Şimdi Ara

Aç mı Kalalım Karanlıkta mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
6
Favori
8.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaziyi bastan sona okuyan babayigit var mi?
  • Ülkede ne iş ahlakı kalmış ne sevgi herkes birbirinin kuyusunu kazıyor herkes birbirinin kötülüğünü istiyor sorsalar şöyle bütünüz böyle milletiz boş laf salatası yazık gerçekten
  • Çok güzel insanlar var bu forumda. Konuyu açtığım dün geceden beri parası olandan maddi yardım edebilmek için olmayan da güzel sözleriyle destek mesajları gönderdiler. Yazıda da belirttiğim üzere maddi yardım isteme amacıyla yazmadım bu satırları içimi dökmek, benim gibi olan insanlar varsa onlara da pes etmemeye dair umut olmak istedim bir parça. Hepiniz var olun seviyorum hala iyi niyetli kalabilmiş güzel insanları. Hepinize teşekkür ediyorum dün geceden beri biraz daha huzurlu hissediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ampül almadıysanız söyleyin valla canım sıkıldı gece gece öğrencinin halinden öğrenci anlar :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eisenmate

    csb.
    https://forum.donanimhaber.com/besin-takviyeleri-firsatlari-lutfen-tavsiye-istemeyin-whey-pro-creatin-aminoasit-cla-vb--65598098-869#136375742

    profile bakın full sıcak fırsatlar'da ''bunu aldım, şunu alıyorum.'' muhabbeti.

    edit:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/134244469

    şizofreni vakası, psikiyatriste gidin lütfen.
    zaten işe girip çalıştım kısımlarını okurken bir tuhaflık olduğunu anlamıştım :)
    sanki ülkede ne kadar kötü iş var hepsi bu arkadaşa denk gelmiş
    7 yıldır üniversite okumak nedir ya ?




  • Niye bukadar yoruyon kendinide bizi de allahtan ilk 2 ve son paragrafî okudum sadece 7 yildir unuversite okuyup 11 lirayla tek ogun bile yetmiyecek keyif yiyecegi olan cig kofteyi almak isteyen ogrenci varsa hakikaten 7 yilda ev ekonomisini ogrenmediyse 1 ekmek 3-5 yumurta alamiyosa yada 2 paket makarna 2 paket hazir sos alamiyosa veya bi küçük yoğurt bence acından ölsün o mal gecede gelip karanlikta götüne yumurta kırsınlar hatta derslerindende kalsin 10 sene okusun ama anasina babasina yazik gerci ben kendisinden daha cok uzuldum bu malin anasina babasina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem maddi yardim kabul etmiyorsun, özelden adresini yazda gıda yardımı yapalım. En azından açlık sorununuz ortadan kalkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Ogrencilerine sahip cikamayan devlete denecek cok sey var da yeri degil. Ozel mesaj attim size.
  • HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Bunu gerçekten yazdiniz mi? Hem de inanarak? Size bu yazıda çiğköftenin metafor olduğunu anlatmak isterdim de anlayacağınıza inancım yok maalesef. Evet makarna alıp sos yapıp iki gün yemek aklımıza hiç gelmemişti. Bu kadar mı düşük hayattan beklentiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    mesajını şimdi görüyorum özelden mesaj attım bakarsan sevinirim
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    Forumdaki az sayıda mantıklı adamdansın vesselam, zaten nick-yorum uyumu.Kimsenin ataraksiya, apethia kavramlarından haberi yok.
    Fakir edebiyatı çok tutuyor, bundan çok değil 15bin yıl öncesine kadar biz mağaralarda yaşıyorduk, karnımız doyuyordu, temel ihtiyaçlarımız vardı ve mutluyduk.
    Fakirlik kötüdür tamam ama insan acıdan kaçabilir, seçim meselesidir.Örneğin benim telefonumun ön kamerası yok, bir ara elime para geçti yurtdışında gezdim geldim 1 hafta telefon alacağıma.Sonra salak salak kahvecilere çok para vermem, kafelerde oturmam (özgür seçimim), onun yerine gider günün birinde IMAX sinema izlerim, üstümde yıllardır giydiğim eski ceketim ve yine bir yıllık ayakkabım.
    Hâlbuki asıl fakir olmaman gereken kafanın içidir, ben kitaplarımı okuduğum sürece, bir ekrandan video ve filmleri izleyebildiğim ve güzel müzik dinleyebildiğim sürece fakir asla değilim, aç bile kalsam bazen.

    Bu dünyaya acı çekmeye geldik sanıyorlar, ben şaşıyorum.Varilin içinde yaşamış Sinoplu Diyojen'i de tanımıyorlar.
    Bir ben keyif ehliyim sanırım... Orhan Veli'nin dediği gibi:

    Dikilir Köprü üzerine,
    Keyifle seyrederim hepinizi.
    Kiminiz kürek çeker, sıya sıya;
    Kiminiz midye çıkarır dubalardan;
    Kiminiz dümen tutar mavnalarda;
    Kiminiz çımacıdır halat başında;
    Kiminiz kuştur, uçar şairâne;
    Kiminiz balıktır, pırıl pırıl;
    Kiminiz vapur, kiminiz şamandıra;
    Kiminiz bulut, havalarda;
    Kiminiz çatanadır, kırdığı gibi bacayı,
    Şıp diye geçer Köprü’nün altından;
    Kiminiz düdüktür, öter;
    Kiminiz dumandır, tüter;
    Ama hepiniz, hepiniz..
    Hepiniz geçim derdinde.
    Bir ben miyim keyif ehli, içinizde?
    Bakmayın, gün olur, ben de
    Bir şiir söylerim belki sizlere dair;
    Elime üç beş kuruş geçer;
    Karnım doyar benim de




  • it gibi calisacagina sende bi iki poset satsaydin bugun burada hem konu acmicak hemde bize cevap vermek zorunda olmicaktin.

    Yani suc sende ve hayat sana coktan kesmis cezayi.

    Dogadan ustun yargic olamaz bana bizede en ufak yanlisimizda keser cezayi.
  • Vay arkadaş ne adamsınız ya Saati 5 liraya çalışacağını saati 25 liraya özel ders ver KPSS den 91 almış adamsın misafir gibi her akşam sıcak yemeğini yerdin saygı görürdün, biraz aksiyon seviyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırak bölümü sınava hazırlan kazanınca ailene söylersin. Bırak 1. sınıftan başla. Hayat sevmediğin işi yapmak için fazla kısa. Son sınıf metruloji müh. bırakan kuzenim bilgisayar müh. kazandı okudu ve cok iyi bir uzman oldu.

    Bir de sunu belirteyim mutlu olduğun iş olayı bir noktada yalan. iş sonuçta illa ki sevilecek yanı yok ama ilgin olan alanda kendini geliştirmen daha kolay oluyor.

    Bir de bir uzmanla görüşün (psikolog)
  • Benim anlamadığım birkac nokta var.

    Ha evde tek maasla gecinilmez belki de onu anlarim da.Baban emekli memursa belli bir miktar aliyordur. Diğer kardeşlerine binlerce lira para ayırırken senin 25 kuruşa razı olman doğru değil. Mümkünse ailenle aynı şehirde yasayabilirsin emekliyse belki yanına alabilirsin onları..

    Binden hazır gıda almak yerine evde de kaliyorsan 50 kglik un torbası sanırım bir adamin 3 aylık yiyeceğini karşılar. Bazlama fln yapıp yiyebilirsiniz ekmeği dışardan almak yerine.

    KPSS güzel bir kapı neden yıllardır denemiyorsun birinden birinde mutlaka tutardi ayrıca kapasiten varsa neden o dereceyi sen yapmiyorsun

    Doğrulukla bir yere varilmiyorsa bi de yamuklugu denesene ne kaybedersin belki sen de bir yere gelirsin?

    Çok fazla mantık hatası var nasıl bu duruma geldiniz merak ettim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa kısa anlatilinca öyle oluyor, babamın emekli edilme sebebi türk eğitim-sen il başkanlarından biri olması, memur-sen e geçmesi yönünde yapılan baskılar sonucunda dik durdugu için evinden bin km ötede bir okula gönderildi farklı bir şehirde, konuya vakıf olanlar iyi bilir bu senaryoyu o dönem bahçeli henüz AKPli olmamış fetullah henüz fetö olmamıştı, sonrasinda şeker hastalığı da giderek kötülesince bırakmak zorunda kaldı. Bu dönemde açılan pek çok dava, mahkemelerdr sürünme bir yandan hastalık bir yandan da memur aklıyla bir iş kurup batması eklenince, kısaca eldeki para da doğru yonetilemeyince insan beş parasız kalabiliyor. Biraz da hazırlıksız yakalandık diyelim.
    İki küçük kardeşim varken, ben yıllarca ailemden faydalanıp bir baltaya sap olamamışkrn daha fazla onların rızkına ortak olmayı kendime yakistiramiyorum elde avucta olan ülkenin su zor zamanlarında ancak kendilerine yetiyor. Ayrıca bilmiyorum öğretmenleri zengin mi sanıyorsunuz? Benim babam şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz özel ders veren, türk eğitim sen'in bağlı vakifda fakir çocuklarına bedava kurs veren bir insan paralı özel ders ile hiç işi olmadı. Sadece öğretmen maaşı ile aile geçindiren birisi yaz tatili dahi yapamayacak kadar zengindir ancak.
    Kpss'yi daha önce deneyip yine benzer bir sonuç alıp aman canım memur olmak için mi bunca zaman cabaladik çile çektik diyerek tercihte bulunmamıştım bu da benim hatam olsun. Geldiğimiz noktada kpss'den 95+ puan alan adamın üniversiteye hizmetli olarak atanmasını, burun kıvrılan memurluğun gençlerin tek hayali olmasını sorgulamiyorsunuz da sadece beni mi sorguluyorsunuz? Görüşlerinize teşekkür ederim yine de, kendi payıma düşen hataların zaten farkındayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kardeşim ben de senin yaşadıklarının hemen hemen aynısını yaşadım. Belki daha fenasını. Ama sonu umuda baglamıssın. Son cümlelerin umut dolu. Üzgünüm ben bu kadar iyimser değilim.
    Bu çürümüş düzen, bu iktidar ve onun burjuva godaman takımı komple defolup gitmedikçe ve halk olarak uyanıp kendi geleceğimizi yaratmadıgımız müddetçe hiç bir şey değişmeyecek.
    Bu konuda aynen bu dayı gibi düşünüyorum





    Aç mı Kalalım Karanlıkta mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muxo -- 11 Ocak 2019; 21:34:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaş çok içten yazmış, ama biri çıkmış sıcak fırsatlar mesajlarını paylaşmış, o yüzden ÇSB mi bilemedim. Önemli de değil. ÇSB ise bile gerçekten bu durumda olan insnalar olduğunu biliyorum. Bir derece yardımcı olmak adına:

    1) Devletten bursunuz (krediniz) dışında bir şey beklemeyin. Devlete bel bağlamayın. Güvenmeyin. Yatay geçişle şunu yaparım. Bitince Yüksek Lisans ile bunu yaparım demeyin. Türkiye'de devletin ipi ile kuyuya inilmez.

    2) Bir becerinizin olması her zaman iyidir. Müzik aleti çalmak mesela. İllaha gitar, bateri falan olmasına gerek yok. Bağlama da olur, ud da olur. İyi çalınan bir müzik aleti, öğrenci için sağlam bir ek gelir kapısıdır. Garson şerefsiz bir patronun işletmesinde ezilir. Müzisyen aynı şerefsizin işletmesinde o kadar ezilmez. İlk aklıma gelen müzik oldu; ama daha farklı beceriler de iş görür. Müzik seti tesisatı çekmeyi öğrensen mesela... Öğrenmen bir yazını müzik setçide geçirmene bakar. Üniversite dediğin, hele ki çok para yoksa, dandik dundik tesisatlarla oynayan velet doludur. Dandik malzeme = sık tadilat. Sık tadilat = daha çok işçilik ücreti. Bilgisayardan anlıyorsan, o işe bakacaksın. Vasat bir üniversitede "bilgisayarım bozuldu naapçam yaa" devam ediyordur muhtemelen. "Ateşle 50 lira yapayım goçum." güzel bir ek gelir. Baba üniversitede herkesin Hüseyin gibi bir arkadaşı olduğu için, beleşe yapılır o işler. Sen bilgisayarı yaparsın, o kızla seni aynı ortama getirir falan... Lan, kaportadan çırak seviyesinde anlasan, o da olur be! Sanayi ustası çırağın hakkını yemez. Yiyemez. Ahilik kültürü vardır. Kendi de geçmişte çırak olmuştur. Ha ama 12'lik yerine 14'lüğü verirsen, 14'lüğü kafaya yiyebilirsin. Ama hakkını yemezler. Bir beceri lazım özetle.

    3) Memur olmak en büyük hayaliniz olmasın. Memur olmak gene isteyin. Gözünüz dışarıda olsun. Çünkü, memur olmayı becerseniz bile, memuriyet hayatınız uzun sürmeyebilir. Şansınız yaver gitmez, karmaşık ilişkilerin olduğu bir ortama düşersiniz, üç kuruş için sizin geleceğinizi yakarlar. Annem kalkınma bankası genel müdür yardımcısı olacakken, refah-yol hükümetinde önce kızağa çekilmiş, sonra al takke ver külah ile Cavit Çağlar gibi yanar döner birinin yanında yargılanmış. İkinci duruşmada annemle ilgili bir olay kalmadı; ama kariyer bittiii... Sözüme kulak verin. 30 yıllık emeğiniz olsa, ODTU üzerine King College Master'ınız olsa, 15 yıl DPT, 15 yıl Kalkınma Bankasında emeğiniz olsa, 3 kuruş çıkar için 30 yıllık emeğinizi ve devletteki kalan geleceğinizi yakarlar. Devlete çalışacak adam bitmez. O yüzden devlet adam yemeye çekinmez. 30 yıllık emeğin sonunda 2000TL emekli maaşı ile çekilirsiniz kenara. Memur olmayın demiyorum. "Bu bir ihtimaldir. Sadece buna odaklanmayın." diyorum. Memur olsanız da, gözünüz hep dışarıda olsun. Memuriyet hayatını da çok uzatmayın. 20-25 yıl devlette çalışmış adamı, çok kilit biri değilse, özel sektör istemez.

    4) Ne kadar hızlı mezun olursanız, sıkıntıyı o kadar az yaşarsınız. Mümkün olduğunca uzatmamaya bakın.

    5) Özel burslar ve çevrenizde uzak da olsa bir iş adamı vs. var ise, burs veriyor mu sorun. Çekinmeyin. Bizde durumlar borum bok giderken, mevcut okuttuğumuz birkaç gence burs vermeye devam etmek dışında bir şey yapamadık. Kapıcımızın çok başarılı bir kızı vardı. Kapıcımız bize sordu. Biz de etrafta kim varsa haber verdik. Tanıdıktır, kız başarılı vs. diye. Bulduk birini, bu kızcağıza bizim bulduğumuz amca 4 yıl boyunca burs verdi. Bunu bir sadaka gibi düşünmeyin. Bu, bu ülkenin geleceğine yatırım. Devletin becer(e)mediğini yapma isteği. Bu hayatta çakılı bir çivim olsun isteği. "Öldüğümde yok olmayayım, bir şeyler yapmış, bir hayatlara dokunmuş, buraları daha yaşanır hale getirmek için bir şey yapmış olayım" isteği. Bu, torunumun daha iyi bir hayat yaşaması için, benim neslimde benim kafamda olanlara göre, daha çok insanın torunum ayarında olmasını istemem... "Sen olmazsan başka biri olacak. Ben bu bursu vereceğim. O zaman neden sen olmayasın" bu. Tamamen de benimle alakalı. Ve bu ülkenin geleceği ile. Sadaka falan değil. Yatırım. Ben öldüğümde de yaşayacak olan bir şeye yatırım. Öbür dünya bağı zayıf olan bizler, ölümden korkarız. Korkma sebebimiz de tamamen "yok olma" düşüncesidir. "Beni tanıyan son insan öldüğünde hiç yaşamamış gibi olacağım." Bu fikir beni dehşete düşürür. Öbür hayat konusunda şüpheleri olan bizler, "burada çakılı kazığımız olsun" isteriz. "Unutulmayalım." "Ölsek bile, 300 yıl sonra bile, yaptıklarımızın etkisi bir yerlerde yaşanıyor olsun." Bunun için ya Sinan veya Gaudi gibi bir mimar olmam lazım. Ya Mozart veya Beethoven gibi bir besteci. Belki de dünyaya damgasını vurmuş, Atatürk gibi bir lider. Veya Einstein gibi bir bilim adamı... Hiç yoksa bir kahraman olsam da olur. Kaldırdığım uçağı düşmanın kalbine saplayıp ölürken savaşın seyrini değiştiren o subay vardır ya hani... Olur... Seyit onbaşı? Olur abi. Ama
    bunların hiçbirini olamayacağım açık. O zaman geleceğe yatırım yaparak varlığımı sürdüreceğim. Olay tamamen benimle alakalı. Seninle değil. Gelecekte adımı taşıyan ve kendine ayrılmış şirket hisse gelirleri ile işlerini yürüten bir hayır kurumu görürsen (Allam ne olur olsun!?), bil ki o bu ülkenin geleceği ve benim "hiç yaşamamış gibi olmamam" için olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Ocak 2019; 23:53:33 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.