Şimdi Ara

AliExpress Sevkiyat Ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bu gün başıma bir olay geldi ve hemen bu foruma soruyorum. Aliexpress'e devlet tarafından vergi sistemi mi getirildi? Size şöyle anlatayım;


    Uzun zamandır Aliexpress'ten devamlı olarak alışveriş yapan birisiyim. İlk vergi sistemi geldiğinde alışveriş sıklığım azalmıştı çünkü 1 TL'lik ürün alsanız dahi en az 15 TL vergi ödüyordunuz. Dün yine her zamanki gibi Aliexpress'ten bir ürünün siparişini verdim. Şiparişi onayla dediğimde karşıma bir kutucuk çıktı ve TC kimlik no. Ad soyad bilgilerimi istedi, aksi takdirde sipariş veremiyordum. Bilgileri girdim ve siparişi başarı ile verdim. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Asıl garip olan şeyi biraz önce fark ettim. Sepetimde bulunan ve çoğu "ücretsiz sevkiyat" olarak gözüken ürünlerim tamamına nerede ise 1/3'lük (150 TL'lik ürüne 50 TL) bir kargo ücreti geldi. Ayrıca Aliexpress'te dolanırken de filtreler kısmında "ücretsiz sevkiyat" seçeneğini işaretlememe rağmen neredeyse her zaman 1/3'lük bir kargo ücreti gördüm. Benim de aklıma bu saçmalıkla ilgili tek bir fikir geldi. Artık devlet Aliexpress'ten getirelecek her şey için extra vergi talep ediyor. Olayı internette bulamadığımdan buraya yazıyorum. Belki başka bir sebepten dolayı böyle bir durum oluşmuştur. Bilenler yazarsa çok sevinirim.








  • betaa_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı şekilde aynı konudan muazdaripim. Senelerdir kullanıyorum ve Tr de satılan 3 katı altı fiyatına alışverişlerimi yapıyorum./dum. Ama maalesef son aylarda sebebini tam anlayamadığım şekilde sevkiyat ücretleri ortalama ürün fiyatının yarısına tekabül ediyor. Buna rağmen alacağım ürünleri tel tek girip en düşük sevkiyat ücreti sunan satıcılardan yaptım dün gece. Bir satıcı ile görüştüm sanırım TR ile ilgili sevkiyatlarda ağır maliyet oluştuğunu ima etti. Son olarak 400 liralık ürünüm 20 gün bekledim takipli kargo almama rağmen takipsiz verdi. Ve 1 hafta sonra satıcıya geri iade olmuş. Anlaşmazlık aç paranı iade edelim dedi. Bütün onu açtım. Kurun yükselişinden bir yana baya baya zor ettiler yurtdışı alışverişi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizce geçici bir şey midir yoksa herşey gibi giderek kötüleşecek mi :)

    Şaka gibi 25 liralık ürünün kargo ücreti 28 TL yine de TR'den 40 TL ucuza geliyor.
  • Tahmin ediyorum geçiçi birşey çünkü 0.01 $ lık ürüne 4 dolar kargo ücreti 15.50 tl vergi ödemek mantıklı görünür birşey değil.

    Galiba amerika ve birçok ülke çinin ticaretine darbe vurmak istiyoru kademeli olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.