Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası kısaca kotalı internet neden var? Gerçekten “Adil” mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
5
Favori
10.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attakkann1

    ''Operatör tarafında fitili ateşleyen şey de bu oldu işte. Netflix ve Youtube gibi servisler çok büyük miktardaki veri aktarmıyla operatörlerin alt yapılarını meşgul ederken operatöre oldukça az para ödüyor ama aynı operatör üzerinden hizmet alan kullanıcıya gösterdikleri reklam ve sattıkları servisler sayesinde operatörden fazla kazanıyorlar.''

    Ne kadarda mantıklı bir argüman.patates yetiştiren çiftçi patates kızartması satan firmalar kendinden çok kazanıyor diye kızması gibi sonra gidip aracıya kızıyor(internet kullanıcılarına)


    Daha iyi anlatılamazdı.

    Bugüne kadar mesut bey hakkında kullanıcıların o kadar olumsuz yazılarını gördüğüm halde kötü birşey düşünmemiştim. Ama şu yazıyı okumak paranın gerçekten ne kadar güçlü bir araç olduğunu gösterdi bana.




  • ADSL hızları arttıkça insanlar interneti ortak kullanmaya başladı, Telekom da bizi 1 MBit akk ile sınırladı. 2012 yılında şikayetler artınca 3 MBit yükselttiler. (Forum da konuları var, bir çok kişiyi Telekom aramıştı ve interneti kaç kişi kullanıyorsunuz diye sormuştu. Mac adreslerinden takip ediyorlardı.)
  • biz yükleniyor ikonunu çiçek yapıp saksıya kouyuyoruz uyuyun siz :)

  • Arkadaşlar ben Türksat kullanıyorum. Kablonet için en güzel ve en ucuz kampanya 30 TL. Günde 1 liraya sınırsız internet kampanyası.http://www.kablonet.net/kampanya/gunde-bir Bu kampanya ile birde uyku yok hizmetini kullanarak AKN olmadan geceleri indirme yapabiliyorum.http://www.kablonet.net/servis/uyku-yok-hizmeti HAngi tarifeden üye olduysanız gece o hızda sınırsız indirme yapabiliyorsunuz. Diğer kampanyalarada bakmak isterseniz :http://www.kablonet.net/kampanyalar





  • Ismarlama bi yazi gibi duruyor. Akk yi gerekcelendirmeye calismak nafile bir caba mesut bey. Soru basit.



    MADEM ALT YAPI YETESIZ NEDEN HER AYIN ILK GUNU KOTALAR SIFIRLANDIGINDA BIR BANT GENISLIGI PROBLEMI YASANMIYOR?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyreequel -- 17 Eylül 2016; 1:42:35 >
  • Mesut beyin haberi hakkında ben olumsuz bir eleştiri getirmeyi mantıklı bulmuyorum. Gayet net bir şekilde konu açıklanmış.

    Ayrıca operatörlerin fahiş fiyatlandırmalarına karşı çıkmalısınız akn dediğimiz olay aslında birçok ülkede uygulanıyor ancak problemimiz bunun "NOKTA" dediğimiz kısmının haberde belirtildiği gibi çok alçak olması ve fiyatlandırmanın çok uçuk olması.

    Onun dışında operatörden fazla kazanıyorlar vs yazılan kısım bence de doğru ve saçma arkadaşın verdiği patates örneği gayet güzel olmuş.

    İss leri türkiyede bitiren durumun ben yine vergilendirme olduğunu düşünüyorum. çünkü iss için sistem şu:
    Mesela 100mbps 200gb akk lı paket bizde 100 tl fiyatla veriliyor. Telekom bu fiyattan aldığı para %15 ÖİV ve %18 KDV Sonrası 73,5 tl civarına geliyor.
    bu insanlar her aldığı her 100 tl de sadece kdv ve öiv ye 26 tl kadar para ödüyor. Daha sonrasında şirketin toplam geliri üzerinden bir gelir vergisi ödeme durumu var ki bu da %5 gibi bir rakama tekabül edeceğinden kısacası her 100 tl olarak aldığı parayı iss ler 30 tl sini devlete veriyor. 100mb fiber fulllimitsiz paketlere arkadaşın verdiği linkte hiç kampanyasız 16£ ile ulaşıldığı düşünüldüğünde 56 tl ile bu pakete ulaşıyoruz ki bizim kbymg (kişibaşıyıllıkmilligelir) olarak %250 geride olduğumuz bi ülkede böyle.
    Bu adamların maliyetlerini kabaca düşünürsek aynı şekilde şirket kasasına atılan parayı bence 30 tl olarak tahmin edebiliriz.

    Şimdi bu kaba hesaba göre baktığımızda şirketin maliyetten kısması olası değil çünkü zaten işimizin özü maliyeti artırıp kaliteyi genişletmek.
    Şirket karlılığını 10 tl ye düşürdük dersek ve vergiyi 20 tlye indirdik dersek bize 30 tl kalır. Bunun 10 tl sini maliyete versek 20 tl fiyat indirimi gelir bu da bence az bir miktar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: zippyengin

    quote:

    Kotaya giden yol

    Çıkan sonuç gösteriyor ki eldeki alt yapıyla internet kullanımın yoğun olduğu zamanlarda her kullanıcıya yüksek hızlarda kaliteli bir hizmet sunmak imkansız.


    Parası olana imkan var.

    http://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/akksiz-super-paket-kampanyasi

    Superonline fiber de gerçekten AKK siz paketler varken, kimse yada hiçbir yetkili AKK nin şu sebepten yada bu sebepten "çalışmalar yapacağız" ı konuşamaz. Daha ne kadar aptal yerine konulmaya devam edeceğiz acaba...

    zaten olması gereken o. Ben interneti 100gb kullanıyorum ve kullandığım veri trafiği de haliyle düşük. Ben niye 500gb 1tb veri kullananla aynı parayı ödeyeyim? AKK mantığı buradan çıktı ve doğru mantık ama mesut beyin dediği gibi "gaddarca" kelimesi işi değiştiriyor.

    Tüm dünyada akk uygulayan ülkeler fiyatları artırmak yerine akk lı paketler ortaya sürüp bunların fiyatını düşük tuttu. Bizde normal fiyatlı tarifelerimize akk geldi ve akk sız paketler sonradan zamlı olarak ortaya kondu. Öncesinde sadece kurumsal internette akk sız paketler vardı.

    Olayın özü bu yani. Şirket karlılığı artırdı devlet vergi karını artırdı ceremesini biz çektik. İsyanımız burada.




  • Alt yapı yetersiz olsa aybaşında herkesin kotası sıfırlanıp tam hız veremezlerdi. Parti parti dağıtırlardı. Bu olay tamamen parayla alakalı. İşte liste :
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113889628

    25 mbps Türksatta 100 lira iken ttnette ve onun altyapısını kullanan firmalarda 200 liranın üstüne çıkıyor. Bu da ttnetin ne kadar kan emici firma olduğu ve tekel olmanın ne kadar tehlikeli bir şey olduğunun gösteriyor. Umarım türksat vodafone superonline ortaklığı işe yarar da ttnetin tekeli biraz olsun kırılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tall Man -- 17 Eylül 2016; 2:00:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Speed-Step sevgili Mesut Çevik.. Grafik hangi ülkeye ait. Kağıt üzerinde 16 Mbit sunup ay boyunca 1Mbit bağlantı var bu yanda. Oda sürekli kopmalarla dolu. Sanki 56K sanırsın. Birde gerçek grafiği yayınlayın.

    Türkiye'de ortalama internet hızı 5.8Mbps iken sizin tabloda neredeyse 4te 3 lük kısım kısım 10-30Mbit arası. Bu düşündürücü. Birazda gerçek testleei koyun. Speedtest en azından.

  • Arkadaş yazı nereden tutsan elinde kalıyor.



    "Genişbant internetin yaygınlaşmaya başladığı 2008 sonu 2009 başında ülkemizdeki toplam fiber uzunluğu 9216 km iken kullanıcıların %90’dan fazlası 1 Mbps hız ile internet erişimi sağlıyordu."



    2009 yılı başında ülkede toplam 9216 km fiber olduğu yazılmış. Kesinlikle yanlış bir bilgidir. 7 senede mi döşediler kalan 268 bin kilometreyi?



    Telkoderin yayınladığı bilgiler aşağıda;



    "2011’de %17-18’ler seviyesinde olan fiber uzunluklarındaki büyüme oranının 2014 yılında %5’lere düştüğü görülüyor. Türk Telekom, 2009 yılı sonunda 128.150 km olan fiber şebekesini 2015 birinci çeyreğinde 197.262 km’ye çıkararak bu sürede fiber şebekesini %54 oranında artırdı. 2004 yılında lisanslarını alabilen alternatif işletmeciler ise 2009 sonunda 23.674 km olan fiber şebekelerini 2015 birinci çeyreğinde 53.452 km’ye çıkararak aynı dönemde fiber şebekelerini %125 oranında artırdılar."



    Bu da kaynak:

    http://www.telkoder.org.tr/10-soruda-turkiyede-fiber-internet-altyapisinin-durumu,DP-4975.html

    Edit: Rakam hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmeaR -- 17 Eylül 2016; 2:17:24 >




  • iyiki ad*bl0k kullanıyom aç kalın ölün

  • Yurtdışında 'BİRAZ' daha iyi derken? Bir sonraki cümlede 1 tb ibaresi geçiyor yahu biraz insaf.

  • Mesut Çevik teknoloji dünyasının Yiğit Bulut'u olma yolunda hızla ileriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 17 Eylül 2016; 2:20:44 >
  • Mesuta issler bastirmis parayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 mbps adsl kullananda 54 tl ödüyor 24 mbps fiber kullananda, 8 mbps kullanan 3 mbps e düşsün adil diyorsun (seni gidi 50 mbps kullanan insan :-) ama bende 24 mbps kullananla aynı parayı ödüyorum... adalet?

  • Polyanna dan masallar olmuş bu, vaat edilen hız gelmiyor bize alt yapı yetersizlinin de hikaye olduğunu hem her ay başı herkesin akk si sıfırlandığında hem de 15 Temmuz süreci sonrasında uygulanmadığı zaman hiç bir yetersizliğin olmadığında gördük. Ping değerleri yurt içinde yurt dışında rezalet jitter kol geziyor 0.5 mbps ye düşen hızlar söz konusu arıyorum ISS yi bana akk yi geçtiğiniz için hızınız düştü diyor, akk hızı 3 mbps bu ayrı bir sorun dediğim halde hala papağan gibi akk yi geçtiğiniz için hızınız düştü diye öten iş, yol yordam bilmeyenlerin cirit attığı bir sektörü böyle allayıp pullayıp aslında adamlar mecbur bunu bizim iyiliğiniz için yapıyorlara getirmek hakikaten üstün başarı gerektiren bir olay.

    Bu şekilde davranılması için ya adamın 3 maymun oynayıp Dünya gerçeklerine kendini kapatıp kendi gördüğünü her yerde var sanması ya da para karşılığı veya ücretsiz (artık o kendi bileceği iş) ısmarlama bir şekilde millete yedirmeye çalışması söz konusudur diye düşünüyorum. Bir seçenek daha var Deveyi diken insanı seven! yaranırmış hesabı bir olay olabilir ki bu en son Apple ın DH yi kovmadığı kaldığı olaydan beri şiddetli bir şekilde artarak süre gelen Apple hayranlığı hem de yer yere, her yerde bu hayranlığı pompalaması buna delil olabilir lakin bu seçeneğin gerçek olmamasını ummaktan başka elden bir şey gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tivibu kutusunu çoğu kişi kapatmayı unutuyor veya bilmiyor. Tivibu 7/24 açık kalan haneler var. 1080p 60FPS ile 7/24 interneti sömürüyor. Var mı mahallenin internetinde bir yavaşlama? Bir çökme? Fiber optik kablonun veri kapasitesi sonsuz gibi bir şeydir ve kullandıkça da tükenip bitmez. Biraz araştırmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut beyi çok sevsemde ya baskıdan ağzını açmak istemiyor suyuna gidiyor iktidarın yada iktidar yalakası. her siyasi konuda aklın mantığın karşısında konuştuğunu videolarda görüyoruz.

  • internet yaygınlaştıkça ucuzlayacağına artıyor, pahalı kardişim.

  • bırak interneti bu ülkede,bu ülkenin gerçek vatandaşı olarakdan bile gerçekden adil yaşamıyoruzki interneti adil versinler... devlet her insanın hayatına ortak olarak yaşıyor. yani cebdeki her 100 liranın 65 lirasını vergi adı altında gasp ederse nasıl bi adil hayat yaşıcaz ilk önce bence buna bi çözüm bulsunlar. vergi vergi vergi... anamızı ağlattılar..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.