Şimdi Ara

2g ile 30 dk'ya 371 mb internet kullanmışım şoktayım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar akşam tam 3 saat internette sörf yaptım 54 mb kullandım aylık cep net ile sonra avea hattımı taktım vodeme 2g li avea hattımla 30 dk sadece 2 sayfa google 10 tıklama hotmail ve 15 dk facebook hepsi 371 mb imiş. kaldı ki hediye 100 mb internet paketim varken tam 12 tl ücret ödedim. avea kol centeri aradım size dönecez dediler hala bekliyoruz.

    dedim siz kanıtlayın 371 mb 30 dk da kullandığımı ben bırakın memleketimi ülkemden ayrılacam. yorumlarınızı bekliyorum...



  • Online işlem merkezinden kulllanımlarınızı görebilirsiniz.
    Hangi telefonu kullanıyorsunuz? iPhone veya onun tarzında bir smartphonesa telefona herhangi bir güncelleme gelmiş olabilir. Otomatik yüklemeler yapılıyor bazen. Öyle bir durum olabilir.
  • vodeme taktım. farketmez full download yapsa bile 30 dk da 371 mb gitmez 2g ile...
  • Anladığım kadarıyla pc ye takıp pc ile internete girdiniz dimi?? Valla şöyle söliyeyim ben 100mb günlük almıştım jet için çok az bi işim vardı çünkü.. 5-10 dk kullandım 100mb uçtu gitti yani pc çok fena yiyor mb'ları

    Edit:benim hatta 2g bu arada..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 5 Nisan 2011; 22:46:49 >
  • Vay anasını o ne kadar hızlı internet öyle
    Ben hayatımda bu kadar hızlı indirme görmedim....... Umarım alırsın paranı geri.
  • avea 5 gün geçmesine rağmen hala araştırıyormuş şimdi aradım böyle dediler. şaşılacak bişey!!! bide turkcell kazık diyolar gözünü seveyim turkcellin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasezer54@gmail

    avea 5 gün geçmesine rağmen hala araştırıyormuş şimdi aradım böyle dediler. şaşılacak bişey!!! bide turkcell kazık diyolar gözünü seveyim turkcellin...

    turkcell de senin gözünü sever merak etme
  • evet turkcell 1 ay ücretsiz mobil tv hediye etti ben bağlantıyı mobil tv ile değil wap ile yapmışım paketimden düştüğünü söyledim teknoloji uzmanına imkansız dedi paketim bitti bir daha aradım kayıt oluşturdular. 2 gün sonra aradılar sorun yok ama önceki uzman arkadaşımız sizi bilgilendirmediği için müşteri memnuniyeti açısından internet paketinizin ücretini almayacaz dediler. kaldı ki aveayı daha önce aramıştım :) işte memnuniyet böyle bir şey sen bilmediğin için anlayamazsın.
  • Hemen bir vodafone bayisine gidiyorsun alıyorsun voda hat alıyorsun sınırsız bir şekilde nete girmenin tadına varıyorsun.
  • Vodafone öneririm sınırsız net paketi var.
  • aveadan günlük 1,5 tl 100 mb paketi alıyorum bazen. cumartesi sabah alıyorum pazar gece 23:59'a kadar geçerli oluyor bilgisayara bağlayınca 70-80 mb kullanıyorum. cepnet ile birlikte idare ediyoruz işte.
  • edge 380kbps mı ne, teoride. tabi kilobir per second, bytr için böl 8'e, 47.5kilobyte
    dakikada 2850kilobyte, yarım saatte 85500 kilobyte veri download edebilirsin. bu da 83.4 mb eder.
    bir saat maksimumda takılsan 160 küsür mb eder. edge'de imkansız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasezer54@gmail

    avea 5 gün geçmesine rağmen hala araştırıyormuş şimdi aradım böyle dediler. şaşılacak bişey!!! bide turkcell kazık diyolar gözünü seveyim turkcellin...

    turkcell mi, internet konusunda turkcell de hiç adil değildir. mesela benim 2 turkcell hattım vardı. birinde internet paketi vardı, diğerinde yoktu. yanlışlıkla paketsiz olanı edge hızında 10 dk kullamam sonucu 168 kontörüm yani şimdiki parayla 33 küsür liram gitmişti. sene 2009 hazirandı. toplasan da 3-4 mb bişeydi.


    edge hızı max. 296 kbps. 384kbps umts hızıdır. yani 3g'nin ilk satndartı olan hızdır. mesela n70 gibi telefonlarda 3g olmasına rağmen max 384kbps hızı destekler.

    yaptığım araştırmalar sonucu türkiyedeki gsm operatörlerin max. edge hızları şöyle:
    turkcell edge: 296 kbps
    vodavone edge: 236.8 kbps
    avea edge: 177.6 kbps


    şimdi hesaplayacak olursak; avea edge hızı ile 30 dk boyuna max. hızda download yaptığını farzedelim. saniyede 177,6 kbit / 8= 22,2 kilobayt iner.
    seninki max. 30 dakikadan 30*60=1800 sn eder. o da 1800*22,2= 39960 kbayt eder. bunu megabayt birimine çevirecek olursak: 39960 / 1024= 39 megabayt eder. yani edge hızıyla bu veriyi bu kadar sürede indirmeniz imkansız. acaba cihazınız 3g modunda bağlanmış olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 11 Nisan 2011; 19:08:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasezer54@gmail

    evet turkcell 1 ay ücretsiz mobil tv hediye etti ben bağlantıyı mobil tv ile değil wap ile yapmışım paketimden düştüğünü söyledim teknoloji uzmanına imkansız dedi paketim bitti bir daha aradım kayıt oluşturdular. 2 gün sonra aradılar sorun yok ama önceki uzman arkadaşımız sizi bilgilendirmediği için müşteri memnuniyeti açısından internet paketinizin ücretini almayacaz dediler. kaldı ki aveayı daha önce aramıştım :) işte memnuniyet böyle bir şey sen bilmediğin için anlayamazsın.

    senin bildiğini sandıkların bizim üzerini çizdiklerimizdir,senin anladığını sandıkların bizim ders diye okuttuklarımızdır.Konuşmuşsun ama boş konuşmuşsun




  • matematik hesaplarınız çok güzel dediğim gibi vodeme taktım. sadece vodemlede 3g kullanmak avea için imkansız ve hattı yeni taşımıştım avea'ya internettende baktığımda hattım 2g olarak gözüküyor. 3 g ile ilgili bir abonelik yapmadım. şuan 18 dk dır cepnet ile internetteyim 5.35 mb internet kullanmışım. vodemden çıkardıktan sonra nokia 1110i telefonuma taktım yani sonradanda bir alışveriş yapmasına imkan yok.ve hala geri dönmediler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.