Şimdi Ara

80 - 100 Binlik arabaları nasıl alıyorsunuz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
10.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgzgn


    quote:

    Orijinalden alıntı: kml_77


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    quote:

    Orijinalden alıntı: thormentor


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: thormentor


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: crow in cornfield


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Millet çalışıyor ve alıyor, neresini anlayamadınız? Kaldı ki insanların geliri ve alım gücü de eskiye oranla ciddi anlamda arttı. Eşek gibi çalışan herkes her şeyin en iyisine layık görüyor kendini.



    Kredi olayını da birileri forumda çarpıtmış. Belli bir peşinat ve ödeme gücünüz olmadan hiçbir banka kredi vermez. “Ömö möllöt börç öle eleeea” diyen ilkokullu tayfaya selamlar.

    çalışıyor fırsatını yakaladı mı da biraz araklıyor. öyle ortaya karışık işte. kimse 4bin maaşla 500.000 lik ev 150-200 binlik araba alamaz. adamın varlığını toplasan 1.000.000 a yaklaşıyor. kolay mı lan onu yapmak. hele helal kazançla hırsız işte. fırsatlayınca çalmış.

    Karı koca çalışıyorsa rahat rahat alır birde düzenli tatile bile giderler her biri 3-4000 TL çift maaş ile.

    evet alır, çoluk çocuk yoksa, babadan, dededen ev-arsa-tarla vs. kaldıysa, akarın varsa, kiralar geliyorsa, evet çift maaş 3-4000 tl ile alınır... ya da

    https://www.youtube.com/watch?v=9kr7oOyUwAI

    2 kızım var ve bana aylık maliyetleri 300 TL bile dwigl. Biri 1. Sınıf diğeri anasınıfi. Evi halledince eve 2. Araç bile alınıyor. Öyle ahım şahım bir maaşım da yok. Abartı israf etmiyoruz o kadar.

    allah bağışlasın öncelikle, merakımı mazur görün ama "ana sınıfı ve 1. sınıfa giden 2 çocuk için toplam maliyet 300 tl

    bile değil"
    kısmını anlayamadım. siz nerede yaşıyorsunuz acaba... bırakın abartı harcamayı sadece harçlıkları en az

    300 TL tutar, ayakkabı, kıyafet, servis veya yol parasını saymıyorum bile...ahım şahım maaştan kastınız nedir, mesela

    asgari ücret mi?, ortalama memur maaşı mı??

    istanbul, izmir, ankara, vs gibi büyükşehirlerde ya da illerde mümkün değil,, ha küçük kasaba veya ilçelerde dediğiniz

    belki, o da belki mümkün...



    İstanbul Pendik Kurtköy de oturuyorum. Kurtköy İzmir de evka 3 muadili bir yer. Ziyaret ederseniz çay ikram ederim.
    Hiçbir zaman 5-6 yaşında çocuğa haftalık 25 er TL vermem. Bu hafta veli toplantısında öğretmen "haftalık 3 TL den fazla vermeyin, disipline etmeye çalışıyorum, parayı hesaplı harcamayı öğrenmeleri gerekiyor" dedi. Muhtemelen benim öğretmenim de böyle bir hanım imiş. Yeni farkettim. Öyle daha fazla harçlık anca ortaokul da... giyimlerine aylık 100 TL istihkak var. Hafta sonu polaris te 1 alana 1 bedava vardı her mevsim sonu olan. 2 spor ayakkabıyı 50 TL ye aldık mesela Türk üretimi kinetix. Ayrıca servislik bir durum yok. Okul burnumuzun dibinde. Doğu da çocuklar her sabah kar da 5 km yol gidiyor okula. Benimkiler çocuk onlar ne? Ben çocukken her gün 2.5 km gidiş ve 2.5 km geliş yol yürüyordum Erzurum da kar kış kıyamette. Karskapi mezarlık karşısından mecidiye iöo na. Sıradan bir insan günde 10 km yol yürümeye muhtaç sağlıklı kalabilmek için. Yaratılışımız tarım ve avcılık üzere ve 9-10 km yürüyüşü gerektirir ama herkes kontes, herkes dük. Çocuklar da 500 metreyi servisle değil yürüyerek gidiyor. Benim yediğim ne varsa çocuklar onu yiyor. Hafta da 2 kez 1 kg et yiyoruz. Dana değil, daha fazla protein ve besin içeren ve kolesterol zararı olmayan ve dananın 1/3 fiyatına dana dan hiçbir eksiği olmayan hindi yiyoruz.

    Yaw uzun uzun yazmayayım. İsraf etmiyoruz. Her yıl telefon değiştirmiyoruz. O kadar. Maaşım 4.5 ayıp söylemesi. Hanımda da bende de 2013 model üzeri araçlar var. 10 yıldır normal bir maaşla çalışıyorum. Öncesinde ay sonu zor idi.

    Ev aldıktan sonra hayat kolaylaştı. Şimdi de ayağımı yorgana göre uzatıyorum. Hanım çalışsa ayağımı daha fazla uzatırım şöyle geniş geniş ama yanaşmıyor. Kendisi bilir.

    Allah daha güzelini buradaki arkadaşlara versin yakın zamanda birde honda nc750x dct aldım. Tek lüksüm de o.

    Çok açık yazdım ama enseyi karartmayıp israftan uzak durmak yeter. Normal bir maaşla mutlu olur insan.

    Haklılık payınız çok yüksek ama 3 lira nedir o paraya 5 gün ne alsın çocuk en azından 5 lira verin :)o paraya kantinden en adi ürünleri alabilir...

    Arkadaşı tanımam etmem savunduğum falan yok.

    Lakin benzer durum bizde de geçerli. Benim de büyük oğlum 1.sınıfa gidiyor. Aynı şekilde öğretmeni benzer şeyleri toplantıda bize de söyledi. Bizde haftada 1 gün benzer parayı harçlık olarak veriyoruz 1 günde kantinden tost hakkı var. Bunu sadece biz değil sınıftaki tüm veliler uyguluyor.

    Ayrıca imkan vs ile alakalı değil. Hanımda bende çalışıyoruz.


    Umarım her yerde bu disiplini koruyabilirsiniz yoksa her istediğini gectim hayal bile edemeyeceği şeyler daha çocuk dogmadan alınan doyumsuz çocuklarla uğraşmak gercekten çok zor oluyor. O haftada bir tost da olmasa keşke.



    Bir de naçizane öneri az ama kaliteli urunun cok ama kalitesiz urunden daha degerli olduğunu iyi aşılayin. Çocuklar çok ürün alayim diye bedava verseler yemeyeceği şeyleri aliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kredi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.U.N.O

    Kredi..
    İbretlik hort yapmışsınız valla. Şimdi o paralara bomboş A segment araç bile kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Nisan 2020; 15:57:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Şu an en düşük sıfır araba egea. O da 100 bin lira.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Faiz'in halk üzerindeki sömürücü etkisi krediyi bilinçsiz kullanandan kaynaklanmakta. Bu bilinçsizliği sömüren bir yapı olduğu da aşikardır.

    Bu düzeni "yıkmak" için dine ihtiyacınız yoktur. Aksine dini inanışın kuvvetli olması bu düzenin yıkılmasını geciktirmektedir.

    Cesur bir yönetim anlayışı ile, tüketici kredisi ve kredi kartı kullanım şartları daha da sıkılıştırılır, herkese zırt diye tüketim için kredi vermenin önü tıkanır. Halk da bilinçsizliğinin mağduru olmaz. Ancak bunu yapacak babayiğit, "Erbakan hoca" dediğiniz şarlatan da dahil olmak üzere, çıkmamıştır. Şimdi, siyasetle bu işi çözemeyeceksek nasıl çözeceğiz? Halk hareketi ile çözeceğiz. Halk hareketine de mukadderatçı milyonlar destek verecek öyle mi? Onlar zaten cennetten bir köşe aldılar burada çektikleri ile... Hem buradaki hayatlarını, hem oradaki hayatlarını riske ederler mi? Etmezler. Dinledikleri insanlar yönetici tayfasından yemlenir. Ona göre konuşur. Sonra ne olur? Müslümanlar gider dördüncü filoya secdeye durur. Bir müslüman, emperyaliste çanak tutar mı? Bu ülkede tuttu. Ülkücüler de, muhafazakarlar da çatadanak ortadan ikiye ayrıldı, kimi dedi "bu gomunüstler haklı." Yobazlar ise inananların bir kısmını kandırdı, ABD'ye yamadı, ABD askeri taksimde bizim genelevleri doldursun diye şakşakçılık yaptırdı.

    Bu güzel ülkede bu oldu evet. Emperyalist Amerikan askerinin uçkurunu yurdum muhafazakarı düşündü, fuhuşunu destekledi. Nasıl? Bütün olay kafanı kullanmak ve yönlendirilmelerden uzak durmakta yatıyor. Sömürüye açık olan olursa, sömüren her zaman çıkar. O yüzden inananın da uyanık olması lazım. Afyon çekmiş gibi uyuşuk bir inanış, değişimin önünü tıkıyor. Bu kitleyi gerçeklere uyandırırsak, kandırıldıklarını, haklarını aramaları gerektiklerini anlatabilirsek, bu düzene bir regülasyon zaten getiririz.

    Sonra da faizi benim gibi girişimciye ver. 40 garibana ekmek vereyim. Benim gibi girişimcilerin sayısı artsın, iş gücü değerlensin. Maaşlar yükselsin. İş gücü bu dünyanın işini ahirete bırakmasın. Hakkını arasın. Örgütlensin, daha çok istesin. Hakkını vermeyeni süründürsün. Beni, işverenini zorlasın.

    Ayrıca, Türkiye'de "%13 faiz oh!" diyorsunuz. Ben faizin enflasyondan yüksek olduğunu hiç görmedim bu ülkede. TL'de faizde yatan paranız ancak enflasyonu yener. Yattığı yerden para kazanan yoktur yani. Spekülatif döviz işlemlerinden kazanılır. Bazen tüyo alır. Doğru zamanda doğru yatırımı yapar. O anda o tüyoyu almamış ve yanlış zamanda dövizini satanın hakkını yer. Ancak faiz değildir. Kimin hakkını yediğini bilmediği için, ona göre günah da değildir.

    Veya, yattığı yerden para kazanan arsadan kazanır. Arsayı alır. Üzerine 20 yıl yatar. İmar geçince 30 daire alır, oturur aşağı. 20 yıl boyunca kıçının üstünde oturur. Hiçbir şey üretmez. Ama ben aynı para ile üstüne kredi çekip iş geliştiririm, günaha girerim... Varsın o günaha girmeden parasını kazansın, ben gireyim günaha... Yiyeyim onun günahsızlığını. Bu dünyada bir işe yaramadıktan sonra...

    Bir de tabi dolapçılar var. Arsayı ucuza alır, belediyeyi yemler, imarı 4 katına çıkarttırır, ucuza aldığı arsaya gökdelen diker. Bence faizden daha büyük günah. İnsanların yaşamsal bir dolu hakkına doğrudan giriyor, gasp ediyor.

    -------------

    Doktormuşsunuz. İlacını satsın diye "teşviğin" dibine vuran mümessiller, o teşvikleri yiyen doktorlar... Hastaya mümkün olduğunca çok tetkik yapılması için doktoru zorlayan hastane yönetimleri, kurulan bu "teşvik zincirinden" "nasiplenen" doktorlar. Gereksiz tetkik yaptırmadığı için baskı gören, mobbinge uğrayan, "performans düşüklüğü" sebebi ile işten çıkarılan şerefli doktorlar... "Performansa" göre doktora puanını veren sistem. Doktor Brazzers'daki kel adamdı çünkü... Halkın malı olan SGK'yı dolandıran, yani kul hakkı yiyen hastaneler. Bunu teşvik eden adamlar. Hastane göze batmasın diye SGK'daki memuru yemleyen yönetici, yemlenen memur... Fahiş fiyata ilaç satan zilyon tane ilaç markası. İnsan canını içeren bir konuda haksız kazanç elde etmekten çekinmeyen kan emiciler... milyar dolar kar eden şirketler, öbür tarafta maliyeti çok düşük olan, ama pahalıya satılan basit bir ilacı alamadığı için SITMADAN ölen Afrikalılar. SITMA YAHU! BU GÜNAHIN EKSTRASI VARDIR!

    Sadece bir sektörde yaşanan onca pisliği özetledim. Her sektör böyle. Ama faiz günah. Faiz kötü faiz... Olmasaydı iyiydi...

    Bence aşama aşama gidelim. Sorunun büyüğünden küçüğüne doğru gidelim. Faizi de arada hale yola koyarız... Dünya iyi insanlar sessiz, kötü insanlar güçlü olduğu için adaletsiz. Bu sessizliğe araç olacak hiçbir şeyin parçası olmayalım yeter.
    bikaç mesajı okudum,uzundu,kendini kafandakini ifade ediyor gibiydin,birdenbire batırdın.
    erbakan şarlatan.gerisine girmeyeceğim ama bize kendi düzeninden inancından adamlarından bahset görelim kimmiş şarlatan!
    bizi uzunca yazan eminim kendi inancını düzenini adamlarını da uzunca yazar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aronmelkor

    bikaç mesajı okudum,uzundu,kendini kafandakini ifade ediyor gibiydin,birdenbire batırdın.
    erbakan şarlatan.gerisine girmeyeceğim ama bize kendi düzeninden inancından adamlarından bahset görelim kimmiş şarlatan!
    bizi uzunca yazan eminim kendi inancını düzenini adamlarını da uzunca yazar.

    Alıntıları Göster
    Olay da bu zaten. Kafa yapısı yanlış abi, kusura bakmayın. "Kendi düzeninden, inancından insanları anlat biraz da..." Kim abi o insanlar? Yok öyle insanlar. Ben varım. Başkasının güdülecek koyunu değilim ben. Benim düzenim var olmadı ki temsil edebilecek bir kişi göstereyim. Ki var olsa bile, kendi belirlediğim, sonra da görevden aldığım bir kamu hizmetlisini göstermiş olacağım.

    Benim dediğim basit. Çobanın sürüsü olmayın. Allah akıl vermiş, düşünün. Kendinizi geliştirin. Bizim en büyük gücümüz birbirimiziz. Biz birbirimizi kollayalım. Sorgulayalım. Tartışalım. Birbirimizi geliştirelim. O zaman bir kişi ile örnek vermenin saçmalığı ayyuka çıkar. Halkım abi ben. Patron benim. Öncelikle patronun siz olduğunuzu unutmayın. Erbakan kim? Liderin mi? Çobanın mı? Yoksa oy verip başbakan yaptığın, istediğin an o koltuktan alıp kenara koyabileceğin bir temsilci mi? Benim için milletvekili, bakan, başbakan bu olmalı abi. Halkın lidere ihtiyacı olmamalı. Benim bir liderim yok. Düzenimden inancımdan insanlar yok. Ben benim. Bireyim. Birey olarak varlığım bana yetiyor. Kendimi "ben şunlardanım" diye tanımlamıyorum. Birey olarak var olabildiğim için, bir topluluğa aidiyet hissetmem gerekmiyor. Başlangıçta su biraz soğuk, ama girince alışılıyor. Tavsiye ederim. Ben "Beni Ali temsil etsin" derim. Yarın bakarım Ali'nin döt baş ayrı oynuyor. "Bu ne lan Veli temsil etsin bari" derim. Kimseye, özellikle siyasette, hak ettiğinden fazla prim, değer vermem.

    Siyasetçi bir kamu hizmetlisidir. Kamu kim? Sen ve Ben. Siyasetçi hizmetlimizdir yani. Efendimiz değil. Biz efendiyiz. Onlar hizmetli. İstediğim an çekerim fişini. Özetle çoban onlar, sürü biz olmamalıyız. Bu demokrasi değil. Demokrasi, çobanın halk, sürünün siyasetçi olduğu ortamdır. Böyle ortamda da "benim düzenimden bir insan" olmaz zaten. Bizim ortak kararımızla "şimdilik" vekalet verdiğimiz hizmetlimiz olur.

    -----------

    Erbakan için de şarlatan kelimesi ağır kaçmış, haklısın. Düzeltelim: tipik bir çıkarcı siyasetçidir. Diğer herhangi bir siyasetçiden farkı yoktur. Bık bık konuşur, artistlik yapar. Sonra kulağının üstüne yatar. Yatmalıdır da zaten. Demokrasi biraz orta yolu bulma işidir. O yüzden işin doğrusu en baştan artistlik yapmamak, milleti boş yere gaza getirmemek, birbirine kırdırmamaktır.

    Hatırlatayım: "Bu iş kanlı mı olacak, kansız mı olacak?" Kendi sözleridir. Bik bik bik öttü. Sonuç? Öğrencilerinin çocukları villalarına bide istiyor abi. Q7'den inmiyor ablalar. First Lady'miz halkı 25.000 Euro'luk Hermes çanta ile selamlıyor. Öğretmenliği de bu kadarmış Erbakan'ın. Yemeyin beni şimdi. Siz de biliyorsunuz adınız gibi, bu işte bir yanlışlık var. Yeşil sermayeyi büyütmek için kaç kişinin hakkına girmiş bir adam Erbakan.

    Yanlışlık da hangi siyasi cenahtan olduğunuz falan değil bu arada. İster muhafazakar ol, ister devrimci ol, ister ülkücü ol. Kardeşimsiniz. Yanlışlık sürü olmak istemeniz, sizi güdecek birileri aramanız. Güdecek olan sizsiniz. Bu potansiyel sizde var. En az benim kadar zekisiniz. En az benim kadar çalışkansınız. Nedir bu kompleks anlayamıyorum. Patron olma gücünüz de var, donanımınız da var. Şunu anlasanız hepimiz rahata ereceğiz. Siz bunu anlamadığınız sürece de "çoban benim" diyen gelip sizin sütü emikleyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Mayıs 2020; 15:57:18 >




  • erbakana argo kullanmayıp iftira atınca mı yüzeye çıkıyorsun.yanlış biliyorsun.q7 deki sorun ne!herkesin mücadelesi zorluğuna göre değerlendirilir.erbakan ve öğrencisi anlayabileceğin şeyler değil.yazdıklarını oku ve bizi biliyorsun ya bizim çerçevemizden kendi yazdıklarını biraz eleştir bakalım neler çıkacak.hala kendi dünyandan tam bahsetmedin sallamalarla süslemelerle değil, kendinden bahset.neye inanırsın nası yaşarsın zaafın ne iyi olduğun ne ağlağın ne, kendine patron olamadıgın iç seslerin hangi alanlarda?
  • Güzel hort

    Artik 80-100'e 40taklalı +200binde 2010model araba alabiliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu dönemin en mantıklı hortu
  • Hemen Teyzemlerden örnek vereyim.. Bunlar ezelden beri hep iyi arabaya bindiler. Adam esnaf üstelik müzik aleti yapıyor ve adamın o şehirde 3 tane rakibi vardı zamanında. Fakat çok aç kaldığı zamanlar da oldu. Yine de arabası her zaman son model ya da ona yakındı. En son son model passatla gördüm 10 yıl önce. Şimdi kesin BMW ya da Mercedes almıştır. Zaten de alacağım diyordu.

    Peki nasıl alıyorlar? Yıllarca zemin katta hatta ondan öncesinde bodrum katta kot dairede oturdular. Yani evden kısarak, o farkı arabaya yatırdılar, sonra da yemeyip içmeyip, satıp üstüne ekleyerek model yükselttiler..

    Senin sokakta caddede yolda gördüğün lüks arabaların alınma hikayesi böyle de olabilir, adamlar zengin de olabilir.. Babasından dedesinden kalmıştır, almıştır
    üstüne kendisi çalışıp koyup, yeniden almıştır.. Ya da sıfırdan başlamıştır, zeminde oturmuştur, arabaya yatırmıştır.. Bilemezsin..

    Eğer araba sevdan varsa, herşeyinden kısıp arabaya yatıracaksın.. Bu tercih meselesi.. Ben arabaya önem vermiyorum çünkü kimseye bu şekilde gösteriş yapmak gibi bir takıntım yok ya da araba hastası değilim.. Eğer sen istiyorsan 20.000 TL zaten varmış, üstüne çalışıp biriktirip koyacaksın gerekiyorsa yemeyeceksin içmeyeceksin arabanı alacaksın




  • Konu açıldığı tarihte miktar yüksek ve ulaşılması güç gibi anlaşılıyordu.

    bu gün ise: o paralara A segment araç alıyoruz, bu parayı hak eder mi acaba ? diye düşünüyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.