Şimdi Ara

TYT Mat Nasıl Çalışılır(TAVSİYELER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
25
Favori
9.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene 27d2y yapmış bu sene 39d1y bekleyen bir kardeşiniz olarak gördüğüm hataları ve derse nasıl çalışılması gerektiğini anlatıcam. İlk olarak ben mezuna kaldığım için ve matematik temelimin olması sayesinde bu sene hiçbir mat soru bankası bitirmedim. Her gün çalışmaya başlamadan önce 1 tyt mat denemesi attım. Bazen aksadığım zamanlar oldu akabinde sınavda netlerde düşüş görünce tekrar çözdüm denemeleri. Hele son aylarda düzenli bir şekilde tyt mat-tür attım ve bu sayede kendimi geliştirdim. Şimdi çoğu arkadaş ya senin temelin varmış o sayede hep deneme çözmüşsün diyecek. Ama mesela olasılık kombinasyon permütasyon konularım sıfıra yakındı ve hiçbir soru bankasıyla uğraşmadan denemelerde gördüğüm soruları iyice anlamaya çalışarak yaptım ve günün sonunda o konuları da anlamış oldum. Çok kötü durumdaysanız bir soru bankası bitirip daha sonra denemelere geçebilirsiniz.Yani tavsiyelerim şunlar geçnler:

    1)Konu eksik olsanız bile deneme çözün. Deneme çok önemli. Soru bankasıyla cebelleşirken bildiğiniz konular uçup gider. Denemeyle hepsini tekrar etmiş olursunuz. Sakın ola ki konular bitmeden deneme çözülmez demeyin.

    2)Yaptığınız netlere takılmayın. O denemeden ne öğrenebilirsiniz onu düşünün. Bazen günümde olmazdım veya sorular zor olurdu. 10 yanlış gelirdi 20 netten az gelirdi. Kitapçığı alır parçalardım. Ne kadar saçma yaptıklarım diyorum şimdi. Sinirlenmek denemeyi fırlatmak işe yaramıyor. Sakin kalın ve dediğim gibi eksikleriniz ne onlara bakmaya çalışın.

    3)Soru atlamayın. Hepsini öğrenmeye çalışın. Kombinasyon falan bilmesem de çözümleri izleyip izleyip anlamaya başlamıştım. Konuyu bilmiyorum yiaaa diyip sakın ola ki soru atlamayın.

    4)Süreyle çözün. Ben trde hızlı olduğum için 1 saat ayırıyordum matematiğe. Ama baktınız hiç olmuyor. 1saat 10dk ayırıp yavaş yavaş da düşürmeyi deneyebilirsiniz.

    5)Soru bankası soru bankası diye diretmeyin.En fazla 2 tane yeterli bence. İlk yılımda soru bankasından gittim. Keşke ilk yılımda da soru bankası yerine deneme çözseydim diyorum.

    Ayrıca çözdüğüm denemeler hakkındaki yorumlarım da şunlar

    Bilgi Sarmal: Her kesime hitap eden bir kitap. Özellikle yeni tarz sorulara alışmak için güzel bir başlangıç olur bence.

    Üç dört beş: İçerisinde hem kolay hem zor denemelerin bulunduğu yine kaliteli bir kitap. Çözmeni tavsiye ederim.

    Acil Rejenerasyon: Acil ilk çıktığında gerçekten çok zordu ve benim de aklımda öyle kalmıştı. O yüzden sona bırakmıştım. Ama son çıkan kitabıyla gayet kolay sormuş. Sınavın da kolay geldiğini düşünürsek denemelerdeki birkaç anlam hatası olan soruları hariç gerçek sınavla paralel bir kitap bence.

    Orijinal: Çözdüğüm en zor yayın olabilir. Çözerken sinirden kaç defa delirdim bilmiyorum. Hem anlaması çok zor hem de gerçekten normalden zor sorular var. Bunu sonlara doğru artık kendine güvendiğinde çözmeni tavsiye ederim. İçerisinde hatalar var ama çok tatlı ve seni geliştirebilecek soruları da var.

    3d: Gayet ideal. Temiz. Pek fazla hatası yok. Acilden biraz daha zor. Gayet tadında. Tavsiye ederim.

    Sonuç derece: Zor. Orijinal kadar olmasa da zor. Ama içinde gerçekten seni geliştirebilecek soruları var. Yine sonlara doğru çözmeni şiddetle tavsiye ederim.

    Metin: Sonuç derece ve orijinal kadar olmasada normalden iki gömlek daha zor bence. İçerisinde maalesef ki bir çok hata var. Çözerken delirmiştim. Netlerim düşük geliyordu, bi bakıyodum çözümüne meğerse cevap anahtarı yanlışmış vs. Ama netlere takmadan sakince ve soruları anlayarak çözersen gayet seni geliştirebilecek bir kitap. Çünkü içinde çok tatlı çok güzel sorular var.

    Hız ve Renk: İlk denemeleri çok basit gayet gereksiz. Sonlara doğru birkaç denemesi fena değil. Pek beğenmemiştim açıkcası. Ama çok da kötü değil.

    Karaağaç: Alma bence. Karaağacın hem ayt hem de tyt mat denemelerinde gereksiz ösymnin sormayacağı tarzda bir zorluk var. Tavsiye etmem.

    Endemik: Endemik zaten matematik konusunda kendini kanıtlamış bir yayın. Birçok kişi normalden zor diyor buna. Ben pek zorlanmamıştım ama gayet tatlı ve geliştirecek sorular var içinde. Hata da pek yok içinde. Kesinlikle tavsiye ederim







  • Up faydalı
  • Hocam aşağı yukarı 29-30 net dolaylarında gelecek bu sene. Denemelerde daha fazla geliyordu ama sınavda yamuldum. Elimde yarım kalmış Tyt orjinal sb var. Azar azar çözmek fena olmaz herhalde. Bide apotemi problemlerin sonu boş. Bu ikisini Eylül ekime kadar temizlerim diye düşünüyorum. Son olarak erken zamanda denemelere başlayınca piyasada alan denemesi kalmıyor adam akıllı. Bu sorunu Tyt genel deneme ile mi kapattınız?
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt
    Hocam deneme bitmiyor. Bazı dönemler aksattığım için de bitirememeiş olabilirim tabi. Bunlara ek olarak kurum denemeleri falan çözmüştüm veya internetten çıkarttırmıştım bazen.Yani anlayacağınız önüme geleni çözmüştüm. Hepsi illali bir şey katmıştır bana. O yüzden deneme biter diye çözmemek biraz saçma geliyor bana. Bakın mesela şunu tavsiye edebilirim. Siz yeter ki isteyin deneme bitmez :D
    https://www.pdfdrive1.com/acil-matematik-%C4%B0lk-12-soru-25x12-say%C4%B1lar-konu-denemesi-2018-19-e184749195.html




  • Hocam geometriyi nasıl götürdünüz? Geçen seneki mat netlerinizle benim bu seneki mat netlerim paralel ve geometriden sadece 2 soru çözerek yaptım.(Zaman kalmamıştı hızlıca 2 soru seçip Türkçedeki boşlarıma geri döneyim dedim büyük bir hata yaparak) Sınav sonrası tyt geometri sorularına baktım 5-6 civarı yapabilirmişim. Sene boyunca bilgi sarmal üçgenler kısmını bitirdim ve denemelerde soru seçerek yapıyordum geometriyi. Bu sene pek bir umudum olmadan hazırlandım açıkcası mezuna kalırsam nasıl bir yol izlemeliyim(ea öğrencisiyim)
  • Batuhanssss B kullanıcısına yanıt
    Geometri zayıf ise soru bankası çözmekten başka yapılacak bir şey yok. Denemeler yeterli kalmıyor pek. İlk dönem üçgenlerin üstüne gidilmeli sadece. İkinci dönemde analitik falan yetişiyor.
  • tyt toplam netiniz kaç bu yıl?
  • tyt deki diğer derslerdeki netiniz kaç acaba?
  • Tyt netim 15 . Problem ve geometrim sıfır. Kaynak önerebilir misiniz ?
  • Başlangıç için hangi denemeyi öneririsiniz
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    103.
  • kebbab kullanıcısına yanıt
    Tek tek kaynakları açıkladım hocam. Bilgi sarmal olabilir bence.
  • mandalinashottea kullanıcısına yanıt
    Karekök tyt geometri le başlanabilir. Kolay kitaptır ama geliştiriceğini düşünüyorum. Çap problem kitabı fena değildi. Sıfırsanız başlangıç için zor olabilir mi orası tam bilemiyorum.
  • hocam full deneme çözdüm demişsiniz bu tavsiyeyi istemek mantıklı mı olur bilmiyorum ama bu sene üç dört beş çözdüm -yarım yamalak- tyt mattan 16-17 netim var. mezuna kalacağım karekök ya da çap çözmeyi düşünüyorum. sizce hangi soru bankasını çözmeliyim alternatif öneriniz var mı? direkt denemeye geçmemi tavsiye etmeyin bazı konularım oturmamış vaziyette zaten onlar otursa mezuna kalmazdım
  • majorsnake M kullanıcısına yanıt
    Hocam eksik konuları tabi ki tamamlamanız lazım. Sadece soru bankalarıyla haddinden fazla zaman kaybetmek yanlış. Soru bankalarına pek hakim değilim ama dediğiniz gibi karekök ve çapı başlangıç için önerebilirim. Öyle çok basit değiller ama en basitinden başlamak da pek iyi olmuyor. O yüzden matematik sıfır bilmemne sıfır gibi kitaplardan başlamanızı tavsiye etmem.
  • 0 san başlayacak arkadaşlara önerim direkt soru çözmeye odaklanmamalı. yani bir soruyu enine boyuna incelemeli. çözemediği soruyu hemen geçmeyip çeşitli yolları keşfetmeli. cevap anahtarına hemen ulaşmayın.
  • Evet. Günde kaç soru çözdüm demekten daha çok ne öğrendime bakılmalı.
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    diğer ders netleriniz kaç
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    tr 33-7
    mat 39-1
    sos 15-2
    fen 17-2


    mat 38-2
    fiz 12-2
    kim 12-1
    biy 11-2
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    hocam bu sene mezuna kalırsam büyük ihtimal fizik yüzünden kalacağım buna bir öneriniz var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.