Şimdi Ara

9 günlük bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9 günlük bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı
    Türkiye’de elektrikli otomobiller her geçen gün yaygınlaşıyor. Elektrikli otomobil sayısındaki artışla paralel olarak şarj istasyonları da çoğalıyor. Vatandaşlar 9 günlük bayram tatilinde elektrikli otomobilleriyle seyahat ettiler. Bu seyahatlerle birlikte Türkiye’de şarj rekoru kırıldı.



    Ayrıca Bkz.Honda, yeni Ye Serisi elektrikli otomobillerini Pekin'de tanıtacak



    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın açıklamalarına göre 9 günlük bayram tatili boyunca 17 bin 651 şarj soketinde 120 bin şarj işlemi yapıldı. 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu. 9 günde en yüksek şarj sayısına ulaşıldı.






    Bayramda elektrikli şarj istasyonu işletmecileri çeşitli indirim kampanyaları yaptı. TOGG ve EVBEE iş birliğiyle 1 istasyonda 18 kW hızında şarj hizmeti ücretsiz olarak sunuldu. Otopriz’in ülke genelindeki 84 istasyonda ücretsiz şarj hizmeti sunuldu. Togg'un şarj istasyonu şirketi Trugo, %50 indirimli şarj hizmeti sağlandı.









  • Bayram trafiği yoğunluğunda akaryakıt istasyonlarında bile dayanılmaz kuyruklar oluşuyorken şarj istasyonlarını düşünemiyorum bile.

  • Aynen buğday tarlasına dalan çekirge sürüsü gibi hangi araba gelse onu kemirir bu millet.

  • Oh be, bakanlar İmamoğlu'na karşı propaganda yapmayı bırakıp işlerinin başına döndüler mi?
  • Ücretsiz yada %50 indirimle şarj hizmeti sunulmuş bayramda. Aynısını neden akaryakıtta yapmıyorsunuz. En azından akaryakıtta vergiden indirim yapsaydınız da rahat rahat gezseydik. Benim vergilerimle elektrikli araçlara kıyak ne güzel iş.

  • Elektrikli araç sevmiyorum. Hibritten yürümeliydik. Elektrik kendiliğinden oluşuyor sanki. Onun kirliliği ne olacak, o kadar bataryanın geri dönüşümü nasıl olacak?
  • Uyduk bir furyaya aldık, çok durmaz satarız zaten de, ne kötü bir durum.


    Normal şartların 500 belki 1000 katı elektrik tüketimi oluşuyor.


    Elektrik üretimi tertemiz %100 çevreciymiş gibi sanki.

  • Pompacıda randevu sistemi yok, amele gibi sıra bekleme var. Bu araçlar akıllı, gideceğin yere göre şarjı bitecekse yolda sana rota çiziyor randevu alıyor. Her yerde şarj da var zaten bu yüzden hiç bir zaman şarj kuyruğu göremezsiniz.
  • Evet haklısınız akaryakıtı 10 dk da dolduruyorsunuz çok sıra oluyor o sıra da ödemenin pompa başında olmamasından kaynaklı. Bir elektrikli 40-60dk da dolabiliyor. değil mi!

  • thyr1234 kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum. BYD nin çinde ne kadar patladığını bir görseniz. videoları ayyuka çıktı ama hala ucuz uyduruk çin mallarına talep var.

  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    yo 20-25dk maksimum :) sen pompaya ödeme yapıp gelene kadar ben tuvalete girip çıkıyorum ve dolmuş oluyor. Aynı süre ama ben daha az ödüyorum senden
  • 12 bin şarj istasyonu, 17 bin soket. 9 günlük bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı 


    ülke genelinde 12.400 tane petrol istasyonu varmış. şarj istasyonları her gün artıyor. 2023 yılında 6500 olan sayı şimdiden 12 bini geçmiş.



    bayramın ilk günü Adana Togg servisinde şarj ettim aracı, kimse yoktu. Dörtyolda togg şarj istasyonuna uğradım ki bayramda Hatayda gezersem dönüşte şarja uğramadan eve kadar geleyim, orda da kimse yoktu, şarj istasyonu boştu. dün tekrar uğradım yine boştu.

  • İstanbul çıkışında ve girişinde sorun yaşamış arkadaşım togg ile çok sıra beklemiş özellikle giderken. Fakat kullanıma alınmak üzere bir sürü istasyon vardı dedi. Muhtemelen bayrama yetişmedi. Onlarda olunca çok sorun çıkmaz gibi.
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt

    İnsanın kendisi zarar zaten doğaya. Fakat fosil yakıtın verdiği zararın yanında devede kulak.

  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    Siz kar ediyorum diyorsunuz da sıfır elektriklinin 2. eldeki değer düşüşünü hesaplamıyorsunuz. O bedavaları üç beş yıl sonra toptan geri alıyorlar. Elektrikli aracın 2. eli akaryakıtlı aracın 2. eli gibi olmaz. 2-3 bin km kullanıp satanlar değil de bir 100k devirip satın görün. Onu geçtim bir şekilde kaza yapsanız yada biri sürtse kaporta için 2-3 ay parça beklemek. Aracı ittirememek illa çekiciye koymak zorunda olmak yada ne bileyim es kaza yolda elektrik bitti, otostopla gidip en yakın istasyondan 10 kW elektrik alıp koyup yola devam edememek. Her an şarj bitebilir korkusu ile yaşamak yada batarya ölmesin diye bazılarının yaptığı %20-%80 aralığında kalmaya çalışmak.


    Eskiden dizel böyleydi. Uzun kmler boyunca ucuza binilirdi ama bir arıza verirse o zamanki örnek için söylüyorum fiyatlar değişmiştir benim enjektör 175TL iken dizelde 1500TL idi. Pompayı söylemiyorum bile. Şimdi Benzinde menzilim uzun yolda 800km+ lpg de de 500km civarı. İkisini de fulleyince hiç umurumda olmuyor. Ha diyeceksiniz maliyet. Aracımı 3 yaşında 2. el aldım. Uzun yol aracıydı. (yıpranmamış ve 2. araç ailenin) haliyle çok para vermedim üstelik kotuk ısıtmasından deri döşeme, far yıkamasından yağmur sensörüne, otomatik vitesinden 2000 motor olmasına kadar D sınıfı sedan olarak çok memnunum. Tanıdıktan aldım o nedenle çok ucuza geldi bana haliyle baştan alırken kazandığım için gerisini çok dert etmiyorum. Haa bayramda seyranda bedava elektrik imkanı gibi imkan vermiyor devlet ama olsun en azından huyunu suyunu bilmiyorum daha yolda kalmadım. Aracım 15 yaşına geldi hala da iyi para ediyor bu arada. Tüm bakım onarımlarını nerdeyse kendim yaparım. Usta peşinde de koşmam çok. Olduğunda da tanıdığım çok.


    Sonuç olarak artılar eksiler. Allah kaza bela vermesin ne diyeyim. Ben çok taraftarı değilim elektriklinin. Hele Çindeki yanan elektriklileri gördükçe her an birşey olabilir korkusu hem de durduk yerde. Düşünsenize en riskli zaman aracın şarj olduğu zaman. Yazı var kışı var araç yüklü şarja gittiniz ben içinde duramam yada birilerini içinde bırakamam. Oldu yandı. Tüm eşyalarınız da içinde. Yani bir elektriklinin ddurup duruken yanma olasılığı akaryakıtlı aracın bir kaç katı vardır. Şimdi oransal olarak piyasada azlar o nedenle çok sorun yok gibi görünüyor ama %50-50 oranını yakalasalar o zaman daha bariz çıkacak +/- durumları.





  • teleferik kazasında bile bilerek yalan söyleyen bakanlığın bu açıklamasına güvenmiyorum.

  • Sozuak S kullanıcısına yanıt

    indirimi devlet değil şirketler yaptı.

  • Bir arkadas akaryakitta yariya insin demis, firmalar kampanya yapti, sahsen enerturk firmasinda %50 indirimi kullandim. Vergilerimizle indirim vs yazilmis. Sacma... Bayram suresince 2000 km yol yaptim, benzinliklerde sira vardi hep, ben o arada verdigim molalarda aracimi sarj ettim. Herhangi bir bekleme veya ekstra dolsun diye beklemem olmadi sukur. Hatta cogunda istedigimden fazla doldurmus olarak ayrildim porttan...
  • Elektriğe de vergi yolda o halde ÖTV vs

  • planci54 P kullanıcısına yanıt

    Devletten para almasalar neden enerji maliyetlerine katlansınlar mantıklı mı sizce.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.