Şimdi Ara

Amerika Postam ile alışveriş deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
67
Cevap
2
Favori
8.583
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle genelde yurtdışı sıcak fırsatlar konusunda bu site ile ilgili çok soru olduğu için konuyu buraya açıyorum. Yanlış yerde ise arkadaşlar taşıyabilirler.


    Amerika postam ile newegg usa'dan aldığım MSI bilgisayarın tarafıma teslim edilmesi için alışveriş yaptım. Aşağıda detaylı sürecimi görebilirsiniz.


    Aldığım ürün: MSI GL65-10SDR-492


    Öncelikle TEKNOSEYIR kodunu kullanarak ilk siparişte 10$ indirim kazanabilirsiniz. Bilgisayar için kargo genelde 10lbs tutar. Sitesinden hesaplayınca şuan bu 60.75$. Ürünüm yaklaşık 9.2 küsur lbslik bir kutu ile geldi Amerika postama. Tartıdayken fotoğraf atıyorlar orda görünüyor. 9.01 lbs bile olsa o küsurattan dolayı bir üst rakama yuvarlanıyor. yani 10lbs. 10lbs kargo ücreti 60.75$. İndirimle beraber 50.75$ tuttu kargo. Aşağıda bütün sürecimi tarihleriyle veriyorum. Fakat bazı aşamalarda milyonda bir başa gelecek ihtimaller başıma geldi. Bunları yıldızladım ve altına açıklamalarını yazdım. Okumanızı tavsiye ederim. Şimdi gelelim sürecime:


    27/01/2021 sipariş verdim.

    29/01/2021 newegg ürünü tarihinde kargoya verdi.

    02/02/2021 tarihinde amerika postama ürün teslim edildi.*

    03/02/2021 tarihinde amerika postama %20 gümrük vergisini ve kargo ücretini 224.55usd olarak ödedim.**

    04/02/2021 tarihinde amerika postam ürünü kargoya verdi, tahmini teslimat tarihi 10/02/2021 olarak görünüyor.***

    11/02/2021 hala teslimat bekliyorum.

    15/02/2021 amerika postam ile tekrar görüştüm. bana ayın 12sinde uçuş olacağına dair mail gelmişti, ona rağmen bugün tekrardan uçuşun bugün olmasını bekliyoruz tarzı açıklama geldi. Sürekli aradığım için sanırım sisteme de takibini eklemişler. 5 şubattan beri jfk hava limanında görünüyor. Demek ki kargo takibi mümkün ama vermiyorlar. Açıkçası şuana kadarki izlenimim hiç olumlu değil.

    16/02/2021 ürün Türkiye'ye inmiş, sayımı yapılıyormuş, daha sonra gümrüğe verilecek. Umarım gümrükten bugün çıkıp ups'e teslim edilir.

    16/02/2021 "Gönderilerin bir kısmı 16.02.2021 tarihinde Türkiye'ye ulaştı ancak uçağa yüklenemeyen paketlerin bir sonraki uçuş olan 17.02.2021 tarihli uçuş ile Türkiye'ye gönderileceği iletilmiştir. Yaşanan gecikmenin THY'den kaynaklı olduğunu belirtir, bu durum için sizlerden özür dileriz. Detaylı bilgilendirme tarafınıza mail olarak iletilecektir."

    17/02/2021 Eksik ürünler Türkiye'ye gelmiş AHL'ye inmiş olarak görünüyor. Teknik olarak bugün gümrüğe girip, çıkıp ups'e verilmesi gerek. Bakalım şimdi ne gelecek başımıza

    17/02/2021 Paketim kargoya verildi ve takip kodu görünüyor. Tahmini teslimat yarın öğlen 12'ye kadar. Bakalım ne olacak.

    18/02/2021 Ürün bugün dağıtıma çıktı. Gün boyu teslim edilmedi. Mesai bitmeden önce gidip koştur koştur benim almam gerekti. Böyle bir sürece yakışan bir final oldu. Buradan ups kuryelerinin gözlerinden öpüyor, amerika postam sitesiyle olan ilişiğimi bitiriyorum. Takip eden arkadaşlara teşekkürler.  


    *arkadaşlar normalde newegg en geç 1 şubatta teslim edilecek şeklinde yazdı. hatta ups takip sitesinde de aynı tarih vardı, kaldı ki ups takip sitesi tahmini gün yazar ve noktası noktasına o günde teslim ederler. Ne geç ne de erken. Fakat o tarihte amerika da inanılmaz bir kar fırtınası yaşandı, bütün iş yerleri kapalı kaldı ve teslim edilemedi. O yüzden bir gün sonra teslim ettiler.


    **Amerika postama ürün ilk geldiği zaman tam 280$ gümrük vergisi çıkardılar. O sıra mesai de bitmişti ve yazamadım. Ertesi gün konuştuğumda bana ürünün üstünde fiyat ya da fatura olmadığı için kısa ortalama bir fiyat araştırması yapıp vergiyi öyle yazdıklarını, sipariş ekran görüntüsünü atarsam düzelteceklerini söylediler. Whatsapptan attım ve iki dakika 'da düzeldi. Yalnız bu soruna verdikleri tepkiden anlıyorum ki genelde tüm paketlerde böyle yapılıyor. Paket sahibi müdahale etmeyip direkt ödeme yaparsa da fazla fiyatı kendileri alıyor gibi geldi. Çünkü sürekli olan bir durummuş gibi yaklaştılar soruna. Fakat uğraştırmadan anında düzeltilmesi güzel oldu.


    ***iki gün önce Amerika postamı aradığımda tekrardan bahtsızlığım yüzüme vurdu. Söylediklerine göre şubat ayı itibariyle THY, New York JFK havalimanındaki deposunu taşımış ve daha tam kapasite olarak çalışmaya başlamamışlar. Ayrıca pek çok uçağının farklı kıtaya görevlendirmeye gitmesi sebebiyle de bir yığılma olmuş. Bu sebeple benim paket daha gelememiş. Daha doğrusu tam olarak belli değil. Şöyle ki Amerika postam TC gümrüğüne "bizim 100 tane malımız gelecek" diye rezerve ederek ürünleri sunuyormuş. Fakat şuan bu 100'ün sadece 50 tanesi Türkiye'ye gelebilmiş, gerisi hala gelecek. Bu 100 tamamlandığı zaman toplu olarak gümrüğe sunulabiliyormuş ancak. Benimki bu grubun içinde fakat gelenler arasında mı kalanlar arasında mı belli değil. Ama her türlü bütün grup gelince gümrüğe sunulacağı için bekliyoruz. 12 Şubatta da son parti uçuşun olacağı söylendi. Eğer öyle olursa pazartesi günü gümrükten çıkar ve salı teslim edilir diye düşünüyorum. Amerika postam defalarca bu durumun ilk defa başlarına geldiğini, daha önce kendileriyle çalışan hiçbir müşterilerinde böyle bir sorun olmadığını söylediler. Artık benim bahtsızlığım mı bilemiyorum ama ilk alışverişim olduğu için geçmişini bilemem. Süreç nasıl ilerleyecek göreceğiz.



    Notlar : Öncelikle dediğim gibi Amerika postamdan ilk alışverişim ve yaşadığım tecrübe yukarıda. Bunun haricinde ek olarak iyi ya da kötü gördüğüm bir iki şey var onları paylaşacağım:

    -Öncelikle aldığınız ürün amerika postamdan türkiye'ye kargoya verildikten sonra Türkiye gümrüğüne girişi yapılıp, gümrükten çıkınca da ups'ye teslim edilene kadar takip edemiyorsunuz. Tr de ups'ye verilince ancak takip kodu geliyor ve bu çok sinir bozucu bence. En azından kargoya verdikleri uçak uçuş kodunu bile paylaşsalar uçağı takip edebilirdik. Direkt uçuşsa tabii.

    -Bu vergi kısmı canımı sıktı. Büyük ihtimal alacağınız her pakete fazladan vergi yazacaklar. Uğraşmanız gerekecek. En azından siteye sipariş ekran görüntüsü tarzında bir upload kısmı koysalar, herkes siparişinin ekran görüntüsünü de yüklese, sonradan uğraşmasak. Çünkü mesai bitmiş oluyor, düzeltilmiyor, sonra hafta başına kadar beklemeceler, boşu boşuna paketin teslimatının uzaması vs. vs.

    -Sitenin iletişimi çok iyi. Gerek telefon gerekse de whatsappla yazdığım gibi karşımda muhatap bulabiliyorum. Bu büyük bir artı.


    Edit: 15/02 güncellendi.

    Edit2: 16/02 güncellendi.

    Edit3: Gönderilerin bir kısmı 16.02.2021 tarihinde Türkiye'ye ulaştı ancak uçağa yüklenemeyen paketlerin bir sonraki uçuş olan 17.02.2021 tarihli uçuş ile Türkiye'ye gönderileceği iletilmiştir. Yaşanan gecikmenin THY'den kaynaklı olduğunu belirtir, bu durum için sizlerden özür dileriz. Detaylı bilgilendirme tarafınıza mail olarak iletilecektir. Takip kısmında böyle bir yazı girmişler bugün. Aynı şey geçen hafta da denmişti. 12sinde uçacak uçak 15inde uçuyor, 17sinde yine uçuyor herhalde. Gerçekten mağdur oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 18 Şubat 2021; 20:8:42 >



  • Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler hocam elinize sağlık. Tahmini hesaplamanızdan kaç TL daha fazla ödediniz?

  • Hocam bir de ürün fiyatı
    Kargo ücreti
    Komisyon vs

    Detaylı fiyat bilgisi verebilir misiniz size zahmet?
  • LifeforRelic kullanıcısına yanıt
    Tahmini hesabımdan daha fazla ödemedim hocam. Dediğim gibi vergiyi fazla çıkardılar sadece, o da ss atarak halloldu. Ücret sorun olmadı da beklemesi sorun oldu
  • acelilctl kullanıcısına yanıt
    Hocam komisyon almıyor amerika postam. Sadece kargo alıyor o da dediğim gibi 10lbs bir ürün için 60.75$. Sitesinden hesaplama kısmından ağırlığa göre bakabilirsiniz. Ücretlere gelince

    869$ ürünün fiyatı
    70$ amerika eyalet vergisi(bunu neweggden alışveriş yaparken ödüyorsunuz zaten)
    %20 Türkiye gümrük vergisi 869x0,20= 173.80$
    ve son olarak amerika postam kargo ücreti 60.75$, kupon ile 10$ indirim oldu.

    Not: amerika postamdan benim için al özelliği kullanırsanız %10 komisyon var. Ben onu kullanmadım kendim aldım, o yüzden komisyon yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaomss

    Hocam komisyon almıyor amerika postam. Sadece kargo alıyor o da dediğim gibi 10lbs bir ürün için 60.75$. Sitesinden hesaplama kısmından ağırlığa göre bakabilirsiniz. Ücretlere gelince

    869$ ürünün fiyatı
    70$ amerika eyalet vergisi(bunu neweggden alışveriş yaparken ödüyorsunuz zaten)
    %20 Türkiye gümrük vergisi 869x0,20= 173.80$
    ve son olarak amerika postam kargo ücreti 60.75$, kupon ile 10$ indirim oldu.

    Not: amerika postamdan benim için al özelliği kullanırsanız %10 komisyon var. Ben onu kullanmadım kendim aldım, o yüzden komisyon yok.

    Elinize sağlık bilgilendirme için, yararlı oldu. Bu arada hangi ürünü satın almıştınız

  • zaomss kullanıcısına yanıt
    O zaman neden Amerikapostam'ı kullanıyoruz ki? Kafam karıştı benim 😅

    Zaten newegg gönderiyor bize. Kargo da ücretsiz. Neden Amerikapostam'ı kullanıyoruz? Benim için al seçeneğiyle kendin alma arasındaki fark ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acelilctl -- 12 Şubat 2021; 0:19:29 >
  • Benim kafama takılan Newegg'in kendi ürünleri ücretsiz kargo, diğer satıcılar ise 300tl kargo ücreti istiyor ve direkt buraya kargoyu yolluyor.Walmart gibi Türkiye'ye kargo yapmayan bir yerden satın almış olsaydınız anlayabilirdim sizi de Newegg için neden Amerikapostam kullandınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WlcmToMyWrld

    Elinize sağlık bilgilendirme için, yararlı oldu. Bu arada hangi ürünü satın almıştınız



    Alıntıları Göster

    MSI GL65 10SDR-492 modelini aldım hocam.


    @Cagtay13 @acelilctl yanlış anladınız hocam. Newegg tr sitesinden almadım ben ürünü. Newegg'in sadece amerika içi satış yapan newegg us sitesinden aldım. Ben aldığım zaman tr sitesinde indirim yoktu çünkü. Ve newegg us sitesinden tr ye ürün alamıyorsunuz. Sadece amerika içi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 12 Şubat 2021; 1:24:3 >
  • zaomss kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Ürün çeşitliliği açısından çok fark var mı newegg us ile trye gönderim yapan site arasında?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagtay13 -- 12 Şubat 2021; 1:27:43 >
  • Cagtay13 kullanıcısına yanıt
    Tabii hocam. Bunun yanında indirim ve promosyonlarda çok değişiyor. Mesela benim aldığım msi us sitesinde daha ucuza düştü, ek olarak yanında intel software bonusu ve 100$ rebate fırsatı vardı. Gerekli bilgileri doldurup msi ya gönderirseniz ek 100 dolarlık hediye kartı yolluyorlardı. Usa adres şart olduğu için o yalan oldu tabii. Zaten sürekli indirim olduğu zaman iki farklı siteye de bakıyorum, fiyatlar ve indirimler çok değişiyor ikisinde çünkü. Ek olarak tr sitesinde çeşitlilik daha az.
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Peki ürünü nasıl kendiniz aldınız, benim için al özelliğini kullanmadan? Ben mesela WalMart'tan laptop alacağım. Benim için al seçeneğini kullanmak zorundayım??
  • acelilctl kullanıcısına yanıt

    Walmart'tan AmerikanPostam'da size verilen adresi kullanarak sipariş vereceksiniz. Benim için al zorunlu değil.

  • Acaba kupon kullanınca amerika ve gümrük vergileri ilk fiyata göre mi kuponla inmiş fiyata göre mi hesaplanıyor?
  • acelilctl kullanıcısına yanıt
    Değilsiniz hocam. Ben enpara banka kartı kullandım. Mastercard, dünyanın her yerinde geçiyor. Master ya da visa kullanırsanız ve yurtdışı alışverişiniz açıksa sorun olmaz
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Anladım. Çok teşekkür ederim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lars Mikael Akerfeldt

    Acaba kupon kullanınca amerika ve gümrük vergileri ilk fiyata göre mi kuponla inmiş fiyata göre mi hesaplanıyor?

    Bunu ben de merak ediyorum. 1000 dolarlık laptopta 150 dolar kupon indirimi oluyor. gümrük vergi hesapında 850 dolar mı 1000 dolar üstünde mi hesaplanır?

  • Kuponları nereden buluyorsunuz acaba?

  • 850$ üzerinden hesaplanır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.