Şimdi Ara

Aile Hekimsiz Muayene ve Şubat Celbine Yetişme Olasılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, merhaba.




    Depremden ötürü memleketimden taşındım ama aile hekimim hâlâ memleketim gözüküyor. En yakın aile hekimliğine gidip işimi halledebilir miyim yoksa memlekete dönmek zorunda mıyım? (Bulunduğum küçük ilçedeki aile hekimliklerine geçemiyorum, doktorlar full dolu olduğu için almıyor. Öyle bir seçenek de maalesef yok.)




    Şubat celbine yetişmek için yarın (27 Kasım Pazartesi) muayene olmam gerekiyor. Yarın bir şekilde muayene olabilirsem, 30 Kasım akşamına kadar askerlik şubeden onaylatıp - ki o da memlekette, telefonla sürekli aramak zorunda kalacağım - hizmet tercihi yapmam gerekiyor. Şubat celbine yetişir mi sizce?



    Güncelleme: Şimdi Sağlık Bakanlığı'nı aradım ve aldığım bilgiye göre aile hekimi değiştirme işlemi ayın 5'i ile 24'ü arasında yapılabiliyormuş. Dolayısıyla bulunduğum şehirden aile hekimi seçsem de 10 gün bekleyeceğim ve yine süreç Şubat celbi için yetişmeyecek. Bu seçenek de elendi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frankensteinbabush -- 26 Kasım 2023; 6:15:26 >







  • İleride aynı sorundan ötürü buraları karıştıracak arkadaşlar için tecrübemi ekleyeyim.


    Bulunduğunuz yerdeki en yakın aile hekimine gidip görüşerek hızlıca kendimizi aldırıyoruz. İnternetin aksine, aile hekimine giderek aile hekimi değiştirmenin gün sınırlaması yok.


    Muhtemelen öğleden sonra sisteme düşmüş olur. Öğleden sonra da askerlik muayenesi için gidiyorsunuz. Aceleniz varsa, isterseniz doktordan evrakları alıp toplum sağlığı merkezine götürerek hemen kendinizi o sağlık ocağına işletebilirsiniz. Ben öyle yaptım. Bu da bir seçenek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.