Şimdi Ara

8mb kopma(bi çok konuyu okudum ama farklı bikaç soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende yakın zmanda 8mb e geçtim ve sürekli kopmalar yaşıyorum. Yani nete yüklenmediğim sürece sorun yok net hiç kopmuyo ama yoğun içerikli sitelere girdiğim zmn yada hızımı şöyle 5-7mb yakınına çıkarttığım zmn anında net gidiyo. Anlamadığım modemde herşey normal gibi görünüyo ışıklar bağlantı falan, keza bilgisayarda netin olduğunu ve normal olduğunu bildirmesine rağmen nete giremiyorum. Benim ki ama gittimi gelcek tarzda değil bi kere 6-7 saat kadar bekledim acaba bişi yapmadan geliyo mu diye yok! Neyse diyelim ki net gitti ya o anda bilgisayarı baştan başlatıyorum (dikkat modem de herşey aynı yani modemde değişiklik yok) net yine normal! Bilgisayarda net gitmişken başka bi modeme sonra kendi modemime bağlanmak istiyorum o zmn da ağ adresi alınamıyor diyo!

    Öncelikle bilgisayara format attım, sonrasında iyice virüs taramasından geçirdim, formattan sonrasında zaten yeniden modemi kurdum olay aynı. Gelen ana hattı direk modeme bağladım yine sorun devam ediyor.

    Şimdi birkaç bilgi-soru:

    - Bende net varken 7mb'e kadar bağlantı kurabiliyorum. Bu benim bağlantımın ve firewall'ın düzgün olduğunu gösterir mi?
    - 1 mb'te sorun bu şekilde kopma hiç yaşamadım. Bu bilgiye bakarak sorun servis sağlayıcısında diyebilir miyim?
    - Bağlantı koptuktan sonra bilgisayarı yeniden açmak gerekiyor. Bilgisayarı yeniden açmak bağlantıda neyi değiştirir? Modem değişmezken pc yeniden açılında net nasıl normale döne bilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GameMan -- 29 Eylül 2009; 15:58:04 >







  • 4440375 sık sık kopuyorum diye arıza kaydı ver hızını destekleyen hıza çeksinler...
  • Modemin ADSL2+ destekliyor mu ?
  • KATADE -> iki kez aradım standart yanıtlar dışında yanıt alamadım. Hattım 8mbt'i tam anlamıyla destekleyen nadir hatlardan. Ki bende 7mbt gibi bi sayıya ulaştım. Santrale de yakın olduğumu uygun olduğu söylediler hız düşürmediler (ki ben istesemde düşürmüyolar)

    Nike -> adsl2+ destekliyor (modem: USRobotics model 9114 [modem 24 mbps desteklediğini yazmışlar])

    Yakın zamanda yeniden 1 mbt hıza düşeceğim sanırım :(
  • Benim de 8 MBit destekliyor, ama kopmalar olduğu için şuan 4 MBitteyim.
  • bu kopmalar sırasında modemde adsl ışığıda gidiyor mu?

    telefon hattını direk modeme takarak denedin mi?
  • SNR değerin 14 DB nin altındaysa kopmalar olur. modem ip vermez. yada herşey normal gözükür ama internet yoktur. aynı şeyler bendede var. internet hattın kalitesizdir. 1 mbps, 2 mbps de güzel çalışır ama 8i verince şaftı kayar. normaldir yani. fiberoptik gelene kadar dayanıcaz.yapıcak bişey yok.
  • DeSiGnAyR -> ttnet'e kopmalar yaşadığımı söyledim arıza kaydı bıraktım. Yeniden aradığımda hattımın normal olduğunu ve hızının böyle kalabileceğini söyledi. Ben yinede düşürmek istediğimi söyledim
    ''
    ttnet: beyfendi zaten hızınızı kaldırabiliyor hat, santrale uzaklığınızda ii neden düşürelim hızınızı?
    GameMan: ordan öyle görünüyor olabilir ama ben netten kopuyorum.
    ttnet: bu bizden kaynaklanan bi sorun değil.
    GameMan: peki ne yapmalıyım?
    ttnet: bizim yapablieceğimiz bişi yok.
    GameMan: herşey normal olsa bile ben hızımı düşürmek istedim diyelimki yinede yapamaz mıyım?
    ttnet: sorun olmadığı taktirde hattınıza bişey yapamayız.
    GameMan: hatta ben sorun yaratabilirmiyim? yani elimdeyse bozayım hattı sorun olsun hız düşsün de kurtulayım.
    ttnet: dalga mı geçiyorsunuz beyfendi!
    GameMan: Çözüm gibi geldi de. O zama-
    ttnet: modem koblo vs kontrol ettiniz mi?
    GameMan: evet O zaman ben 1mbt limitsiz'e geçmem lazım.
    '' gibi bi konuşmaydı.


    KATADE -> adsl ışığı sönmüyor yanıyor. Hatta pcde normal bağlıymış gibi devam ediyor yani bi uyarı vermiyor. Ancak anlamadığım yeniden bağlanmaya çalıştığımda '' ağ adresi alınamıyor'' diyor. Ağ adersi alınamaması nedir, neden kaynaklanır?

    Denediklerim;
    - Hattı direk pcye bağlamak (ancak yine de bağlaç var arada, sadece telefonu iptal edebildim yani)
    - Modem firewall'ını aramak(ki bulamadım güncel sanırım)
    - Format ve yeniden modem kurulumu

    maniactolga -> aslında telefon üzerinden çekeceksin neti. İnternetın büyüme hızına bakarak 5 yıl içinde fiberopik kabloların bile yetersiz kalacağı öngörülüyor. O devirlerdede biz tam anlamıyla fiberoptik devire geçeceğiz(ttnet ve bi kaç özel kuluruz(tellcom değil) 4-5 yıl içinde fiberoptik kabloları türkiyenin her yerine düşeyeceklerini iddaa ediyolar). Şimdi geceyim dicem süperonline'a falan ama onuın içinde modem parası vermem lazım 150 tlmiydı ne.

    [cevaplayan ve cvplamaya çalışam tüm arkadaşlara teşekkr ediyorum]




  • İlk zaman geçtiğimde 2-3 gün bende yaşadım kopmalar şimdi sorun yok.
  • usb denmi bağlanıyorsun? bendede aynı sorun vardı , pc yi yeniden başlatınca yeva usb kablosunu çıkarıp takınca bağlantı geliyodu , yoksa sittin sene geri bağlanmıyordu. bazı modemleride usb kaynaklı bu tarz şeyler olabiliyor.
  • Nike -> keşke, ama neredeyse 1 ay oldu ve değişiklik yok. Neredeyse kullanılamayacak durumda net. Basit bağlantılar yada basit sitelerde bile bazen gidebiliyor artık(mesela 1-2 forum aynı anda yenilersem arada gidiyo net! forum bu ya forum! yazı tabanlı bi site nasıl kaldırmaz ya!)

    malkoç21-> bir karttan bahsediyolar, bazı hatlara ana santralden katılarak giderilebiliyormuş bu kopma sorunu diyolar ama pek inanasım gelmedi. Senin sorununu baskı yapınca çözdüler ancak benim ne zamamın nede ttnet'i arayarak uğraşacak sabrım var. Pazartesi 05.ekim yani üniv'e gideceğim. o zmna kadr halletmem gerekiyodu. Şimdi tarife değiştirmeye uğraşıyorum

    hugareva -> evt usb'den bağlanıyorum, hatta pc eski olduğu için içinde ethernet kartı yok! Aslında modemde şüphelenmeye başladım bu sıralar. Modem ara ara kendi programı olmasına rağmen kendi cihazını bulamıyor. usb direk pcye bağlı(ara kablo yada bağlayıcı yok) ama 1.0 bağlantı var sanırım bende 2.0'a yükseltin diyo. Usb 1.0 da kaldırmıyo olabilirmi 8mbt neti?

    deneyimi olan bi arkadaş varsa, net üzerinden tarife değiştirmek istedim ancak daha ucuz bi tarifeye geçirmedi. Şimdi telekomu aratcam, onlarda geçirmezler mi acaba?




  • 8 Mbite geçtiğimden beri benim internet de sürekli kopuyor. herşey tıkır tıkır çalışırken birden donup kalıyor. modeme bakıyorum dsl ışığı sabit şekilde yanıyor. hız testi yapıyorum 6,5 - 7 mbit çıkıyor. amma velakin duraksamadan online müzik dahi dinleyemiyorum. sonunda bugün dayanamayıp ttneti aradım. ağ bağlantıları, dns ayarı vs. kontrol ettirdi herşey normaldi. teknk servisi yönlendiriyorum dedi. birkaç saat sonra birisi aradı. hatta birşey yok, modemi resetleyin, yeniden kurun tamamdır filan dedi. daha önce aynı şeyi yaptıım için işe yaramayacağını bildiğim halde yine denedim ve tabi ki sorun çözülmedi. bir süre sonra birisi daha aradı. sağolsun bayağı ilgilendi. arıza kaydı veince hızımı 2 mbite indirmişler. adam sırayla baktı hattın 16 mbite kadar çok rahat desteklediğini söyledi ve tekrar hızı 8 mbite yükseltti. Ancak sorun yine çözülmedi. ancak internet donduğunda, ağ bağlantılarında tanıla ve onarı tıkladığımda "bilgisayarın ağa bağlanma sorunu yaşadığını" yazıyor. Bu durumda acaba sorun benim modemde mi düşünmeye başladım. modem inca marka ve 4 sene önce almıştım....




  • modeminin firewall güncellemesi olup olmadığına bi bak istersen. bende de sanırım yakın bi sorun var nededi netten mi yoksa donanımsal mı bilmiyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erergin

    8 Mbite geçtiğimden beri benim internet de sürekli kopuyor. herşey tıkır tıkır çalışırken birden donup kalıyor. modeme bakıyorum dsl ışığı sabit şekilde yanıyor. hız testi yapıyorum 6,5 - 7 mbit çıkıyor. amma velakin duraksamadan online müzik dahi dinleyemiyorum. sonunda bugün dayanamayıp ttneti aradım. ağ bağlantıları, dns ayarı vs. kontrol ettirdi herşey normaldi. teknk servisi yönlendiriyorum dedi. birkaç saat sonra birisi aradı. hatta birşey yok, modemi resetleyin, yeniden kurun tamamdır filan dedi. daha önce aynı şeyi yaptıım için işe yaramayacağını bildiğim halde yine denedim ve tabi ki sorun çözülmedi. bir süre sonra birisi daha aradı. sağolsun bayağı ilgilendi. arıza kaydı veince hızımı 2 mbite indirmişler. adam sırayla baktı hattın 16 mbite kadar çok rahat desteklediğini söyledi ve tekrar hızı 8 mbite yükseltti. Ancak sorun yine çözülmedi. ancak internet donduğunda, ağ bağlantılarında tanıla ve onarı tıkladığımda "bilgisayarın ağa bağlanma sorunu yaşadığını" yazıyor. Bu durumda acaba sorun benim modemde mi düşünmeye başladım. modem inca marka ve 4 sene önce almıştım....


    Dostum benimde modemim incaydı ve aynı problemleri yaşıyordum. onarı tıkladığımda aynı sende olduğu gibi modemin bağlantı sorunları yaşadığını ve tekrar kapatıp açmam gerektiğini söylüyordu. en sonunda dayanamadım gttim 150 lira para verdim yeni modem aldım. aynı problemleri yaşamıyorum şu an. demekki modemdenmiş..sende değiştir bence.




  • Arkadaslar onceden 1 den 2 den fazla yazdigim icin kopyala yapistir yapiyorum adsl kopmalarinda neler yapilmali diye 8 mb gecisten sonra adsl kopmalari kullanıcı sifre hatasi sayfa acamama hatalari tamamen ttnet kaynaklıdır arkadaslar ve son 2 haftadir bu sorunlar devam etmektedir bizzat kendim yasiyorum sakın ttneti sizi paketlemesine izin vermeyin.

    adsl yanıp sonuyorsa hat splitter modem kaynaklı olabılır. en kısa cozum modemı farklı yerde denemektır. modemımız sorunsuz calısıyorsa splitter denersınız ondada sorun yoksa servıs saglayıcınızı ararsınız. bunları denedıgınızı fakat adsl yanıp sonuyor hatdan dusuyorum dersınız ve arıza kaydı actırırsınız. gelirler bakarlar veya santralden cozerler sorunu. Bazende cozemezler hat sorun yok derler farkli modem denersınız calisir sizin modeminiz calismaz mesela adsl yanıp sonuyordur.

    Modemınızın yazılımını kontrol edın guncel deılse guncelleyin guncellediniz reset attiniz yeniden kurdunuz yine aynı son care olarak adsl modlarinda ayarlama yapmamiz gerekir.

    Suan ttnet yapisinda adsl2 adsl2plus g.dmt kullanılıyor hattınız protokolu servıs saglayıcınızdan ogrenırsınız bilmiyorsanızda adsl2plus ve g.dmt ısaretleyın...

    modeme gelen sınyaller

    ADSL_G.dmt ADSL_G.lite ADSL_G.dmt.bis ADSL_G.dmt.bis_DELT ADSL_2plus ADSL_2plus_DELT ADSL_re-adsl ADSL_re-adsl_DELT
    ADSL_ANSI_T1.413 MULTI_MODE ADSL_G.dmt.bis_AnxM ADSL_2plus_AnxM

    bunlardır adsl2plus ve adsl g.dmt kalacak sekilde dıgerlerını kaldirin kaydedın modemı kapatıp acın sorun duzelir.

    orn. modemde ADSL G.DMT.bis yazıyorsa g.dmt ısaretleyebılırsınız.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 5 Ekim 2009; 2:23:34 >




  • An itibariyle internetten uzun süre sonra video indire ildim :D çok mutluyum. öncelikle bi indirme yöneticisi ile indirdim (orbit) indireceğim bağlatıyı kopyaladım siteyi falan kapadım hatta artık anti-virüs yazılımımı da kaldırdım, orbite hız sınırı kodum 20 kb! indirme başladı. baktım 10 sn oldu hala gitmedi net alıştıra alıştıra yükseltmeye başladım :D 20 -> 40 -> 99 -> 120 -> hatta 150 yı bile gördüm :D sonrasında indirdiğim video bitti. 43mb bişi idi. Başka bi video aldım yine aynı kaynaktan başladım yine 20kbten. bu kez kararlıyım kopartıcam pcyi :D 20->60->99->150-> tam 250 diyodum küt koptu sonunda net :D

    ccnablade ->
    1) adsl sürekli yanıyor bilgi transveri olduğu zman internet yanıp sönüyor.
    2) Güncel yazılımı bulamadım ancak zaten optimal kurulum 24 mbe kadr destekleyecek tarzda.
    3)
    quote:

    ... adsl2plus ve g.dmt ısaretleyın...

    modeme gelen sınyaller

    ADSL_G.dmt ADSL_G.lite ADSL_G.dmt.bis ADSL_G.dmt.bis_DELT ADSL_2plus ADSL_2plus_DELT ADSL_re-adsl ADSL_re-adsl_DELT
    ADSL_ANSI_T1.413 MULTI_MODE ADSL_G.dmt.bis_AnxM ADSL_2plus_AnxM

    bunlardır adsl2plus ve adsl g.dmt kalacak sekilde dıgerlerını kaldirin kaydedın modemı kapatıp acın sorun duzelir.

    orn. modemde ADSL G.DMT.bis yazıyorsa g.dmt ısaretleyebılırsınız...


    ama ben yazılanları anlamadım. Tamam bağlanma protokolünden söz ediyosunuz ama ben nete wireless ile bağlanıyorum. Tmm yönetici yine benim de pek bilmem ayarlamayı. Ayrıntılı yarımcı olabilecek arkadaş varsa

    USRobotics model 9114 web tabanlı ayar anlatımını öm yada buradan paylaşırsa sevinirim.

    Ancak bi sorum var, diyelim ki protokol hatalı o zmn protokol uyuşmazlığından hiç nete girememem söz konusu olmaz mıydı?




  • wireless gec sen modeme baglanıyon onunlada mdoemde santrale bu protokollerle baglanıyor. bazen sans eseri santral pppoe ise pppoa ilede baglanan oluyor ama genelde protokulu degistirirsen ya adsl yanmaz yada net isigin soner. usr bilmiyorum acikcasi ama arastırıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 5 Ekim 2009; 5:00:36 >
  • ayarlarıma baktım dediklerinin tümü seçili
  • buldum sonundahttp://www.usr.com/support/9114/9114-tu-ug/internet_adsl.html standartda zaten bu sekilde ama senın hattın suan standartın ustunde ttnet sayesınde ondan bu 2 sını ısaretle diyorum.
  • gerci sende bu 2 sı ısaretli olsada sorun devam eder adsl sabit yanıyor sende
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.