Şimdi Ara

Allah sizi bildiği gibi yapsın AKDENİZ CLK ELEKTRİK DAĞITIM. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
17.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar böyle durumlar için akım koruma röleleri var, prize takıyorsun, buz dolabını da prize taktığın cihaza ( kendi prizi var) bu gibi ani akım değişikliklerine karşı koruyor. Evet normalde elk idaresi suçlu ama burası türkiye, haklı olmanız birşeyi değiştirmiyor. Ben 50 TL gibi bir fiyata almıştım 2 yıl önce, Siemens marka. Tavsiyem değeri yüksek beyaz eşyalarınıza bu cihazlardan alıp kullanmanız. Herşey çok pahalı, durduk yere masrafa girmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hacı Adamla Dalga mı geçiyorsunuz ya 4 Yılda buzdolabımı bozulur.Evimde Kullandığım 2 Tane dolap var biri 18 Yıllık Arçelik diğeri 12 Yıllık Profilo 2 Side şimdiye kadar tık demedi.
  • CB'nin vazgeçilmezi CengizLimakKolin üçlüsü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2011 yılında aynı durum bizim başımıza gelmişti. Kiracıydık elektrik su ev sahibinin üzerineydi bize vermemişti. Bizimde buzdolabı yandı komşularla birlikte dağıtım şirketine gittik. Elektrik sayacı kendi üzerine olanlar hak talebinde bulundu. Bizim kiracı olduğumuzu söylediğimizde bir işlem yapamayız eğer yaparsak kendi adınıza kullanmadığınız için ceza kesilir dediler. Eve öylece döndük kendi paramızla yaptırmıştık. Komşularınkini dağıtım şirketi yaptırdı.
  • Ck görevlisi yaklaşık 2,5 yıl önce yan dairenin elektriğini keseceğine (nasılsa) bizim elektriği kesmiş. Bizde tatildeydik bir hafta sonra gelince dolaptaki etler kurtlanıp mutfağa yayılmaya başlamıştı. Hanım o kadar sildi kaç defa servis geldi ama kokudan dolabı açamaz olduk. Servis raporu sonrası şikayet ettik sonuclanmadı. Mahkemede o inceleme bu inceleme derken yeni dolap aldık. 6-7 önce haklı bulunduk mahkemede. Şimdi hem mahkeme hem de dolap masrafının ödenmesini bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dağıtım şirketlerinin yatacak yeri yok.
    Zamanın birinde , Tokat Almus'un dağ köyünde çalışıyorduk.

    Şubat tatili dönüşü lojmana geldik ki elektrik kesik. Hem de direkten...
    Karda kışta , kucağımızda bebekle karda kışta , kapıda kaldık.
    Lojmanın aboneliği üstümüze olmadığı için kesmişler. Muhtara arattım , önce Almus , sonra Niksar şefini. Muhtar elektriği açsın diye.
    Nuh diyor peygamber demiyor. Eline yetki geçti ya...
    Aynı ilçede tonla borcu olan benzinlik var, fabrika var, biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam.

    Röle fiyatı ne kadar bilgi verdi mi arkadaşınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde de bizim yurdun elektrikleri bir gitti bir geldi milletin powerbankları kablosuz kulaklıkları vs yandı.

    Dün de laptobum şarjdayken elektrikler gitti hemen çektim şarjdan. Artık gece şarjda bırakmaya korkuyorum. Başında bekliyorum laptopun.

    Geçmiş olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Buzdolapları alındığı ay bozulabiliyor. O yüzden marka model sordum fakat yanıt alamadım. Bakın 1dk video. Yeni ald Samsung buzdolabı bozulduğu için adam makinayı parçalıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik servisten bu arızanın elektrik şebekesi yüzünden ve yüksek voltajdan ötürü olduğunu belgelendirin ve dağıtım merkezine gidip dilekçe ile bildirin.

    Dilekçe kısmına hesap numaranızı ve bozulan buzdolabının faturasını da ekleyin,muhtemelen 15 iş günü içerisinde paranız yatacaktır.

    Benim de başıma farklı bir elektrik dağıtım şirketinden bu tür bir yüksek voltaj sebebi ile bozulma geldi ve üstte değindiğim şekilde paramı tahsil ettim.
  • Son derece haklı, son 1 yıldır antalya'da elektrikler o kadar alakasız kesiliyor ki insan hayret ediyor. Abi gidiyor mesela 1 dk sonra geri geliyor sonra hop tekrar gidip tekrar geliyor. Mesela geçen hafta gece 1 de gidip 10 dk sonra geldi üst üste 3 gün.

    Arıza vardır gider elektrik yapılır ve rutine döner. Bu kesintiler resmen keyfe keder gibi yapılıyor. Ben anlamıyorum koca şehrin elektriğini üst üste kesip geri vermek nasıl bir zeka seviyesi gerektiriyor.
  • dün tır oyunu oynuyoduk gece 2 de gitti. oyun yarıda kaldı. yattık uyuduk.
  • Arkadaşlar o akım korumalı prizlere güvenmeyin yine büyük dalgalanmada cortlarlar. Onlar yanlış bilmiyorsam sadece çok çok ufak dalgalanmalarda işe yarar o da 1 kere 2 kere falandır. 50 liralık şeyden kocaman aletleri korumasını beklemeyin.

    Bilgisayar için regülatör içeren kesintisiz güç kaynakları var da dolap gibi şeyler için ne lazım onu bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • planetech P kullanıcısına yanıt
    Akım korumalı prizden mi bahsediyorsunuz?
  • Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Aynen o, malum Türkiye'de elektrik şebekesi çok kalitesiz, düzgün bir markanın cihazını alın kullanın bence. Ani dalgalanmaları sönümleyip cihazı koruyor. Aslında bunların komple daire için olanları var mıdır, varsa maliyeti nedir araştırıp onları kullanmak lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • planetech P kullanıcısına yanıt
    Hocam o prizler her şeye karşı korumuyor aslında gerilim koruma prizi diye geçmesi gerekiyor. Priz içerisine ortalama 250v gibi değerlerden sonra kısa devre olacak vdr'lerden konuyor. Yani aslında herhangi bir regülasyon işlevi yok. Gerilim sönümlemiyor.

    Bir koruma sağlıyor evet ama bu aşırım gerilim için oluyor yani gerilim koruma ürünüdür ve aşırı gerilimde kısa devre olarak kaynağı korumuş oluyor. Fakat "akım" dalgalanması yahut doğru izahı olan gerilim dalgalanması için herhangi bir koruma sağlamıyor.

    Çook işlevsel değil fakat bi derece koruma sağlıyor. Fakat bu anlaşıldığı şekliyle değil. Pazarlama stratejisi.
  • Doğrudur o kadar detaylı incelemedim, ama ürünün tanıtımında akım koruma deniyor ve bu şekilde satıyor. En azından cihaz bozulduğunda "senin cihazını kullandım ama çalışmadı" deme şansımız var gibi düşünüyorum. Bizimkisi eşşeği sağlam kazığa bağlamak gibi birşey🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Buzdolapları alındığı ay bozulabiliyor. O yüzden marka model sordum fakat yanıt alamadım. Bakın 1dk video. Yeni ald Samsung buzdolabı bozulduğu için adam makinayı parçalıyor.
    Yapılan Şeyin Amerigaya lanet olsun diyip iphone kırmak ve dolar yakmaktan farkı yok servis sorunu çözemiyorsa Ürün üretim hatalıysa Tüketici hakem heyetine verirsin iadesini tıpış tıpış yaparlar ama burda 4 senedir sorunsuz ayıplı olmayan bir maldan bahsediliyor.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.