Şimdi Ara

Akıllan artık be Monster...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopuma bir alıcı çıktı, satsam mı satmasam mı diye düşünürken üzerini tamamlar daha iyi birşey alırım diye MSI ve Monster makinelere bakayım dedim. Birşey bulursam da ciddi ciddi benim makineyi elden çıkarıp yenisini satın alacağım ha, lafta değil yani para hazır hatta kafamdan bütçemi artırma planları bile yapıyorum.

    Dedim hazır yerli malı, adamlar ilgileniyor da, ilk önce Monster'a girdim. İyi güzel herşey hoş, makineler harbiden canavar, filtreledim buldum. 3 tane makine çıktı, üçü de 3700 lira, fiyat da güzel, hediyesi var herşey hoş ama o resimlere bakmaz olaydım. Kaç zamandır insanların söyleye söyleye dillerinde tüy bittiği şeyler gene orada. Amacım kesinlikle karalamak değil arkadaşlar, çevremde Monster kullanıp memnun kalan insanlar var, ki ben de bu yüzden Monster almak istiyorum; ama hepsi de diyor ki "çok güzel, ama keşke şu şöyle olsaydı". Facebook sayfasında sürekli tartışılan meseleler bunlar, bırak sayfanın yöneticisi olmayı, sayfayı şöyle bir açıp baksanız bile rahat rahat görebileceğiniz müşteri düşünceleri hepsi. Sayfalarına kaç defa mesaj attım, kaç tane gönderinin altına yorum attım ama görüyorum ki tınlamamışlar. Donanım haber forumunu ciddiye aldıklarını bildiğim için de buraya yazıyorum artık, düzeltmeleri dileklerimle:

    -Windows tuşu: Oyun bilgisayarında Windows tuşu sol tarafta olmaz. Oyunda en çok kullanılan taraf sol taraftır, elin yanlışlıkla o tuşa giderse bütün oyunu mahvedersin. Facebookta onca WASD muhabbetinden sonra o tuşu sağa almak aklınıza nasıl gelmiyor?

    -Optik sürücü: Optik sürücü de sol tarafta olmaz. Elini sol tarafa koyduğunda titrer durur adamı deli eder. Gözünüzü seveyim, iki bilgisayar düşünün birinde sürücü solda diğerinde sağda; hangisinde CD/DVD takmak daha rahat olur? Çoğunluğun sağ elini kullandığı bir dünyada sol tarafa optik sürücü koyalım dedirtecek kafayı bulmak için ne çekiyorsunuz?

    -Kulaklık girişleri: Altın kaplama kulaklık girişleri neredeyse tüm oyun makinelerinde standart hale gelmişken Monsterda hala yok. Ayrıca kulaklık girişi kasanın en ön kısmında olur, yoksa hem kablo çok bükülüp zarar görür, hem de kablo uzunluğu kısalmış olur.

    -Kasa: Parası neyse verelim metal kasa yapın kardeşim. Sitenizde mis gibi özelleştirme seçeneği var, koyun oraya metal kasa seçeneğini isteyen metal kasa alsın. Maliyeti üç kuruş düşürmek için insanlara hafiflik/ağırlık hikayesi anlatıyorsunuz. Oyuncu adam makineyi alır masaya koyar ve oynar. Oyun oynarken sırtımızda taşımıyoruz makineyi; bir yere götüreceğimiz zaman da çantamız var, 700 gram ağır ya da hafif olmuş önemli değil.

    Marka çalışmalarınız, promosyon ve müşteri hizmetleriniz çok güzel. Ama bu çalışmaların hepsi yan çalışmalardır, ana çalışmalarda kalite olmadan sadece bunlardan başarı beklemek aptallıktır. Tam da size uyduğu için örnek vereyim: Ülker, Cola Turkayı çıkardığında yerli malı olduğu için müthiş satış yaptı, marka oturmuştu promosyonlar güzeldi, Cola Turka tutmuştu ve pazarın neredeyse yarısını Pepsi ve Coca Coladan almıştı. Ama müşteri sık sık "soğutucuda yok, şekeri fazla" diyordu. İnatla müşteriyi dinlemeyen Ülkeri bugün görüyorsunuz, Cola Turkayı bugün bırakın raflarda görmeyi, süper marketlerde bile bulamazsınız.

    Sonuç olarak acil bir şekilde müşterinizi dinlemeniz gerekiyor Monster bey. İnsanların övgüler yağdırdığı o müşteri hizmetleriniz biraz da geribildirimlerle ilgilenmeli. Tasarım yolunda daha katedecek çok yolunuz var. Türk halkı yerli olduğunuz için arkanızda ama bu inatla bu pazarda sürdürülebilir bir rekabet avantajı elde edemezsiniz Yeni bir firmasınız ama bu pazara hızlıca uyum sağlamanıza engel değil. Kaldı ki insanlar bunları size kaç defa söylediler; ama siz bildiğinizi okumaya devam ediyorsunuz, bu gidişle ne yazık ki silinip gideceksiniz.







  • Tasarım konusunda müşterilerin düşünceleri dikkate alınmıyor herhalde abra'ya çift fan takılmış ama metal kasa daha iyi olurdu. Bir de şuna değinmek istiyorum stok yönetimini nasıl yapıyorsunuz acaba, sürekli stoklar tükeniyor. Ben sipariş verdiğimde stokta olmayan makine stoğa girdikten 1 gün sonra tekrar bitmişti ve bunun nedenini sorduğumda ellerindeki işlemcilerin bittiğini, bir üst işlemci modelini aradaki fiyat farkının yarısını ödeyerek alabileciğimi söylemişlerdi. Biraz daha kurumsallaşmanız (sermaye eksiğiniz varsa yatırımcı bulun veya stok yönetimini daha doğru şekilde yapın.) ve müşterilerin fikirlerini dikkate almanız dileğiyle.
  • Windows tuşu, zaten deaktif hale getirilebiliyor oyun oynarken. Diğerleri de çok küçük problemler.Keşke sadece bunlar olsa. Monster'ın düzeltmesi gereken daha önemli sorunlar var, en önemlisi cihazlarda çok arıza çıkması. Kısa sürede gideriyorlar, gerekirse değişim yapıyorlar, bu süreçler çok iyi fakat neden bu kadar arıza çıkıyor acaba bunu çözmek lazım. Kalite kontrol departmanı mı acaba iyi çalışmıyor, veya pek de profesyonel olmayan bir montaj ve test ekibi mi var?

    Ben şu mesajı girerken bile 7-8 kere yanda Intel Grafik bilmem nesi yanıt vermeyi durdurdu falan yazıyor. Daha bugün değiştirdim cihazı. Ha muhtemelen bir telefon görüşmesiyle çözülecek bir şey, tarif edecekler dediklerini yapacağım ve hallolacak. Bana bu güveni verdiler en azından içim rahat. Ama insan sürekli arıza çıkacak işim yarım kalacak, servise göndermek zorunda kalacağım endişesi yaşıyor.

    Tasarım işine gelince, ben sade tasarımı seviyorum. Artık oyuncu bilgisayarı klişesi haline gelmiş olan arkadaki agresif çizgiler, garip ışıklandırmalar, canavar resimleri gibi elemanların olduğu bir kasayı son derece ciddi bir iş toplantısına götüremezdim. İş için kullananları da düşünürsek, bu kasalarla daha geniş bir kitleye hitap etmiş oluyorlar. Metal kasanın ise avantajını veya dezavantajını bilmiyorum açıkçası.

    Bir de ucuz malın daha kötü, pahalı olanın da güzel görünmesi olayını da bir aşmamız lazım artık sanki. Yani tasarım güzel olunca maliyet artmıyor. Hepsini güzel yap, özenle tasarla, ne kaybedersin ki? Giriş seviyesi bazı modeller o kadar kötü duruyor ki, Bekonun bir zamanlar çıkardığı netbooklar gibi. Özellikle 15 inch olanlar felaket. 17 inch'lik Abra serisi diğerlerine nazaran daha şık duruyor plastiğin üzerindeki kaplama malzemesi ile.




  • thriller89 kullanıcısına yanıt
    Usta ilk öncehttp://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html DDU ile sürücülerini kaldır. Daha sonrasındahttps://downloadcenter.intel.com/download/25860/Intel-Graphics-Driver-for-Windows-10-15-40-4th-Gen- buradan son intel sürücüsünü indirip kurarsan o sorunun çözülecektir. Senin ki eski driver' dan kaynaklı gibi gözüküyor.




  • Size tavsiyem tulpar t7 v2.6 bakın.Msi kasasıdır ve dvd rom sağ tarafdadır.İşlemci ve ekran kartını değiştirebilirsiniz ileride ramler 32gb drr3 destekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhadze R kullanıcısına yanıt
    Hocam Moster bir bilgisayar üreticisi değildir. Moster Clevo markasından kasaları alıp, Türkiye'de montajını yapan bir firma.
    Sizin bu şikayet ettiğiniz konular için Monster'ın yapabileceği hiç birşey yok.
    Windows tuşunu Control Center programı ile devre dışı bırakabilirsiniz.
    Onun dışında tasarım, kasa kalitesi, sürücü yeri vb. problemler için Clevo firmasıyla iletişime geçmeniz gerekmektedir.
    Ancak şöyle birşey belki mümkün olabilir. Mosnter tamamen kendi tasarımını yapar, bu tasarımı da ürettirmek için bir üretici firma (Clevo vb.) ile anlaşır. O zaman dediğiniz sıkıntılar çözülebilir.
    Fakat şuan bunun olması pek mümkün değil gibi.
  • Eleştrilerinizin tamamı yersiz.

    Windows tuşu kapatılıyor.

    Optik sürücü dvd olmadan titremez. Zaten bu zamanda dvd ile işin varsa yandın. Sıkıntın varsa oraya ikinci hdd takarsın olur biter.

    Kulaklık girişleri çoğu bilgisayarda aynı taraflarda oluyor.

    Kasa kalitesine gelirsen, bu cihazların ucuz olmasının en önemli sebebi kasa dandikliğidir. Gülü seven dikenine katlanır. Zaten çoğu kullanıcı bunları az yer kaplayan masaüstü pc gibi kullanıyor ayda bir taşıyor. Senin gibi metal kasa isteyenler yüzünden cihazlar bayağı pahalanır ve ucuz pc almak için üç kuruşun hesabını yapanlar laptop alamaz. Zaten monster istese de kasa değiştiremez clevodan kasa tipi seçebilir anca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu hocam geçin bunları. Birşeye çözüm üretmek gerekmemeli. O tuşu devre dışı bırakmak gerekmemeli. Kasa konusuna da gelince herkese zorla metal kasa satsınlar demiyorum zaten, seçenek olarak koysunlar parası neyse verelim. "Windows tuşu kapatılıyor, plastik kasa da hafif" diye bir savunma olamaz, bunlar çocuk bahanesi resmen. Optik sürücü meselesinde söylediğinize diyecek laf yok, CD/DVDye ihtiyaç olmasaydı bugün hala raflarda göremezdiniz.

    Gülü seven dikenine katlanır mantığıyla iş yapılmaz Monster uluslararası bir firma, mahalle başındaki bakkal değil. Şu an ellerindeki tek koz yerli firma olmaları ve rakiplere göre biraz daha ucuz olmaları. Adamlar %10 fiyat kırsa millet yerli merli demez direk onlara gider. Silinip giderler 10 yıl sonra da Monster diye yerli marka vardı deriz.




  • Ruhadze R kullanıcısına yanıt
    hocam sizin sorunuzu zamanında monster cevapladı. kendi tasarımlarını yapıp ürettirmeye çalıştırdıklarında özel üretim olacağı için, sipariş sayısı da az olacağı için maliyet çok büyük oluyormuş.

    şu linkteki msi ve clevo barebone cihazlara bakarsanız dünya üzerindeki monster gibi iş yapan üreticileri görebilirsiniz.
    http://www.notebookcheck.com/Clevo-MSI-und-Compal-Barebones.98650.0.html

    hiçbirinde özelleştirilmiş bir kasa görüyor musunuz clevo ne üretirse bu firmalar ithal eder, isim etiketi basar, senin isteğine göre ram-hdd takar ve satar. daha fazla opsiyon ve özellik beklemen yanlış


    fiyatlandırma olarak monster edebileceği max kâr ile çalışıyor . aynı donanım özelliklerine sahip asus-lenovo bilgisayardan 300tl falan ucuza satıyorlar. freedos satıyorlar. kalitesiz plastik clevo kasa satıyorlar. leş gibi ses kalitesi olan clevo kasa kullanıyorlar. fiyatları 200-300tl arttırsa yüzüne bakan olmaz.

    monster uluslararası bir firma falan değil. pahalı laptopları yurtdışından getirip satan bir ithalatçı.

    alt ve orta segment clevo üretimi cihazları exper,casper,pro2000 gibi firmalar da getirip kendi isimlerini basıp satıyor. bizim halk onları da yerli üretim sanıyor




  • Windows tuşu: control center üzerinden pasif hale getirebilirsin.
    Optik sürücü: rahatsız edecek düzeyde bir titreme hiç yaşamadım.
    Kulaklık girişi: giriş yeri gayet uygun bir yerde 5 cm uzunluğa sahip kulaklık kullanmıyorsanız bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum, en azından ben sorun yaşamadım.
    Kasa: özelleştirmede metal kasaya yer verilebilir bu önerine katılıyorum.
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    Herkes Clevoya atıyor topu. Yahu bu kasaların mantıksal olarak hatalı olduğu belli değil mi, o zaman söyleyin iş ortağınıza ona göre üretsin adamlar. Clevo yemin mi etmiş kardeşim bu tuşu sola koyacağım diye? Monster Clevoya böyle bir teklif götürmüş olsaydı, Clevo zaten mantıklı olduğu için çoktan yeni kasalara geçmişti, yanlış mıyım hocam?

    Beni asıl rahatsız eden inatla bunu savunmaları ve sanki böyle daha iyiymiş imajı yaratmaya çalışmaları. Metal kasa maliyetli geliyorsa delikanlı gibi söylesinler, millete hafif makine türküsü okumasınlar hocam. Uluslararası muhabbetine gelince, bu makineleri Amerikada fuara götürdüler, uluslararasıyız diye kendileri bir iddiada bulundular, onun yorumunu da size bırakıyorum.

    Monster belki bir üretim firması değil ama ileride olur da Türk bir donanım firması olacaksa da buna en büyük adaylardan biri. Kaç yıldır pazardalar, kaç yıldır hep aynı zihniyet, hep aynı inat




  • Clevonun guzel kasaları var, mesela su 970m li olan kasa ismini unuttum. Ama herkeste gidip tonla para veremez o laptoba.
    960m - 950m li modellerede bahsettiğim kasayı koysalar cidden alınır. Fiyat artışı olmasına rağmen. Getirmicez dedikleri 965m de
    guzel kart. İllada premium kasa satmak zorundamı bu firma. Görende herkes sabancı zannedecek.
  • Ruhadze R kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların genel geçerli, tartışılamayacak kadar standart eksikliklermiş gibi yazıyorsun ama insanlar seninle aynı fikirde olmayabilir.

    1- Haydi Monster / Clevo bilmiyor oyun klavyesi tasarlamayı, Razer da mı bilmiyor? Aç bir bak modellerine. Onlara da yazan var mıdır acaba "artık akıllanın" diye :)

    Kişisel olarak: Oyun oynarken en son ne zaman yanlışlıkla Windows tuşuna bastım hatırlamıyorum bile fakat hem Windows hem de Linux'ta program başlatmak için devamlı bu tuşu kullanıyorum. O yüzden yerinin normalden farklı olmasını istemezdim.

    2- Monster marka olarak metal kasa kullanmıyormuş ve metal kasa bir zorunlulukmuş gibi yazmışsın. Sanki tüm markaların dizüstü bilgisayarları metal de bir tek Monster / Clevo plastik kalmış. Bende Monster Tulpar var, kasası gayet de metal. Demek daha düşük fiyatlı modellerde ucuzlatma için kasa plastiğe dönüştürülüyor. Metal kasa isteyen Tulpar alsın, ya da başka markaya gitsin (var mı o fiyatlara metal kasalı dizüstü bilmiyorum tabi)

    3- Kulaklığın önde olması da zorunluluk mu? Evdeki bir Dell dizüstünde önde mesela. Kucakta kullanırken sorun oluyor, ben bilgisayarı stand üstünde kullanıyorum, orada sorun oluyor, önüne güzel klavye koymak isteyeceksin sorun oluyor.


    Neyse, tabi ki yazdıkların senin kendi fikirlerin. Ben de burada kendi fikirlerimi yazdım ki seninkilerden farklı olduğunu görebilirsin. Sadece üslup olarak "akıllanın artık" tarzında sanki çook genel geçerli şeyleri firmaya anlatmak zorunda kalmışsın gbi bir dille yazman komik geldi. O ne özgüven o! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simurggggg -- 29 Mart 2016; 8:59:42 >




  • Yalnız bu satılan ürünlerde ne kasaları,ne klavyeleri, ne de başka herhangi birşeyi Monster tasarlamıyor. Bunu biliyorsunuz değil mi? Onlar Clevo gibi firmalardan kasa alıp donanımları da ayrı yerlerden temin edip satışını yapıyorlar..Yani adam hazır bir cihaza özel üretilmiş klavyeyi kendi değiştirip ben bu windows tuşunu sağa alıyım diyemez..Ayrıca benim cihaz T7 2.6 Windows tuşu sağda..sanırım Abralar için söylediniz bunları
  • simurggggg S kullanıcısına yanıt
    Keşke herkes sen gibi yazsaydı kardeşim en azından şöyle bir okumuşsun. Millet hala inatla Clevo diyor 3 kere söylememe rağmen. Metal kasalarda illa hepsi metal olsun demedim ama; seçenek olarak sunulsun. Tuş konusunda Razer da sol tarafa Win tuşu koyduğunda tepkiyle karşılaşmıştı. Sol tarafta Win tuşlu oyuncu klavyesi olmaz, olamaz. Kulaklık meselesini anlatmak istediğim gibi aktaramamışım, üstünden 3 hafta geçtikten sonra da düzeltme yapmak yersiz.

    En azından konuyu okuyup bi kafanda sorgulamışsın, ne anlatmak istediğimi anlamaya çalışmışsın. Yazarken baya keyfim kaçmıştı, sırf bu yüzden biraz daha erteledim makine planlarını. Hayırlısı bakalım, tasarımını sevdiğimiz bir makine bulursak Monster alacağız, yoksa başka bahara
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.