Şimdi Ara

Akp'nin ittifak ortağı Y.Refah Partisi Kadın Adayının Fotoğrafını Kullanmadı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
2.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

    Bence artık Türkiye özelinde tüm İslam ülkelerinde bir aydınlanma yaşanmalı. Birbirimize yalan söyleyerek gerçeklerden kaçarak bir yere varmak im-kan-sız.


    Bir ülkenin yüzde 70den fazlası Müslüman ise buradakilerin şeriat talep etmesinden doğal bir şey yok. Peki talep ettikleri şeriatın ne olduğunu bilen var mı? Hiç eğip bükmeden diyelim. Şeriat İran olmak, Arabistan olmak, Afganistan olmak demektir. Lütfen karşı çıkmasın kimse aslında şeriat o değil demesin.


    Ben size çok basit bir şey diyeceğim. Konu zina, zina edene Kur'an'da açıkça ve net olarak 100 sopa vurun der. Bakınız bu cezalandırma usulünün ne kadar vahşice ve geri kalmış olduğu açıktır. Kimse aptal değildir. Şeriat ile yönetilen ülkelerdeki her suçun cezalandırma için referansı dinde vardır.


    Yöneticiye karşı çıkmak demişsiniz. Evet İslami yönetime karşı çıkmak Allah'a karşı çıkmaktır bunun da dini referansı vardır.


    Sakın ola ki şunu düşünmeyin. "Diğerleri bilmiyor. Biz şeriatı en güzel şekilde uygularız." Yok böyle bir şey. Alem aptal bir siz zeki değilsiniz. Arabistan'ın göbeğindeki Suudi Arabistan bilmiyor siz bileceksiniz. Yerleşik medeniyet tarihi olarak en eski uygarlık İran bilmiyor siz bileceksiniz. Savaşlar vermiş Afganlar bilmiyor siz bileceksiniz. Hadi oradan derler adama.


    Siyasetçiler bunu çok iyi biliyor. Sanmayın ki bir siyasetçi şeriat getirmek için yanıp tutuşuyor. Asla. Sadece sizin saf duygularınız ile oynayıp oy almak peşindeler fazlası değil.


    21.yyda yaşıyoruz lütfen azıcık olsun açın gözünüzü her şeyi ifade etmek imkansız ancak hiç mi ders almıyorsunuz şu dünya ahvalinden. Şeriat ile yönetilen ülkelerin geri kalmış olması hiç mi sizi şüphelendirmiyor. Hiç mi düşünmüyorsunuz şeriatın başındaki adamlar kızlarını Avrupa'ya başı kıçı açık bikinilerle yollarken kendileri halka Arabik kültürü neden dayatıyor diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 4 Mayıs 2023; 12:9:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • valla ne anlatmaya çalıştığını anladıysam Arap olayım : ) sen bunları akplilere söyle bana değil. ben zaten akpnin ve şeriat kafasının karşı tarafındayım. ayrıca yoo bizimkiler bal gibi şeriat istiyorlar. getirebilseler getirecekler ama zaman uygun değil. aynı padişahlık sistemini nasıl zamana yayarak şartların olgunlaşmasını bekleyip şartlar olgunlaştığı anda getirdilerse şeriati de aynen öyle getirecekler.


    bundan 15 sene önce "bu ülkeye başkanlık sistemi getirilebilir mi ? "sorusu sorulsa akplilerin bile 100de 95i falan getirilemez derdi ama getirildi. dediğim gibi herşey yapılabilir ama gereken şey bu yapılacak şeyler için uygun olan şartların oluşması ve uygun zamanın beklenmesidir.

  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

    Yazım size cevap değil tamamlama içindi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayzeb A kullanıcısına yanıt

    tabi .. herkes eğitimli bilinçli olsa tayyipte başta 10 sene bile kalamazdı ona bakarsan. yani o "herkes öğrense bilinçlense" vesaire işleri hayal işleri. bunlar hayal dünyasından laflar. gerçeklerle konuşmak lazım hayallerle yaşamak değil. Önümüzde gerçekler var bu gerçeklere göre pozisyon alıp buna göre yaşayacağız. öyle "şu şöyle olsa bu böyle olsa" diyerek değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 4 Mayıs 2023; 12:16:34 >
  • asıl şaşılması gereken o kadını nasıl aday yapmışlar 

  • Bence gayet doğru bir adım atıyorlar ama KENDİ ÇAPLARINDA. Çünkü inandıkları din bunu emrediyor. Bir kadınla bir erkek (nikahsız) aynı ortamda baş başa bulunamaz. Bir kadın erkeklerin olduğu bir ortamda ezan, kuran okuyamaz ve namaz kıldıramaz. Vaaz da veremez. Ya arada perde olacak ya da aracı biri olacak ki başka bir erkekle konuşabilsin.

    Kuran bunu aslında apaçık bildiriyor size.

    Ha bu günümüz modern müslüman kadınlarımızın işine gelmiyor. Karşı da çıkamıyorlar ama adamlar dinlerini uyguluyorlar.

    Hatta Zinanın suç sayılması da keza İslamiyetin getirdiği yasaklardan biridiri. Acaba para karşılığı zina yapıp akpye destek veren bağğyanlar bu konu hakkında ne düşünüyorlar, bilmek istirem..




    Ahzâb Sûresi(33) 53. Ayet

    Ey iman edenler! Siz, bir yemeğe çağırılmadıkça, zamanını gözetmeksizin, Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah'ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır.


    Özellikle kalınlaştırarak yazdığım kısım..



    Nisâ / 15. Ayet


    Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı içinizden dört şâhit getirin. Bunlar şâhitlik ederlerse, o kadınları, ölüm kendilerini alıp götürünceye veya Allah haklarında bir çıkış yolu belirleyinceye kadar evlerde tutun, dışarı bırakmayın.



    Nisâ / 25. Ayet


    İçinizde hür mü’min kadınlarla evlenecek servet ve imkânı bulunmayanları, sahibi olduğunuz mü’min cariyelerle evlendirin. Allah sizi imanlarınızla değerlendirir ve her birinizin imanının keyfiyet ve derecesini çok iyi bilir. Hür olsun, câriye olsun hepiniz aynı kökten birer insan; mü’minler olarak da aynı dinin ve aynı toplumun mensuplarısınız. O halde câriyeleri, iffetli yaşamaları, açıkça veya gizli dostlar tutarak zinâ etmemeleri şartıyla ve sahiplerinin de izniyle nikâhlayın. Mehirlerini de dinin ve örfün gereklerini dikkate alarak güzelce verin. Evlendikten sonra zinâ ederlerse onların cezası hür kadınların cezasının yarısıdır. Câriyelerle evlenme izni, içinizden kötü yola düşmekten korkanlar içindir. Ancak sabredip onlarla evlenmemeniz sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.



    İsrâ / 32. Ayet


    Zinâya yaklaşmayın. Çünkü o, çirkinliği apaçık bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur.



    Nûr / 2. Ayet


    Zinâ eden kadın ve zinâ eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Eğer Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsanız, o ikisine duyduğunuz acıma hissi sizi etkisi altına alıp Allah’ın belirlediği bu cezayı uygulamanıza engel olmasın. Mü’minlerden bir grup da suçluların cezalandırılmasına şâhitlik etsin.


    en sevdiğim ayetlerden biridir...



    Gibi daha bir sürü Kuran ayeti var. Sıkıyorsa bunlara da karşı çıkın sizi Müslümanlar sizi :)





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.