Şimdi Ara

Adalet Sistemimiz Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şüphelilerden Ramazan B.’nin daha önce 13 , Ferhat G.’nin 7, İsmail D.’nin 9, Tunahan Ş.’nin ise 5 suç kaydı olduğu tespit edildi.

    Yaşlarda aynı sıra ile 32-36-36-22.


    Yani 32 yaşında daha önce 13 şuç

    36 yaşında 7 suç

    36 yaşında 9 suç

    22 yaşında 5 suç



    Peki bu insanlar artık bu yolun yolcusu denebilir mi? Adalet, ceza sistemi ne için vardır.


    1. Islah Etmek, yani doğru yola sokmak, yanlışı öğretmek.
    2. Başka suç işlemelerine mani olmak, masum insanların yanında dolaşmalarını engellemek.


    Peki maşallah son 20 senede, sürekli 25-30 yaşında insanların 20-30 sabıka kayıtları havada nasıl uçuyor.


    Her bir suçtan 1 yıl hapis yatılsa bile o yaşa kadar o kadar suça ömür yetmez. Demek ki, çoğu suçta çok az ceza var.


    Normalde suç tekrarlandıkça, ceza katlanmalı. Yani bir şeyi 1 kere yaparsın, sonra 2 yi yapıyorsan demek ki 1. nin cezası korkutmamış. 3 ü yapıyorsa demek ki 2. yeterli gelmemiş.


    Kısacası adalet sistemi tam bir çöplük. Suçlular kasti aramıza salınıyor gibi, ülkenin düzeni bozulsun diye. Şimdi yukarıdaki isimleri not edin. En fazla 1 seneye tekrar gazetede, sabıka kayıtlarına +1 ekleyerek yeni bir suç ile okuruz. Bu üstteki insanlar çok büyük olasılıkla 1 sene içinde aramızdan birini ya gasp edecekler ya dolandıracaklar yine.


    Ha bir de şu var tabi. Bu üsttekiler es kaza bir savcıya, milletvekilline ya da onların akrabalarına bu suçu yapmış olsa, 10 sene aramızda görmezdik muhtemelen. Yani suçun kime karşı işlendiğine göre de ceza değişebiliyor ya da sosyal medyada ne kadar tepki aldığına göre serbest bırakılanlar tekrar tutuklanabiliyor.


    Eğitim e gelirsek. Bu sene rekorumuzu kırdık. Türkçe den EKSİ NET yapanlar Türkçe bölümüne, Matematiği EKSİ NET olanlar matematik bölümlerine Üniversitelere girdi.


    Yani 20 senede Adalet 0, Eğitim 0.


    Pardon ama özellikle seçime doğru hergün ultra balistik atom, nükleer, süpersonik, yerli ve milli füze, F45- F85- F305 yerli milli süper mega atomik SAVAŞ UÇAĞI, ultra mega süper harika TANK, MOTOR ürettik haberleri de çıksa, ben Adaleti ve Eğitimi sağlayamayan hükümete oy vermem.


    Ekonomi de benim için kriter değil. Akp, Tr tarihinin en yüksek alım gücü seviyesine ekonomiyi çıkarttığında da oy vermedim, şimdi zaten kötü ama yine dolar bir anda 1 Liraya düşse, asgari ücret ile Araba bile alabilsek beni bağlamaz. Çünkü bir ülkede Adalet ve Eğitim olursa zaten uzun vadede para da olur. Bunlar olmazsa olmaz. Her köşe başında vurulma, ölme riski olduktan sonra, toplama yapamayan üniversite mezunları etrafını sardıktan sonra altında Mercedes olsa ne yazar.


    ADALET ve EĞİTİM








  • Aklı başında insanlar zaten bunun farkında fakat genel kitle bunu ne zaman kabullenecek? Demek istediğim şey Türkiye halkı genel olarak mevcut hükümet ne için çalışıyor bunu bilmiyor.


    Emin olun halk için çalışmıyorlar, eğer halk için çalışsalardı şu anda forum.donanımhaber'de böyle bir konu açılmazdı.


    Yani biz problemleri konuştuğumuzda aslında zaman kaybediyoruz bilmem kaç kişi farkında, yani kaç kişi der iken muhalifleri kast etmiyorum, hükümeti destekleyenlerin ne kadarı bunun farkında? Bu hükümet kalır ise gelecekte ilginç ilginç başka sorunlar peydahlanacak ve yeni problemler konuşuyor olacağız fakat her olası problemin asıl kaynağı olan hükümeti yine sorgulamayacağız...


    belki de problemleri çözmek için sadece hükümeti değiştirmek gerekiyordur, olamaz mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C4E635E7 -- 17 Aralık 2022; 12:51:8 >
  • Adalet isim olarak öyle dünyaya rezil olmamak için kullanıyorlar

  • Ben böylelerinin ebeveynleriede ceza kesme taratarıyım.
    Ki bir daha böyle evlat, çocuk yetiştirmesinler.
    Kimse demesin bunlar yetşkin ebeveynletinin ne suçu var diye.
    Var. Bal gibi var.
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Valla tabi orası da var ama ben Hakim veya Savcıların Uber gibi puanlama/cezalanmasından yanayım. Aslında sistem çok basit ve çok işe yarar.


    Misal biri birini bıçaklıyor. Hop tutuksuz serbest. Eğer bu kişi örneğin 1 sene içinde tekrar suç ilerse, onu tutuksuz serbest bırakanın puanı düşmeli. Yine misal 6 aylık mı ceza verildi, çıktıktan sonra bir daha suç işler ise ona 6 ay süre verenin puanı düşmeli. Belli bir puanın altına düşen hakim savcı, görevden belli bir süre uzaklaştırılmalı.


    Bak bakalım böyle puan sistemine geçince öyle kolayca adam bıçaklayanları, yol ortasında darp edenleri, gasp edenleri, lök diye 1 gece bile yatırmadan tutuksuz serbest bırakabiliyorlar mı, bak bakalım 30 yaşına kadar öyle 20-30 sabıkalı insanlar olabiliyor mu. Bak bakalım, kararı verecek olan savcılara, hakimlere rüşvetler ya da tehditler öyle kolay işliyor mu. Sonuçta işin ucunda kısa sürede mesleğini kaybetmek olunca, adalet ne güzel işlemeye başlar bir anda. Ortalık da tertemiz olur.


    O savcının, hakimin, kendi karısı, çocuğu, kardeşi bıçaklansa değil akşamına tutuksuz serbest bırakmak, en az 5-10 sene yatırttırır. Elalem olunca adam bıçaklayan cezasız ortada gezebiliyor ya. Böyle bir dünya olabilir mi. Git şu an istediğini bıçakla, karakolda ifadeni ver ve tekrar evine dön. E o zaman adalet bakanlığı, mahkemeler falan kapatılsın, madem gasplar, bıçaklamalar falan serbest.





  • Adalet Sistemimiz Nasıl?
  • Söyle:



    Adalet Sistemimiz Nasıl?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.