Şimdi Ara

323. dönem 1'İNCİ MOTORİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI SAKARYA ADAPAZARI'na düşenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar buraya veya sakaryaya düşenler buradan haberleşelim.



  • siz acemiliği nerede yaptınız?eşim de şu anda istanbul/tuzla'da acemi birliğini yapıyor.bugün branş seçtiler ve ona motorize piyade çıkmış.ne olduğunu bilmiyoruz.bununla ilgili biraz bilgi verebilir misin?iyi midir,kötü müdür?ne yaparlar?uzta birliği genelde nerelere çıkar?
  • Iyi aksamlar;

    Oncelikle kusura bakmayin mesajinizi yeni gordum, biraz yogun oldugumuzdan dolayı internet icin vakit fazla olmuyo. Ama yardimci olabilecegim her konuda elimden geleni yapmaya calisirim.

    Mekanize piyade, ZPT/GZPT (Zirhli Personel Tasiyici/Gelistirilmis Zirhli Personel Tasiyici) ve ZMA (Zirhli Muharebe Araci) olmak uzere 2 bransa ayrilir. Oncelikle esinizin hangi bransi cektigini ogrenelim. Gerci ikisi de sorunlu branslar degildir, yani dogu gorevi vs. konusunda endise etmenize hic gerek yok. 105 kisilik bolukten 2 kisi Sirnak'a gider, onlar da sorunlu yerlerde olmazlar zaten. Endise etmenize hic gerek yok emin olun.

    Yemin toreninden sonra 2 gun izinleri olucak, tabi zamani oldurmemek acisindan istanbulda kalmanizda yarar var, zaten garnizon terk izniniz olmayacagindan istanbulu terk etmeniz yasak olucak, tabi kontrolsuz bir yasak oldugu icin delinmesinde cok sorun yok, yine de ucak kullanmamaya dikkat edin :)

    Ben de mekanize piyadeyim, GZPT takim komutaniyim, 321. donemim. Kur'a da iskenderun'u cektim, asiri sicak olmasindan baska pek bir problemimiz yok :) Mekanize piyadede Ege sehirleri yok, genelde marmara bolgesi, yuksek bir ihtimalle kibris, ic anadolu ve dogu anadolu bolgeleri var. Isterseniz tam kuralari da ogrenebilirim, yani hangi sehire gitme olasiligi nedir ogrenebilirim.

    Bizim bransimizdaki asil sorun, sorunlu askerlerdir. Mekanize piyadeye artik hicbir yerde ise yaramayan, psikolojik sorunlari oln askerler gonderilir, sehir farketmez. Bi sure sonra insan alisiyo ama inanin zorluk cekiliyo. Yemin toreni bittiginde artik her hafta sonu (ceza almazlarsa :)) 2 gun carsi izni alirlar, evci cikmiyorlarsa gun bitiminde tekrar teslim olmak zorundalar. Ama siz istanbuldaysaniz sorun yok, onu alip cikarabilirsiniz ki o da bunu isteyecektir, aksamlari oraya geri donmek cok ic acici degil, ben zorundaydim..

    Simdilik aklima gelenler bunlar, yine de sormak istedikleriniz olursa burdan yada erdemell@hotmail.com dan gerek mail gerek msn yolu ile ulasabilirsiniz.
    Simdiden once size sonra esinize iyi teskereler dilerim, zira askerligi beraber yapacaginizdan emin olabilirsiniz :)

    Iyi aksamlar, hoscakalin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.