Şimdi Ara

8 MİLYON ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ÇOK FAZLA OLMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • derlemeler kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

    Cevrem 0 bende 0ım bu yüzden

    Almanca fransizca falan ogreneyim diyorum sonra ne gerek var omg diyip vazgeciyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Almanca okuma, yazma ve konuşma giriş seviyesi bile öğrenseniz şansınız baya yükselir, yurtdışı için tabi. Her sene havalimanı vb yerlere alım yapıyorlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 3 Ekim 2022; 9:50:36 >
  • yeni neslin işi zor, iş bulmak zor, işin gücün olsada aylık kazancın seni mutlu etmeyecek.

  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

    Ya bırak şunları ya. 10 bine girmişte bilmem ne. Avukatlık mesleginin ne oldugundan bir haber. İstersen Türkiye 1.si olarak gir avukatlık için krallar gibi çevrenin geniş olması lazım. İki tane çayır ova ezberledin, Osmanlıda hangi beylik kaç tarihinde kurulmuş ezberledin diye avukat mı oldun? Avukatlık networking işidir. En yakın arkadaşım şirket avukatı olarak çalışıyor, aylık kolunu kaldırması 5 bin dolar. Avukatlık öyle ünide iki slayt izleyip yapılacak bir iş degil. Ay sonu mayış yatmış gidip çekeyim diyerek yapılmaz. Öyle iş isteyen gitsin ögretmen olsun, polis olsun, bekçi olsun ne bileyim. Daha meslegin ne oldugundan bir haber burada gelmiş millete çatıyor. "Eleman" daki üsluba bak :) Çevresi olmayan birinin avukatlıkta işi yok. İngilizce biliyorum dedigi de taş çatlasın A2'dir. Çok geliyor bize böyle cv'de B2 yazmış hatta C1 yazanlar var (büyüksün abi) ama karşına oturttugunda agzını bıçak açmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 3 Ekim 2022; 17:10:28 >




  • Devlet beyin yıkamak amaçlı üniversite kurmuş durumda iş garantisi yok ama heryeede üni varmı hele baban zenginse diploma n garanti seç beğen al. Eleman yetosstirmiyor ezberleme tekniğiyle din hocası hatimci yetiştirir gibi öğrencilere hatim ettirip ezbwrletiyor beyin yikiyor. Ha aradan 3-5 kişi biraz sorgulayıp kendini yetistirip ülkeyi kurtarmaya çalışıyor ama nafile. Memleket iş bilmeyen doktor mühendis vs doldu zaten diplomanın bı anlamıda yok mlsf. Hayal dünyasında şizofren bolluğu yaratıp iç savaşta birbirleriyle uğraşsın dursunlar mahkeme dava vs derken ömür bitiyor zaten ülke terörizm le yönetiliyor mlsf


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 milyon mu? Korkunç bir rakam. Korkunç bir kaynak israfı. Sayı onda birine düşürülse, 8 milyon için harcanan para kalan öğrencilere harcansa Türkiye ihya olur.


    Neden işsizliği baskılamak falan değil, kendi istedikleri gibi nesil yetiştirmek. Bunu da başlatan AKP değil 28 Şubat'ın irticacı generalleri.

  • Alan memnun satan memnun her sene milyonlarca insan talep ediyorsa bu kadar da kontenjan açılmasına kimse ses etmeyecek. Al gülüm ver gülüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok elbette ancak konu sahibinin durumu bana pek mantıklı gelmedi. Bahsetmiş olduğu özelliklere sahip birine de kolay kolay asgari ücret teklif etmezler. Her şeyi geçtim, dil konusu bile büyük bir artıdır.


    Günümüzde artık üniversite okumanın genel anlamda bir önemi kalmadı bana göre. Belli başlı bölümler harici bir insanın en az 4 senesini üniversitede geçirmesi son derece zamana yazık edilmesidir. Onun yerine herhangi bir teknik alanda uzmanlık sahibi birisi çok daha rahat ve yüksek kazanca sahip olacaktır.


    Bugün evinize gelen su tesisatçısı bile yarım saatlik iş için 300 TL alıp gidiyor. Herhangi bir vergi ya da fatura da yok üstelik. Kaç tane üniversite mezunu bu kadar rahat kazanıyor legal yoldan? Her şeyden önce ailelerin çocuklarına karşı dürüst olmaları lazım. Saçma sapan üniversitelerden mezun olup iş bulmak zaten bir mucize.





  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    8 MİLYON ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ÇOK FAZLA OLMASIhaberler
    HSK'dan tepki çekecek adım! Eşini öldüren hakim için taziye mesajı yayınladılar
    https://www.haberler.com/politika/hsk-dan-tepki-cekecek-adim-esini-olduren-hakim-15331103-haberi/
  • Olur sen ne dersen öyle olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda yazmışlar üniversite iş sahibi yapmak için okunmaz. Üniversite akadamik yetkinlik kazandırır diye kısmen doğru.

    Şimdi bir insan tıp, hukuk, mühendislik veya öğretmenlik gibi bölümleri akademik yetkinlik için okumaz.

    10 sene sonra bize kaç öğretmen lazım 100 açarsın artı eksi 5 ile öğretmen kontenjanı mezun olan herkes iş bulur. Kaç avukat kaç mühendis kaç doktor lazım ise o kadar açarsın. Neden çünkü bu şey meslek ile doğrudan ilişkili. Git milyon kontenjan matematik fizik tarih arkeloji aç bunlar meslek erbabı yapmaz akademik kariyer verir

    Konu sahibi haklı ancak burası medeni bir ülke değil. Tutan tuttuğunu skr. O yüzden aylık geliri milyonları bulan avukat da vardır. Şekildeki gibi asgari alan da. Mesele budur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üniversite ne yazık ki artık geçmişin lisesi gibi Türkiye için. Birkaç istisna üniversite veya bazı bölümler hariç. Burası ABD değil lise mezunuyum diyince kapılar daha sen gitmeden yüzüne kapanır. Kasiyerlik için bile üniversite mezunu arayan kurumlar var. Ayrıca bahsettiğin ekonomik hareketlilik küçümseneyemecek bir durum emin ol bir anda hiçbiri kapatılamaz hepsi aynı anda açılmadığı gibi. Bunlar süreç ile alakalı şeyler. Daha gerçekçi beklentiler içinde olmanızı tavsiye ederim.
    Bilmeden ya da küçümsemek için yazdın sanırım lise mezunu olmayan polis yok. Üniversite veya yüksek okul mezunu olmayan polis yok. 30 yıl önce girenler olmuş ama onlar da lise mezunu yani ilkokul mezunu polis 30 yıllık teşkilatta olan birine sorduğum da görmemiş hayatı boyunca. Şuan zaten yok. Ayrıca alınan ücret ve yapılan iş arasında ülkemizde doğru orantı yok ne yazık ki küçümsediğin polislerin %80-90 kısmı kaç saat çalışıyor herhangi bir bilgin yok. Herkse büro veya Cb de çalışmıyor onlar küçük bir kesim. Bazı durumlarda polisler 12-12 çalışıyorlar. Bu insani bir çalışma şartı değil ama hala uygulanabiliyor. Gece çalışma durumuna, mobbinge maruz kalmaya girmiyorum bile. Medyaya yansımadı ama birçok polis intihar etti. Kaç öğetmen, memur veya avukat çalışma şartlarından dolayı intihar etti?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • yksde 10k olmanın işverene faydası ne ? ya da ne derece ingilizce biliyorsun, herkes biliyor zaten artık ? pek bi özelliğiniz yok anlayın bunu artık.


    siz kendinizi özel hissedin diye universiteleri kapayıp milleti universiteye mi almayacaklar ?


    adam universiteden mezun olmus hala yks puanını konusuyo sonra niye asgari ücret lol




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 4 Ekim 2022; 10:23:30 >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    yaş kaç


    lol yazıyor lan adam 8 MİLYON ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ÇOK FAZLA OLMASI 

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    boomer olduğum için hala lol kullanıyorum evet.


    dur biraz daha boomer meme atayım da lazım olur 10k oldum ben yks diye ağlarken


    8 MİLYON ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN ÇOK FAZLA OLMASI
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    wth? nasıl bi canlısın sen omg


    blok

  • yine tesisat sanayi konusu :D


    herkes bunu söylüyor sanayide 50k kazanıyorsun okusan asgari ücret ne hikmetse sanayide hiç kimse yokmuş gibi davranılıyor.


    arkadaşım ülke 80+10 milyon mülteci var


    aklına gelen her yerde çok kişi çalışabiliyor zaten sana ihtiyaç yok hiçbir alanda.


    90 milyon nedir sanayisi tam oturmamış bir ülkede?


    herkes sanayiye gitse bu seferde boşuna uğraşıyonuz çoban olun!11!!! diyeceksiniz bunun bir sonu yok.

  • Tabiiki de Türkiye'de okumanın hiçbir önemi yok... Bilgi para etmiyor, cahillik para ediyor bu ülkede...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.