Şimdi Ara

80 - 100 Binlik arabaları nasıl alıyorsunuz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
10.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Millet çalışıyor ve alıyor, neresini anlayamadınız? Kaldı ki insanların geliri ve alım gücü de eskiye oranla ciddi anlamda arttı. Eşek gibi çalışan herkes her şeyin en iyisine layık görüyor kendini.



    Kredi olayını da birileri forumda çarpıtmış. Belli bir peşinat ve ödeme gücünüz olmadan hiçbir banka kredi vermez. “Ömö möllöt börç öle eleeea” diyen ilkokullu tayfaya selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furion07


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Hocam hangi devirde yaşıyorsunuz? 5 vakit namaza gidersiniz 2 cümlenizden birinde Allah peygamber geçer, sonra cebinizdeki kredi kartlarının hesabını yaparsınız. Bırak geç bu vaazları günahmış bilmem neymiş. İsteyen istediği gibi yaşar. Kimse kimseye karışamaz yok öyledir böyledir dikte edemez.

    Yanlış yazdınız herhalde benim kredi kartım yok ve karşıyım. Ayrıca kimseye de karışmadım. Konuyu açan arkadaş bir soru sormuş fikir istemiş ben de cevap verdim. İsteyen istediği gibi yaşar zaten ben klavyeden yaşayamaz desem yaşayamayacak mı böyle saçma şey mi olur :) Ama şu Kuran'ın ayeti ile sabittir ki faizi alan ve veren, yani kredi çeken Allah'a ve peygamberine karşı savaş açmıştır. Karşılığını da görecektir.


    Neden insanlara sürekli kendi inanışını söylemek zorunda hissediyorsun?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    quote:

    Orijinalden alıntı: furion07


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Hocam hangi devirde yaşıyorsunuz? 5 vakit namaza gidersiniz 2 cümlenizden birinde Allah peygamber geçer, sonra cebinizdeki kredi kartlarının hesabını yaparsınız. Bırak geç bu vaazları günahmış bilmem neymiş. İsteyen istediği gibi yaşar. Kimse kimseye karışamaz yok öyledir böyledir dikte edemez.

    Yanlış yazdınız herhalde benim kredi kartım yok ve karşıyım. Ayrıca kimseye de karışmadım. Konuyu açan arkadaş bir soru sormuş fikir istemiş ben de cevap verdim. İsteyen istediği gibi yaşar zaten ben klavyeden yaşayamaz desem yaşayamayacak mı böyle saçma şey mi olur :) Ama şu Kuran'ın ayeti ile sabittir ki faizi alan ve veren, yani kredi çeken Allah'a ve peygamberine karşı savaş açmıştır. Karşılığını da görecektir.


    Neden insanlara sürekli kendi inanışını söylemek zorunda hissediyorsun?

    Burası özgür bir forumsa ve konu sahibi de üyelerin fikirlerini sorduysa, ben de kimseye hakaret küfür vs etmediysem...Hem herkes aynı şeyleri konuşacaksa bu kadar üyeye ne gerek var öyle değil mi? Konunun başında da söylemiştim vicdan diye. Bu yoğun tepkinin aslında tıbbi bir temeli var. Böyle konularda insan beyninin mekanizması hep aynı çalışır: Ortada bir tehdit ve sakındırma var. Fakat bu "toplumun yaygın inanışına" göre sözünden dönmeyecek ilahi bir Zat'tan geliyor. Bu eylemden vazgeçmek istemeyen ama rahatsız da olan insan da psikolojik olarak bu sıkıntıdan kurtulmaya çalışır. Bununla ilgili hiçbir şeyi duymamak ister çünkü ortada bir gerçek var ve bunu reddedemiyor. Ve cevaplar fix'tir: 1- Bu senin düşüncen, böyle bir şey yok. 2- O zamanki faiz ile bugünkü aynı değil. 3-Ekonomik sistem böyle, herkes alıyor artık bu kural geçerli değil gibi vs. Ben deseydim ki (haşa) ben budistim, kutsal heykelimizden dün uyarı geldi, faiz alanlar hemen bıraksın dedi. Hepiniz vazgeçin bu işten! O zaman kendi inanışında, forumun çok sesliliğine katkıda bulunmuş renkli bir kişilik olarak aranıza kabul edecektiniz. Kimse de sallamayacak konuya devam edecekti. Aslında netice olarak fark yok. Ben telefondan aynı şeyi benzer cümlelerle yazıyorum fakat bu sefer tepki yağıyor. Bunu da anlayabiliyorum. Bu konuyla ilgili başka mesaj yazmayacağım. Hepinize hayırlı günler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 20 Şubat 2018; 8:10:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furion07


    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Faiz'in halk üzerindeki sömürücü etkisi krediyi bilinçsiz kullanandan kaynaklanmakta. Bu bilinçsizliği sömüren bir yapı olduğu da aşikardır.

    Bu düzeni "yıkmak" için dine ihtiyacınız yoktur. Aksine dini inanışın kuvvetli olması bu düzenin yıkılmasını geciktirmektedir.

    Cesur bir yönetim anlayışı ile, tüketici kredisi ve kredi kartı kullanım şartları daha da sıkılıştırılır, herkese zırt diye tüketim için kredi vermenin önü tıkanır. Halk da bilinçsizliğinin mağduru olmaz. Ancak bunu yapacak babayiğit, "Erbakan hoca" dediğiniz şarlatan da dahil olmak üzere, çıkmamıştır. Şimdi, siyasetle bu işi çözemeyeceksek nasıl çözeceğiz? Halk hareketi ile çözeceğiz. Halk hareketine de mukadderatçı milyonlar destek verecek öyle mi? Onlar zaten cennetten bir köşe aldılar burada çektikleri ile... Hem buradaki hayatlarını, hem oradaki hayatlarını riske ederler mi? Etmezler. Dinledikleri insanlar yönetici tayfasından yemlenir. Ona göre konuşur. Sonra ne olur? Müslümanlar gider dördüncü filoya secdeye durur. Bir müslüman, emperyaliste çanak tutar mı? Bu ülkede tuttu. Ülkücüler de, muhafazakarlar da çatadanak ortadan ikiye ayrıldı, kimi dedi "bu gomunüstler haklı." Yobazlar ise inananların bir kısmını kandırdı, ABD'ye yamadı, ABD askeri taksimde bizim genelevleri doldursun diye şakşakçılık yaptırdı.

    Bu güzel ülkede bu oldu evet. Emperyalist Amerikan askerinin uçkurunu yurdum muhafazakarı düşündü, fuhuşunu destekledi. Nasıl? Bütün olay kafanı kullanmak ve yönlendirilmelerden uzak durmakta yatıyor. Sömürüye açık olan olursa, sömüren her zaman çıkar. O yüzden inananın da uyanık olması lazım. Afyon çekmiş gibi uyuşuk bir inanış, değişimin önünü tıkıyor. Bu kitleyi gerçeklere uyandırırsak, kandırıldıklarını, haklarını aramaları gerektiklerini anlatabilirsek, bu düzene bir regülasyon zaten getiririz.

    Sonra da faizi benim gibi girişimciye ver. 40 garibana ekmek vereyim. Benim gibi girişimcilerin sayısı artsın, iş gücü değerlensin. Maaşlar yükselsin. İş gücü bu dünyanın işini ahirete bırakmasın. Hakkını arasın. Örgütlensin, daha çok istesin. Hakkını vermeyeni süründürsün. Beni, işverenini zorlasın.

    Ayrıca, Türkiye'de "%13 faiz oh!" diyorsunuz. Ben faizin enflasyondan yüksek olduğunu hiç görmedim bu ülkede. TL'de faizde yatan paranız ancak enflasyonu yener. Yattığı yerden para kazanan yoktur yani. Spekülatif döviz işlemlerinden kazanılır. Bazen tüyo alır. Doğru zamanda doğru yatırımı yapar. O anda o tüyoyu almamış ve yanlış zamanda dövizini satanın hakkını yer. Ancak faiz değildir. Kimin hakkını yediğini bilmediği için, ona göre günah da değildir.

    Veya, yattığı yerden para kazanan arsadan kazanır. Arsayı alır. Üzerine 20 yıl yatar. İmar geçince 30 daire alır, oturur aşağı. 20 yıl boyunca kıçının üstünde oturur. Hiçbir şey üretmez. Ama ben aynı para ile üstüne kredi çekip iş geliştiririm, günaha girerim... Varsın o günaha girmeden parasını kazansın, ben gireyim günaha... Yiyeyim onun günahsızlığını. Bu dünyada bir işe yaramadıktan sonra...

    Bir de tabi dolapçılar var. Arsayı ucuza alır, belediyeyi yemler, imarı 4 katına çıkarttırır, ucuza aldığı arsaya gökdelen diker. Bence faizden daha büyük günah. İnsanların yaşamsal bir dolu hakkına doğrudan giriyor, gasp ediyor.

    -------------

    Doktormuşsunuz. İlacını satsın diye "teşviğin" dibine vuran mümessiller, o teşvikleri yiyen doktorlar... Hastaya mümkün olduğunca çok tetkik yapılması için doktoru zorlayan hastane yönetimleri, kurulan bu "teşvik zincirinden" "nasiplenen" doktorlar. Gereksiz tetkik yaptırmadığı için baskı gören, mobbinge uğrayan, "performans düşüklüğü" sebebi ile işten çıkarılan şerefli doktorlar... "Performansa" göre doktora puanını veren sistem. Doktor Brazzers'daki kel adamdı çünkü... Halkın malı olan SGK'yı dolandıran, yani kul hakkı yiyen hastaneler. Bunu teşvik eden adamlar. Hastane göze batmasın diye SGK'daki memuru yemleyen yönetici, yemlenen memur... Fahiş fiyata ilaç satan zilyon tane ilaç markası. İnsan canını içeren bir konuda haksız kazanç elde etmekten çekinmeyen kan emiciler... milyar dolar kar eden şirketler, öbür tarafta maliyeti çok düşük olan, ama pahalıya satılan basit bir ilacı alamadığı için SITMADAN ölen Afrikalılar. SITMA YAHU! BU GÜNAHIN EKSTRASI VARDIR!

    Sadece bir sektörde yaşanan onca pisliği özetledim. Her sektör böyle. Ama faiz günah. Faiz kötü faiz... Olmasaydı iyiydi...

    Bence aşama aşama gidelim. Sorunun büyüğünden küçüğüne doğru gidelim. Faizi de arada hale yola koyarız... Dünya iyi insanlar sessiz, kötü insanlar güçlü olduğu için adaletsiz. Bu sessizliğe araç olacak hiçbir şeyin parçası olmayalım yeter.

    Ben anlatmak istediğimi anlattığımı düşünüyorum. Gereksiz tartışmak ya da kalp kırmak doğru değil. Şu kadarını söyleyeyim mümessillerden etkilenmemek adına tükenmez kalem ve küp bloknot dahil hiçbir hediyelerini almıyorum. Ayrıca boş vakitlerimde hangi muadil ilaç daha ucuz garibana dokunmaz diye firma firma araştırıyorum. Zannettiğiniz gibi tüm müslümanlar Allah Allah diyip bir yandan da ülkeyi soyan vatan hainleri değil.

    Olur mu, ben öyle şey demedim. Sizi tanımıyorum bile. Sadece içinde olduğunuz, dönen pisliği bildiğiniz sektörden örnekler verdim. O kadar iğrenç işler, büyük günahlar, hak yemeler, haksız kazanç sağlamalar var ki... Tüm bunlar sadece sizin sektörde olanlar düşünün.

    Bana göre ilaç mümessilinin verdiği defter kalem de dert değil. Mesela inşaat sektöründe X markasının mümessili olsa, kalem defter, takvim zaten dağıtır. Bunlar bilindik "eşantiyon"dur. Bence hiçbir mahsuru yoktur. İlacını çok yazana TV, Buzdolabı, "kongre bahane Avrupa'ya uçak bileti ve beş yıldızlı otel şahane" gibi uygulamalara kapılanlar, varsa öbür dünya, tehlikede. Yani, defter kalem vs. çıkar sağlamak değildir. Defter aldım diye adamın ilacını yazmak zorunda da değilsiniz. Benim dediğim, çeşitli hediyeler almak için belli bir ilacı çok yazan doktor...

    Siz öylesiniz de demedim. "Muhafazakarların alayı hain" de demedim. Çok sığ bir çıkış olurdu. Ülkenin %60'ı hain mi o zaman? Öyle ülke mi olur? Hainlikle sık sık yaftalanan vatansever insanlar kolay kolay başkasına hain demezler. Sadece sizin çok iyi bildiğiniz ve faizden çok daha acıklı sonuçları olan bir sektörden örneklerimi verdim. Benim tek demek istediğim, "faizden önce, sistemsel bir sorunumuz var, mesele faiz değil, mesele çok daha derin." idi.

    İyi niyetli bir yönetim anlayışı faizin sebep olduğu tahribatı bir gecede yasa çıkarıp engelleyebilir. Ancak, inanın bana, bu yasaya en çok bu yasadan uzun vadede fayda sağlayacak halk isyan eder. "Ne güzel televizyon alacaktım kredi kartına 90 taksitle. Allah belanızı versin" der ve gene Allah'ı karıştırır. Çok ciddiyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    quote:

    Orijinalden alıntı: furion07


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Hocam hangi devirde yaşıyorsunuz? 5 vakit namaza gidersiniz 2 cümlenizden birinde Allah peygamber geçer, sonra cebinizdeki kredi kartlarının hesabını yaparsınız. Bırak geç bu vaazları günahmış bilmem neymiş. İsteyen istediği gibi yaşar. Kimse kimseye karışamaz yok öyledir böyledir dikte edemez.

    Yanlış yazdınız herhalde benim kredi kartım yok ve karşıyım. Ayrıca kimseye de karışmadım. Konuyu açan arkadaş bir soru sormuş fikir istemiş ben de cevap verdim. İsteyen istediği gibi yaşar zaten ben klavyeden yaşayamaz desem yaşayamayacak mı böyle saçma şey mi olur :) Ama şu Kuran'ın ayeti ile sabittir ki faizi alan ve veren, yani kredi çeken Allah'a ve peygamberine karşı savaş açmıştır. Karşılığını da görecektir.


    Neden insanlara sürekli kendi inanışını söylemek zorunda hissediyorsun?

    İslamın sünnetidir. İnsanları doğru yola davet etmek bir müslüman için sünnettir. Bu da bizi bir süre sonra bunaltan "beyanatların" oluşmasına sebep oluyor. Normalde bu kadar irite olmanıza gerek yok. Bu arkadaşlar "görevlerini" yapıyorlar. Ancak, zopa göstererek değil de, sevecenlikle yapsalar kimse rahatsız olmayacak. Henüz bu bilinç çok yok. Bir de bizler irite olmaya teşne olduk. Sağolsun başımızdakiler bizi çatadanak orta yerimizden bir böldü ki... O yüzden inatla, bu bölünmeye çanak tutmamak lazım.

    Beni her gün doğru yola çağırma zorunluluğu hisseden müslüman kardeşim: Sen de benim canımsın. Bu vatanın evladısın.

    Bu kadar. İnadına bir bütünüz ulan! Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat, bütünüz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

    Maşallah forumda evine 8 bin TL den assa para giren yok

    20 yıllık mühendisim daha ben o kadar maaşa ulaşamadım. 3 yıldır da sıfır zam, el mecbur ailede tek tabanca çalışıyoruz. Eşim de çocukların eğitimi ile ilgileniyor özel okula falan gönderemiyorum haliyle. Eşi çalışan arkadaşlarım var ilkokuldan itibaren özele veriyorlar yılda 30-35binTL tek çocuğun okul masrafı. Ev araba alınmasına bir şey diyemem de bu özel okullara verilen rakamlar korkunç yahu. Kenara atar 10 yılda 2. evi alırsın. Çocuk iyi okullarda okusun diye bir dünya parayı gömüyorlar sonra ne oluyor hiç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Millet çalışıyor ve alıyor, neresini anlayamadınız? Kaldı ki insanların geliri ve alım gücü de eskiye oranla ciddi anlamda arttı. Eşek gibi çalışan herkes her şeyin en iyisine layık görüyor kendini.



    Kredi olayını da birileri forumda çarpıtmış. Belli bir peşinat ve ödeme gücünüz olmadan hiçbir banka kredi vermez. “Ömö möllöt börç öle eleeea” diyen ilkokullu tayfaya selamlar.

    çalışıyor fırsatını yakaladı mı da biraz araklıyor. öyle ortaya karışık işte. kimse 4bin maaşla 500.000 lik ev 150-200 binlik araba alamaz. adamın varlığını toplasan 1.000.000 a yaklaşıyor. kolay mı lan onu yapmak. hele helal kazançla hırsız işte. fırsatlayınca çalmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furion07

    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    quote:

    Orijinalden alıntı: furion07


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Hocam hangi devirde yaşıyorsunuz? 5 vakit namaza gidersiniz 2 cümlenizden birinde Allah peygamber geçer, sonra cebinizdeki kredi kartlarının hesabını yaparsınız. Bırak geç bu vaazları günahmış bilmem neymiş. İsteyen istediği gibi yaşar. Kimse kimseye karışamaz yok öyledir böyledir dikte edemez.

    Yanlış yazdınız herhalde benim kredi kartım yok ve karşıyım. Ayrıca kimseye de karışmadım. Konuyu açan arkadaş bir soru sormuş fikir istemiş ben de cevap verdim. İsteyen istediği gibi yaşar zaten ben klavyeden yaşayamaz desem yaşayamayacak mı böyle saçma şey mi olur :) Ama şu Kuran'ın ayeti ile sabittir ki faizi alan ve veren, yani kredi çeken Allah'a ve peygamberine karşı savaş açmıştır. Karşılığını da görecektir.


    Neden insanlara sürekli kendi inanışını söylemek zorunda hissediyorsun?

    Burası özgür bir forumsa ve konu sahibi de üyelerin fikirlerini sorduysa, ben de kimseye hakaret küfür vs etmediysem...Hem herkes aynı şeyleri konuşacaksa bu kadar üyeye ne gerek var öyle değil mi? Konunun başında da söylemiştim vicdan diye. Bu yoğun tepkinin aslında tıbbi bir temeli var. Böyle konularda insan beyninin mekanizması hep aynı çalışır: Ortada bir tehdit ve sakındırma var. Fakat bu "toplumun yaygın inanışına" göre sözünden dönmeyecek ilahi bir Zat'tan geliyor. Bu eylemden vazgeçmek istemeyen ama rahatsız da olan insan da psikolojik olarak bu sıkıntıdan kurtulmaya çalışır. Bununla ilgili hiçbir şeyi duymamak ister çünkü ortada bir gerçek var ve bunu reddedemiyor. Ve cevaplar fix'tir: 1- Bu senin düşüncen, böyle bir şey yok. 2- O zamanki faiz ile bugünkü aynı değil. 3-Ekonomik sistem böyle, herkes alıyor artık bu kural geçerli değil gibi vs. Ben deseydim ki (haşa) ben budistim, kutsal heykelimizden dün uyarı geldi, faiz alanlar hemen bıraksın dedi. Hepiniz vazgeçin bu işten! O zaman kendi inanışında, forumun çok sesliliğine katkıda bulunmuş renkli bir kişilik olarak aranıza kabul edecektiniz. Kimse de sallamayacak konuya devam edecekti. Aslında netice olarak fark yok. Ben telefondan aynı şeyi benzer cümlelerle yazıyorum fakat bu sefer tepki yağıyor. Bunu da anlayabiliyorum. Bu konuyla ilgili başka mesaj yazmayacağım. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

    Peki bende size her gün gelip Museviliğe inanmanız gerektiğini söyleyeyim.Bunu pek hoş karşılayacağınız izlenimini bende yaratmadınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 21 Şubat 2018; 23:9:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • "Otomotik Kilimalı hunday" yazan araçlara bakmayarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

    Maşallah forumda evine 8 bin TL den assa para giren yok

    20 yıllık mühendisim daha ben o kadar maaşa ulaşamadım. 3 yıldır da sıfır zam, el mecbur ailede tek tabanca çalışıyoruz. Eşim de çocukların eğitimi ile ilgileniyor özel okula falan gönderemiyorum haliyle. Eşi çalışan arkadaşlarım var ilkokuldan itibaren özele veriyorlar yılda 30-35binTL tek çocuğun okul masrafı. Ev araba alınmasına bir şey diyemem de bu özel okullara verilen rakamlar korkunç yahu. Kenara atar 10 yılda 2. evi alırsın. Çocuk iyi okullarda okusun diye bir dünya parayı gömüyorlar sonra ne oluyor hiç.


    Hocam Türkiye'de evlenmek zor zanaat. Sizi tebrik ederim. Hemde 20 yıllık kariyeriniz olduğu halde. Alım gücümüz 10 kat civarı daha düşük bizi kıskandığı iddia edilen ülkelere göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Şubat 2018; 18:41:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Etzel_

    Benim akrabam yaklaşık 5 yıldır Bim'de çalışıyor. Bu 5 yıllık zaman zarfında 35-40 bin TL civarı para biriktirdi. 40 bin TL'de kredi çekti ve 2016 model 1.4 TSI Comfortline 18.000 KM'de Jetta'yı 82 bin TL'ye aldı. Bu arada akrabam bekar.

    Benim babam sağlık memuru 2800 civarı maaş alıyor. Bir de bunların döner sermayeleri var. 1000 TL civarı da oradan geliyor oldu sana 3800 işte yuvarla 4000 TL. Biz 4-5 sene önce 96 bin TL ev kredisi çekerek 130 ve 140 metre kare evi 132.500 TL'ye aldık. Bu arada biz Tokat'ta yaşıyoruz. Bunları niye anlattım. Babamın iş yerinde karı koca çalışan birisi var ve bu çift maaşları ile kirada oturuyorlar. Bunlar babama diyormuş ki; "Biz iki maaşla ev alamazken sen tek maaşla nasıl ev alıyorsun." Babam demiş ki; "Siz bana maaşlarınızı verin ben size ev alayım."

    İşte sorunuzun cevabı yaşantı. Bütçeye göre yaşayıp, bu yolda bazı zorluklara da katlanılırsa alınır. Bizim kredimiz daha bitmedi. Zorluk çekiyoruz, yaşantımızı ona göre yapıyoruz ama sonunda düz yola çıkacağız inşAllah.



    Alabilir neden alamasin. Tek basina gideri yoktur. Her ay bin tl koyar kenara.

    Ama araba almasaydi daha iyidi. 40bine kredi cekti. 60bin odeyecek max. 48ay. 1250tl krediye gidecek. Maasindan.



    Bu aracin yillik sigortasi 1500bin

    Kaskosu yillik 2000bin tl

    Trafik sigortasi 1000tl

    Hic araci calistirmadan verecegi para 4500

    Eger arabayi kullanmaya kalkarsa gise paralari kopru paralari mazot. Kis lastikleri. Arac park yeri arac yikamasi. Kucuk masraflari. Yillik 2bin tl desek bile bunlari hesaba katmiyorum.

    Araci calistirmadigini dusunursek 4500/12ay =375tl aylik



    1250+375= 1625tl yapti. Bu hic maasini aldiktan sonra hemen odemesi gereken tutar. Adam hic mi aracla disari cikmayacak. Hic mi kirasi elektirik suyu. Telefon faturasi. Internet faturasi. Mutfak masraflari olmuyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darthskywalker

    Aylık 8-10bin civarı degisen gelirim var ve 2015 model golfe biniyorum. Cok sukur güzel para ve maalesef benim kadar kazanan insan sayısı az. Genel olarak ev ve araba fiyatlarına bakıyorum ve bu paraları insanlar nasıl veriyor hayret ediyorum. Nissan xtrail gibi ortalama bir arac 200bin tl. İstanbulda o fiyata kötü ev alırsın. Fiyatlar korkunç umarım hiç satış olmaz da revize gelir

    Satislar hic bir zaman dusmedi. Yilik bir iki ay dusuyor. Onun haricinde dusus olmuyor.

    Satis olmasa bile fiyatlari asagi cekmiyorlar. Isinize gelirse diyor bayiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 bin eski araban, 20 binde birikim etti mi 40 bin üstüne de 40 bin kredi cekersen 80 binlik araba sahibi olursun cok zor degil yani, 80 bin nakiti olan da 100 binlik alir zaten bu böyle gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halamin oglu var istanbulda yasiyor kendisi gumruk memuru esi ogretmen evlerine 8 bin tl maas giriyor nasil almasinlar boyleleri zor degil 80 binlik araba var altinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarda kahve içeceğime evde içerek. Nadiren dışarda arkadaşlarımla otururum.
    Dışarda zırt pırt yemek yiyeceğime evde yiyerek. Ayda bir ya da iki kere eşimle yemeğe çıkarım.
    Kahvaltıyı sabah dışarda yapacağıma evimde yaparak.

    Arabamı yıkayacaksam bile 20TL verip iç dış yıkatacağıma kova, sünger, cilalı şampuan ve Black&Decker süpürge kullanarak kendim temizliyorum.
    Su sabun dahil 3 liraya tertemiz yapıyorum arabamı. Hem de her hafta.

    Kısacası dışarda para tuzağı olan dükkanlardan uzak durarak para biriktiriyorum.

    Eşim de öğretmen, ben de öğretmenim. Branş öğretmeni olsak hesap daha farklı olurdu ama okul önceci olduğumuz için maaş kadar ek ders alamadığımız için aylık 8 Bin TL gelirimiz var.
    Ödediğimiz tek kredi öğrenim kredisi. İkimizin toplam 600 lirası gidiyor her ay. Benimkinin 12 taksidi kaldı, eşimin 24 taksidi kaldı.

    Atandıktan 1.5 yıl sonra maaşımın 10 katına Passat almıştım. 6 ay sonra evlendim.
    Passat'ı aldıktan 1.5 yıl sonra sattım. Maaşımın yaklaşık 12 katına 10 bin hasar kayıtlı Fluence aldık.
    6 ay sonra sattım.
    Tam 13 ay önce de ikimizin o zamanki maaşının yaklaşık 10 katına Insignia aldık.

    Tüm bunları da borçsuz yaptık çok şükür ve eminim şu anda bekar olsam 50-60 binlik bir arabaya biniyor olurdum çünkü para biriktirmeyi seviyorum.

    Adam gibi bir ev fırsatı denk gelirse de satarım arabayı çekerim krediyi alırım evimi. Araba her zaman alınır. Ev her zaman alınmaz. Fakat ev alana kadar binebileceğim en iyi arabaya, en büyük motora bineceğim. Tabi hayat standartlarımı düşürmeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 21 Şubat 2018; 0:13:17 >




  • paraynan
  • Turkiyede devlet ayrı, markalar ayrı kucaklıyor. C segment araclara 80-100 bin vermek akıllı adamın yapacağı iş dğl. Bundan 5-6 yıl once honda civic full kasa 48bin liraydı. Simdi 105bin lira. Adam 40bine kendi aracını satıp 65bin kredi cekip arac alıyor. Faizi ile birlikte 120bine dayanıyoe aracın fiyatı. Satmaya kalksa 95 bin liraya satar. Buna alım gucu vardır denmez. Kerizlik bu afedersiniz. Boyle insanlar oldukca devlette, markalarda kucaklar. Honda 135bine dizel civic satar. Apple 6-7bine telefon satar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlendim 1800 tl maaş ile 1 sene sonra 8bin civarı para biriktirdim. 20bine eşimin bilezikleri bozdurup 28.500'e 2009 punto aldım. bu sene satıp 35binliraya 10bin hasarlı 2011 focus aldım.

    bunları yaparken maaşımdan kıstım, şükür ev babamın kira vermiyorum. Allaha şükür faize falanda bulaşmadan araçlarımı aldım. şuan kimseye borcum yok kendi yağımda kavruluyorum. bundna sonra birikim yapıp ya araç değiştirirm yada eve zorlarım ama kredi falan haramlığından dolayı çekmem. ( inş )

    çekenlerde cehennemde yanacak diyemem. kimin yanacağı belli olmaz. ama günah olduğuna ben inanırım. dileyen inanmaz.
  • memurlukta çok cazip değilmiş gördüğüm kadarıyla
    2 memurun kazandığını işini iyi yapan özel sektör çalışanı kazanır
    haydarpaşa endüstri meslek bitirip cnc tezgahları için sanayide girdiğin çıraklığı üstüm başım kirleniyor diye işini bırakmayıp kendini adam gibi yetiştirirsen cad cam adam gibi öğrenirsen memurluk falan pek göze gelmez
    hatta geçen gün bir yerde denk geldim vali , kaymakam işte müdür vs. maaşlarını gördüm
    inanın sanayide yetişmiş eleman çok daha iyi paralar kazanıyor
    hele bir de kurumsala girdinmi tadından yenmez
    kurumsal olmadığı zaman da para + mesai
    ülke memurluk yapmak için can atan insanlarla dolu
    işin sanayi kısmında ise yetişmiş eleman diye bir şey kalmadığı için ve alttan adam yetişmediği için çalışanlar için müthiş fırsatlar doğuyor

    bu adam nasıl iş yapar derken baytar , kasap diye tanımladığın işi çok vasat adamlar bile 3000 den çalışıyor
    küçük bir atölye bile işini iyi yapan adama 4000-5000 vermeyi gözden çıkarmış
    çünkü o parayı vermese 50bin lik işi kaçırıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 21 Şubat 2018; 10:25:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    50.000TL maliyeti olan eve gidip 500.000TL verip 450.000TL kredi çekip 10 sene de 850.000TL olarak ödemediğim için, 3 ayda bir 5000TL verip telefon alıp 3 ay sonra 2500TL'ye bozdurup tekrar gidip 6000TL'ye başka telefon almayıp 1 telefonu 2-3 sene kullandığım için, rahatça alıyorum istediğim arabayı.

    Kredi kölesi değilim çünkü.

    Ev maliyeti kısmı dışındaki hepsine katılıyorum hocam. 500.000 liralık evin alanı 100 m2 olsa sadece yapı maliyeti bugün reelde 100.000 liradan aşağı kesinlikle değildir. Arsa payı değerini de koyduğunuzda 1 daireden müteahhit kârı 100.000 lirayı bulmaz bugün. Belki daha az. Arsa maliyeti sapkınca arttı şu an. Sektördeyim oradan biliyorum. Ama kredi olayında tamamen haklısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2018; 22:37:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.