Şimdi Ara

Ahlak yoksunu ailem (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
3
Favori
10.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazımı sonuna kadar okursanız sevinirim. Hocam siz ateistsiniz ben müslümanım Elhamdulilillah o sebeple dinimin emirlerine göre yardımcı olacağım inşallah.


    Ailenizin yanlış yaptığı ortada ama konuya bir de şu açıyla bakın derim. Şimdiye kadar size o parayla baktılar ve sizden sakladılar belli ki onlarda yanlış bir iş olduğunu biliyorlar. Ayrıca sizi bu konudan yıllarca uzak tutmuşlar ve fıtratınız temiz kalmasını sağlamışlar. Bunlar size verilen saygı sevgi ve emek. Şimdiye kadar onlar size vermiş bundan sonra siz biraz verin. Biraz zaman ayırlın onlara ve yaptıklarının yanlış olduğunu en güzel şekilde anlatın. Hemen havlu atıp minderi terk etmeyin. Onlarla çarpışın emek sarfedin ve doğru olanı yapmalarını sağlayın. Hem onlar hem de siz mutlu olun.


    Başka Sorun olursa özelden yazabilirsin.

  • eylül kabus kullanıcısına yanıt

    Çocuklar belli bir yaşa geldiklerinde yani yaşamak için ana babasına muhtaç olmadıkları zaman sevgi azalır belki yük gözü ile bile bakılabilir. Bilmiyorum çalışıyormusunuz eve maddi yada yemek/temizlik gibi katkılar sağlıyormusunuz ama çocukluktan çıkınca ev arkadaşı gibi oluyorsunuz ailenizle. İş bölümü önemli.


    Ben ahlaktan çok özgürlüğü savunurum. Başkasını rahatsız etmiyorsa (rahatsızlık derken başkasının özgürlüğünü engellemiyorsa) isteyen istediğini yapabilmeli. Başka bir açıdan bakarsak insanlar toplumca nekadar az baskılanırsa taciz ve tecavüz azalır. Birçok insan eline karşı cinsin eli deymeden pimi çekilmiş el bombası gibi geziyor. Bitmez diyemiyorum insanları istediğin kadar sık yada sal aksini yapan dengesizler çıkacak elbet.


    Arabalı erkek konusuna gelirsek. Onunda o yolda yavaşça gitme özgürlüğü var. Sizin peşinizden aynı tarafa gitme özgürlüğü var. Size bakma özgürlüğü var. Yapılanların çoğu sizden hoşlandığından tanışmak için doğru zamanı kollamak. Sözlü ve fiziki tacize karşı kendinizi savunma hakkınız hep var. Uğraşırsanız şikayetçi olursanız ve suçu ispatlayabilirseniz her suçun cezası var;


    Alıntı

    metni:
     "Biz susmayı tercih etmedik, şikayetçi olduk. Vazgeçmedik ve o kişi hapis cezası aldı. Hakim bu cezayı vererek, bize inandığını gösterdi. Çok mutluyuz. Biz ses çıkarmazsak bu tarz kişiler, daha çok cesaret alıp, kadınlara bu durumu daha çok yaşatacaktır" https://www.haberturk.com/izmir-haberleri/83732917-iki-kadina-sozlu-tacize-1-yil-8-ay-hapis-cezasi



    Tabi suçun ispatlanması önemli. Her taciz etti diyeni hapse atsalar şu erkek öğretmenin başına gelenler herkesin başına gelebilir; Tabi birde yalancı şahitler, ceza almamak için yalan ifadeler falan girince iş karmaşık bir hal alıyor. Hakim ne yapsın tutuksuz yargılıyor.


    Alıntı

    metni:
    Mağdur sıfatıyla ifade veren öğrenciler öğretmenlerine düşük not verdiği için iftira attıklarını söylediler.https://www.sabah.com.tr/gundem/2021/02/12/son-dakika-ogretmene-taciz-oyunu-mahkemede-ortaya-cikti




  • DambıIdor kullanıcısına yanıt

    Ateizm dine yaratıcıya inanmamaktır. Yani o kişinin artık dini sınırları-kalıpları olmaz. Bir şey anlatırken inşallah ta diyebilir umarım da diyebilir. Yani, evet yerine yes demek gibi birşey. Sadece kelimedir onlar.

  • öncelikle şunun farkına var, anne, babanın, anneannenin ; onuru, gururu, ahlakı senin savunman gereken şeyler değildir. çünkü sen farklı bir bireysin insanları hareketleri belirler. bu durumlar karşısında etkilenmen normal fakat ezilmemeyi ve bu durumları düşünmemeyi öğrenmelisin. bunu yapmak için konular açıldığında kaçmayı ve içine sönmeyi bırak yüksek sesle konuşmayı öğren sorulduğunda benim annem barda çalışıyor diyebilmelisin göreceksin bu durum senden çok onları ilgilendiriyor. kimi insan bunu istiyerek yaşıyor kimi insan bu duruma mecbur kimi insanların sadece kolayına geliyor ama emin ol her yerde bu tarz yaşantılar var ve sayıları oldukca çok ilk ve tek değilsin bunu yaşıyan son insan da olmayacaksın. anlattığın senaryoda karşı taraftakı adamın çocuguydum ben eger adamın çocuklarının hakkını yedim dye bir düşüncen bir sıkıntın varsa korkma hiç birşey yemeye gücün yetmez bu hakkı yiyen zaten o çocukların babası bu hakkı yiyen kendi babaları. tek yapman gereken iş bulmak merak etme türkiyede her yaştan ve her eğitimden insanı çalıştırıyorlar hatta çocuk işci bile çalıştırıyorlar sadece iş bul. iş hayatında da gür sesli olmak gerekir kendinden emin bir şekilde selamın aleyküm de her girdiğin yere ben burdayım de ve kendini göster çünkü anne babaların yedikleri naneler ortaya çıkmasın diye çocuklarını izole edip bir muhabbet kuşu gibi eve kapattıklarını dolayısıyla çocukların asosyal yetiştiklerini biliyorum. sadece girgin ol, kendin ol, umursamaz ol ve iş bul kendi paranı kazan. kendi paranı kazanabilmek güçtür hissettiğin şey zayıflık sana en iyi kendi paranı kazanmak iyi gelir.


    umarım bu mesajı okursun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 24 Şubat 2021; 12:53:10 >




  • Anneannen pavyonda çalışmış büyük ihtimal şimdide yaşlanmış ama doyumsuz bir kadına benziyor hem para hem de geçmişten gelen alışkanlıklar sebebiyle insanlara asılıyor olabilir. Var öyle kadınlar. Annenede alıştırmıştır büyük ihtimal. Senin adına çok üzüldüm. Bunları kıtır kıtır dograsan yeridir ama deymez. Eger anlattıgın cbs degilse yapacagın tek bir şey var. Asker'de kalıcı olarak görev yapmayı seçebilirsin. Ya da evde olanları umursamayıp onları kendi çıkarın için kullanıp onların paralayıla okuyp bir meslek sahibi olabilirsin üniversiteyi bitirebilirsin. İşin ve imkanın oldugu vakit bunlardan uzak şehir dışında yaşamaya başlarsın ve bunları ziyarete bile gitmezsin. Hayatını kurtarmış olursun.

  • november27 N kullanıcısına yanıt

    yaklaşık 5 senedir bu forumu takip ediyorum şuan ufak bir uyarı alıp 1 ay çizilceğimi bilsem sana anne avrat söverdim nerenden anladın da elemana hemen csb diyorsun allahın asosyali ben senin 2 yorumuna bakarak sana asosyal diyorum tamam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • csb değilse bu yöntemleri denemelisin. öncelikle işkura git, oradan özel sektör veya devlet ne varsa herhangi bir işi kabul edebileceğini belirt. oradan çık, evine yakın, dolmuş ödemeyeceğin şekilde, nerde çırak eleman arıyorlarsa dal içeri, verecekleri ücrete razı gel. banka hesabın varsa ve borcun yoksa kyk gibi, biriktireceklerini oraya kaydır. ateistlik veya dindarlık meselesi değil. insanlık meselesi. eskişehir gibi bir yerde iş bulamazsın. ankara taraflarına gelmeyi düşün veya izmir tarafını düşün. bulacağın işe göre zaten uygun kiralık evlerde var. iş imkanı istanbula göre daha alternatifli ve yaşanılır seviyede.

  • yalnız baya ağır şartlar altında yasıyorsun hocam. yasın daha kucuk, kucuk olmasa ekonomik bagımsızlıgını alıp kendını kurtar derdım. fakat daha 19 yasındakı birine ne ev verirler ne iş. bir süre daha onların pisliğini çekmek zorundasın. en azından 20-21 yasına kadar sabretmen gerek. daha sonra kendi hayatına atılırsın. eğer sana fiziksel olarak zararları yoksa şanslısın. psikolojini korumana bak. onları kafana takma, relax olmaya calıs. biraz daha bu sekılde sabredersen er yada geç huzura kendin ereceksin zaten. eger fızıksel olarakta zararları varsa o zaman yardım istemen gerekiyor. yaşın tam sınırda. küçük olsan yurda git derdim, büyük olsan ev tut derdim. fakat bu 19-20 yaşlar, bu ülkede lanet olası yaşlardır. hiçbir şey yaptırmaz adama. ne eglenebilirsin, ne öğrenebilirsin. ben 19 ve 20 yaşımı gercekten cok buyuk badirelerle atlattım. son 2 senemi görünce cidden leş bi yıldı. şuan 21 oldum ve inan her türlü olarak rahatladım. az daha sabretmen gerekiyor maalesef.


    psikolojik şiddet, fiziksel şiddetten daha az can yakıcı gibi gözüksede, ileri ki düzeylerde çok ciddi sonuçlar açar. o yuzden sana karşı dövmek, vurmak gibi eylemleri yoksa takma kafana kendini korumaya, stres olmamaya çalıs. gerisi gelir elbet.





  • Paranı alıp gideceğin yer olan 'dışarısı' çokta ahlaklı değil.

    Hele ki - tipik türk kurtuluşu olan devlet memuru olmadığın sürece tek başına para kazanabilmen için çeşit çeşit, şirin şirin bir çok ahlaksızlığa boyun eğmek zorundasın.

    Ki ahlak, yanlış - doğru gibi zırvalar bakış açımıza göre şekillenen şeylerdir, gerçi bunları meraklı her hangi bir ateist bile gayet güzel bilir. Bana kalırsa yaşın 23-25 lere gelene kadar mecbur sabredeceksin.

    Veya kendin çok ahlaklı biri olarak karşılarına çıkıp dosdoğru bir şekilde konuşabilirsin. Belki 19 yaşındaki çocuğu böyle etkiledikleri için kucaklaşma vs olup ahlaklı bir kaç adım atılır aile içinde. Diğer türlüsü yani, diğer herkes melek filan değil sana bu hayatı tozlu pembeleri yaşatacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 24 Şubat 2021; 22:24:44 >
  • Önce sabredeceksin, bekleyeceksin ve daha sonra ayakta durabildiğini hissettiğin an başını alıp gideceksin. Çile bitmeyecek ama olsun en azından beynin artık kirlenmez.

  • Sizinkiler iyimiş hocam annanemgil teyzemi evlatlık vermiş sonra geri almış annem beni doğmam
    İçin karnını çiğnettirmiş daha böyle çok var
  • En önemlisi ailenle barışık olmasan bile kendinle barışık olman. Evet, bu durum hiç hoş değil. Kendin de hoşlanmıyorsun ama bu durum için kendini yıpratma. Onların hataları yüzünden kendini üzmeye hakkın yok. Önce durumu kabullen. Onlar gibi olmak istemiyorsun. O halde olma. Gir bi yerde çırak olarak işe başla. İlla asgari ücretle başlamak zorunda değilsin. İş öğren. Marangozluk öğren, kombicilik öğren, parke döşeme öğren. 5 yıla mühendisten çok kazanırsın.

    Onlara sinirlisindir muhtemelen. Bu sinirin onlardan uzaklaşarak geçmeyecek. Belki kendi paranı kazandığında karşılarına çıkıp : " bakın, ahlaksızlık etmeden para kazanabiliyorum, geçinebiliyorum." de. Belki de değişirler. Pişman olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hayat zor düşünüldüğü kadar kolay değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa1248

    Yazımı sonuna kadar okursanız sevinirim. Hocam siz ateistsiniz ben müslümanım Elhamdulilillah o sebeple dinimin emirlerine göre yardımcı olacağım inşallah.


    Ailenizin yanlış yaptığı ortada ama konuya bir de şu açıyla bakın derim. Şimdiye kadar size o parayla baktılar ve sizden sakladılar belli ki onlarda yanlış bir iş olduğunu biliyorlar. Ayrıca sizi bu konudan yıllarca uzak tutmuşlar ve fıtratınız temiz kalmasını sağlamışlar. Bunlar size verilen saygı sevgi ve emek. Şimdiye kadar onlar size vermiş bundan sonra siz biraz verin. Biraz zaman ayırlın onlara ve yaptıklarının yanlış olduğunu en güzel şekilde anlatın. Hemen havlu atıp minderi terk etmeyin. Onlarla çarpışın emek sarfedin ve doğru olanı yapmalarını sağlayın. Hem onlar hem de siz mutlu olun.


    Başka Sorun olursa özelden yazabilirsin.

    İyiliğimi düşündüklerini sanmıyorum saklamalarının sebebi tamamen ifşa olmamak utanç duymamak (varsa tabi iki gram utanç duygusu) başka bir şey değildir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDamagE

    öncelikle şunun farkına var, anne, babanın, anneannenin ; onuru, gururu, ahlakı senin savunman gereken şeyler değildir. çünkü sen farklı bir bireysin insanları hareketleri belirler. bu durumlar karşısında etkilenmen normal fakat ezilmemeyi ve bu durumları düşünmemeyi öğrenmelisin. bunu yapmak için konular açıldığında kaçmayı ve içine sönmeyi bırak yüksek sesle konuşmayı öğren sorulduğunda benim annem barda çalışıyor diyebilmelisin göreceksin bu durum senden çok onları ilgilendiriyor. kimi insan bunu istiyerek yaşıyor kimi insan bu duruma mecbur kimi insanların sadece kolayına geliyor ama emin ol her yerde bu tarz yaşantılar var ve sayıları oldukca çok ilk ve tek değilsin bunu yaşıyan son insan da olmayacaksın. anlattığın senaryoda karşı taraftakı adamın çocuguydum ben eger adamın çocuklarının hakkını yedim dye bir düşüncen bir sıkıntın varsa korkma hiç birşey yemeye gücün yetmez bu hakkı yiyen zaten o çocukların babası bu hakkı yiyen kendi babaları. tek yapman gereken iş bulmak merak etme türkiyede her yaştan ve her eğitimden insanı çalıştırıyorlar hatta çocuk işci bile çalıştırıyorlar sadece iş bul. iş hayatında da gür sesli olmak gerekir kendinden emin bir şekilde selamın aleyküm de her girdiğin yere ben burdayım de ve kendini göster çünkü anne babaların yedikleri naneler ortaya çıkmasın diye çocuklarını izole edip bir muhabbet kuşu gibi eve kapattıklarını dolayısıyla çocukların asosyal yetiştiklerini biliyorum. sadece girgin ol, kendin ol, umursamaz ol ve iş bul kendi paranı kazan. kendi paranı kazanabilmek güçtür hissettiğin şey zayıflık sana en iyi kendi paranı kazanmak iyi gelir.


    umarım bu mesajı okursun

    Merhaba neden okumayayim mesajınızı öncelikle teşekkür ediyorum yorumunuz ve değerli tavsiyeleriniz için


    Anlattıklarınızın inanın bende farkındayım fakat her zaman öyle işlemiyor işte duygular mantığın önüne geçtiğinde pek sağlıklı kararlar alamıyorsun tahminleriniz de doğru tamamen asosyal şekilde yetiştim ve asosyal kaldım 19'uma geldim ve hala nasıl iş bulunacağını sosyal ortamlara nasıl açılacağından bir haberim.


    Çıkıp iş aramaktan başka çarem yok açıkçası şu an artık ne olursa bulaşıkçı, komi, garson ve türevleri işler umarım alırlar.


    Seçme şansım olsaydı ilgi alanım olduğu için söylenmeden yapabileceğim bir meslek türü sinema salonlarında çalışmak olurdu artık gişede olur makinistlik olur bilmiyorum ama o ortamı seviyorum orada çalışıp asgari ücreet almak isterdim cinemaximum tarzı yerlerde..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunefetr

    Anneannen pavyonda çalışmış büyük ihtimal şimdide yaşlanmış ama doyumsuz bir kadına benziyor hem para hem de geçmişten gelen alışkanlıklar sebebiyle insanlara asılıyor olabilir. Var öyle kadınlar. Annenede alıştırmıştır büyük ihtimal. Senin adına çok üzüldüm. Bunları kıtır kıtır dograsan yeridir ama deymez. Eger anlattıgın cbs degilse yapacagın tek bir şey var. Asker'de kalıcı olarak görev yapmayı seçebilirsin. Ya da evde olanları umursamayıp onları kendi çıkarın için kullanıp onların paralayıla okuyp bir meslek sahibi olabilirsin üniversiteyi bitirebilirsin. İşin ve imkanın oldugu vakit bunlardan uzak şehir dışında yaşamaya başlarsın ve bunları ziyarete bile gitmezsin. Hayatını kurtarmış olursun.

    Pavyon benzeri yerlerde çalışmız olamazlar olsalardı bilirdim muhakkak


    Bu tamamen umurlarında dahi olan bir şey bile değil resmen öylesine yapıyorlar peynir ekmek gibi yalan söylüyorlar erkekleri kullanıyorlar olay bundan ibaret karakter sahibi değiller illa pavyonda çalışmış olmaları gerekmiyor sadece karakter ve ahlak yoksunular hepsi bu





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-816410E45

    Bu mesaj silindi.

    Çok teşekkür ediyorum değerli tavsiyeniz ve olumlu düşünceleriniz için bende dediğiniz gibi bir iş bulup paramı biriktirip bu yerden kurtulduğum kendi evime çıktığım vakit mutlu olacağıma adım gibi eminim hayatımı tepe taklak yapan tek etken bu ev ve bu insanlar bunlardan kurtulduğumda psikolojik sorunlarım ve asosyal davranışlarım zaman ile aşılacağını düşünüyorum kendi hayatımı kurduğumda o özgüven ile karakterimi yeniden inşa edeceğim


    Umarım yakın zamanda buna dair adımlar atmış olurum aksi takdirde bu evde her geçen gün çürüyorum

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.