlı; hiç problem olmadı. Buzdolabı ve diger cihazlarda da problem olmadı. Kaliteli marka ürün zaten bu durumlarda kendini gösterir. Konu sahibi buzdolabı markasını iletmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım hemen yetkili servisi ara,
    gelsinler baksınlar. onlar rapor hazırlıyor bu bozulma elektrik den diye. sen servise parayı ödüyorsun. sonra faturanı alıp dağıtım şirkeitne raporla gidiyprsun. onlar 3 ay içinde servisin faturayı ya ödemek zorundalar yada senin elektrik faturandan düşüyorlar bilgin olsun.
  • Tüketici hakem heyetine başvurun. Zararınızı karşılamak zorundalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaka falan mısın 20 yıla yakın kullandığımız Arçelik vardı geçtiğimiz aylarda sadece dolap kapaklarının kapanmaması ve küçük gelmesinden dolayı değiştirdik . 4 yılda buzdolabı mı bozulur ? Telefon mu bu .
  • konuyu siyasete çeken sizsiniz elektirik olduğunu belgelersiniz dağıtıcı firma zarar-ı karşılar muhtara anlatın durumu zararı olanlar tespi edilsin.. bizim buradada olnuştu muhtar geldi ev ev sordu zarar karşılandı sonradan
  • Tüketici hakem heyetine dava açabiliyorsunuz diye biliyordum. Biraz araştırın bence bulursunuz. Konunun özeti elektriklerin kesilmesi falan haber verilerek yapılması lazım. Bunun dışındaki kesintiler ayıplı mala giriyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    elektrik işletmesi planlı kesintileri önceden haber vermediği için suçlu, saatlerce partiler üzerine boş haberler üreten medya, planlı elektrik kesintisi gerekli konularda haber yapmadığından suçlu fakat bir elektrik git gelde buzdolabı kolay kolay bozulmaz. Senin buzdolabı kaç yıllıktı. Bizde düşünebileceğin en kaliteli marka Made in Germany Miele marka buzdolabı vardı onun bile kompresörü 5-6 yıl sonra bozulup değişmesi gerekmişti.
    Planlı kesintiler önceden yayınlanır. Aksi takdirde planlı değil, arıza kaynaklı kesintidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drsteel

    arkadaşım hemen yetkili servisi ara,
    gelsinler baksınlar. onlar rapor hazırlıyor bu bozulma elektrik den diye. sen servise parayı ödüyorsun. sonra faturanı alıp dağıtım şirkeitne raporla gidiyprsun. onlar 3 ay içinde servisin faturayı ya ödemek zorundalar yada senin elektrik faturandan düşüyorlar bilgin olsun.
    +1

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam evde Kaçak akım rölesi kullanıyorsanız bulunduğunuz ilin elektrik dağıtım şirketine bildirirseniz zararınızı karşılaması gerekiyor.eğer zararınızı karşılamıyorsa tüketici heyeti ve cimere başvurun.
    Edit
    Bazı arkadaş akım korumalı prizden bahsetmiş akım korumalı prizler belli miktarda koruma sağlar.bunu yanında en iyi koruma için sayaç panosuna parafadr eklenmelidir yani akım koruma priz leri en iyi bu şekilde çalışır tabi topraklama varsa.
    Edit2
    Voltaj dalgalanmaları varsa enerji dağıtım şirketine bildirin eğer ki düzeltmiyorlarsa mecburen regülatör kullanmak zorundasınız yada ups almalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiveAndDieOnThisDay -- 9 Aralık 2019; 20:10:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Voltaj dalgalanması yüzünden klimam yazın sıcağında zarar görmüştü. Benim, enerjisayı arayıp zararımı talep etme konusunda bilgim yoktu.Gittim yeni klima aldım. Hemen akabinde aradım gelip baktılar çözdük deyip gittiler. Fakat 1 hafta sonra dalgalanma yine başladı.Ki bu dediğim olay sadece benim evimde olan bir durum da değil, aynı dolaptan elektrik alan bütün komşularda vardı. 3 ay boyunca 16 tane ekip geldi sonuncusu halletti çok şükür. Bir daha da yaşamadık bu sorunu. Kurumlar özelleştirildiğinde böyle durumlar olmaz sanılıyordu ama daha da beter bir hal aldı.
  • Büyütelecek bir şey yok. Yetkili servisi çağırıyorsun elektrik yüzünden bozulduğunda dair imzalı kağıt alıyorsun dağıtım şirketi tamir ücretini ödüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1- anlık elektrik kesintileri gayet normaldir, sektörde çalışmayan bilmez. Arızanız varsa çözün demekle olmuyor, elektriği yöneten tek kurum dağıtım şirketleri değil. Elektriğin kesilmesinde arıza olması gerekmiyor ayrıca, bakım çalışması bile olabilir.

    2- değerli eşyalarınızı sertifikalı akım korumalı prizler ile koruyunuz.

    3- şebeke dalgalanması nedeniyle bozulan elektronik eşyalarınız varsa, servisine götürüp 15 gün içinde teknik rapor alıp olayı doğrulatırsanız tüketici hakem heyetine başvurup zararınızı dağıtım şirketinden tahsil edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee yani? Şimdi toplanıp adamlara taş mı atalım? Sövelim mi napalım? Sana başvurdunmu demişler burası türkiye rererö yapmışsın. Yasal hiç bir prosedürü uygulamamışsın sinirim bozuldu aradım sövdüm diye gelip yazıyorsun birde destek bekliyorsun. Her arayıp buzdolabımı bozdunuz diye sövene buzdolabımı versinler. Millet sana prosedürü söylemiş sen hala ülke böyle adminler böyle vs vs diye konuşuyosun. Git başvur servis gelsin rapor hazırlasın çına sonuca varılan karara göre tartışılır. Ama ne gerek var müşteri hizmetlerine sövüp dhda paylaşmak daha kolay. Bu kafayla bir şey başaramazsın bu hayatta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Amcamda ve teyzemde Arçelik ve Beko'nun buzdolapları olduğu için söyledim.

    Ayrıca Alman şirketi UNIMOG evladiyelik ürün ürettiği ve ürünleri hiç bozulmadığı iflas etmiş ve Mercedes tarafından satın alındı.

    Bunun yanında Japonların 1980'lerde robotları fabrikalarda kullanılmasıyla üretim maliyeti ve ürünler ucuzlamış ve tüketiciler elindeki alet bozulduğunda tamir ettirmek yerine yenisini almayı tercih eder hale gelmiştir.
  • planetech P kullanıcısına yanıt
    3 çeşit Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) modeli var;

    ** Off-Line (max 5 dakika güç verir, bilgisayarı düzgün şekilde kapatmanı sağlar
    **
    ** On-Line (şebekeden 180-250 v arası gelen elektriği 220v olarak verir ve 2 saate kadar elektrik verir)
    https://upset.com.tr/kesintisiz-guc-kaynagi-kgk-nasil-calisircesitleri-nelerdir/

    Detayları bu linkten görebilirsin
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Tüm Türkiye genelinde elektrik dağıtımı ve üretimi yapan şirketlerin ne kadar yatırım yaptıklarını merak ediyorum.
  • thunderlike kullanıcısına yanıt
    Şebekeden gelen 180-250 v arası elektriği sabit 220 v olarak veren online Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK veya UPS) kullanmayı tercih ederim.
  • Çk akdeniz elektrik hakkinda cimere 5 kez sikayet kayiti biraktim ne oldu hic hir sey. 800 lira dolap masrafi yaptim neymis elektrik aboneligi uzerimizde degilmis akim koruyucu makinesi almak zorundaymisiz ki varmıs sonradan öğrendim görevli beni keklemiş bende sazan gibi yemisim, Akdeniz insani bilincsiz kardesim herseyi kabulleniyor özellikle oturdugum bölge allaha emanet yaşıyor dünyanın en güzel sahilleri güneslenme süresi ve para eden topraklar ama nerede eksiklik zihinde bana dokunmayan insan bin yasasin bende bu devletsiz yerde kanun nizamn tanimadan isimi goreyim.
    Tek başına bir yere kadar gidiyor canı yanan yandiğıyla kalıyor gecmis olsun gecirmelerine izin verenlerler sizede haram zıkkım olsun en ufak bir hakkım varsa.



    Düzenleme.gereği duydum.bazı bilmis arkadaslar dolap eskimistir yok habersiz kesemezler yazmış :) benim 2 yıllık siemens dolabım bozuldu eskimiydi , ayda 15 sefermi onun gibi kesim hakkı var sirketlerin haberli habersiz hic fark etmez o elektriğin gitmesi problem değil gelirken gelme sekli problem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trabzonizm -- 9 Aralık 2019; 21:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.