Şimdi Ara

alibaba'dan çanta 100dolar iade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba herkese. alibaba'dan (aliexpress değil) alışveriş yapanınız var mı? Ben bir çanta beğendim ve satıcı ile konuştum. 125dolar fiyat verdi ve 100dolarını sipariş onaylandıktan sonra geri vereceğini söylüyor. örnek olarak gönderecek çantayı öyle demiş. bu konu hakkında tecrübesi olan var mıdır aramızda? 1 tane gönderecek örnek olarak göndereceğim gibi bi şey demiş.



  • Ben böyle bir durumla hiç karşılaşmadım.
    İndirim olayı genelde şöyle oluyor. Ürünü satın alma işlemine mobil değil normal site üzerinden başlıyorsun. Tam kredi kartı para ödeme kısmına geldiğinde bilgileri yazmadan vazgeçip çıkıyorsun. Senin siparişini order sayfasında PAY NOW olarak gösteriyor ve satıcı ile msj yoluyla iletişime geçerek fiyatı istediğin düzeye çekmesini istiyorsun. Oda discount yaparak ürün fiyatını değiştirmiş oluyor. İstediğin fiyata gelince kart bilgini girerek ödemeyi yapıyorsun.

    Bu arada geri iade refund işlemi pay pal ile TR de engellenmiş olduğu için yapılamıyor.
  • tam izah etmemişsiniz konuyu, anladığım kadarıyla bir kaç şey söylim:

    * sipariş verdiniz ve ürün elinize ulaştı, onaylayın parayı size veriim diyorsa sizikandırıyor, onaylarsanız bişi alamazsınız. onaylamadan önce her pazarlık yapılabilir, mesela; 100 t ürün aldınız ama ürün hoşunuza gitmedi, adama önce i mesaj atınürün berbat anca50t eder diye pazarlık edin anlaşırsanız o ürünü anlaştığınız fiyata çeker ve onayı basarsınız.

    * 125 dolar ödeme yaparsınız, bunu ödeyebileceğinizi görür ve alibaba ödemenin alındı bilgisini satıcıya verir akabinde gönderdiği üründen size 100 dolar indirim yapar ve siz malı aldıktan sonra 100 dolar indirim olduğunu görürsünüz onayı verirsiniz ve onaydan sonra 1 hafta içinde paran iade olur. ancak şu sıralar iade olayı biraz sıkıntılı zira paypall tr den çekildi iadeler çok masraflı ve güç oldu.




  • Satıcı sizi kandırıyor olabilir



    125 i alır sonra ürünü kargolar

    Size 100 ü vermez ve ürün de takipliyse size ulaştığı belli ve aldığınız ürün de uyuşuyorsa



    125 e almış olursunuz





    Kesinlikle bunu yapmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar teşekkürler açıklama için tekrar bir mail attım bunları kapsayan sorular sordum bakalım ne diyecek. ben de pek mantıklı bulmadım gelen mailleri zaten.
  • cileri33 kullanıcısına yanıt
    ben de böyle biliyorum fiyatı değiştiriyorlar diye öyle dedi kendisi de ama yine de direkt düşmesi işkillendirdi. bir sorayım dedim... aliexpress'te ödemeleri ben garanti parakarttan yaptığımda geri ödeme almıştım onda sorun olmamıştı bilemiyorum dediğim gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.