Şimdi Ara

Ağustos Ayı Araç Satış Rakamları Aciklandi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
15.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geecekten inanilmaz seyler yazilmis otv dussun diyenden elektrikli arabay vergi indirimi gelsin diyenden cari acik dusecek diyenden tonla yazilmista yazilmis.

    1- turkiyenin otomotiv ithalati otomotiv ihracati ile nerdeyse kafa kafaya yani bu sektor suan acik vermiyor zaten versede kompanse edilen bir durumda cok onemli degil

    2- devletin otv yi bukadar umarsizca artirmasinin sebebi cari acik degil butce odeneler dengesindeki delik. Yani devlet bu otv ye muhtac cari acikla ilgisi yok. Suan toplanan vergi gelirlerinin yaklasik %45 i sadece otv pastanin buyuklugunu anlayabiliyormusunuz.

    3- Devletin cari acigi otomotiv ile dusurme sansi yok zaten soyle dusunun surekli harac kestiginiz 2-3 kisi var ayda size ilave 2000 lira para geliyor ve harcamayi buna gore buna gore borclaniyorsun sonra bu harac kestigin adamlara diyosun ki sizi azlettim artik paranizi gasp etmicem eee neyle odeyecen borcu gelirin dustu o yuzden otv denen illet daha uzun sure cikmaz devletin gotunden

    Suan butce acigi yil sonu itibari ile 30 milyar tl yi bulmasi dusunuluyor daha bu ortamda otv indirimi bekleyen resmen hayal goruyordur.

    4- yaklasik 6 aydir otomotiv sektoru kur ve enflasyon nedeni ile zorda bunun otv si de balli borek oldu ve araclar akil almaz fiyatlara cikti bugun bir almana clio sembolu gosterin bu araba 100.000 avro diyin ne diyecegini az bucuk tahmin edebilirsiniz.

    Son olarak cok fazla devleti ala yi dusunmeyin kendinizi dusunun zira devlet suan vatandasi dusunmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Hocam sinire kesildi zaten azıcık finansal okur yazarlığı olanlar.


    Yok cari açık düşer, yok ne güzel krediler bitti. Türkiye'den 6 ay önce çıkmaya hazırlanmaya başladık 3 ay önce kapattık firmanın Türkiye ayağını.Piyasa hele reel sektör gebermek üzere.

    Küçük esnaf tamamen bitmiş. AVM'ler dolu diyorlar, artık onlar da batıyor yalnız daha beteri AVM'de firmalar çok kazanmaz. Asıl kazananlar AVM sahipleri kira sayesinde onlar ise genelde yabancı.

    Gençler en son cari açık bitip kimse kredi alamadığı döneme biz 2001 krizi diyoruz.
    Batarsak, hep beraber batalım... Bizim nesilden, bir nane olmaz. Bari dünyada, boş yer işgal edip, boşuna oksijen tüketmeyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugarb

    Cari açık artacak diye ötv yi artırmak veya düşürmemek çok saçma geliyor bana🤔

    Kalkması gereken bir vergi bu!

    Ayrıca cari açığı tartışalım, halk araba alınca ne oluyor mesela cari açık?

    CARİ AÇIK NEDİR bu arada?

    Burda haddime değil ekonomi dersi vermek ama "millet araba alacak, aman artıralım ÖTV yi gibi bi olayın kime ne yararı var?

    Boş muhabbet ve yanıltıcı cari açık savunması!

    Bu örneği, ötv yi yabancı ülkelerde bi gösterin mesela, direk ekonomisi bozulmuş kaç ülkede var?

    Kısa ve net! ÖTV bahanedir!!! Verginin en acımasız halidir!

    Alıntıları Göster
    Bende demisim ya hocam zaten hiç olmaması gereken bir vergi ama şuan zaten yakıttan ötv düşülüyor burdan da gelen gelirler kesilirse bütçe tamamen erir diye düşünüyorum birileri itibardan tasarruf etmiyor çünkü . Sonra gidip maaş ödemek için ikramiye için para basıyorlar paramız kağıt oluyor kaç milyar tl basıldı sene başından beri ne tam olarak bilgim yok yani basılan para eski para nin tedavülden kaldırılması ile mi dolaşıma giriyor yoksa direk mi giriyor ki bence direk girdi bi anda bu kadar degersizlesti tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok basit şeyler bile ülkeye büyük katkı sağlayacakken kafalarını resmen kuma gömüyor yetkililer. Bunlara ve bunlara oy verenlere bela okumaktan bıktık ama hala anlamıyorlar.



    Şu basiretsiz muhalefet bile yıllardır kriz diyor. Be adam ne bekliyorsun? Niye icraat yok hala?



    Sırf başkanlık seçimi için israf edilen paralar hayvancılığa yatırılsa şu an brezilyadan dana almamıza gerek yoktu. Şimdi şarbonla uğraş dur. İlacı da dışarıdan alırız. Doktorlar, insanlar iş kaybı, maddi kayıp. İsraf diz boyu.



    Sadece cumhurbaşkanlığı Sarayı için harcanan para ile hayvan ithal etmek zorunda kalmazdık.



    Teknolojik ürünler vs demiyorum yahu, hadi ondan anlamıyorsunuz tarım ve hayvancılığı becerseydiniz en azından.



    Yol yaptı diyorlar. Yola çıkıyorsun her yer kırmızı ışık, her yer tümsek. Bunların hepsi yakıtı arttırıyor, zaman israfına, iş gücü kaybına neden oluyor. Şehirler arası yollarda kırmızı ışık yapacağına yap bir alt geçit. Binlerce araçlar, kamyonlar beklemesin,dur kalk yapmasın her gün. Çok mu zor yol deşip altgeçit yapmak?



    Öküz gibi araba kullanan dolu istanbulda. Koy Eds leri adım başı. O araçlar tıpış tıpış 80-90 yavaş gidince yakıtları en az %30düşecek, trafik azalacak. Tümsek koyup herkesi cezalandıracağına koy Eds, hız yapanı cezalandır. Adım başı tümsek mi olur?



    Çok basit şeyleri bile akıl edemedikleri için ülke kötü durumda. Bunları destekleyenlerin aç kalmasını umsam bile ülke batıyor, olan hepimize oluyor o yüzden birlik olmak lazım. İsrafı azaltmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 4 Eylül 2018; 16:51:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pazarda %51 daralma oldu hocam. Güzel bir tahminde bulunmuşsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kur farkı henüz tam yansıtılmadı dikkatinizi çekerim. Katar’dan gelen 15 milyar $’ın kalkındıracağını düşünmüyorum açıkçası küçük bir etki yapıp söner diye tahmin ediyorum çünkü bahsedilen zararlar çok daha fazla ayrıca her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyoruz Trump bırakmıyor yakamızı ve doğal olarak herkes güçlünün yanında yer almak istiyor.



    Durumlar kötü Allah yardımcımız olsun rüya gibi bir 2001-2008 geçirdik ancak şuan freni patlamış kamyon gibi bir ekonomimiz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılan zamlar dövizin artık düşmeyeceğini perçinliyor. Parası olanın umurunda değil, zaten memnunlar. 250binlik A serisi kaynıyor piyasa. Ne de olsa heeyyy mercedes ile eyyyy amariga aynı keyfi veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Bu kadar zamma göre hala alınıyor

    170 bine polo alan adam gördüm

    Sıkıntı yok

    Ben 200 den aşağı olmamalı diyorum sıfır bir araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galeriler kapanacak hale gelmesi ayrı bir durum. Öyle bi olayın günümüzde olması çok zor. Kapansa kapansa %2 kapanır.



    Bilmem yanlış mı anlatıyorum ama açıkça söylemek gerekirse ülkeden dışarı ne kadar az para çıkarsa o kadar iyi. Malum durum belli para lazım devlete. En kalifiyesiz adam bile gelse başa bu zamanda bunu ister.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Sektöre ne olacak hiçbir şey olmaz, dünya devi yılda milyonlarca araç üreten firmalar ülkemizde ki krizden mi etkilenecek hiç sanmam, etkilenen kim olur, bayide çalışan satışçı personele olur. Fabrikaların ağırlıklı üretimi ihracat zaten. 1994 krizinde 2001 krizinde ne olduysa yine o olur, kapanan bayiler olabilir ama markalara bir şey olmaz.
    Sektör zaten bizden dolayı batmaz, lakin bunun işsiz kalanı küçülen piyasası var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dıjj güçlere inat bu veriler sahte hemi yerli otomofil çıkacak o ucuz onu bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olacak senaryo şudur:





    Yetkili servislerin ücretleri aşırı derecede artar. Servisten kaçan insanlar sanayiye hücum eder. Sanayide zaten ahlâkı olmayan esnaf bir de paraya doyarsa işler o zaman perişan bir hâl alır. Parayla da adam gibi iş yaptırılamaz. Sanayideki bu rezilliği de gören halk bu sefer de YouTube'a hücum eder ve arama bölümüne yazar:

    "How to change the oil and oil filter on Citroen Saxo". Sonra millet kendi işini kendi görmeye başlar. Herkesin elindeki sahip olduğu mal kıymetlenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hocam güldürdünüz sanki kendi elektrik ihtiyacını karşılayabilen bir ülkeymişiz gibi daha düne kadar beğenmediğiniz bulgaristan borcumuzu ödeyemiyoruz diye elektriği kesiverirdi ortada kalırdık

    Ha akaryakıt ha elektrik neresinden tutarsanız dışa bağımlı bir ülkeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Kredi çekip 1 araçla al-sat yapmak mı?

    Hocam çok güzel yorumların var hastayım sana. Sen kimseye tavsiye verme rica ediyorum 3-5 kuruş parası olan adam seni dinlese batması 1 hafta sürer




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Yav sadece dolarda değil kredi faizlerinden haberin yok galiba

    Adam 40 bin kredi çekip bir araba alsa alış masrafları + faizi ile birlikte şak diye 65 bin liralık borca girmiş oluyor zaten. Arada ki 25 bin'i amorti edip kar'a geçene kadar yaşlanır heralde Ayrıca insanlık hali kar edemeyeceği bir araçta alabilir yanılarak o zaman ne olacak dön başa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadjimurat

    Geecekten inanilmaz seyler yazilmis otv dussun diyenden elektrikli arabay vergi indirimi gelsin diyenden cari acik dusecek diyenden tonla yazilmista yazilmis.

    1- turkiyenin otomotiv ithalati otomotiv ihracati ile nerdeyse kafa kafaya yani bu sektor suan acik vermiyor zaten versede kompanse edilen bir durumda cok onemli degil

    2- devletin otv yi bukadar umarsizca artirmasinin sebebi cari acik degil butce odeneler dengesindeki delik. Yani devlet bu otv ye muhtac cari acikla ilgisi yok. Suan toplanan vergi gelirlerinin yaklasik %45 i sadece otv pastanin buyuklugunu anlayabiliyormusunuz.

    3- Devletin cari acigi otomotiv ile dusurme sansi yok zaten soyle dusunun surekli harac kestiginiz 2-3 kisi var ayda size ilave 2000 lira para geliyor ve harcamayi buna gore buna gore borclaniyorsun sonra bu harac kestigin adamlara diyosun ki sizi azlettim artik paranizi gasp etmicem eee neyle odeyecen borcu gelirin dustu o yuzden otv denen illet daha uzun sure cikmaz devletin gotunden

    Suan butce acigi yil sonu itibari ile 30 milyar tl yi bulmasi dusunuluyor daha bu ortamda otv indirimi bekleyen resmen hayal goruyordur.

    4- yaklasik 6 aydir otomotiv sektoru kur ve enflasyon nedeni ile zorda bunun otv si de balli borek oldu ve araclar akil almaz fiyatlara cikti bugun bir almana clio sembolu gosterin bu araba 100.000 avro diyin ne diyecegini az bucuk tahmin edebilirsiniz.

    Son olarak cok fazla devleti ala yi dusunmeyin kendinizi dusunun zira devlet suan vatandasi dusunmuyor.
    Aynen katılıyorum,

    Cari açık hikaye...

    Vergi ekonomisiyiz, bukadar basit!

    Devlet halka motoru küçült dedi, halk öyle yaptı.

    E arabalara mutlaka zam gelecek, bu yüzden vergi dilimi değişti.

    YAHU BÖYLE SAÇMA ŞEYMİ OLUR, FİYATA GÖRE VERGİ DİLİMİ.

    EN DÜŞÜK FİYATLI ARABA 100000 İ DEVİRİNCE VERGİ DİLİMİ DEĞİŞİYOR.!!! YAV DEKİ HERSENE BELLİ KADEMEYE KADAR SABİT OLMALI, BARİ ONU ANLARIM

    ENFLASYONA KURA ENDEKSLE VS.

    Velhasıl saçma! Olan garibana oluyor. Binemiyor arabaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metufkcr

    Hocam güldürdünüz sanki kendi elektrik ihtiyacını karşılayabilen bir ülkeymişiz gibi daha düne kadar beğenmediğiniz bulgaristan borcumuzu ödeyemiyoruz diye elektriği kesiverirdi ortada kalırdık

    Ha akaryakıt ha elektrik neresinden tutarsanız dışa bağımlı bir ülkeyiz
    Hocam elektrik akaryakıta göre çok daha ucuza geliyor. Üstüne rüzgar falan derken birazını üretebiliriz.



    Yoksa durum hepten vahim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.