Şimdi Ara

58UH635 İNCELEMEM, FAZLA ÖDEMEYE GEREK VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar,

    sony 55xd7005 ve philips 55pus6581 model tv leri alıp sorunlarına dayanamayıp iade ettikten sonra şansımı LG 58uh635 ile deneyeyim dedim, bana kalırsa sony 55xe9005 alacaktım ama ateş pahası fiyatının düşmesini bekleyemedim.

    daha önce 1 sene samsung 55ju7000 kullanmış ve o tv nin görüntü kalitesine ve siyahlarına alışmış biri olarak sonrasında 2 farklı model IPS tv deneyimim oldu, ama ne deneyim resmen eşşekten düşmüş karpuza döndüm, karanlık ortamda film izlemek adeta eziyet oldu çünkü siyah rengin üstüne akan gri perdeler beni isyan ettirdi, motion tarafında da philipsin rezil titreme ve gölgelenme sorunları olunca iade kaçınılmaz oldu, şunu belirteyim tabiki sony xd7005 de motion olayı samsungdan da başarılıydı ama philips motionda yani hareketli görüntüde tek kelimetle rezalet bir tv idi.

    bu deneyimlerin sonunda anladım ki film izlemek istiyosam hele ki karanlıkda izliyosam, IPS den uzak durmalı VA panele dönmeliydim, ayrıca hem sonyde hem philipsde tipik ışık sızması ve yoğun banding sorunlarına da rastlamıştım. hele ki philipsde köşelerde öyle bir ışık sızıyordu ki tarif edilmez

    gözümü kapadım 58uh635 aldım internetten, beğenmezsem iade ederim diye. kafamdaki tek sorun TV nin 50 hz olmasıydı, ama alıp iade ettiğim tv lerden sony 50 hz, philips 100 hz olmasına rağmen sony motion konusunda philipse toz yutturmuştu. demek ki hareket motoru iyi bir tv 50 hz de olsa hareketli görüntüde sorun yaşanmıyordu.

    son durumda lg 58uh635 tv yi çok beğendim ve boşa vakit kaybetmişim diyorum; madde madde yazayım iyi ve kötü yanlarını

    olumlu yanları;

    * tv de siyah başarımı çok iyi mat ile parlak arası bir paneli var ve hem gündüz ışığında hem de gece detaylar ve siyah kalitesi çok iyi, o IPS lerde olan siyahların üstüne gri taşmaları yok

    * ekranda ışık sızması sıfır, zifiri karanlık oda dahi hiç ısık sızması görmedim ekran zifiri siyah, ekran homojenliği çok başarılı

    * banding çok minimal seviyede, bu konuda çok hassastım philipsde çok belirgindi maçlarda, bu tv de farkedilir değil, çok dikkat edince göze çarpıyor bir miktar ama benden geçer not aldı.

    * ekranın genelinde yada köşelerde kararma veya renk değişimi görmedim, beyazlar da gayet homojen

    * hareketli görüntü performansı çok iyi, takılma gölgelenme yok, truemotionda kullanıcı ayarını 4-5 yapınca görüntü akıyor. tv 50 hz olduğundan 100 hz bir tv ye göre maçlarda kamera sağa sola hareket edince bir miktar daha fazla bulanıklık oluyor ama 100 hz de de olan bir bulanıklık bu, bu kadar minimal bir fark için 50 hz, 100 hz olayına çok kafa yoruyoruz bence, ki filmlerde zerre farkedilmiyor 100 hz, 50 hz farkı. yani maçla işiniz yoksa 50 hz alın geçin. net fikrim. bu arada 100hz olan philipsden daha iyi hareket olayı ve bulanıklık :)

    * webos gayet akıcı, ekran paylaşma olsun, youtube dan 4k oynatma olsun gayet iyi, netflixde de 4k hdr destekliyor. tarayıcıdan online film sitesi açtım sorunsuz oynatıyor filmleri. mağazadan puhu tv uygulamasını kurdum sorunsuz izleniyor, sadece puhu tv yi tarayıcıdan açınca içeriği oynatmadı ve yetersiz bellek hatası verdi.

    * uydu alıcısının kanal kurulumu çok basit TKGS olayı bile var 30 sn de kanal kurulumu yapıyor sıralı olarak, kanal geçişi de yavaş değil. bu konuda sony nin dahili uydu alıcısı tam bir fiyaskoydu. philipsi denememiştim.

    * TV deki 4k çözünürlülüğü çok iyi, digiturk 4k da ve şampiyonlar ligi finalinde görüntü 10 numaraydı. 4k keskinliği samsung ju7000 ve xd7005 den bi tık önde philips pus6581 ile aynı seviyedeydi. demek philipsde iyi olan eşyleri de söylüyoruz :)

    olumsuz yanları;

    * Tv de 20 dereceden sonra kenardan izleme yapınca renk ve kontrast kaybı oluyor aslında tipik VA panel olayı, sırf bu sebep bir gün oled alacağım. bu konuda sony xd7005 gördüğüm en iyi lcd tv idi, 50 derecede kadar renk ve kontrast kaybı olmuyordu, philipsde ise IPS olmasına rağmen yanlardan izleme yine sıkıntıydı, 20 dereceden sonra kontrast gidiyor ve ekran kararıyordu.

    * Tv nin parlaklığı daha yüksek olabilirdi, ju7000 nin altında kaldı parlaklıkda ama IPS li tv lerden daha yüksek parlaklığı.

    * hızlı altyazılarda bazen takılma ve titreme yapabiliyor tv, görüntüde bir takılma olmadığından hiç problem edecek bir tarafı olmadı benim için yine de.

    * kutudan çıkan kumanda tv ye yakışmıyor, akıllı pointer kumanda ek ücretle satılıyor

    * ses konusunda tv daha önce kullandıklarıma benzer bir deneyim verdi ama zaten ses sistemiyle kullandığım için önemsemedim ama ille de kıyaslamak gerekirse ju7000 ayarında sesi var ama xd7005 ve pus6581 den daha tok ve güçlü.

    neyse epey uzun oldu yazım, umarım okuyanlara faydası olur, açıkçası gönlümdeki tv sony xe9005 alsaydım daha fazla ne verirdi diye sordum 2 kat fiyat farkını karşılayacak, inanın cevap veremedim, haa 100 hz olurdu dedim ama onda da aman aman bir bir fark olmuyor heleki maçla işiniz yoksa düşünmeye değmez.

    özetle IPS panelli tv ler ürettiği için uzak durduğum LG markasına VA panelli bu tv sinde tekrar şans verdim, iyi ki de vermişim :)

    kalın sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamasiz -- 4 Haziran 2017; 18:59:37 >







  • Lg nin benim bildiğim tek va paneli ile ilgili aklımda soru işaretleri vardı. Sizin incelemelerini sayesinde bu soru işaretleri ortadan kalktı. Bugün itibarıyla babama 3899 TL satın aldık. Piyasada artık çok az bulunuyor almayı düşünenler acele etsin verdiğiniz için çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler detaylı bilgileriniz için elinize sağlık. Tv araştırmalarından bunalınca tamamen Vatanda izleyerek aldım bu tvyi. Va panel döktürüyor. Ben hala bu panelin 50hz olduğuna inanmıyorum. Yurtdışı forumlarda 100 hz diyen çok var.

    Televizyonu hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? Truemotion kullanıcı ayarları tam nerededir acaba, baktım ama göremedim.
  • Yeni mi aldınız kutusu duruyor mu yurt dışı sitelerinde innolux panele sahip olduğu söyleniyor. Kutusu duruyorsa oradan belki çıkarım yapabiliriz. 100hz bilgilerini bende okudum ama olacağını pek sanmıyorum eğer öyleyse mükemmel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kutu duruyor neresine bakcam bende alalı 1 ay kadar oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel açıklamıssın.
    bence de lg nin en güzel televizyonlarından biri bu 635 modeli. hemde ucuz .gerçi son zamanlarda fiyatı arttı.
  • liberta50 L kullanıcısına yanıt
    58UH635 İNCELEMEM, FAZLA ÖDEMEYE GEREK VAR MI?

    Buradaki j harfi innolux panel kullanıldığını belirtiyormuş. Gerçi servis menüsünden bakılabilir ama o konuda bilgim yok ama intrnetten kolayca bilgi bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serrikoc S kullanıcısına yanıt
    hocam benimkinde j var ama farklı harflerde var neden aynı değil

    58UH635 İNCELEMEM, FAZLA ÖDEMEYE GEREK VAR MI?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizinki de innolux büyük ihtimalle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serrikoc S kullanıcısına yanıt
    Televizyonu ocak ayında aldım. Kutunun üstündeki resim bu. Bende 100 hz diye düşünüyorum veya bu truemotion teknolojisi çok iyi çalışıyor.



    58UH635 İNCELEMEM, FAZLA ÖDEMEYE GEREK VAR MI?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoglu19 -- 11 Haziran 2017; 0:58:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu19

    İyi günler detaylı bilgileriniz için elinize sağlık. Tv araştırmalarından bunalınca tamamen Vatanda izleyerek aldım bu tvyi. Va panel döktürüyor. Ben hala bu panelin 50hz olduğuna inanmıyorum. Yurtdışı forumlarda 100 hz diyen çok var.

    Televizyonu hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? Truemotion kullanıcı ayarları tam nerededir acaba, baktım ama göremedim.

    arkadaşlar tv 50 hz, buna rağmen tv hareketli görüntüde çok iyi.ayrıca gözünüzle farkedemediğiniz bir detaya neden bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum.

    trumotion resim seçeneklerinin altında, oraya gelip kullanıcı ayarını seçeneğini seçin ve de-judder (titreme öneme) ayarı 5 yapın en ideal ayar bence bu.

    ipucu: bu tv 100 hz olsaydı aynı menüde de-blur (bulanıklık önleme) ayarı da görecektiniz ama yok.




  • İnceleme için teşekkürler.
    Ben de bu tv'yi almayı düşünüyorum. Beni tek düşündüren 2,7 metrelik izleme mesafesinde büyük gelip gelmeyeceği.
  • şuan show tv de vizontele tuba oynuyor film pixel pixel sizdedemi öyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için teşekkürler. Acaba 55UH615V modeli ile tam olarak farklı yönleri nedir bu TVnin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklımı bulandırdın benim de
    Bunu da listeye aldım

    HD tv yayınlarında insan yüzleri ve ten renkleri nasıl görünüyor?
    Tanıtımlarda IPS panel diyor
    Sen VA panel yazdın yine kafa karıştı

    http://www.displayspecifications.com/en/model/28c4504
    http://www.lg.com/tr/tv/lg-58UH635V



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 20 Haziran 2017; 1:5:32 >
  • Arkadaşlar aynı model ve özellikte 49'' olanı yok mu? 58'' fazla geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Öncelikle ürün ile yaptığın detaylı açıklaman için çok teşekkür ederim

    Ben yeni bir eve taşındım ve salonu baştan döşüyorum

    540x397 boyutlarında bir salonum var bu tv için mesafe yeterli mi ?

    salonun enine kullanmayı düşünüyorum tv ve karşısındaki koltuğu ama uzunlamasına da koyabilirim çok ta sorun değil

    birde televizyonu nerden aldın ne kadara aldın nerden almalıyım tavsiyelerin nedir?
  • LG 55UH850V LG 55UH770V LG 58UH635V
    bu 3 model arasında gidip geliyorum

    LG 58UH635V 50hz
    LG 55UH770V 100hz
    LG 55UH850V 100hz 3d ve Subwoofer var diğerlerine + olarak

    3d benim için bişey ifade etmiyor ama ses olarak çok fark eder mi bilmiyorum sonuçta apartmanda yaşadığım için sesi kökleyemem :)

    kendimi LG 55UH770V ye daha yakın hisseediyorum.
  • samic S kullanıcısına yanıt
    film izlemeyi seviyosan hele de karanlıkda izliyosan uh770 ve uh850 den koşarak kaçabilirsin bunlar ips panel

    uh635 va panel ve diğer 2 modelden tamamen farklı, bence net önlerinde

    50 hz, 100 hz tıraş detaylar çok fark etmezsin. motion performansları yakın, sese gelince gidip bi soundbar al, subwoofer olsa da tv lerin ses kalitesi tatmin etmez

    orta büyüklükde bir odada 58 inç kullanıyorum gayet iyi, hatta 65 inç bile olurmuş, teknosadan 3.599 almıştım ben, tabi şimdi biraz yükseldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamasiz -- 20 Temmuz 2017; 13:29:4 >
  • Uzun süre kullanımdan sonra NET şunu diyebilirim. Kesinlikle bu tv bugünün şartlarında bile çok iyi bir tv. 50 veya 100 hz olayına hiç takılmadım, tv film futbol, hepsinden keyif alarak kullandım. İyiki almışım!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.