Şimdi Ara

Açıköğretim psikoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben suan bi üniversitede 3. Sınıfım bu sene sınava girdim ve açıköğretim psikoloji yazmayı düsünüyorum birkaç sorum olucak bununla ilgili taban puanını bulamadım, bir de bir üniversitede örgün bir şekilde okurken açıköğretimi yandan okumak mümkün mü yoksa ikisi aynı anda olmuyor mu? Teşekkür ederim şimdiden görüp cevap verenlere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmayın, verim alamazsınız. Psikoloji bölümü açıktan okunalabilecek bir bölüm değildir. İşletmeyle, Sosyolojiyle bir tutmayın şu bölümü. Açıktan mezun olan bir psikolog meslek hayatında verimli olamaz.
  • Öğrenci almamış bölümün taban puanı olması imkansız :)

    Tercih yapın artık gelir mi gelmez mi tamamen sizin puanınıza ve şansa bağlı. Adı çok duyuldu artık kimler tercih eder bilemem.

    Eğer YKS ile yerleşemezseniz yine de bırakmayın. Eğer ikinci üniversite kapsamında açarlarsa direkt kayıt olabilirsiniz.

    Sorunuzu da cevaplayayım, örgün ile açıköğretimi aynı anda okuyabilirsiniz.
  • Hem üniversite okuyup, hadi onu da geçtim mezun olup sırf hobi olsun diye açıktan psikoloji okumak isteyenleri bir psikoloji öğrencisi olarak görünce çıldırıyorum ve zoruma gidiyor. Hem bizim sağlığımızı hem de ilerde toplumun sağlığını düşünüyorsanız bunu yapmayın.

    Bu arada psikologlar zaten bas bas bağırıyor açıktan eğitimi olmaz diye. Bu işten geri dönülme ihtimali var. Kendinizi bunu açıktan okurum diye ayarlamayın alternatifler düşünün. Naçizane bir fikir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victoriou_S

    Hem üniversite okuyup, hadi onu da geçtim mezun olup sırf hobi olsun diye açıktan psikoloji okumak isteyenleri bir psikoloji öğrencisi olarak görünce çıldırıyorum ve zoruma gidiyor. Hem bizim sağlığımızı hem de ilerde toplumun sağlığını düşünüyorsanız bunu yapmayın.

    Bu arada psikologlar zaten bas bas bağırıyor açıktan eğitimi olmaz diye. Bu işten geri dönülme ihtimali var. Kendinizi bunu açıktan okurum diye ayarlamayın alternatifler düşünün. Naçizane bir fikir..
    hobi olarak okumanın ne zararı var hocam psikolog olarak çalışmayacağız ki sadece güzel bilgiler edineceğiz
  • CaimaN kullanıcısına yanıt
    Bilgiyi psikoloji türü kitaplarından da edinebilirsiniz. ha eğer okul ortamı tarzında bilgi istiyorsanız Ankara Üniversitesinin herkese açık Psikoloji dersleriyle ilgili PDF'leri internette mevcut.

    her yıl 1000-2000 mezun verse o dediğinize eyvallah diyeceğim ama her yıl 8K-9K mezun veriyor ve bizim meslek yasamız yok. Şimdi açıktan da olursa eğer insanların çoğu sizin gibi düşünse de veriler ortamında o rakam artacak ve psikolojik anlamda bu bizleri etkileyecek.

    Ki ilk mesajımda belirttim gene söylüyorum Psikoloji açıktan okunmaz, okunmamalı. Pandemi sürecinde uzaktan dersler aldık gerçekten 0 verim aldık psikoloji öğrencileri olarak.
  • Aöl psikolojiye TM puan türüne göre mi alacaklar Tyt puanına göre mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    Hobi olarak okuyanların kontenjanı doldurmasını desteklemeniz gerekiyor çünkü biz bu mesleği yapmayacağız biz tercih etmezsek ciddi ciddi meslek olarak yapmayı düşünenler tercih eder hangisi daha iyi şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    Bize böyle bir imkan verildiyse neden kullanmayayım ki? Ayrıca zaten psikolog olmayı düsünmüyorum cv ye eklemek, meslegimi icra ederken psikoloji bilmek de beni çoğu insanın önüne geçirecek ben burda yanlış bir sey yaptıgımı düsünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ea 100.000 sıralamam(bilseydim edebiyat da yapardım daha önce 9kya girmişliğim var)
    Puanlı ve kontenjanlıyı yazacağım ama gelme ihtimali düşük.
    İkinci üniversite ile puanlıyı okumakla aradınsa ne fark var ki?
    Sadece ikinci üniversiteye harç parası veriyorsun arada başka fark mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci üni ile puanlı bölüm arazında bir fark var mıdır hangisi daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victoriou_S

    Yazmayın, verim alamazsınız. Psikoloji bölümü açıktan okunalabilecek bir bölüm değildir. İşletmeyle, Sosyolojiyle bir tutmayın şu bölümü. Açıktan mezun olan bir psikolog meslek hayatında verimli olamaz.
    O bölümün açılmasını kararlaştıran profesörler bilmiyor sen biliyorsun öyle mi ?
  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    Okunur okunur. Psikolojiyi klinikten ibaret bir "tıp" alanı ya da "sağlık" alanı olarak görmen sonucunda böyle zannediyorsun. Psikoloji bir sosyal bilim, klinik küçük bir alt alanı. Bilkent'te sosyal psikoloji dersi aldım bu dönem, uzaktan eğitimle hiçbir farkı olmadı dersin. Teori ve yaklaşımları öğren, sınava gir. Öğrendiğin yaklaşımları ve teorileri sınavdaki durumlara adapte edebilecek kadar yorum kapasiten olsun ve yaz, geçiyorsun dersi. Psikoloji divana adam uzatıp saatlerce dinlediğin bir alan değil, gayet kağıt üzerinde işleniyor. Klinik yüksek lisansında öğrenirsin zaten terapi yapmayı.

    Edit: Psikoloji öğrencisisin sanırım, zaten genelde muhalefet edenler onlar. Merak etme, psikoloji hocaları kendi okulundan mezun olmayanı zaten binde bir ihtimalle alıyor klinik yüksek lisansına. Arkadaşlarım kara kara onu düşünüyor şimdi. Birçoğu bari devlete girelim demeye başladı, oysa çok büyük hayallerle girmişlerdi. Fena halde bir diploma rantı var bu alanda, o yüzden AÖF gelsin istemiyorlar. Kimse tutup da AÖF mezununu klinik yüksek lisansına almaz, adam daha ODTÜ mezunu değil diye ODTÜ klinik yükseğine alınmıyor. Hacettepe mezunu değil diye Hacettepe'ye giremiyor. Kabilecilik yapıyorlar resmen. Diyelim aynı okuldansın ama klinik yüksek lisansı koordinatörü hocanla aran iyi değil, yine geçmiş olsun. Bu alan zaten bitmiş ben söyleyeyim. AÖF'ye hele hiç şans tanımaz hocalar mülakatlarda, kin kusuyorlar resmen. Parası olan basar yapar yüksek lisansı. Onun da zaten ticari faaliyet gösteren özel okul psikoloji mezunundan farkı yok. Ortada bir mesele yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 28 Temmuz 2020; 17:2:28 >




  • Devlete gireceksen diplomanın önemi yok.Formasyon da kalktı.kpssyi kazananlara bakanlık kendi eğitim verecekmiş 2 yıllık öğretmenlik yüksek lisansı açılana kadar. Şimdilik gözüken şu ki bu bölümü okuyup okulda rehber öğretmen de olunabilecek.
    Örgün okuyup da her gün üniye gitmek şehir dışında yurtta evde masraf yapmak yerine evde herhangi bir işte çalışırken okumak ya da evde kpss+ales kasmak çok daha faydalı.
    He ayrıca psikologluk yapıp piyasaya gireceksen de diplomanın çok önemi yok kendini geliştirirsen(satabilirsen) ağzının yaptığı lafa güveniyorsan ,anlayabiliyor ve anlatabiliyorsan bu özelliklerine birazcık bilimsellik ve diploma etiketi ekleyebilirsen çok iyi paralar kazanabilirsin.piyasada manevi danışmanlar, kişisel koçlar ,nefes terapistleri,çakra açma guruları,gelişim uzmanları,sertifikali terapistler kendi arz ve taleplerini oluşturuyorlar kapitalist sistemdeyiz çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3.sınıf psikoloji öğrencisiyim, emin olun olaya en az sizin kadar hakimim. Bize hocalar da diyor 4 yıllık eğitimle
    kimseyi tedavi edemezsiniz diye. Hatta klinik alanında yüksek lisans yapsak bile o da yetmiyor. Bir sürü eğitici seminer var hepsi çok pahalı seminerler, hepsi de İstanbulda. Mmpı, bilişsel terapi vsvs..

    Ortalıkta 2 tane kişisel gelişim kitabı okuyup psikologçuluk yapan bir sürü insan var, sosyoloji okuyup terapi yapanlar var bide şimdi açıktan okuyan çakma psikologlarla uğraşacağız derdimiz o. Keşke herkes sadece hobi olarak okusa, ki bu aslında iyi bir şey temel şeyleri öğrenirler ama bunu meslek için tercih ederlerse vay halimize..

    Psikoloji için istihdam konusunda o kadar karamsar değilim sizin gibi. Kendini geliştiren her şekilde iş bulur. Herkes mesela yüksek lisansını klinik alanında istiyor benim bilişsel psikoloji ilgimi çekiyor.


    Bu arada sosyal psikoloji dersinden nefret ediyorum çok sıkıcı. O ders gerçekten de online şekilde işlenir ama istatistik1, İstatistik 2, araştırma yöntemleri, öğrenme psikolojisi, psikopatoloji vsvs. Olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victoriou_S -- 28 Temmuz 2020; 17:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Victoriou_S kullanıcısına yanıt
    Hocam aöfden edebiyat/tarih okuyup öğretmen olunuyor. Eğitim emanet ediliyor yani aöf diplomasına. İİBF okuyup torpille teftiş kurullarına giriyorlar, kamu kurumlarını denetliyorlar. Torpilinin boyutuna göre kaymakam bile çıkarsın. Psikoloji aöf oldu diye o kadar kritik bir mesele yok ortada. Psikoloji ölüm kalım meselesi değil, öbürleri neyse bu da o. Açıkçası AÖF olsun, yukarıda yazmışsınız sosyolojiyle bir tutmayın diye ama bir farkı yok yani. Ya aöfye karşı olacaksınız ya da psikoloji de olur diyeceksiniz. Ucu kendine dokununca herkes birden eğitim kalitesine değer vermeye başladı. Durum budur yani, tepkiler yersiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proxsima06 P kullanıcısına yanıt
    Ödenen 2 şey var biri öğrenim ücreti diğeri öğrenci katkı payı açık öğretime öğrenim ücretini her türlü ödüyorsun sadece beraberinde bir şey daha okuyorsan devlet onun öğrenci katkı payını karşıladığı için açıköğretimin katkı payını kendin öde diyor o da 45 lira mı neydi bunun dışında bir fark yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #psikolojiaçıktanokunur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.